Inglasad Grundström lovar gå på mål i Växjö


► Mot Brynäs skrek Frölunda efter en spelare som tar raka vägen på mål.
► Mot Växjö gör han comeback.
► Carl Grundström, alltså.

Rakapuckar.com bild

DEN ÖMMANDE KÄKEN tvingar dock fram ett nödvändigt ont ett tag framöver:

En skyddande, heltäckande ansiktsmask.

Om detta tycker Carl Grundström … inte.

– Jag hoppas det inte blir så länge, säger 19-åringen och ler.

** Jobbigt?
– Man har ju vant sig vid visir nu, mer van vid det, men … det här fungerar väl i några matcher. Hoppas det inte blir så länge.

Bildbeviset: Carl Grundström och hans hjälm med heltäckande visir.

 

Inget är brutet i Grundströms käke, det handlar om blödningar och att smärtan ska klinga av.

När så sker kan Frölundas nummer 3 kasta masken. Inte förr.

Han vill inte riktigt berätta vad som hänt.

** Du fick två smällar på samma ställe, va?
– Ja, precis.

** Klubba eller puck?
– Aah … vet inte riktigt … något.

Grundström (2+1 på sina sex SHL-matcher) tog två dagar ledigt, försökte sova ikapp (det var några jobbiga nätter), men kunde rätt snabbt vara igång igen.

På onsdagen var det fullt blås.

Rakapuckar.com bild

– Jag går för fullt, det känns bra, känner mig pigg och fräsch, tror inte jag har tappat så mycket.

Frölunda skriker efter en spelare som går rakt på mål. Carl Grundström är en sådan, och han säger inför resan till Växjö:

– Det är väl lite mitt spel, rakt, in på mål, så det hoppas jag kunna bidra med. 

** Varför har så många av dina lagkompisar svårt med det? De kan väl kolla på dig?
– Neej … jag vet inte, det ska du inte fråga mig, det får du fråga dem.

Mm, så är det väl. Ämne för annan text.

Nå, jag trodde kanske att den tama insatsen mot Brynäs skulle framkalla några ändringar i Frölundas lag, men tränaren Roger Rönnberg – en man som uppskattar och tror på kontinuitet – väljer att behålla samma backpar och kedjor.

Mattias Nörstebö och Grundström är tillbaka, visst – men de tar sina gamla platser, Nörstebö i par med Jonathan Sigalet, Grundström i Simon Hjalmarssons kedja där Sebastian Stålberg är tredjelänk.

– Funderar gör vi alltid, men inte än, svarade Rönnberg på min fråga om han inte tänkt på att ändra något.

Vi får väl se hur han och coachteamet resonerar på fredag, dagen efter mötet med tuffa Växjö – som tog en riktigt stark seger borta mot Färjestad på tisdagen: 3–1.

Rakapuckar.com bild

Tunga centerskador på Janne Pesonen och Erik Josefsson, det betyder att göteborgaren Nils Carnbäck leder en av kedjorna.

Målet med stort M, det missade ni väl inte? Adam Brodeckis lacrosse-mål, eller Zorro-mål som det kommit att heta på svenska.

Titta och njut, titta och njut.  

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
5 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Stefan Johansson , 3 år sedanSvara

  Det här med rakt på mål är inte helt lätt som supporter att förstå.. Igår blev Rasmus D utvisad när han gick på mål, fick en knuff av backen men försökte helt tydligt att undvika kontakt med målvakten. Jämför det med Skellefteåmatchen där Simon O fullföljde ett anfall o rammade helt oattackerad Mattsson så att han åkte med långt in i målet. Eftermälet var ingen som helst reaktion från domarna o beröm från studion för att Skellefteå visade bra vilja...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Simon O? Kan vara svårbedömt ibland, men rent allmänt: ta pucken mot mål istället för att båga av varje gång, inte minst för att inte bli så lättläst som lag.

 • Kommentar avatar
  Michael , 3 år sedanSvara

  Frölunda måste tuffa till sig i spelet runt motståndar målet annars blir de inga enkla mål på returer eller skit mål. Nu snurras de i hörnena och skapas för lite heta chanser i slottet. En Bergenheim eller Joel i slutspels mod då smäller de, men dem unga är för bekväma hittills. Sen hade man önskat en back som skjuter direkt skott och träffar mål. De är väl tur att vi inte ska vara bäst nu finns en hel del att slipa på ! Tjipp

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Tuffare kring mål, fler förstaavslut, mer skott & trafik. Tror detta är nödvändigt.

 • Kommentar avatar
  Eric, 3 år sedanSvara

  Känns som att dem enda som får offensiven att funka genom att vara jobbiga mot motståndarna är Grundström och Bergenheim, nu har vi varit utan Bergenheim länge och om än han kanske inte har världens högsta poängskaperi (även om 3 på 4 matcher är bra!) så händer det alltid grejer runt honom(och i hans kölvatten).

  Försvinner Grundström också som nu blir Frölunda som yra höns och helt trubbiga, inte ens att ha Lasch hjälper.

  Vad tycker du om Lias förresten, han har varit solid men inte direkt fått ut så mycket av det offensiva, han kom tillbaka för att "skjuta in sig" och vässa lite spets som jag förstod det, hur går det? Lite smått osynlig för det mesta, skrinnar in och ställer sig vid mål, blir inget av det, byter lina, rinse and repeat.

  Tack för fin blogg, drog över 90sek imorse (swish)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Lias behöver tid, det var jag inne på när beskedet kom att han skulle hem från Rangers; slog igenom i SHL förra vintern, inte ens gjort en hel, bra säsong än. Kan inte förvänta sig stordåd direkt. Men det bör komma bättre om ett tag, fortfarande tveksam till omgivningen. Tack för stöd!

   Kommentar avatar
   Pp, 3 år sedanSvara

   Det kommer lossna offensivt så fort vi får åter de röda matchtröjorna.. Allt sitter i skallen.

 • Kommentar avatar
  Hans , 3 år sedanSvara

  Hade absolut velat se lite förändringar för att få nåt att hända. Har svårt att se meningen med vissa kedjor samt hur man skall få produktion på samtliga femmor som är det uttalade målet. Både MRO och Stålberg ska i år helt plöstsligt spela i produktiva kedjor och leverera poäng när dom i flera år bildat ligans bästa checkingline ihop med Lasu. Varför kör man inte dom ihop med Ehn (för ärligt, vad ska ehn,widerström & Po.w göra ihop?) och får en riktigt vass checkingline som fyller ett syfte? Lasch borde spela med målskyttar, släng in Olofsson eller Grundström där? Hjalmarsson som sett riktigt pigg ut i år, spelar med Stålberg & Fjellström, dom har gjort det bra missförstå mig inte, men är det en produktiv kedja? Nej det kan jag inte se.

  Sen måste man ge Almqvist-Dahlin mer speltid, känns som att det är enda backparet som klickar. Förra året spelade Tömmernäs 20-25 min stora delar av säsongen, känns som att det kan vara läge att ge vissa backar mer/mindre speltid nu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag är en fan av av att vissa backar spelar mer. Men ... tja ... ser det kanske inte hända just nu. Och de är många. Vad gäller fyra jämna kedjor, se mitt svar till Richard (blev fel ordning).

 • Kommentar avatar
  Richard, 3 år sedanSvara

  Märkligt att inte Roger ändrar i femmorna. Jag tycker att vi inte får ut fullt av spelarna. Förstår förstås att det krävs hårt jobb först. Men att spela sarg gnuggare i samma femma och tro att vi ska göra 5mål per match. Våra 4 femmor utgör inget hot just nu
  Håller med om att Lasch måste spela med en naturlig målskytt typ Olofsson eller varför inte få igång Westerholm? Lias och Grusse har en historia ihop från juniorlandslaget. Skapa en ren checkingline med gnuggarna som tar ut motståndarnas ess( används när vi blir passiva). 44-21-12
  Vi har inte spelarna som kan skydda pucken i anfallzonen i 60min. När vi tappar den försöker vi spela i egen zon men ingen klarar det så bra ännu. Det känns som att en förändring kan vara behövlig

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Han vill ha fyra kedjor (inte femmor ...) som kan producera. I alla fall just nu. Det kan man tycka vad man vill om, men det är den uttalande önskan. Så ... du får nog ge dig till tåls. Sedan tror jag lik förbaskat vi får se en del ändringar snart, det är min känsla, men kanske inte till en ren checking line. Och där ska ju ABSOLUT inte Ehn vara.

   Kommentar avatar
   Philip Lindberg, 3 år sedanSvara

   Lika irriterande med femmor som med SAIK (Sandvikens bandylag) då Skelleftå förkortas SKE. I modern ishockey, enligt svensk modell finns inga checking lines längre. De som vinner guld är ofta de som har de bästa 3:e och 4:e kedjorna, vilken också är trenden i NHL. Kan vi få fler att producera så som Ehn, Andersson och Westerholm så kan det bli riktigt bra.

   Kommentar avatar
   Hans, 3 år sedanSvara

   Okej kalla det inte checkingline då Leman, vi sätter ingen stämpel på det, vi kallar den för 1 av 4 kedjor. Men om vi kollar lite närmre på Ehn nu då som ABSOLUT inte ska behöva spela med MRO & Stålberg. Kan inte förstå hur detta ses som en "bestraffning" när han idag spelar i en kedja som saknar kemi helt och hållet och där dom tillsammans i kedjan är hemska -14(!) snarare är det väl en belöning att få spela med stabila (inte poängsprutor, för det är inte ehn heller med 1+1 på 11 matcher) MRO & Stålberg som tillsammans är +5?!


Lämna en kommentar