Pardy, Mursak – vi har lite att snacka om i dag ...


► Adam Pardy, alltså. Okej, då vet vi. Och i veckan ska Jan Mursak in i spel, plus att JVM-killarna är hemma.
► Det finns kanske lite att snacka om denna måndagsförmiddag, gör det gärna här – det är ju dags för Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild

 

ATT JAKTEN PÅ Mike Webers ersättare pågick var ingen hemlighet.

Vem som stod högst bland de kvarvarande namnen på listan, däremot.

Valet föllAdam Pardy, 33, något som GP kunde berätta i går kväll. Pardy som förresten spelat ihop med Weber, som nu får chansen när Webers karriär tyvärr är över.

Jag fick en del frågor: ”Han har ju inte spelat alls den här säsongen?”

Nej, det stämmer.

Likt Mike Weber var Pardy (ni ser hans profil på eliteprospects.com här ovan) free agent, likt Mike Weber fick Pardy finna sig i att inte få någon mer NHL-chans.

I Webers fall spelade ju en gammal knäskada roll, så är det nog inte här; mer så – gissar jag – att det i moderna NHL är rätt svårt för en renodlad defensiv back med måtten 193 cm/103 kg att ta plats.

Allt fler spelande backar i NHL.

Den store, tunge bjässen är om inte utrotningshotad så … tja, i alla fall allt mer sällsynt.

Men det betyder förstås inte att Frölunda inte får nytta av Pardy, alls icke så.

Rakapuckar.com bild

Pardy är en rejäl spelare, utsökt räckvidd (förstås), bra i box play, således just den typ Frölunda anser sig behöva, och kan han likt Weber rätt kvickt anpassa sig till de större ytorna, slå snabba förstapass, spela till sina styrkor, så kan det här säkert bli bra.

Men ni vet att det inte bara är att plocka över en stor, tung NHL-pjäs (merparten av de 342 NHL-matcherna dock en bit bak i tiden) och räkna med omedelbar succé, speciellt inte när matchvanan saknas.

Ta inte det som att jag dömer ut. Inte alls. Bara en nypa salt som ska in i bilden.

Om Pardy sakta men säkert matchas igång, om han kan göra en liknande resa som Weber, om han har samma fina skalle och attityd, så finns goda möjligheter att Frölunda skaffat sig en fin tillgång i slutspelet. 

Här ligger Newfoundland.

Onsdag ska han i alla fall vara här, killen från Newfoundland i Kanada. Bara en sådan sak.  

Lustig detalj: Teddy Purcell, som Aftonbladet gick ut med var klar för Frölunda, är också från den karga atlantön. Säkert bara en slump. Men ändå.

Detalj. Adam Pardy är talesperson för Big Brothers Big Sisters of Canada, en ideell organisation där en vuxen paras ihop med en ungdom för att agera ett slags mentor i livet.

Nå, Pardy blir kul att se, ni vet ju att Jan Mursak ska debutera på torsdag mot HV71 (skrev om honom här), och den som följer rakapuckar.com ordentligt vet också att det blir tuff konkurrens om platserna framgent, detta eftersom att inte bara ska Mursak, Rasmus Dahlin och Lias Andersson nu in i spel, snart (nåja) är även Pathrik Westerholm på gång.

Jag skrev om det här.

Rakapuckar.com bild

Dessutom börjar det bli dags för Mattias Nörstebö att träna med laget, testa knäet på allvar, gissningsvis redan den här veckan.

Men som alltid efter knäoperationer – det är inte bara att hoppa in och lira.

Nå, har vi lite att snacka om i Morning Mailbag? Ja, det har vi väl?

Förresten – kommer ni ihåg den här situationen? Jag glömmer den aldrig. Däremot fanns inte kvar i skallen att det var just Adam Pardy som råkade ut för en full fan …

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
27 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 3 år sedanSvara

  Hade det där varit i Sverige kunde rubriken varit "full fan var full i fan".

  Vad tror du om status på Lias? Blir det vila för att inte riskera ytterligare förslitning eller handlar det bara om att spela sig igenom smärtan och att inget kan förvärras?

  Tror du bröderna Westerholm automatiskt paras ihop? Tycker Ponthus ändå spelat ganska bra det senaste.

  Det borde ju betyda att det är färdigvärvat för Frölunda nu. Smart att vara tidigt ute? Att gambla lite? Eller kan det finnas spelare som det hade varit värda att vänta in närmare deadline?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Har väldigt svårt att se att det värvas mer nu. Lias ... hänger förstås på hur axeln mår, jag kan tycka det vore smart att låta honom vila, men ... inte helt säker på att det blir så. Nå, vi får se. Kanske dröjer Pathrik Westerholms comeback till OS, då blir det lättare att hitta plats, men ... annars är konkurrensen mördande. Med alla friska, i alla fall. Fast hur ofta är det så? :)

 • Kommentar avatar
  Patrik, 3 år sedanSvara

  Vi välkomnar Adam och hoppas på liknande egenskaper och driv som Weber hade. Då blir även Pardy viktig för Frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Yes, kan han matcha vad Weber gjorde kommer ni att gilla honom.

 • Kommentar avatar
  Matte, 3 år sedanSvara

  Intressant med Pardy. HL - hade inte sett klippet - imponerande att Du kom ihåg!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Nå, så värst imponerande var det ju inte, mindes inte att det var just Pardy ... ;)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 3 år sedanSvara

  Så Sjöström har shoppat ny stor back och ännu inga rapporter om skador, underbart!
  Apropå skador, hur tror du det är med Lias skada? Han kunde ju ändå spela de två sista matcherna i JVM? Mycket snack om hur han slängde sin medalj. Jag klandrar honom inte, hade med stor sannolikhet gjort det samma, Lex YES-flaska… :)
  För övrigt flyger jag fortfarande högt av segern i lördags! Säga vad man vill om djurgårdsfans men det var en otrolig stämning…

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Måste ha varit en grymt häftig upplevelse på Hovet. Så skulle hockey alltid vara ... Vad gäller Lias axel, som jag svarade någon annan, tycker det vore smart att ta det lugnt med honom, men jag antar han undersöks noga vid hemkomsten.

 • Kommentar avatar
  Fredrik, 3 år sedanSvara

  Pardy bröt armen för knappt ett år sedan. ”the bone snapped clean off”. Ett benbrott kan såklart vara läkt på bra mycket kortare tid än ett år. Om man är ung. Kommentar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Där ser man ... Nå, ett armbrott läker ju, benet blir starkare, och SÅ gammal är man inte vid 33 (den som vore så ung). Men visst kan det vara en faktor.

   Kommentar avatar
   Philip Glücksman, 3 år sedanSvara

   Han spelade ju slutspel med AHL laget så armen måste varit ok redan i våras.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Precis. Han var igång efter detta. Tror inte det ska störa, menade mer att det kan ha varit en liten faktor bland flera när han inte fick kontrakt 17/18 någonstans.

   Kommentar avatar
   Fredrik, 3 år sedanSvara

   Precis detta jag tänkte på som anledning till uteblivet kontrakt i NHL/AHL. Inte lika glada i att värva spelare med skadehistorik som SHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Samtidigt som SHL är en bit ner på näringskedjan och får finna sig i att ta det som blir över. Bara att gilla läget där.

   Kommentar avatar
   mike, 3 år sedanSvara

   "Normal" läkningstid ligger väl runt 9 v lite beroende på sorts fraktur och genetik. Ett år hade varit något det. Kan läka fortare än ett år? Jo, tack!

 • Kommentar avatar
  Mats, 3 år sedanSvara

  Det blir bra detta, lager spelar bättre, lite mer spetskompetens in både framåt och bakåt, men herregud vad jämnt det är i SHL, 6p från 2:e till 9:e plats, så det gäller att hålla sig på tårna. Nu kommer Frölunda, såhär bra har det inte varit på hela säsongen, lovar gött

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Det är nästan löjligt jämnt, jag vet att det blir klyschigt, men jag kan inte påminna mig att det varit SÅ HÄR tajt.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 3 år sedanSvara

  Angående Westerholmarna. Vore väl konstigt om de inte skulle spela ihop? Var väl tänkt hela tiden. Frågan är när båda är spelbara, finns det plats för bara en av dom? Kanske under OS men sen. Pardy får vi verkligen hoppas på. Men har Frölunda sådan tur igen? Får hoppas på detta. Tack för en som vanligt bra blogg.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Det är det jag menar, ska 2xPW spela och alla 15 fw är friska, vilka ska då vara på läktaren? Onekligen spännande att fundera. Men det är ett tag dit. Och man ska minnas att det verkligen inte bara är att gå in och spela på topp efter en knäskada.

   Kommentar avatar
   Johan L , 3 år sedanSvara

   Precis. Skador kan vara jobbigt. Men spännande är det :)

 • Kommentar avatar
  Dallasm3, 3 år sedanSvara

  Äntligen!!!! Ska bli grymt kul att följa detta låg nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ökar onekligen intresset. :)

 • Kommentar avatar
  Henrik, 3 år sedanSvara

  HL - värvar inte Frölunda väldigt myxket under denna säsong? 4 spelare liksom. Känns som de haft dålig planering och fick lite halvpanik nu under säsongen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Skadorna på Bergenheim och Westerholm skapade ökat behov, sedan gick en av de värvade (Weber) sönder för gott, plus att det är OS-år då lagen är utan spelare ett tag. Det är lite av den nya tiden, detta. Trupperna lever till 15/2, se på Växjö. Frågan som kan ställas är: borde Frölunda insett behovet av en mer fysisk, rutinerad back före säsongen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Se på Växjö som varit bra på att spetsa laget under säsongen, menade jag.

   Kommentar avatar
   Henrik, 3 år sedanSvara

   Ja det är sant. Det är kanske nya tider. Dock så känns det som att Frölunda värvat mer än andra lag nu under säsongen? Det kan ju bero på att de hade dålig planering och såg inte behovet av olika spelare, menar jag. Synd att F Styrman får lämna nu iom alla nya värvningar och spelare som kommer tillbaka, men det kanske hade varit svårt att få honom permanent från pantern?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 3 år sedanSvara

   Frölunda borde insett att laget måste ha en tuff och elak back. Frölunda spelar en bra, fartfylld och snabb hockey och då har man oftas inte så stora spelare och mär det hettar till vissa matcher + slutspel så måste man ha tungt och tuffhet. Både jag, du och din journalistkollega Rylander har sagt det länge..

 • Kommentar avatar
  Nolte, 3 år sedanSvara

  Inga direkta frågor idag faktiskt, mest nyfiken på att se hur laget formeras och vad man kan prestera framöver. Sen får jag den här säsongen stämma in i ditt mantra, HL, att tabellen är ganska ointressant, då det skiljer så få poäng mellan plats 2-8, så är det små marginaler som avgör om man gör en ”bra grundserie” eller ”dålig grundserie”, sett till tabellplacering. Sist bara ett litet tips, fick ut en kundundersökning på mail från Frölunda i syfte att förbättra sin produkt. På en av frågorna fick man svara på hur man följer Frölunda. Nåt alternativ va GP/GT men sen fanns det även fritext där man kunde skriva in rakapuckar.com. Om fler skriver där så kanske vår käre HL i framtiden kan få någon form av draghjälp eller dylikt från Frölunda, vem vet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Va? Fanns inte rakapuckar.com med? Jag är djupt kränkt!!

   Kommentar avatar
   Nolte, 3 år sedanSvara

   Gjorde ju inte, det hade Åsa Nathell och gänget missat totalt, så det får vi ändra på tycker jag :)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 3 år sedanSvara

   Det visste du ju redan... :) Gick ju dock utmärkt att skriva till som ”annat alternativ”...

   Kommentar avatar
   Rasmus, 3 år sedanSvara

   Noterade också detta, och skrev naturligtvis in rakapuckar.com, samt en kommentar om att det "självklart borde finnas med i sammanhanget".

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ni är snälla. Tack. :)

   Kommentar avatar
   Thomas, 3 år sedanSvara

   Gick alldeles utmärkt att skriva dit det själv

   Kommentar avatar
   Thomas, 3 år sedanSvara

   Gick alldeles utmärkt att skriva dit det själv

   Kommentar avatar
   Ob, 3 år sedanSvara

   GP låser många artiklar nu mer. Vill vi knte ska hända Rakapuckar!

 • Kommentar avatar
  Philip Glücksman, 3 år sedanSvara

  När är första träningen med Mursak och JVM spelarna? Jag antar du är där då för att se kedjorna. Hur ser de ut idag på träningen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Mursak tränade redan i fredags. JVM-killarna, vet inte om de kör redan i dag, ska svänga förbi sedan.

   Kommentar avatar
   Henrik E, 3 år sedanSvara

   Ser fram emot text efter träningen

 • Kommentar avatar
  Nolte, 3 år sedanSvara

  Jag hade ju faktist visst en fråga, som egentligen inte är min, utan kommer från en annan läsare i ett annat inlägg. Och det va den mycket roliga och intressanta fråga om RR betalat för sig? För uppenbarligen har han ju läst bloggen :D, så min fråga, har han swishat dig? Och om inte, pikade du honom? ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag har väldigt svårt att tycka att en tränare för ett lag som jag skriver om ska betala för sig ... haha. :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 3 år sedanSvara

   Haha, din blogg, dina regler. Men jag tycker gott att du med glimten i ögat kunde pikat att du inte sett någon betalning ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Inte riktigt läge ...

   Kommentar avatar
   Henrik E, 3 år sedanSvara

   Vore det inte bättre att be RR skriva en kommentar på inläggen ;o)

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 3 år sedanSvara

   Peter LeMarc har ju en aktiv dialog med sina fans på FB. Till och med axl rose har förekommit på GnR forum så varför inte RR. Kom igen Roger, vi vet att du läser :-) / Claes

   Kommentar avatar
   Conta, 3 år sedanSvara

   Trevligt med Peter LeMarc fans här på sidan.

 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber, 3 år sedanSvara

  Tjena!

  Frågade dig på Twitter i förra veckan, men gissar att det försvann i flödet. Vet du/har du möjlighet att ta reda på hur långt Emanuelssons rookie-kontrakt är?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   De brukar generellt sträcka sig till 21; 18—21 är ju rookiekontraktsåren, så att säga. Sedan är ju betalningen ett slags minimibetalning, men klubbarna har enats att följa modellen.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 3 år sedanSvara

   Då antar vi att det är samma även här, tack!

 • Kommentar avatar
  Lövet, 3 år sedanSvara

  Har Pardy samma karaktär som Weber på och utanför isen så blir det bra. Sedan är ju formen ett litet ? men han skall ju vara bra på grillorna för sin storlek. Nu en liten fråga. Vem i VF tycker du har utvecklats mest från förra säsongen? Och nej du får inte svara Dahlin;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ehn, Widerström, Sigalet. Fast i den sistnämndes fall handlar det väl mer om passande spelsätt än personlig utveckling.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 3 år sedanSvara

  Det är säkert en av anledningarna. Själv hade jag hoppats att även Nyberg skulle ta ett kliv till.

  • Kommentar avatar
   Joel, 3 år sedanSvara

   Vilka tror du INTE spelar mot Brynäs borta på lördag, av dessa som kommer tillbaka nu?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 år sedanSvara

    Emanuelsson av fw, sedan ngn till om Lias är okej .. låt mig återkomma. Ungen åsikt än.

  • Kommentar avatar
   Nicke, 3 år sedanSvara

   Om du hade format laget till torsdag med dom spelare som troligen är tillgängliga, hur ser du på det då?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 år sedanSvara

    Låt mig återkomma. Svårt. :)

  • Kommentar avatar
   Kjelle, 3 år sedanSvara

   Hoppas man fått tag i en back som kan skjuta hårt och sikta rätt. Kanadensare brukar ju kunna skjuta bra, men hittills har Frölunda inte lyckats hitta dom......

    Kommentar avatar
    Kjelle, 3 år sedanSvara

    Man mins ju Lynch som Kenta Johansson tog hit. Den ende Kanadensare som varken kunde åka skridskor eller skjuta...... och han värvade Frölunda :-)))))

  • Kommentar avatar
   Kjelle, 3 år sedanSvara

   https://youtu.be/SQwXgVJD4X4

   • Kommentar avatar
    X, 3 år sedanSvara

    https://youtu.be/VTW1SdcNSko

    • Kommentar avatar
     Daniel B, 3 år sedanSvara

     Stor, stark och tuff. Precis det Frölunda behöver. Sett på youtube att han är inte rädd för att slänga handskarna och det är ju bra..

      Kommentar avatar
      Daniel B, 3 år sedanSvara

      Släppa handskarna kanske det heter.. ja ja, ni fattar.

    • Kommentar avatar
     Rasmus, 3 år sedanSvara

     Du skulle kunna bjuda in RR till en AMA, det hade varit väldigt intressant!

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 3 år sedanSvara

      AMA? Förlåt min enfald ...

      Kommentar avatar
      Anna Agdestein, 3 år sedanSvara

      Ask Me Anything, tror jag.. :)

      Kommentar avatar
      Rasmus, 3 år sedanSvara

      Haha, helt rätt. Jag som är snabb i förkortningarna. AMA = Ask me anything, alltså typ en morning mailbag men med RR :)

    • Kommentar avatar
     Michael, 3 år sedanSvara

     Aftonbladets nyhet om Teddy Purcell. Vet du något mer om detta Leman?

      Kommentar avatar
      Rasmus, 3 år sedanSvara

      Aftonbladet pudlade på detta, var helt felaktigt. Tagits upp flera gånger i bloggen, bland annat snabbt i detta blogginlägg.

    • Kommentar avatar
     LG, 3 år sedanSvara

     Lider med MRO, sliter som ett djur, både framåt och bakåt MEN tror inte han gjort ett enda mål på väldigt länge (inklusive träningar). Det är tom så att släpper ifrån sig ett hopplöshetens leende. Mursak ser stark ut. Bra tempo idag! Kul också att se två, hyggligt välväxta juniorbackar på dagens träning (de var väl 3 totalt). Anton Sundin (bekant farsa) var en av dem. Angående orsaken till utvisningsparodin i Lördags. Patrik Sjöberg var på plan. Frågan är om han ens tar sitt uppdrag seriöst längre.

     • Kommentar avatar
      Abris , 3 år sedanSvara

      Lite panikvärvningar känns det som, inte genomtänkta, och förstår inte varför man värvar rejäla backar under säsong, och inte tänker på det innan, man släppte C Persson och så värvar man något liknande mitt i säsongen, vad är signalen: vi behöver nog ingen rejäl i år för att 25 omgångar senare säga att vi behövde visst nån rejäl i år OCKSÅ... från en års-prenumerant av HL bloggen,

      Är det imån j-20 spelar mot Leksand eller var det idag?

       Kommentar avatar
       Epoe, 3 år sedanSvara

       Persson släpptes inför FÖRRA säsongen.

       Kommentar avatar
       Abris , 3 år sedanSvara

       Precis två år utan honom, denna säsongen och förra OCKSÅ

     • Kommentar avatar
      Conta, 3 år sedanSvara

      Bra få hit en stor tung rejäl back.nyttig i slutspelet.hittils denna säsong lite för snällt egen zon emellanåt.Håller med dig Leman att Ehn,Wideström och Ehn utvecklats bra.Tycker även Gustafsson utvecklat sitt spel sen början av säsongen.Förstår inte riktigt oron många uttrycker här angå forwards överskott.Det är bra med skärpt konkurrens om platserna och skador kommer alltid.

      • Kommentar avatar
       Svante, 3 år sedanSvara

       Övertygad om att bägge dessa värvningar kommer bli lyckade, men några kommer väl offras framöver. Frågan är vilka...


       Lämna en kommentar