Ett skönt finaldrama med flera frågetecken


► Vilket finaldrama vi har. Vilka spännande frågetecken.
► Kan Frölunda bara ruska av sig, kasta tveksamheten i sjön, hitta tillbaka till det självklara sätt att uppträda som vi tidigare sett?
► Har Djurgården hittat ett sätt att knäcka Frölunda – fullt blås?
► Ser redan fram emot torsdag.
► Här mina fem bästa i Frölunda från i går.

Rakapuckar.com bild

Han har fått en del att fundera på, Frölundas tränare Roger Rönnberg. Foto: C MORE


DET FÖRVÅNADE VERKLIGEN när Roger Rönnberg, Frölundatränaren, stod i C More och sa om tisdagsmatchen och 1–5 i baken:

– Vi vinner en match senast utan att spela riktigt bra, jag tror inte jag fick med mig killarna in på rätt sätt för att inse hur hårt vi skulle behöva jobba, hur konsekventa vi skulle behöva vara.

Hm, tänkte jag. Hm igen.

Här hade varje spelare pratat om att de inte var nöjda efter SM-final 1, att alla verkligen förstod att de skulle behöva vara bättre i SM-final för att kunna vinna … och så blev det så här. Bättre? Ack nej. Bara sämre. Frölunda hade nu ännu svårare att matcha Djurgårdens snabba ben.

Tomma ord från Sebastian Stålberg & Co? Eller något annat? Har Djurgården hittat något Frölunda inte fixar?

Ser att en del av er menar att Frölunda inte kan stå emot Djurgårdens tempo, men så hette det i grundserien också, jag vill mer hävda att det inte är svårare än så här:

Vinner man inte kamper, dueller, vinner man inte lösa puckar, sitter man inte ihop som lag, agerar rejält med understöd och förståelse för att göra små saker rätt, lyfta ut puckar, ta det sista skäret – då är man illa ute mot de flesta motståndare.

Rakapuckar.com bild

Jag upplever inte att Frölundas största problem i Globen var att Djurgården kom med fart, det som sårade var snarare att Robert Ohlssons lirare var så mycket kvickare, starkare och smartare, ganska lätt spelade bort sina motståndare i offensiv zon.    

Frölunda fick sällan stopp i spelet.

Det fanns en tvekan i (nästan) varje situation.

Av yttersta vikt att den försvinner. Redan till torsdag.

Man ska inte dra iväg för långt för att ett lag förlorar en match eller två, Djurgården hade två tunga torskar mot Färjestad och är nu mitt uppe i en het final, så … jag blev bara förvånad.

## Att det var tamt i närkampsspelet.

## Att Djurgården ofta kunde spela bort Frölunda och skapa övertalighet i anfallsspelet.

## Att Frölundas spelare ofta hamnade på hälarna och blev pucktittare.

Rakapuckar.com bild

Jag hävdar fortfarande att 1–1 och hemmafördel i vad som nu är en bäst av fem-serie mot Djurgården är ett utmärkt läge för Frölunda.

Riktigt jäkla spännande att se vad Joel Lundqvist och hans grupp gör av det. Frölundas spelare behöver börja se ut som de verkligen tror på sig själva. 

Djurgården har varit spelmässigt bättre i stora delar av de två första finalerna, farten man spelar med, snabbt ur egen zon, långt spel, hård forechecking parat med en kvick och spelskicklig offensiv är något Frölunda inte kunnat matcha.

Kan man det bättre torsdag kväll spelar historien ingen roll.

Kan man det inte är Djurgården i förarsätet.

Jag ser verkligen mycket, mycket fram emot att följa fortsättningen.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Humor.

***

Blir mer snack från träningen i dag, så vi stannar här och går rakt på fem i topp.

1 – Max Friberg
* Gjorde mål, blockade skott, vann kamper. Vet inte hur man är dålig.

2 – Samuel Fagemo
* Hade speed, gjorde flera bra saker så länge matchen levde.

Rakapuckar.com bild

3 – Joel Lundqvist
* Som med Friberg, håller en oerhört hög nivå hela tiden, tog kampen.

4 – Ryan Lasch
* Skapade flera riktigt bra lägen i första perioden. 

Rakapuckar.com bild

5 – Jonathan Sigalet
* Kändes som vanligt stabil och trygg, låt vara inte den där bjässen han kan vara, men konkurrensen var blek.

Bubblare: Sebastian Stålberg.  

***

Apropå det här med prepositioner och arenor – här fick jag skönt stöd av mästaren.

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också?

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
43 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mattias L, 1 år sedanSvara

  Jag försöker se glaset som halvfullt. Men gjorde en plattmatch borta mot Luelå, lyfte sig och vann nästa match på hemmais. Man förlorade även en borta mot Malmö, vann därefter hemma igen. Nu har man förlorat en borta mot DIF, och...? Blir det (som vanligt), en ny seger på hemmais? Man har studsat tillbaka många gånger efter förlust, tror absolut man kan göra det igen.
  Sen var det så klart inte ATT man förlorade, utan HUR. Det såg väldigt tamt ut emellanåt. Samtidigt vill jag ändå inte gå så hårt åt laget som jag sett en del göra, vill absolut hävda att matchen mot Luleå var värre. Första perioden i går tycker jag var helt okej, faktiskt rätt bra. I fem mot fem tycker jag Frölunda stod upp bra, skillnaden blev att DIF hade ett vasst PP som gav övertag, ett övertag man sedan byggde vidare på i andra. Där började Frölunda tappa, förlorade på tok för många närkamper. Friberg körde på, Fagemo försökte för allt han var värd, men för få av övriga förmådde hänga på. Kändes som matchen var över redan inför tre perioden, definivt så när fyran kom tidigt i tredje.
  Om det då finns något som oroar mig så är det nog Mattsson. Inte så att han har varit jättedålig, inte så att det var hans fel att Frölunda förlorade i går, absolut inte. Men han har vart mänsklig två matcher i rad, släppt några puckar han nog vill ha tillbaka, blev utbytt i går. Hur tacklar han den sitsen? Kan han skaka av sig detta och hitta tillbaka till storspelet han hade mot Malmö och Luleå? Inte alls omöjligt, han kanske spikar igen i morgon. Kapaciteten finns ju, så bra är han. Men jag ser både frågtecken och orosmoln här.
  Jag håller avslutningsvis med dig, det är fortfarande ett gyllene läge för Frölunda. Säger samma sak som i tidiga serier, ingen kunde väl verkligen tro på fyra raka? Klart att DIF skulle ta minst en match. Kanske två. Kanske vinner de alltihop. Men Frölunda har fortfarande fördel av hemmais, och vinner man i morgon... då är det verkligen ett gyllene läge. Sen ska det göras också, så klart. Då krävs en tydlig förbättring, jämfört med i går. Kanske behövs en bra start, kanske första målet, lite medgång. Jag tror ändå det kan gå vägen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Förlåter du mig, Mattias, om jag känner att jag inget har att tillägga här? Du skriver för bra. :)

   Kommentar avatar
   Mattias L, 1 år sedanSvara

   Det är helt okej :-) Stort tack!

   Kommentar avatar
   Johan L , 1 år sedanSvara

   Instämmer. Små marginaler. Man kan komma in fel i matcher oavsett sport och det kan vara som förgjort att hitta in i matchen.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Håller inte alls med. Jag tyckte dif var klart vassare i 5-5. Klasskillnad. Vi hade ju inget alls i princip. Läget är dessutom allt annat än gyllene. RO har hittills varit överlägsen RR. På isen har våra varit rejält underlägsna i spel, fart, tempo, passningar etc.

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Amen

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Andra matchen har varit kass i alla serier, lustigt nog. Jag tröstar mig med det. Tre raka nu. :)

   Kommentar avatar
   Douglas, 1 år sedanSvara

   Mot Luleå var andra matchen mycket bra!

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Du har rätt. Det var tredje matchen som var kass från vårat håll. Fasen också, jag som hoppades på ett mönster. :/

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Jag tror det finns en stor oro bland våra spelare. De känner att dif är bättre i det mesta och vi hamnar därför på hälarna och resultatet blir att de sköljer över oss gång på gång.
  Vi har heller inte alls den spets dif har. Långt ifrån. Få backar som kan spela sig ut ur egen zon, få forwards som kan hålla puck i anfallszon etc.
  Vårt lag är byggt för att slå ett tungt mif eller trubbigt Luleå. Vi klarar inte av ett spelskickligt lag som dif eller fbk.
  Tror det finns stor risk att dif tar fyra raka. Vi har ju inget att sätta emot. Inget.

   Kommentar avatar
   E23, 1 år sedanSvara

   Nja, tycker vi har bättre backar. Men mentalt har de en tillfällig svacka nu. Frölunda är, generellt, bättre laget. Men taktiken, mentala spelet, leder dif nu. Men tror frölunda fixar detta. Men man måste tuffa till sig.

   Kommentar avatar
   Klister Flugsvamp, 1 år sedanSvara

   Troll-oll-oll... Hej Dif och välkommen till hit...

 • Kommentar avatar
  Magnus, 1 år sedanSvara

  Jag tänkte på en sak i match 1 och nu såg det i match 2 med.
  Frölunda ser tamt och tafatt ut, precis som du skriver. DIF får farten och vinner närkamperna. Varför får då inte Frölunda fart? Jo jag ser det som att i varje uppspel checkar DIF med en FW och de andra två täcker passningsväg 1 och två. Det gör att när en back passar pucken så är djugårdare nära och slår på klubban och kropp. Det gör att puckbehandling och skridskååkning ser stillastående ut. Skillnaden mellan match 1 och två är att DIF inte var lika tveksamma i match 2 som i match 1. Robban sa det själv, vi gjorde det bra i match ett och nu i match två måste vi komma lite bättre in i vår taktik. Ett annat exempel är att frölunda har hela säsongen spelat upp puck på en FW när man vinner pucken på i egen zon (någon meter innanför blå) som sedan chippar via en sargstuds till nästa FW som får fart i mittzon. Djurgården har istället för att gå på puckföraren ställt sig vid sargen och på så sätt stoppat chippen och vänt. Detta hände gång på gång igår.
  Roger måste hitta andra vägar för Frölunda att få farten, dvs nya passningsvägar och åkriktningar. Annars blir nog detta en kort serie tyvärr. Det ser läskigt likt ut som hur Frölunda fick stopp på Luleås fart och på så sätt fick dem att se oengagerade och slöa ut. Då pratade Bulan om att de måste upp i kamp och tävlan för att matchar Frölunda, samma sak säger Roger nu. Det är illavarslande

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressanta tankar. Visst är det så att Djurgården fått betalt för sin forechecking, visst har Frölunda inte riktigt på samma vis kunnat chippa ut, skarva ner, få upp fart, bygga långa anfall. Men så där är det ju, lag läser varandra, lag hittar motvapen, lag hittar nya vapen. Nu behöver Frölunda öka spelbarheten i egen zon, ta sig ur snabbare, och framför allt: vinna kamperna om pucken.

   Kommentar avatar
   Magnus, 1 år sedanSvara

   Ja, genom att öka spelbarheten i egen zon får de upp farten så de kan vinna närkamper. Nu ligger DIF så rätt att när förlundaspelarna får upp farten så blir det stopp och omstart utan fart. Jag tror starkt på ändra åkvägar och passningsmönster i egen zon så kommer närkampspelet då man har mer fart i alla avseenden.

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Ingen idé att tänka nåt mer på gårdagens djupdykning, nu är det torsdagens match som gäller och helt nya insatser.
  Den måste vinnas!

  • Kommentar avatar
   E23 , 1 år sedanSvara

   Tycker
   1. Printz ska göra det Lauridsen gjorde mot dif extremt effektivt - punktmarkera.
   2. Tackla ordentligt, enligt regelboken. Några sådana tacklingar sänder viktiga signaler.
   3. Inte tokrusa. Finalen är ett maraton, inte ett sprintlopp.

   • Kommentar avatar
    Fredrik, 1 år sedanSvara

    Det enda RR behöver tänka på till nästa match är att ha sina snabbaste backar inne mot Axel fjällby,i övrigt kan man inte göra nån större analys efter två förväntade hemmasegrar. Det är först i match 3 och 4 man kan börja se mönster och eventuellt börja oroa sig. Allt annat är bra medialt dravel tycker jag personligen. Men tycka och tänka får journalister gärna göra men det påverkar inte mig och mina tankar nämnvärt.

    • Kommentar avatar
     Mikael O, 1 år sedanSvara

     Frölunda har växt in i varje serie, och har torskat första bortamatchen efter första hemmamatchen.
     En enskild förlust, hur illa den än ser ut, avgör inte hela serien. Räcker fortfarande att vinna hemmatcherna, bortamatcherna kan man ha råd att vara katastrofalt usla.
     Djurgården gjorde det ruskigt bra, men de måste fortsätta göra det lika bra för att vina serien annars torskar de. Såhär dåliga kan de inte räkna med att Frölunda är i hela serien. Det kommer att jämnas ut och då tror jag att Frölunda drar längsta strået i match 6 eller 7 och vinner detta.

     • Kommentar avatar
      Peter Paegle , 1 år sedanSvara

      Känns som att det tar 1-2 matcher för att Frölunda kommer in i tempot som Djurgården haft med sig i 7 matcher mot FBK. Ofta är det så för lag som vilat i en vecka. Hoppas på bättre fart i final 3. Mustonen , Friberg , Stålberg och Westerholm får vara inne mycket på isen för att åka skridskor , när många andra är lite sega. Tyckte dock att det mest var backarna som var sega igår. Min top 5 : 1:a Fagemo , 2:a Carlsson , 3:a Ekbom , 4:a Westerholm , 5:a Lasch

      • Kommentar avatar
       Nolte, 1 år sedanSvara

       Enda positiva med gårdagens förlust är att man borde vara riktigt besvikna och revanschsugna på sig själva efter en sån genant insats. Ja djurgåden va bra, men Frölunda va knappt på banan heller, så dom flesta lagen hade sett bra ut. När 3-4 spelare i Frölunda kommer upp i nivå samtidigt som Djurgården inte hade en spelare som inte kom upp i nivå så är det inte konstigt att man blev överkörda.

       • Kommentar avatar
        E23 , 1 år sedanSvara

        Dags för MRO och Stålberg att bli lite kaxiga framför mål och vid sargerna. Westerholm kan inte vara den enda agitatorn.
        Sedan vore det ju kul att se en ordentlig tackling från Ekbom och Moverare - tragiskt att 190cm-män inte tar i.

         Kommentar avatar
         Manne, 1 år sedanSvara

         Inte tar i? Du menar att de bara glider runt och inväntar slutsignalen? Inte riktigt så va.

         Kommentar avatar
         E23 , 1 år sedanSvara

         Menar: är elaka, tacklar hårt, grisar som man ska grisa i ett slutspel. Har man fysik för det ska man uttnyttja det.

       • Kommentar avatar
        Lövet, 1 år sedanSvara

        Allt är redan sagt och som vanligt många visa ord från dig HL. Det gäller att vara fullt påslagen på torsdag vinna kamperna och få ut pucken vid press, inte låta Djurgården komma med fart genom mittzonen. Snabba tankar, snabba fötter, korta byten. Tror faktiskt inte det är svårare än så.

        • Kommentar avatar
         ABRIS, 1 år sedanSvara

         Skönt att Frölunda inte gör sin bästa match och förlorar, det hade kännts jobbigt. Match 2 är alltid riktigt svår att vinna, det var ju inte spets eller bredd som låg bakom förlusten som för Malmö och Luleå(Det måste kännts tröstlöst för deras fans) Jag Älskar Frölunda

         • Kommentar avatar
          Peter, 1 år sedanSvara

          Vi kan bara konstatera att Frölunda inte på något sätt kommit upp i semifinal standard, det som gjorde den serien klart till Frölundas fördel.
          Final seriens 2 matcher ser jag det lugn och tryggheten som Frölunda har spelat med är nästan helt borta, passningsspelet närkamper och det stora problem som frölunda haft före CHL finalen! Spelet i egen zon!
          Det har bara varit jäkla kladdande med pucken, svårt att komma ut ur egen zon!
          Där ligger hela Frölundas problem! Dom får spendera helt klart för mycket tid i egen zon och där ligger nycklarna för RR att lösa snabbt om det skall vara med och spela om bucklan i år.
          Mycket mer kraft och hot så Djurgården tycker det är jobbigt att spela, nu åker dom slalom genom alla zoner och då är dom sjukt bra!
          Så skärpt backspel i egen zon, och gör det jobbig för Djurgården i närkamperna så löser vi många problem.

          • Kommentar avatar
           Rallyclay, 1 år sedanSvara

           Kändes rätt snabbt att det inte var Frölundas kväll igår. Ytterst tveksamt agerande långa stunder. Får som sagt hoppas att man skakar av sig detta och kommer ut på det sätt som vi är vana vid imorgon. Tror fortfarande inte att DIF tar en match i Göteborg men lite fundersam blir jag efter igår. / Claes

           • Kommentar avatar
            Pehr, 1 år sedanSvara

            Jag känner mig skit idag med gårdagen, tänk då vad Vegas ska göra? Tala om horribelt domslut som avgör en hel match, jösses vad man lider med Vegas efter den.

            • Kommentar avatar
             #18, 1 år sedanSvara

             Frånvaron av fysiskt spel kostade oss segern igår. Ekbom och Printz undvek med kirurgisk precision att sätta en enda riktig propp på hela matchen igår. #34 Brodin får åka runt och tjuvsmälla hela tiden utan att någon står upp mot honom. I övrigt tycker jag att matchen igår var en kopia på matchen mot DIF som vi torskade med 6-1 i serien, varenda sargstuds, varenda 50/50 puck varenda hopslag slutade i DIF-favör. Jag tycker inte vi var så mycket sämre i spelet 5-5. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg, det som vi blev smärtsamt varse förra slutspelet, att ett stort puckinnehav inte per automatik betyder matchvinster.

              Kommentar avatar
              Slapshot, 1 år sedanSvara

              Nja, Printz satte in en rejäl propp på Urbom i första perioden så det stämmer inte riktigt..

            • Kommentar avatar
             Fredo, 1 år sedanSvara

             Förlorar man på torsdag så är det "good Bye"
             Tror knappast att Frölunda vinner på borta is efter vad jag upplevde igår i Globen:-(

             • Kommentar avatar
              Daniel B, 1 år sedanSvara

              Ja, vad säger man dagen efter överkörningen? Jag tror fortfarande att Frölunda inte riktigt kommit igång efter ett längre uppehåll. Jag tror på mitt lag, jag tror på RR och jag tror fortfarande på vinst med 4-1 i matcher. Tyckte vf försökte anpassa sig till Dif igår att man glömde bort sitt egna spel. Ja ja, imorgon tar vi det och sen tystar vi publiken på hovet eller i Globen...:)

              • Kommentar avatar
               Freddan, 1 år sedanSvara

               Det krävs inte mycket för att det ena laget får övertaget, då ser det andra laget mycket sämre ut. Bara ladda om!

               • Kommentar avatar
                Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

                Roger tycker inte att han fick spelarna att förstå hur hårt de skall jobba!? Det skall inte ens behövas en tränare för spelarna att förstå detta! Det är ju världens mest självklara sak! Vi hörde detta ofta i höstas, hade innerligt hoppats slippa höra detta i en final...Ytterst märkligt!

                 Kommentar avatar
                 Svante, 1 år sedanSvara

                 Skitsnack. De förminskades av deras publik, men det vill de inte erkänna. Det såg ut som ett seniorlag mot ett pojklag

               • Kommentar avatar
                Janne, 1 år sedanSvara

                Var är Jacob Moverare??? Näst bäst enligt både mej och GP

                 Kommentar avatar
                 Crille, 1 år sedanSvara

                 GP har ju inte haft många rätt vad gäller spelare som gjort bra ifrån sig så deras topp 5 ger jag inga fyrar för.

               • Kommentar avatar
                Manne, 1 år sedanSvara

                Tidigare under slutspelet har motgångar i matcher inte varit något som laget sjunkit utav, snarare har man vuxit och kommit ut så som man har spelat stora delar av slutspelet. Med fart, intensitet, kvickhet, hårt, rejält, hjälpt varandra osv. Förlusten igår kan på så sätt vara positiv, om man nu ska försöka hitta något ynka korn. Men det såg inte bra ut i match 1 heller, trots seger så frågan är vad som hänt under uppehållet? Klart att man kan känna sig ringrostig, men i en match 3 imorgon då bör man åkt av sig detta och vara inne i tempo osv. Får vi inte se det imorgon, då är det oroväckande. Mycket oroväckande.

                • Kommentar avatar
                 Thomas, 1 år sedanSvara

                 Angående inramningen i Globen igår - där har Frölunda mycket att lära sig av. Ingen musik, ingen kiss-cam, inga klappor etc... Stämningen blir ju därefter. Det kunde vara lika bra tryck i Kålleseum om det tilläts.

                  Kommentar avatar
                  Manne , 1 år sedanSvara

                  Men det ska vara familjeunderhållning i Scandinavium. Då är kiss-cam, klappor, ansiktsmålning, godisregn, musik i tid och otid, lek och stoj hela grejen vet du. Låter mer som ett "Skara Sommarland" än en hockeymatch i ett utsålt Scandinavium.

                  Kommentar avatar
                  Svante, 1 år sedanSvara

                  Tyckte det var bra tryck på match 1, tyvärr gjorde besöket i Globen igår att jag förstår att vi inte spelar i samma division och ligger mil efter. Över 13000 som sjunger och hejar samtidigt. Det var en upplevelse, synd bara vårt lag var helt lamslagna av detta och inte pallade trycket. Domarna likaså, du lyfter inte armen om du inte är absolut tvungen, hur tydligt som helst sen får domarälskarna säga vad de vill

                • Kommentar avatar
                 Manne , 1 år sedanSvara

                 Sa ju det! I Globen och på Hovet.

                 • Kommentar avatar
                  M, 1 år sedanSvara

                  Jag iakttog en detalj som man absolut inte ska skylla på men som ändå hade varit intressant att veta.
                  Hur mycket varmare är isen än på hovet.
                  Jag är materialare och vet hur mycket det gör om man slipat spelarnas skridskor som man brukar göra och kommer till en is som är betydligt mjukare (varmare), skridskorna har inget riktigt glid pga av att man har en slipad skål på skridskorna som är avsedd för hårdare (kallare) is.
                  Djurgården har väl både hunnit och träna och spelat ett par matcher på Globen och har kunnat testa sig fram.
                  Sedan kan det ju självklart vara andra faktorer också som hemmastöd och inställning, men jag tyckte även spelare som inte haft den farten tidigare åkte ifrån Frölunda spelare och även var framme i snabbare till varje situation.
                  Hade varit intressant att höra vad Frölundas materialare har för tankar kring att spela för dem på okänd is där jag förmodar att isen var mjukare än vanligt.
                  Han kanske har samma individuella skålslipning på varje spelare oavsett istemperatur, men ändå intressant att veta hur han tänker.
                  Ett exempel, om man går upp i skål när man kommer till en mjukare is så får du samma bett och glid som du har på en något hårdare is med lägre skål.
                  Men har du kvar din vanliga skål och kommer till en mjuk is så tappar du glid.

                  • Kommentar avatar
                   Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                   Tänk om Spelarna i VF fick hälften av det stöd som DIF får på sina hemmamatcher av sin publik då skulle mycket va vunnit i morron på hemmais, vi kan börja i rätt ände, skapar Frölundas spelare förutsättningar och stort hjärta i varje kamp ute på isen då tänder även publiken och kanske VF får med sig någon utvisning extra av domarna så som var fallet i gårdagens match för DIF, svårt att stå i mot trycket för domarna om spelare och publik jobbar till samans och visar inte minst missnöje vid tveksamma domslut mot hemmalaget precis som hemmapubliken i går. Det gav i slutändan seger så små är marginalerna i en SHL final.

                    Kommentar avatar
                    Svante, 1 år sedanSvara

                    Yes

                    Kommentar avatar
                    Conta, 1 år sedanSvara

                    Ja

                  • Kommentar avatar
                   Daniel B, 1 år sedanSvara

                   En del pratar om att våra spelare inte pallade det tryck som var i Globen igår. Hade jag varit spelare så hade jag älskar att tysta publiken så att våra spelare inte är på det är för mig förvånande. Jag menar, stora delar av dagens trupp har spelat inför storpublik innan så jag det borde inte vara en orsak till den dåliga insatsen igår.

                    Kommentar avatar
                    Svante, 1 år sedanSvara

                    Jag var där och jag har aldrig upplevt nåt häftigare i inramningsväg. DIF lyftes definitivt och garanterat sänktes bortalaget i takt med misslyckandena. Var ju en jämn match till en dålig utvisning och självmålet, ju längre matchen led desto mindre blev spelarna

                    Kommentar avatar
                    Daniel B, 1 år sedanSvara

                    Ja, så är det nog Svante. Att Dif blev stora och våra spelare blev små i takt med målen. Men nästa match i Stockholm vill jag se ett jäkligt taggat lag som tar kommandot. Men först får vi se till att spela bättre imorgon och förhoppningsvis vinna.

                    Kommentar avatar
                    Svante, 1 år sedanSvara

                    Givetvis, hade vi lyckats peta in 0-1 igår så hade det sett helt annorlunda ut. Nu fick de alla fördelar med sig och vi tvärtom

                  • Kommentar avatar
                   Håkan G, 1 år sedanSvara

                   Jag kan bara konstatera att det inte får se ut som det gjorde igår. Jag är mycket besviken på Frölundas agerande. RO vs RR hittills är också en utspelning. RRs kommentarer inför sista perioden igår var helt värdelösa: vi behöver vara lite mer noggranna...
                   Många hyllade laget till skyarna efter matcherna mot Luleå men det känns lite som att de själva tyckte att det varit lite stolpe in. Jag tror inte att det riktiga självförtroendet finns där. Det finns definitivt i DIF efter att ha slagit ut FBK. Jag håller ned föregående talare om att Frölunda inte klarar av snabba, kreativa lag, då hamnar vi på hälarna. Glöm inte att vi blev totalt utspelade i serien mot DIF i Scandinavium också.
                   Imorgon får vi hoppas på PP och Mattsson. Jag ser inte att vi kan dominera i 5 mot 5 spelet alls. Första målet blir enormt viktigt.
                   Just nu talar allt för 1-4 eller 2-4 i matcher men såklart att en vinst imorgon kan ändra på det. Men med facit i hand är det helt ofattbart för mig att se att Frölunda har ett gyllene läge att ta guld bara för att det står 1-1. Det är som att säga att Tysons motståndare har en gyllene chans när de kliver in i ringen och det står 0-0.
                   Frölunda har gjort en bragd i år. Att gå till final med detta lag är enormt bra gjort. INGEN hade förväntat sig det. Lägg nu ingen skugga över det genom att måla upp oss som favoriter eller att vi har mer spets etc.

                    Kommentar avatar
                    Svante, 1 år sedanSvara

                    Men vi har HEMMAPLANSFÖRDEL och det är värt allt. Måste givetvis upp i åtminstone normal nivå för att vinna hemma. För att vinna borta krävs maxklaff

                  • Kommentar avatar
                   Ture, 1 år sedanSvara

                   Dif spelar lite på chans. Full rulle å jaga järnet.
                   Ibland sitter det, då är dom bra. Ibland lyckas det inte, då kan det gå som mot Fbk x2.
                   Tålamod! Dif kommer inte vara lika bra tre matcher till!

                   • Kommentar avatar
                    Niklas, 1 år sedanSvara

                    Tror Gustav Lindström spelar i morgon. David Printz var inte bra alls igår. trots mycket speltid... Sedan hade jag gärna haft Pow och Moverare på top 5. Tycker PoW var stark matchen igenom. Var Rhett med i de två sista perioderna? Såg han knappt....

                     Kommentar avatar
                     Svante, 1 år sedanSvara

                     Fanns definitivt ingen back som var godkänd igår

                   • Kommentar avatar
                    E23, 1 år sedanSvara

                    För att summera: dif fick spela sitt spel, ostörda. Stör dom.
                    Tror fortfarande gårdagen var difs kvart i rampljuset. Frölunda kommer växa in i serien. Bäst av fem nu, tre på hemmaplan. Dif måste fortfarande vinna i Scandinavium. Tror inte de gör det.

                    • Kommentar avatar
                     Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                     Vi får inte glömma att vi skriver synpunkter om VF i en SHL final ! Vem trodde det i December, det skall hela gruppen ha massor av erkännande för. Nu kan vi som Frölundaiter ha den förmånen i Hockey-Sverige att "gytta" oss åt och spekulera om olika sätt att nå Götaplatsen, Gäller att ta vara på hemmafavören där har VF publiken nyckeln, en nyckel till är att stå upp samlat i anfalls-zon utan några raka ben då är Dif ett slaget lag, deras första pass skall vara svårt att utföra för snabba kontringar som Dif. ju är bra på.

                     • Kommentar avatar
                      Conta, 1 år sedanSvara

                      Ja domarna är ett sorgligt kapitel.
                      Flertal hakningar i första perioden igår från Djurgårdens spelare ändå blev första utvisningen på en Frölunda spelare. Domarna pallar inte publiktrycket i globen /hovet.
                      Var lite tv

                      • Kommentar avatar
                       Conta, 1 år sedanSvara

                       Var lite tveksamt från domarhåll igår.

                       • Kommentar avatar
                        Molly, 1 år sedanSvara

                        Vi kan väl hoppas att domarna vet att dom är i Gbg imorgon

                        • Kommentar avatar
                         King Kong, 1 år sedanSvara

                         Hög tid att JG får kliva in i handlingar. Han är en riktig vinnarskalle som vunnit SM-guld för Frölunda. Vad har tomten Mattsson för meriter? Vinster mot sämre lag som Malmö och Luleå ger inga guld.

                         • Kommentar avatar
                          Lasse, Karlstad, 1 år sedanSvara

                          Den egentliga finalen spelades mellan FBK och DIF. Frölunda är junk...

                          • Kommentar avatar
                           Redline offside, 1 år sedanSvara

                           Roger Rönnberg har kört fast. Hut kan han spela en betongstaty som Printz mot raska DIF-forwards?
                           Avgå Roger och ta med dig snåle Grauers ut genom dörren.
                           Med penningpungen fylld med miljoners miljoner är det bara att gå.all in.
                           Ingen har hittills lyckats bromsa sig ur en uppförsbacke.
                           Nubben visade att allt är möjligt. Baktalad av ondskefulla Frölundafans med små hockeykunskaper.

                           • Kommentar avatar
                            Berra från Söders höjder, 1 år sedanSvara

                            Kom igen nu Frölunda och kör över äckliga Djurgårn. Ni kan bättre och vi är många stockholmare som hoppas att ni visar var skåpet ska stå.

                            • Kommentar avatar
                             Palle, Håverud , 1 år sedanSvara

                             Djurgården hade bara tur i Globen. Utan hemmadomare hade Fröunda vunnit med 14-0. Jävligt dåligt av SHL att ha så usla domare. Han som fick tocken guldpipa som belöning borde istället fått dubbla spikar i röva.

                             • Kommentar avatar
                              Christer Larsson, Sävedalen , 1 år sedanSvara

                              Nån som vet om det finns hyfsat med biljetter kvar till Frölunda imorgon? Funderar på att köpa 500 stycken till mina anställda som en uppskattning för det fina jobb de gör år ut och år in.

                               Kommentar avatar
                               Daniel B, 1 år sedanSvara

                               500!!!!???? Oj, det var snällt. Men nja, tror det är fullsatt.

                               Kommentar avatar
                               Christer Larsson, Sävedalen , 1 år sedanSvara

                               Menar du det? Skit också! Jag som ville överraska... Vi får väl gå och se Utsikten istället...

                             • Kommentar avatar
                              Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                              JG eller Mattsson ?
                              Kan nog tänka mig som tränare i VF vila Mattsson just i kväll och låta JG bevisa och visa att allt som skrivits på raka puckar senaste tiden inte är helt rätt, JG kanske spikar igen kassen i ren ilska för att bevisa motsatsen på många sågningar, den nytändning killen skulle få inför 12044 kan med hans rutin räcka långt.
                              Lite gambling får man våga ha som tränare. En match vila för Mattsson kan ändå vara guld värd i slutändan.


                              Lämna en kommentar