Finns olika vägar för Frölunda att välja


► Eftersom tystnad fortfarande råder i Frölunda, låt oss titta lite på hur det ser ut.
► Och hur det skulle kunna se ut.
► Det finns nämligen olika vägar – en försiktig, en mer offensiv.
► Intressant fråga, tycker jag: att Patrik Carlsson kommer tillbaka, signalerar det att Frölunda känner att det blev fel i fjol?

Rakapuckar.com bild

MED SHL-SÄSONGEN 2017/2018 överstökad tänkte jag vi skulle kika lite på Frölunda just nu – och hur det kan bli.

Jag känner mig mer ostrukturerad än vanligt, men jag hoppas ni fixar att hänga med.

Truppen som den ser ut, vad som kan förväntas, allt sådant strax, men låt oss först stanna vid Patrik Carlssons hemkomst (blir väl officiellt snart) eftersom jag vet att många av er är intresserade.

Jag skrev efter förra säsongen att Frölunda var inne på en farlig väg då man lite för lättvindigt släppt Carlsson (HIFK) och Nicklas Lasu (Kärpät), detta i ett läge då spelare som Johan Sundström, Henrik Tömmernes och Robin Figren också försvann.

Jag (och många med mig) såg faran redan då, därför tillåter jag mig att vara lite, lite efterklok, dock med stor respekt för att bilden i backspegeln alltid är knivskarp.

Ena sidan säger till mig: budet till Patrik Carlsson drogs inte alls tillbaka, han ville ha mer betalt. Nicklas Lasu, han ville testa något annat.

Andra sidan säger: budet till Carlsson drogs absolut tillbaka, han hade spelat för en rimlig peng, och hade Lasu bara uppskattas tillräckligt så …

Jag tror, utan att ta ställning för någon av utsagorna, att det handlade om just uppskattning.

Var sitt treårskontrakt till Patrik Carlsson och Nicklas Lasu på säg 160 000, därmed innehållande ett budskap om deras vikt för laget, hade kunnat vara vägen fram.

Jag hade hellre, om jag varit i en beslutande Frölundaposition, valt den vägen, valt bort att ge tvillingarna Westerholm 150 000 (nu gissar jag), kanske också valt bort Max Friberg (säkert inte billigare) – för att istället ge mer istid åt en ung, lovande, egen forward.

Just för att jag inser vad trygghet, långsiktighet, klubbhjärta innebär för ett lags framgång. 

Rakapuckar.com bild

En sak bara: detta betyder inte alls att jag ställer upp på bilden av att Pathrik och Ponthus Westerholm är så dåliga som en del av er tycker, jag delar inte heller uppfattningen att Max Friberg är utan kvalitéer – tvärtom har han många, ett bultande hjärta, en arbetsmoral, kort sagt en skön kille att ha i ett lag.

Men ibland måste man välja. Bara så.

Så … betyder Patrik Carlssons hemkomst att Frölunda tänkt om? Nja, det fanns nog en tanke redan i fjol om att det här kunde bli aktuellt.

Men bra är det. En spelare som gör andra bättre, som kan gå center, vinge, brinner för sin klubb.

Igen: det är grymt mycket lättare att vara efterklok, jag har stor respekt för svårighetsgraden på de beslut som en klubbledning har att fatta, vill ni göra mig glad tänker ni ett varv till innan ni skriver att den och den är kass, måste avgå och så vidare.

Men det här att uppskatta det man redan har, det är viktigt i livet. 

Och hockey är en del av det.

Nyckelroller i Frölunda på olika sätt: kaptenen Joel Lundqvist, hemvändaren Patrik Carlsson, sportchefen Fredrik Sjöström. Foto: TOMMY HOLL


Nå, äntligen – laget (uppsatt mest för skojs skull, för att ni ska se tydligare, ta ingen stor notis om det).

Målvakter:
Johan Gustafsson, Johan Mattsson.
Tror jag att Frölunda kommer ändra tänk, välja bort till exempel ”JG”, satsa på en förstemålvakt, typ som Växjö och Skellefteå? Nej.

Backar:
Jonathan Sigalet–Mattias Nörstebö
Viktor Ekbom–Filip Westerlund
Gustav Lindström–Kristoffer Gunnarsson

En stark, offensiv back ska in, och när Frölunda fattade beslutet att Jakob Stenqvist behöver ett allsvenskt år till för att hålla i SHL signalerade det kanske också att klubben behöver ha in en rutinerad försvarare till?
Eller så börjar man med sju plus en juniorback, tar in vad som behövs under säsongen.
Det kan vara rätt väg. Viktigast här är att sätta ett spelsätt, dra ner något på svårighetsgraden, så som det stundtals såg ut när det gick bra i vintras.

Rakapuckar.com bild

Anfallare:
Tim Söderlund–Simon Hjalmarsson–Jesper Emanuelsson
Patrik Carlsson–Joel Lundqvist–Ryan Lasch
Sebastian Stålberg–Pathrik Westerholm–Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen–Joel Mustonen–Max Friberg
Oliwer Fjellström

Här blir det intressant, för det finns ju två vägar att gå, och så länge tystnaden råder får vi finna oss i att spekulera.

Väg 1: Minst en toppspelare ska in, utöver Patrik Carlsson och Tim Söderlund, med all sannolikhet en center för att leda förstakedjan.
Varför inte hugga på Andy Miele? Växjö hyrde honom av Malmö som betalade halva lönen, nu är LHC på och nosar, kanske kunde Miele vara bra för Ryan Lasch? Om nu inte Växjö vill ta hela lönen och förlänga, med Dennis Rasmussen på väg till KHL (?) kan Detroitkillen behövas i Småland. 
Kanske stannar Frölunda här, kanske kommer Anton Blidh hem för att starta  om (det vore spännande, och bra med tanke på hans klubbkänsla och attityd), tror fullt ut på tvillingarna Westerholms utveckling när de får vara hela, på ungdomarnas utveckling, på revanschlustan hos spelare som Joel Lundqvist med flera.
Skulle det sedan behövas mer lever ju säsongen fram till 15/2.
Det är en väg. Men det finns ju också:

Väg 2:   
Om Frölunda, som ju sagt sig vilja vara enormt självkritiskt i sin säsongsanalys, kommit till slutsatsen att det behövs lite mer rutin, lite mer kvalité, på anfallssidan, fler färdiga spelare, fler med kapacitet att göra skillnad direkt (och i ett slutspel) – då kan man förstås tänka sig att Fredrik Sjöström & Co väljer att frigöra lite löneutrymme för att ha råd att fylla på med några anfallare mer av typen ”färdiga” och av hög kvalité.  
Just nu består forwardsbesättningen av rätt många med utsökt arbetsmoral men som också behöver oerhört många chanser för att sätta pucken i nät. Hur man än vänder och vrider på saker avgör just det sistnämnda hockeymatcher. 
Låta två, tre spelare gå, fylla på med bättre, därmed investera i den spännande framtid som kommer med många spännande ungdomar från regionen (jag skrev om det nyligen), det skulle kunna vara ett framgångskoncept.
Min gissning är att Frölunda väljer väg 1, men ni vet ju hur usel jag är på att tippa …

Tack för att ni orkade läsa ända hit. Jag lovar att det kommer mer.

Som vanligt påminner jag: rakapuckar.com lever på att ni betalar för läsningen.

1 kr/dag. 30 kr/månad.
Swish: 0736-854501
Bank:
SEB 5001 00 769-13 

Tack!  

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
60 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

  Skojar du? Tack för vi får ta del av dina funderingar och resonemang inför kommande säsong...
  Jag skulle gärna se en kombination av väg 1 och 2... :)

  • Kommentar avatar
   Mackan, 2 år sedanSvara

   Nr 37 i Frölunda är ju under all kritik!
   Ser inte Fredrik Sjöström hur illa det är!
   Eller är det målvaktstränaren som är värdelös!

   • Kommentar avatar
    Christoffer, 2 år sedanSvara

    Enligt många så är broder Stålberg närmare Frölunda än vad många tror. Möjligt det bara är rykten men hoppet lever här allafall :)

     Kommentar avatar
     Epoe, 2 år sedanSvara

     Familjen vill hem...

     Kommentar avatar
     Daniel K, 2 år sedanSvara

     De hade vart en toppenvärvning men han har ju kontrakt med EV Zug över nästa säsong och har ju gjort det bra där såvitt jag kan se. Svårt att tänka mig att dom vill göra sig av med honom?

     Kommentar avatar
     Epoe, 2 år sedanSvara

     Om han vill, släpps han. Zug har alla pengar i världen att ersätta honom.

     Kommentar avatar
     Daniel K, 2 år sedanSvara

     Ja absolut, trodde bara inte han var så sugen på Sverige eftersom han skrev tvåårskontrakt direkt men självklart längtar familjen hem såpass mycket så släpper Zug honom naturligtvis.

   • Kommentar avatar
    Nolte, 2 år sedanSvara

    Blir livrädd när jag läser detta. För oavsett vad du säger, så brukar oftast dina aningar/vibbar stämma ganska bra (bortsett från när du tippar :)). Det skulle i så fall betyda att man känner sig nöjda med truppen framåt och bara vill ha in ett namn till. Och jag måste säga, på pappret, så är man 4 kedjor ifrån sitt tänk med ”4 producerande kedjor”, går man på alternativ 1 så har man i mina ögon verkligen noll ambition att slåss om ett SM-guld. Det skulle på pappret vara det absolut svagaste laget sen Roger kom till klubben. Övriga tankar: JG ”växer alltid i stora matcher” han är målvakten som ”vunnit titlar åt mig” säger RR, så varför skulle han blivit så dålig nu så att han inte ska fortsätta som förstemålvakt? Och när det kommer till tänket att truppen behöver inte vara klar, vi kan förstärka under säsongen, hade vi inte ett lysande exempel i år på hur det kan gå? Ställ en färdig trupp på banan istället och krydda längs vägen! Likt Växjö smart gjorde istället för att rota på skadat gods hyllan bland trasiga knän och pensionerade spelare (weber/Pardy)?

     Kommentar avatar
     Matte , 2 år sedanSvara

     Nolte - Det är klart man blir livrädd - speciellt som HL är så nära FHC att han oftast har rätt om vad de tänker. Any Miele vore en katastrof värvning tycker jag personligen. Vilken back skall nu bli utskälld och utskrattad Föratt vara back mellan forwards knattarna och "vinnar" målvakterna. De måste ju se kritiskt på sin situation!

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 år sedanSvara

     Så tragiskt när årets fiasko-säsong knappt hunnit avslutas och man kan redan slå fast att vi inte kommer vara i närheten av nåt guld nästa säsong heller. Man verkar inte ens plocka ihop en trupp som känns spännande och har en realistisk möjlighet.

     Kommentar avatar
     Matte , 2 år sedanSvara

     Prestige ? Direkt svagt att man inte orkar analysera sin egen situation - det är sämre än ett svagt sportsligt resultat.

   • Kommentar avatar
    Robin, 2 år sedanSvara

    Är wideström helt ute ur bilden?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Tveksam till att det blir något, men helt ute ... nej, det tror jag inte.

     Kommentar avatar
     Manne , 2 år sedanSvara

     Widerström heter han.

   • Kommentar avatar
    Matte , 2 år sedanSvara

    HL - det var intressanta spekulationer. Jag tror FHC brände av lite för mycket pengar under 17/18. Dessutom skrev man lite för långa kontrakt, med en rad spelare som under presterade. Dvs inga stora förändringar utan man hoppas på reptrick av RR. Nya spelare kanske några av de utlånade juniorerna.
    Jag är av uppfattningen att målvakts sidan är så svag att det borde ändras och att forwards inte spelar som ett lag, utan kontrakten och löftena ger fel spelare klara roller.
    Tror helt sonika att FHC är en nedflyttnings kandidat - 17/18 innan värvningskarusellen, så var man på 9/10 plats.
    För nästa säsong så gissar jag att man får slåss om 12/13 plats, med Mora, Timrå och Örebro.
    Tror Växjö, Malmö och Djurgården dominerar med HV, Färjestad och Skellefteå är i toppgruppen. Efter det en grupp med Linköping Brynäs, Luleå, Rögle.
    Tycker man verkligen skall fundera på ledningen och dessutom de relativt svaga resultaten av juniorverksamheten. Det måste var botten rekord de senaste åren? Allt utom J16 som spelade final? Sen är det ett mantra att byta till rött... ;)

     Kommentar avatar
     Daniel K, 2 år sedanSvara

     Mörka framtidsutsikter det. Försöker man spela samma typ av hockey som denna säsongen med ovan nämnda trupp så är risken nog stor att det går åt skogen. Minns att det gick bra när enmassa spelare var borta pga olika landslagsuppdrag och man anpassade hockeyn till det material man kunde ställa på isen o spelade enkel hockey typ KHK. Hoppas att oavsett hur truppen än ser ut till nästa säsong på ett spelsätt och roller anpassade efter dom spelarna man ställer på isen.

     Kommentar avatar
     Matte , 2 år sedanSvara

     Daniel - jag hoppas kan man ju...Det kan finnas något bra med att det går dåligt, om man orkar analysera det på ett klokt sätt - gillar den analysen som Växjö hade efter förra årets kvartsfinalexit. Annars så tvingas man till det i HA och då är det inte lika roligt.

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 år sedanSvara

     Matte - Om man går på den ovan nämnda truppen så ser jag en kvalserie som ett mer troligt scenario än topp 6, utan tvekan!

     Kommentar avatar
     Daniel K, 2 år sedanSvara

     Ja Matte, Växjö gjorde verkligen en grundlig analys och såg vad som gick fel och åtgärdade problemen. Det skall dom ha beröm för. Hoppas verkligen att analysen görs lika grundligt i Frölunda.

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Hade jag fått bestämma så hade jag gjort följande: gjort mig av ned nr 12 och 27.
    Sen hade jag ställt upp med följande:
    Lasch toppcenter Söderlund
    Purre toppcenter ?
    Hjalle Joel Emanuelsson
    Rosse broder nr 7 Stålberg
    Wide
    På backsidan in med 2 bra backar.
    Kan ha missat någon spelare, fyll gärna in då.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 2 år sedanSvara

     Kedjan med purre kanske man kan slänga in fjällström. Då får man 2 juniorer som spelar med bra spelare som gör att dom höjer sig, du får hjärta och kvalite i och med toppcentrarna. Låt Westerlund, fjällström och Emanuelsson tillåtas att misslyckas och låt dom fortsätta spela. Tror i långa loppet att dom kommer bli bra. Vill gärna att minst 2 juniorer tar plats i truppen varje år. Givetvis måste de prestera och hålla för shl spel.

   • Kommentar avatar
    Steffo, 2 år sedanSvara

    Man MÅSTE ta in en riktig målvakt och då göra sig av med JG. Bröderna Brynäs e beige spelare, Publiken vill ha lite färdigbakat typ Mursak som är intressanta att titta på där det händer något. Patrik Carlsson i all ära men det är ju en 3e 4e lines gubbe! Varför högg man inte på Guter/ Kruseman när Karlskrona nu åkte ur! ? Att titta på hockey som spelas i hörnen o bakom mål är inget kul o så va det denna säsongen till stora delar....Varför inte Lura hit Wellman eller Abbot igen? För detta med massa killar som ska utvecklas o dra säsongen efter är kortsiktigt tänk..Ta då upp regna Juniorer i stället! O till sist se till att spela med röda tröjor det är Indians färger inte gröna det var VÄSTRA FRÖLUNDA IF färger

     Kommentar avatar
     Matte , 2 år sedanSvara

     Klart att FHC färg är rött (sen vitt och grönt)... De vinner i den - kanske man skall ta med det i statistiken? Vinnartröjan är röd? ;)

     Kommentar avatar
     Epoe, 2 år sedanSvara

     För att Cruseman och Guter är sämre spelare än Westerholms.

   • Kommentar avatar
    Anders, 2 år sedanSvara

    Jag ser positivt på nästa säsong. Ge bröderna Westerholm förtroendet en säsong till där de förhoppningsvis får spela tillsammans utan att nån går sönder. Mustonen får visa vad han går för men presterar han så absolut.
    Förstår inte de som klagar på Friberg, visst öser han inte in massa mål men han har fått en annan roll, jag ser inte många som grovjobbet mer i offensiv zon, där är han på nivå med Joel.
    Centerrollerna ser jag i år är fyllda, skulle bli svårt att ta in Lasu. I så fall får Mustonen gå på vinge men där ser jag honom bara tävla om plats med Emanuelsson och Fjellström.
    Däremot ser jag gärna att Lasu är tillbaka till 19/20.
    På vingarna behövs en riktig spets och för det behöver Emanuelsson eller Fjellström lånas ut för att ge plats, de får visa under försäsongen vem som tar den men i och med Fjellströms skada förra säsongen tror jag mer på Emanuelsson.
    På målvaktssidan tror jag inte att det blir någon förändring, Däremot vill jag se att RR ger Mattson mer förtroende. Jag ser potential i Matsson medan jag inte sett Gustavsson utvecklas något på två säsonger dessvärre.
    Backsidan är inte klar så kan inte uttala mig där ännu.
    Klarar vi oss undan massa lånhtodsskador och slut på karriärer som tvingar oss till massa värvningar under säsongen ser det positivt ut så länge gänget sammansvetsas ordentligt.

     Kommentar avatar
     Rw, 2 år sedanSvara

     Fast jag undrar hur det hade gått utan Weber och Mursak, båda kom in och var lagets bästa spelare utan att någon var i närheten, så vet inte alls hur det hade gått om tex Pathrik Westerholm varit frisk, han visade ingenting när han väl var det.

     Kommentar avatar
     Anders, 2 år sedanSvara

     Inget man kan spekulera om. Kanske skulle han vart riktigt bra och samtidigt lyft sin bror. Typ omöjligt att komma in efter flera månaders skada och prestera bra när laget redan byggts på ett sätt för att kompensera för skadan. Sen hade han ingen matchvana under säsongen medan alla motståndarna hade det. Helt enkelt inget som går att spekulera om hur det gått om han ej vart skadad därför de ska få detta året att visa vad de går för :) Mursak var riktigt bra. Weber var också bra men skulle det hållt i sig säsongen ut om han inte var tvungen att avsluta? Omöjligt att veta det också :)

   • Kommentar avatar
    E23, 2 år sedanSvara

    Scenarie 1: Vill man slåss om guldet, vilket frölunda säger är en ständig målsättning, så måste kontrakt rivas på både målvakts- och forwardssidan.
    Scenarie 2: vill man ha en mellansäsong, och faktiskt riskera missa slutspel och dramatisk minska publiken, så river man inga kontrakt.
    Om inte frölunda helt bytt strategi är det scenarie 1 som gäller.

     Kommentar avatar
     Mr M , 2 år sedanSvara

     Kommentar avatar
     Mr M, 2 år sedanSvara

     Håller med E23

     Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     Låter som scenario 2 - hoppas det inte blir några Bagdad - Bob uttalanden.

   • Kommentar avatar
    Rw, 2 år sedanSvara

    Ja blir det alternativ nummer 1 så är det nog kört nästa säsong, då ser det RIKTIGT illa ut. Värvningen av Tim Söderlund är väldigt konstig om man inte bryter kontrakt, man kan inte ha honom i 1a/2a kedjan och tro att han kommer göra poäng som Olofsson direkt. Nä, kontrakt MÅSTE brytas annars blir nog nästa säsong sämre än denna.

     Kommentar avatar
     Matte , 2 år sedanSvara

     Också förvånad....säsongen vår ingen höjdare men Grundström och Olofsson samt Ehn och Widerström gjorde i alpfall mål/spelade jobbig ishockey. Ingen av dessa är kvar... PC är en en bra värvning dock. Men han kan inte fixa allt...

     Kommentar avatar
     Rw, 2 år sedanSvara

     Japp, P Carlsson är en riktigt bra värvning, men ingen poängspelare det heller.

   • Kommentar avatar
    Peter Paegle, 2 år sedanSvara

    Gunnarsson håller på att bli en riktigt bra och stor back. Behövs lite mer storväxta av kommande nyförvärv för att anpassa sig efter domarnas nivå just nu. Det skulle dock inte förvåna om det blir lite hårdare regeländringar inför nästa säsong. Svårt att förutse dock. Tycker att bröderna Westerholm växte i slutet. Håller inte heller med dom flesta kritiker där. Sedan är väl frågan om inte RR ska köra lite olika taktik i olika femmor. Friberg och andra småväxta spelare borde komma in med fart över blå och lägga mer puckar på mål där några större försöker att styra puckar eller ta returer. 2 femmor kanske ska försöka lägga puckarna i rundeln som blivit vanligt bland alla SHL-lag....men då måste vi vinna mer närkamper och vara med i förstaläget på alla ( gränsfall till utvisningar ) och tacklingar

    • Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     allafall - inte alpfall :)

     • Kommentar avatar
      Rw, 2 år sedanSvara

      Henrik, har du hört något om Donovan? Helt tyst där.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Lär inte bli något. Har svårt att se det. Behövs något bättre.

       Kommentar avatar
       Danne, 2 år sedanSvara

       HL, du tycker det behövs ”bättre” in än Donovan. Helt ok. Håller med. Men duntäcket inte det behövs bättre in påmforwardssidan än ex westerholmarna, Friberg mfl? Donovan var bättre och bidrog med mer, i sin roll, än vad ovan spelare gjorde i sina respektive. Intressant hur du resonerar. Kan det bero på att Donovan ”inte är svensk och ej läser här”? ;-) Ett tillägg: vad gäller Friberg så är han en riktigt dålig forwards. Om man ser honom som en spelförande poängspelare. Vill dock poängtera att hans driv, slit och personlighet är viktig för VF. Även på lång sikt. Men det är dags att vi ser honom för vad han är. Inte för vad han VAR, i ett junior-VM för 30 år sedan.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Jag skiter rätt mycket i var folk kommer från när jag bedömer, men fakta är följande: Med nuvarande backbesättning finns ett hål att fylla för en RIKTIGT bra offensiv back, skicklig i PP. SÅ bra tycker jag inte Donovan är, inte sett till vad han nog ska ha i lön. Då spelar det ju ingen som helst roll huruvida han gjorde mer nytta än Max Friberg eller annan forward. Förstår du?

       Kommentar avatar
       Matte, 2 år sedanSvara

       HL - lite förvånad över att Du hänger upp Dig på backarna? Jag tycker naturligtvis det finns mer att önska där om man vill vara ett mittenlag, men ändå inte så tokigt som på målvakt och forwardsidan. Där är det verkligen riktigt illa.

       Kommentar avatar
       Nolte, 2 år sedanSvara

       Det är alarmerande svagt på samtliga lagdelar, men med tanke på att det verkar vara 2 backar som skall in så har man chans att styra upp den lagdelen OM man kan betala lite. Däremot en forward in kommer varken göra från eller till. Vi har en (!) klassspelare framåt i lasch sen har vi bara spelare som på sin höjd är goda för 5-10 mål. VEM ska göra målen?!

       Kommentar avatar
       Danne, 2 år sedanSvara

       Jo, jag är med och var med redan från början;-) Jag menade mer att det är intressant hur Donovan ”inte är tillräckligt bra”, när det finns forwards som underpresterat betydligt mer, men där jag aldrig hört dig ta de orden ur mun;-) Men jag skall inte hänga upp mig på det. Du gör ett bra jobb och jag förväntar mig inte, eller kräver inte, att du skall skriva för att blidka oss fans. I första hand, vill säga;-)

       Kommentar avatar
       Danne, 2 år sedanSvara

       Jo, jag är med och var med redan från början;-) Jag menade mer att det är intressant hur Donovan ”inte är tillräckligt bra”, när det finns forwards som underpresterat betydligt mer, men där jag aldrig hört dig ta de orden ur mun;-) Men jag skall inte hänga upp mig på det. Du gör ett bra jobb och jag förväntar mig inte, eller kräver inte, att du skall skriva för att blidka oss fans. I första hand, vill säga;-)

     • Kommentar avatar
      generalen , 2 år sedanSvara

      detta mjäk med tvillingarna, på riktigt Pohntus är totalt klappkass, lätt sämsta spelaren i vf förra året, lika dålig match 1 som match 52, hans bror händer det lite grejer runt men när Pohntus fick pucken visste man att det skulle bromsas in och inte hända något, Han har levt på sin bror länge nog, skicka honom till ganska

       Kommentar avatar
       generalen , 2 år sedanSvara

       hanhals * där kan han kanske göra skillnad

       Kommentar avatar
       Rw, 2 år sedanSvara

       Håller helt med, förstår inte vad folk ser i honom, usel är han. Var även därför han var bänkad i slutspelet.

     • Kommentar avatar
      Manne , 2 år sedanSvara

      Miele var till stora delar osynlig i finalserien framförallt, men faktiskt inte speciellt framträdande i varken kvart eller semifinal. Nej, tack! Dessutom behöver vi inga fler knattar.

       Kommentar avatar
       Jocke, 2 år sedanSvara

       Kan hålla med om att han försvann en del men han gjorde ändå 9 poäng på 13 matcher, inte helt värdelöst.

       Kommentar avatar
       Krigge, 2 år sedanSvara

       Som sagt, 9 poäng på 13 matcher. Kolla sen vilken trupp Växjö hade. Så dålig är han nog inte ändå va?

     • Kommentar avatar
      Manne , 2 år sedanSvara

      Vilket svagt lag. Känns inte alls spännande inför nästa säsong, överhuvudtaget. Därför jag med största sannolikhet struntar i säsongskort. Tänker inte "bo" på vägarna för att se ett relativt slätstruket lag passa lite puck.

      • Kommentar avatar
       Mattias, 2 år sedanSvara

       Intressant att kolla upp Donivan och Stålbergs-ryktet.
       Blidh är jag rätt säker på spelar i Frölunda kommande säsong, allt tyder väl på det.
       Vill överlag ha in mer storlek i laget. Viktigt i ett slutspel.
       Och att byta målvakt är självklart för ett lag med guldambition. Evertsson i Växjö hade aldrig startat en säsong till med det par vi har.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 år sedanSvara

        Vilket Donovanrykte? Vad gäller målvaktssidan – jag tror Frölunda funderat men beslutat sig för att inte agera.

      • Kommentar avatar
       Steffo, 2 år sedanSvara

       Man MÅSTE ta in en riktig målvakt och då göra sig av med JG. Bröderna Brynäs e beige spelare, Publiken vill ha lite färdigbakat typ Mursak som är intressanta att titta på där det händer något. Patrik Carlsson i all ära men det är ju en 3e 4e lines gubbe! Varför högg man inte på Guter/ Kruseman när Karlskrona nu åkte ur! ? Att titta på hockey som spelas i hörnen o bakom mål är inget kul o så va det denna säsongen till stora delar....Varför inte Lura hit Wellman eller Abbot igen? För detta med massa killar som ska utvecklas o dra säsongen efter är kortsiktigt tänk..Ta då upp regna Juniorer i stället! O till sist se till att spela med röda tröjor det är Indians färger inte gröna det var VÄSTRA FRÖLUNDA IF färger

       • Kommentar avatar
        Manne , 2 år sedanSvara

        Helt otroligt egentligen hur det INTE kan rensas rejält i truppen. Har man satt sig i skiten med (för långa kontrakt tex) så får man se till att ta sig ur skiten också. Det är bara att titta på laget just nu och inse att det är ett lag för de nedre delarna av serien. Kommer få harva med Timrå, Mora och så i botten. Vi ska rannsaka oss själv och göra en grundlig analys av säsongen. Jo, tjena.. Enbart en massa snack. In med en toppmålvakt till att börja med, det har alla lag med ambitioner att vinna.

         Kommentar avatar
         Manne , 2 år sedanSvara

         själva*

       • Kommentar avatar
        Kalle, 2 år sedanSvara

        Skulle de inte höja spelarbudgeten med alla nya miljoner. Vart har de valt att läggs de pengarna tro....

         Kommentar avatar
         Matte, 2 år sedanSvara

         Kalle - kanske redan intecknat? Men Grauers sa ju indirekt - annat än spelare... Hoppas att de inte glömt av att FHC är en ishockeyförening?

         Kommentar avatar
         AA , 2 år sedanSvara

         Pengarna läggs på tränarstaben + General Manager Fredrik Sjöström

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Frölunda betalar bra. Allt annat är en myt.

       • Kommentar avatar
        Jocke, 2 år sedanSvara

        Även om det kommer in en superback och en superforward så är detta absolut inget lag som kan slåss om guldet, man måste vara realistisk. Ser ingen back av dom nuvarande som kan göra 25-30 poäng och på forwardssidan är det alldeles för många grovjobbare. Man kan inte begära att Stålberg, Friberg och rosse ska göra 30-40 poäng. Jämför man detta laget med Växjös så är det en enorm skillnad på offensiv spets.

        • Kommentar avatar
         Manne , 2 år sedanSvara

         Grauers håller stenhårt i stålarna. Blir inte mycket kosing att spendera på spelare.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          Det där stämmer ju inte alls, Manne. Frölunda betalar stora pengar till många spelare.

          Kommentar avatar
          Mackan. , 2 år sedanSvara

          Många spelare är överbetalda som inte håller måttet! Sedan borde dom skriva kortare kontrakt! Nr 59 kontrakt 20/21, Nr 20 kontrakt 19/20 bort kasstade pengar

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 2 år sedanSvara

          Det är en helt annan sak. :)

          Kommentar avatar
          Daniel K, 2 år sedanSvara

          Bortkastade pengar att ha en av seriens bästa kaptener på kontrakt?! Håller absolut inte med dig. Joel är oerhört viktig för Frölunda även om han har säsonger där han producerar färre poäng. Hans ledaregenskaper, kampvilja och kvaliteter i det defensiva arbetet räcker oerhört långt! Nu satsar han ju dessutom stenhårt på att hinna träna/ta hand om kroppen ordentligt inför nästa säsong genom att tacka nej till tre kronor så chansen att nästa säsong blir bättre för honom är nog stor. Hjalmarsson vet jag inte vad han har för lön men han gick garanterat ner i lön när han förlängde eftersom han inte hade förhandlingsläge som toppproducerande spelare direkt. Är lönen på en mer normal SHL nivå så är han värd pengarna då centermarknaden är svår om man vill ha något beprövat med SHL vana istället för att chansa.

        • Kommentar avatar
         Jocke, 2 år sedanSvara

         Väljer dom väg 1 så har man inga större förhoppningar om nytt guld, knappt ens man längtar till hösten. Dom ställer ju upp med nästan samma bleka trupp, inget ont om purre eller tim Söderlund men det är inga spelare som kommer göra 20 mål var och 35-40 poäng. Lasch är den enda spelaren som kan uppnå 40 poäng. En enda i ett helt lag!!

         • Kommentar avatar
          mike, 2 år sedanSvara

          Hur mycket man än tycker om Blidh, och hjärtat för Frölunda, så är det väl inte den värvningen man hoppas på med tanke på truppen vi har, och vad vi egentligen skulle behöva. Å andra sidan - kan man göra sig av med vissa menlösa kontrakt, då är det annan visa.

           Kommentar avatar
           Daniel B, 2 år sedanSvara

           Håller med dig Mike.

         • Kommentar avatar
          Jocke, 2 år sedanSvara

          Gör som Växjö och lär er av era misstag!!!!!!! ( som är ganska många )
          Annars lär nästa säsong bli riktigt jobbig att följa. Detta lagbygge osar inte kvalite för att ta guld.

          • Kommentar avatar
           Conta, 2 år sedanSvara

           Denna läsning kan ge en mardrömmar.Har Frölundasledning inte lärt sig ett jävla skit?
           JG håller ej SHL klass längre.Växjö tog guld med reserv målvakten.Nej sparka JG.Han har fått tillräckligt med chanser.Skicka snurrpellarna leta efter mål i sarghörnen Westerholm bröderna.Hjalmarsson vad tjänar ahan. 200 000/månad .vad uträttar han för denna lön.Behövs 2 centrar av hög klass.2-3 vingar med spets.En elak back och en powerplay back som kan skjuta från blå och träffa mål behövs.Samt en målvakt som håller SHL klass.Rönnberg pratat mycket men skall
           Det bara lalla på? Inget lära av alla misstag?

           • Kommentar avatar
            Anders Olsson, 2 år sedanSvara

            Johan Rylander sammanfattar det bra!
            TILL SIST: Frölunda har ett gäng potentiella stjärnvärvningar i viktiga spelare som Lasse Johansson, Viktor Svedberg, Fredrik Pettersson, Calle Klingberg, Nicklas Lasu och Viktor Stålberg.
            Men då gäller det att betala också.

             Kommentar avatar
             Mikael , 2 år sedanSvara

             Fredrik pettersson??? Han skrev väl nyss på för 2-3 säsonger till!!?? Han är nog mest sugen på euros.....

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 2 år sedanSvara

             Det där är ju rent felaktigt, så där kan man ju inte resonera. Ingen svensk klubb kan matcha KHL/NLA-löner, Lasse/Fredrik P är inte aktuella förrän de VILL hem, inte så att Frölunda (eller annan SHL-klubb) snålar. Viktor Svedberg är ingen stjärnvärvning på stor is, vad gäller Calle Klingberg eller Viktor Stålberg är det även där så att SHL-klubbar inte kan matcha lönerna, det är bara att gilla läget. Den dagen då är villiga att gå ner så ... och det kan vara snart, det vet man inte. Lasu, däremot – han kunde nog ha stannat om han verkligen känt uppskattningen i form av ett bra flerårskontrakt.

           • Kommentar avatar
            John, 2 år sedanSvara

            Grauers säger vi har nästan lika stor lönebudget som Växjö. Jag gick igenom deras trupp och jämförde med vår. Obegripligt att inte vår trupp är mycket billigare. Hade varit väldigt intressant att se lönerna för tex JG och Friberg. Misstänker JG tjänar som Fast och Friberg som Rasmusson.

             Kommentar avatar
             Epoe, 2 år sedanSvara

             Lol, lägg av. Rasmussen fick 400 000 per månad av Växjö.

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 2 år sedanSvara

             Det tror jag inte. Han fick säkert bra, men pengarna var ju inte grejen för honom, han ville hem för att på kort tid vinna, höja marknadsvärdet inför nästa feta kontrakt – kanske i KHL. 200 eller 300 eller 400 K på två månader spelar då rätt liten roll i sammanhanget.

             Kommentar avatar
             Rw, 2 år sedanSvara

             Om man kan lita på Nyheter24's lista från 2017 angående löner så tjänar inte JG så jättemycket, dock så gör Roger och Joel det.

             Kommentar avatar
             Matte, 2 år sedanSvara

             Grauers räknar in alla rundikring - dvs ej spelande personal. Där finns många i FHC....

             Kommentar avatar
             John, 2 år sedanSvara

             Frölunda har nog störst ledarstab. "Aldrig har så många, gjort så lite, för så mycket pengar". W. C.

             Kommentar avatar
             Matte, 2 år sedanSvara

             John - naturligtvis bör det vara med i den interna självkritiken som skall bygga framåt.

           • Kommentar avatar
            Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

            Frågan är om Frölunda på allvar kommer att ta kampen med Växjö eller nöjer de sig med att vara ett lag som skall gå till slutspel och där försöka ställa till det för Växjö och de övriga topplagen?
            Det känns lite tveksamt, minst sagt!
            Förstärker de inte på målvaktssidan har de-för mig-visat att de inte har toppambitioner. När de nu dessutom tappat det mesta av den lilla spets de hade ser det ju riktigt illa ut. De spelarna måste ju naturligtvis ersättas, sen behöver det ju dessutom förstärkas ytterligare om det skall bli bättre än denna säsong. Inte tror de väl att Stålberg, Friberg, med flera kommer att utveckla målsinnet över sommaren?!
            Klart att det kommer in någon/några nya forwards men det känns som det behövs 3-4 spetsspelare för att bli ett absolut topplag. Är allvarligt bekymrad...

             Kommentar avatar
             Matte, 2 år sedanSvara

             Ta kampen med Växjö? Chanslösa skulle jag direkt säga...

             Kommentar avatar
             Nolte, 2 år sedanSvara

             Ja snart börjar det trilla in nya namn hos Växjö för nästa säsong och jag kan lova att det kommer vara namn av betydligt tyngre kaliber än vadå Frölunda plockar in och då har Växjö redan en betydligt bättre stomme att bygga på också!

           • Kommentar avatar
            Henrik , 2 år sedanSvara

            Slängde in in liten 50-lapp.....

            • Kommentar avatar
             Göran, 2 år sedanSvara

             Tycker att Grauer var ganska tydlig att allt var bra, pengar på banken och övre halvan efter jul. Varför lägga pengar på ett slagkraftigt lag? Bättre att stärka upp ledare samt personal generellt. För då kan han berätta för alla som vill lyssna att vi är bra på att utveckla och har Sveriges bästa juniorer som alla skall spela en halv säsong innan dom går till NHL. Nu gick det ju sådär för 18 samt 20 men vi har en fin anläggning med bra träningsmöjligheter och god mat så Grauer kan ha besök och visa hur duktiga vi är... Men vad hände med resultat för seniorer hur får vi ihop en trupp för undre halvan att ta SM guld. RR pratar om att alltid tävla? Det enda han vann i år var väl SM i floskler samma intervjuer varje gång samma svar inte en reaktion om att vi är på helt fel väg ingen bänkas. Varje vecka samma snack om ligans bästa målvakt mm. Men lika orolig som jag är nu så står man där förväntansfull inför säsongen... Men seriebiljett är tveksamt. Tack HL för bra analyser och ett förträffligt forum.

              Kommentar avatar
              Manne , 2 år sedanSvara

              Grauers, Göran.

            • Kommentar avatar
             Lövet, 2 år sedanSvara

             Jag tror att man kan tänka sig att släppa JG om ngn vill köpa loss honom och han vill lämna annars blir han kvar som backup. Man vill ju sätta försvarspelet tidigt i år så det kommer att köpas in en eller två
             riktigt bra pjäser där. Sätter man försvarspelet så har man grunden till ett bra anfallsspel. Skall man rensa bland forwards så är det ju bröderna, Max och Mustonen som ryker men jag tror inte man har råd/vill göra sig av med dessa. Kan tycka att man kanske bör ta en mellansäsong in med juniorer sänka målsättningen och utveckla dem som finns.

              Kommentar avatar
              AA , 2 år sedanSvara

              Frölunda får betala för att bli av med jg

              Kommentar avatar
              Matte, 2 år sedanSvara

              Lövet :) - om någon vill köpa loss JG?

              Kommentar avatar
              John, 2 år sedanSvara

              Vem skulle vilja ta över JG? Allsvenskan är fylld av lika bra målvakter som kostar en bråkdel av det JG kostar.

            • Kommentar avatar
             Nolte, 2 år sedanSvara

             Många som säger att grauers snålar med pengarna osv. Men det värsta är att jag tror verkligen inte att det är så. Jag tror att hade vi fått spellönerna på papper rakt upp och ner så hade man nog satt kaffet i halsen både 1 och 2 gånger. Våra älskade tvillingar, Friberg osv spelar inte för under 100k i månaden. Man ska nog istället fråga sig vad man kunde fått för pengarna istället?

              Kommentar avatar
              Matte, 2 år sedanSvara

              Nolte - håller med Dig igen. Inte tror jag att han är glad i de kontrakt som finns idag. Det är inte Ordf roll. Han skall normalt bara bestämma om man skall ha ny VD eller inte. Dvs om Lechtaler skall bytas eller inte och han i sin tur om Sjöström skall bytas eller inte. Nu verkar det som om alla är nöjda och glada :(

              Kommentar avatar
              John, 2 år sedanSvara

              Grauers har själv sagt att vår lönebudget är ungefär som Växjös. Det betyder ju att våra inköpsansvariga underpresterat något enormt. Konsekvenser? Nej, Göteborgsandan råder även i Frölunda.

            • Kommentar avatar
             Sven, 2 år sedanSvara

             Precis, laget är felrekryterat, Friberg, Mustonen, Stålberg, Roselli är alldeles för lika i spelstilen, för många brunkers helt enkelt. Hade jag hellre gett mer speltid till Fjellström/Emanuelsson och kryddat men lite mer finess. Nu har man tyvärr satt sig i skiten.

             • Kommentar avatar
              Rallyclay, 2 år sedanSvara

              En utmaning kan man ju säga att denna trupp innebär men man skall ju också komma ihåg att april är inte slut än. Mycket kan och kommer att hända.
              1-2 etablerade backa kommer säkert in men både Gunnarsson och Westerlund behöver speltid för att utvecklas.
              Tittar man på forwardssidan så betyder ju detta att PW troligtvis inte blir kvar och OM Anton B kommer tillbaka så måste någon FW flytta på sig. 1-2 etablerade spelare skall ju in här så det kan nog bli bra. Jag tycker att man skall ha "rollkedjor" dvs att ha 2 hårt jobbande kedjor som ibland kan lägga in en puck är inte helt fel.
              Kul "silly" blir det i år./ Claes

               Kommentar avatar
               Nolte, 2 år sedanSvara

               Det är ju det som är grejen, det kommer inte hända mycket, men det borde! Sen så har du 12 hårt arbetande spelare och Lasch, så du kan pussla ihop 4 roll-kedjor och så finns det ingen kedja som kan göra mål.

             • Kommentar avatar
              Carl , 2 år sedanSvara

              FHC slutar på nedre halvan när 18/19 säsongen är slut

               Kommentar avatar
               Manne , 2 år sedanSvara

               Håller med. Bara att inse, detta är långt ifrån ett topplag. Långt ifrån!

             • Kommentar avatar
              Abris , 2 år sedanSvara

              Många som är hårda här!!!
              Känns inte som en säsongskorts trupp just nu till hösten, håller nog i mina stålar.......
              Bara för att man har på pappret ett bättre lag så betyder inte det per automatik att man vinner, titta på kvartsfinalen mot Malmö... eller mot Linköping för ett par år sedan, ska Frölunda satsa pengar på något är den en match-coach, för det har vi aldrig haft en under RR eran

               Kommentar avatar
               Matte, 2 år sedanSvara

               Abris - RO en bra match coach tycker jag. Tyvärr i DIF numer.

             • Kommentar avatar
              Danne, 2 år sedanSvara

              Ledsen, men forwardsuppsättningen ovan skrämmer inte många lag. Rögle och Karlskrona hade betydligt vassare namn insida trupper i år. Så även Mora, till viss del. Sen skall man ju få det att fungera oxå, vilket dom lagen inte fick.
              Men kan garantera att westerholmarna mfl inte kommer kunna växa såpass att dom blir bärande spelare i 2 line, ex.
              Stålberg SR? Hade ju varit julafton för hockeyälskare. Men då hoppas jag verkligen att det kommer in ytterligare 1-2 toppspelare. För stackarn skall inte behöva avsluta sin karrriär i VF i ett lag som krigar för slutspel. Och han kan heller inte göra allt själv, vilket truppen nu signalerar. Poängmässigt.
              Nej, det MÅSTE in 2-3 forwards av hög klass! För att laget ens skall bli bättre än föregående säsong. Olofsson, Lias, Mursak, Ehn, Grundström. Förstår ni vad det innebär för ett kag att tappa dessa utan att ersätta och helst överträffa dessa?

               Kommentar avatar
               Gustav, 2 år sedanSvara

               Backsidan är ännu värre. Årets backsida var rekordusel, ändå platsade inte backar som nästa säsong ska spela betydande roller.

             • Kommentar avatar
              GöranA , 2 år sedanSvara

              Rent ut sagt - vilken jäkla skittrupp vi har just nu inför nästa säsong. Sämre än iår.
              Vi får nog sikta in oss på nedre delen av tabellen. Och spela inför halvtomt Scandinavium- hur kul är det på en skala ?

               Kommentar avatar
               Carl, 2 år sedanSvara

               Tror inte att Frölunda får fullsatt om dom spelar i Frölundaborg om dom inte får en bra trupp

               Kommentar avatar
               GöranA , 2 år sedanSvara

               Frölunda blir ett bonkegäng med stor risk för nedflyttning. Säsongen är över innan den börjar. De lär skratta gott i C More studion när Frölunda blir nästa års Karlskrona. Vi lär få skämmas nästa år !!!!

               Kommentar avatar
               Manne , 2 år sedanSvara

               Inget säsongskort för min del. Det satsas inte.

             • Kommentar avatar
              Carl, 2 år sedanSvara

              Undrar hur många säsongskort Frölunda blir blåsta på

              • Kommentar avatar
               Gustav, 2 år sedanSvara

               Herregud, stannar det med en toppback och en toppcenter utöver den där laguppställningen - då är det bara att kyssa allt vad slutspel heter, farväl. Brynäs tar in Andersén och Danielsson, Djurgården jagar Josefsson, Färjestad jagar Salak och Markus Svensson, Linköping jagar Little och Miele, Skellefteå tar hem Granberg och Burström. Bara för att nämna några exempel. Vi är nöjda med det vi har.

                Kommentar avatar
                GöranA , 2 år sedanSvara

                Håller med, det stundar bistra tider.

                Kommentar avatar
                Manne , 2 år sedanSvara

                Jajamen! Det är rent pinsamt faktiskt om man ska vara ärlig. Plocka in en toppmålvakt till att börja med, Marcus Svensson tex. Behövs minst två toppbackar och minst fyra toppforwards också.

                Kommentar avatar
                GöranA , 2 år sedanSvara

                Håller med, annars kan man lika gärna köra hästhoppning året runt i Scandinavium

              • Kommentar avatar
               Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

               En trupp i dagsläget som sannolikt inte hade vunnit hockeyallsvenskan. Egentligen innehåller truppen i dagsläget endast en utpräglad målskytt. All spets har försvunnit framåt. Purre var en välkommen hemvändare, men vi vet sedan tidigare att han inte är en utpräglad poängspruta. Knatten Söderlund ok nyförvärv, men ingen förstalinjespets. Backsidan har också försvagats och endast Sigalet kan väl räknas in i SHLs övre skikt. Målvaktssidan vet vi sedan tidigare att den tillhör absoluta bottenskiktet i SHL. Kan JM få mer förtroende finns dock en potentiell uppsida här. Enligt min bedömning behövs det en hel spetskedja plus två toppbackar och helst en ny målvakt för att bli konkurrenskraftiga. Förstärks det inte alls ytterligare så tror jag det blir kvalspel nästa år. Klantigt att binda upp sig i långa kontrakt med så många ur andrahandssorteringen.

                Kommentar avatar
                GöranA , 2 år sedanSvara

                Instämmer till fullo.

              • Kommentar avatar
               E23, 2 år sedanSvara

               Jag funderar fortfarande på det nya andratränaren sa om att "det ska göra ont att möta frölunda framför målen".
               Chocken när han ser laguppställningen och ser pudlar istället för rotweilers.

                Kommentar avatar
                Matte, 2 år sedanSvara

                Kul - E23 . Motståndarna får skrattattack :) och viker ner sig?

              • Kommentar avatar
               Mikael , 2 år sedanSvara

               Börjar fundera på om man insett allvaret alls i Frölunda?? Man snackar vitt å brett om att man ska vara "grymt självkritiska" ja shure..... verkar inte som man har några planer på att sikta högre.... tyvärr blir det nog inget säsongskort

                Kommentar avatar
                Manne , 2 år sedanSvara

                De har inte insett allvaret. De har alldeles för stor tro på truppen och de ser att Friberg, Rosseli, Westerholmarna ska börja producera. De hoppas det, men det är inget som kommer ske. Mycket förlorade stålar när folk inte kommer förlänga sina säsongskort.

              • Kommentar avatar
               Mackan, 2 år sedanSvara

               Det får hända mycket på spelarfronten om jag ska köpa årskort!

               • Kommentar avatar
                Nolte, 2 år sedanSvara

                Ju mer jag tänker på det, ju mer skrattretande blir det. Efter uttåget va man ”extremt besvikna och självkritiska” man skulle ”vara hänsynslösa” och vad har det resulterat i? Alla med kontrakt är kvar, ledningen har plockat in 4 nya spelare varav ingen är någon poänggörare. Så slutsatsen av den hänsynslösa analysen va att vi hade för mycket spets/målgörare och behöver fler grovjobbare?! Snälla någon, säg att ledningen skämtar?

                 Kommentar avatar
                 Matte, 2 år sedanSvara

                 Nolte - jag tror nog att man inte riktigt förstått vidden av debaklet i i årets säsong. Jag tycker att rekryteringen av Weber och Mustonen räddade en del. Lias inträde räddade en del fram till JVM. Mursak och Grundströms slut räddade mycket. Ehns och Wideströms slit med beröm godkänt och att Olofsson alltid kunde hänga en då och då. Men nu? Ja backarna tycker jag ser ok ut för en mittenplacering. Målvakterna är klart sämst (10 och 18 ) enligt vanlig statistik så det är bara ta sig för pannan. Forwards - ser inte Tim som en stor tillgång, däremot PC är bra värvning. Jag är en av de, som inte kritiserat Joel mycket /inte alls. Han har sin nisch med tekningar och tuff fysiskt spel. Men det måste även funka för honom. Utöver det är Lasch bra i PP, men tyvärr ingen höjdare i 5-5. Om hans skall spela med antingen Hjalmarsson eller Tim S så är det rena knatteligan. Kul att ser när Sylvegård, Bryggman och Händemark matchas mot dessa :). De kommer inte funka för FHC. Överkörning är bara förnamnet och samtliga andra lag inser det. Växjö vann årets pga man fattade att det fysiska spelet i kombinationen med bra målvakter och skillade personer (som ej är så hårt fystränade, att de glömmer av hur man håller i klubban). Dvs en blandning av olika typer med betoning på individuella egenskaper.

                 Kommentar avatar
                 E23, 2 år sedanSvara

                 Sant

               • Kommentar avatar
                GöranA , 2 år sedanSvara

                Din sk väg 1 är the road to hell..
                Där helvetet är hockeyallsvenskan.

                • Kommentar avatar
                 GöranA , 2 år sedanSvara

                 Tror frölunda behöver hjälp utifrån med att utvärdera säsongen. Hur skall det gå om nötterna bakom fjolårslaget skall utvärdera vad som gick snett ?
                 Har de verkligen kunskapen att dra rätt slutsatser ? Tillåt mig tvivla.....

                  Kommentar avatar
                  Matte, 2 år sedanSvara

                  Göran - tror Du har väldigt rätt. Man klarar inte av att analysera sin egen situation.

                  Kommentar avatar
                  John, 2 år sedanSvara

                  Har länge tyckt att det saknas kompetens: 1 Man fattade inte att det behövdes muskler. Drog lite i Rahimi men han var för dyr, orkade eller hade inte förmåga att leta vidare. 2 Man fattade inte att det inte går att köra juniorhockey i seniorliga. 3 Man begrep inte att PC och Lasu var nyckelspelare. 4 Total oförmåga att lyfta försvarspel och målvaktspel de två senaste åren. 5 Total oförmåga att inse att det måste finns toppspelare bland alla lagdelar. Från målis, till backar och forwards. 6 Naiv tro på att det går att göra målskyttar av brunkare. 7 oförmåga att utnyttja spelares individuella egenskaper. "Alla ska följa mönstret i detalj".

                • Kommentar avatar
                 Manne , 2 år sedanSvara

                 Jag blir riktigt förbannad och besviken. Slutade trea i serien med tur, hade lika gärna kunnat sluta 8-9. Ett fiasko i slutspelet på det och säsongen var över. Massor med mål lämnar i och med att Olofsson, Grundström och även Mursak inte är kvar. Lasch är bra i PP, men svag i 5 mot 5. Inser man inte att det måste in ett X antal spelare med spets, då har man inte varit hänsynslösa som Sjöström sa att de skulle vara.

                  Kommentar avatar
                  Matte, 2 år sedanSvara

                  Manne - tror vi är många som inte är helt nöjda. Undrar hur det skulle funka om de hamnade i HA i mer modern tid? Kommer ihåg hur det var förra gången... tyvärr.

                • Kommentar avatar
                 Ove vovve , 2 år sedanSvara

                 Hörde ett rykte om att Mario Brunetta är på väg till oss.

                  Kommentar avatar
                  Rw, 2 år sedanSvara

                  Hörde även rykten om att Ponthus Westerholm ska få livstidskontrakt.

                  Kommentar avatar
                  Matte, 2 år sedanSvara

                  Vad skall MB göra? match coach?

                • Kommentar avatar
                 Matte, 2 år sedanSvara

                 Niclas Andersen till Brynäs? Bra back...
                 Petter Granberg till Skellefteå? också hyfsad back

                  Kommentar avatar
                  Manne , 2 år sedanSvara

                  Definitivt. Vi värvar säkert Palmberg från Vita Hästen.

                  Kommentar avatar
                  Rw, 2 år sedanSvara

                  Han ryktas till Timrå, så tror inte de kommer hända.

                  Kommentar avatar
                  Mattias, 2 år sedanSvara

                  Granberg och Andersén är två defensiva stjärnor på SHL-nivå. En klart högre nivå än Viktor Ekbom som är Frölundas motsvarighet, Jag tror Frölundas "problem" är att vi lägger för höga löner på mellanmjölken. Tror Växjö är smartare här. De har en hoper rätt billiga spelare och sedan en antak mycket högt avlönade spelare.

                • Kommentar avatar
                 Matte, 2 år sedanSvara

                 Timrås rekrytering är intressant även HV:s och Brynäs. De har inte tagit semester iallafall. Timrå kommer bli svåra att tas med tror jag trots att de knappt hade ett lag för nästa år. Guter,Törnquist och Rensfeldt de sista dagarna. Men det kommer säkert mycket mer.

                 • Kommentar avatar
                  Julius, 2 år sedanSvara

                  Grauer med vänner pissar som vanligt på fansen. Dom skiter i vad vi tycker och tänker han vill bara glida runt och tala om vilket otroligt jobb Frölunda gör med utveckling!!! Vad är det dom utvecklar? Skärpning och försök rätta till era misstag. Med denna trupp så tappar dom lätt 2000 årskort har vi råd med det?

                  • Kommentar avatar
                   Krigge, 2 år sedanSvara

                   Ta in bröderna olimb

                   • Kommentar avatar
                    Conta, 2 år sedanSvara

                    Nej tack tll Olimb bröderna.Dom är som Westerholm bröderna.Snurrar nere i sarghörnen.Mattis Olimb är rena säkerhets risken.Så djävla puckkär själv och passar ej nej nurrar själv och dräller med puck i anfalls zon med kontring för motståndarlaget som följd.Försvinner helt i slutspelet med.Nej tack

                    • Kommentar avatar
                     Janne, 2 år sedanSvara

                     Har inte läst allt, men glömmer ni inte att Frölunda Indians kom trea i serien.

                      Kommentar avatar
                      Nolte, 2 år sedanSvara

                      Serien är väl ändå ganska ointressant? Vad spelar det för roll när man åker ut ur slutspelet på direkten?

                    • Kommentar avatar
                     Janne, 2 år sedanSvara

                     Har inte läst allt, men glömmer ni inte att Frölunda Indians kom trea i serien.

                     • Kommentar avatar
                      Janne, 2 år sedanSvara

                      Har inte läst allt, men glömmer ni inte att Frölunda Indians kom trea i serien.

                      • Kommentar avatar
                       Christer, 2 år sedanSvara

                       Du glömde ev en spelare som jag tyckte gjorde massor av nytta denna säsong o han Pontus Söderström


                       Lämna en kommentar