Det är kul att leka – men Frölunda måste tävla oftare


► Det är som om Frölunda bara förmår vara fullt ut fokuserat ibland.
► Ska vi snacka om det i dag, kanske? 
► Det är fredag, Morning Mailbag, ni vet. Välkomna.
► … och så mina fem bästa från i går, förstås.

Rakapuckar.com bild


JAG VET FÖRSTÅS att Frölunda saknade sex tunga namn i går, jag tror – utan att för den skull verka Göteborgsblind – att det var jobbigare för Roger Rönnbergs gäng än för namnsdagsbarnets Bert Robertssons.

Skellefteå var utan toppkedjan men hyggligt intakt i övrigt, läge för andra att kliva fram – och som de gjorde det, Jesper Olofsson & Co.

Frölunda hade hål överallt på isen, gjorde om på många ställen, och det märktes, inte minst defensivt, där laget inte riktigt satt ihop med spelare som litade fullt ut på varandra.

Men – detta spelar ingen riktig roll för mitt resonemang.

Det är ingen ursäkt.

Det var attityden till spel det var fel på.

Jag tyckte Frölunda började optimistiskt, virvlande, drev spel, men vi har sett det förut:

Spelarna var mer intresserade av att leka hockey än att fullt ut tävla.

Och det är ju just det Roger Rönnberg fått kämpa med i vinter, få spelarna att förstå hur hårt man måste kämpa, hur disciplinerat man måste agera för att vinna matcher i supertajta SHL.

Det går ibland.

Ibland inte.

I går var en inte-kväll när pucken släpptes för första gången.

Rakapuckar.com bild

Kul att ha pucken, kul att snirkla runt, kul att leka med motståndare i offensiv zon – inte lika kul att ha uppsikt bakåt, tävla stenhårt, vinna närkamper, spela säkert.

Igen, jag vet, det var folk bort, nya konstellationer, tidiga mål emot som skakade om, det var också så att Frölunda faktiskt stoppade blödningen, kom tillbaka, så jag menar inte att måla upp den kolsvartaste av bilder.

Så enkelt är det inte. Inte alls.

Men jag saknade spelare som var beredda att verkligen tävla, som blev förbannade när det gick emot.

Det förbryllade mig lite.

Eftersom vi vet att Roger Rönnberg och hans tränarkolleger inte är stora fans av att ta tidiga timeouter för att väcka, skaka om, så betyder det att … tja, det ställer krav på att attityden till det här med att tävla, göra det tråkiga jobbet och så vidare, den måste finnas där redan från start.

Men det kanske den gör i slutspelet?

Kanske redan i morgon i Ängelholm?

Jag bara tänkte högt här, ni får gärna haka på.

Förresten är jag väldigt sugen på att åka ner till Skåne i morgon lördag, undrar om jag hittar någon jag kan låna en bil av?

Sådan lyx håller sig ju inte en stadsbo som jag mig med.

Rakapuckar.com bild

***

Fem bästa i går:

1. Victor Olofsson
* Två mål, enormt viktig, ville göra skillnad hela tiden.

2. Simon Hjalmarsson
* Villig att ta ansvar, göra jobb, stark på pucken, spelade fram, bröt in.

3. Christoffer Ehn
* Bra kroppsspråk, fler hade behövt tävla som han, skrika ut positiva signaler.

4. Ryan Lasch
* Tänk om han tog skott i förstaläget någon gång … Men i övrigt, skapade mycket åt sitt lag, stark trots sin ringa storlek, massor med bra pass.

5. Matt Donovan
* Fick ta enormt ansvar i backbristens lag, spelade 26.27 (!), gjorde ett gott jobb.

Stor tumme upp också till Samuel Fagemo (9.48) som jag verkligen tyckte tog för sig, SHL-debuterande Filip Hasa (3.37) gjorde inte heller bort sig; Hasa hade dock redan seniordebuterat för den som vill veta, han spelade en match i höstas. 

***

En liten påminnelse igen: rakapuckar.com har fantastiska partners som tar en del av kostnaden, men sajten kommer aldrig bära sig utan betalande läsare.
Journalistisk är, som mycket annat i livet, inte gratis.
1 kr/dag, således 30 kr/månad, det är det i mitt tycke rimliga pris jag satt för hockeyläsning minst sex dagar i veckan.
Två betalningsmodeller:
Swish: 0736–854501
Bank: SEB 5001 00 769-13
Tack till alla er som inte tjuvläser– vi gör det här tillsammans.

***

Frölunda reguljärflyger hem i dag, värmer i Göteborg på lördagsmorgonen, bussar ner till Ängelholm för kvällsmatch mot Rögle.

Sedan den där extra hårda träningen?

Nix, först ledigt i åtta dagar, 11–19/2.

Eftersom det är match den 24:e (Örebro borta) blir det alltså rätt kort om tid för den där ”gristräningen”, men detta var uppgifter jag fick i går.

Fyra tuffa pass. Ett lätt – och så match?

Rakapuckar.com bild

***

Okej, nu har jag babblat klart – dags för er att komma med frågor, tankar, synunkter, idéer.

Kör hårt! 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel, 3 år sedanSvara

  Du kan åka med Goa Gubbars bussar ner kanske?
  Ring marco och kolla det

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Haha, nä du. Tack men ... det känns absolut inte rätt, att en journalist åker med supportrar. :) Men tack för tanken.

 • Kommentar avatar
  mike, 3 år sedanSvara

  Laget verkar bestå av för många av sorten som inte vill ta en smäll för laget, som inte vill sticka in näsan där det bränns, där det gör lite ont. Dvs för få som går in på mål, istället för att gå runt detsamma. Det skall vara lite lagom bekvämt. Sedan apar man givetvis efter varandra. Signaler. Behöver inte stjärnan (Lasch) bryta in på mål, utan alltid välja att gå runt buren, så gör "jag" också så. Blir ingen lång vår det här inte.......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Fast det är en ledarfråga. Alla kan inte spela på samma vis. Med de enorma skills Lasch har bör han tillåtas spela annorlunda än andra. Men det är viktigt att ledarna verkligen får alla att förstå. Och det vore inte fel om Lasch ibland chockade med skott i förstaläget.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 3 år sedanSvara

  Vill faktiskt inte diskutera så mycket Frölunda idag, årets upplaga med sina ständiga plattmatchen gör mig bara less. Och kalla mig negativ, men känns ganska troligt att det blir ytterligare en överkörning på Lördag. För att istället övergå till något roligt, så är det kul och läsa rangers-fansens kommentarer efter gårdens uttalande från rangers ledning att man skall sjösätta ett generationsskifte. Så gott som alla fan säger ”Snälla, släpp kung Henrik, och ge honom en chans att vinna något, han är värd det” vackert att fansen håller honom så högt så att dom till och med ser bortom sitt lag och istället ser till Henrik som människa och att han är värd bättre än att avsluta sin karriär, på vad man kan misstänka, ett ganska smärtsamt vis under föryngringsprocessen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Är det så? Intressant. Verkligen. Har inte tagit del av fansens reaktioner, såg bara pressträffen med Gorton och Sather innan jag somnade. Väldigt tydliga signaler de skickade ut, väldigt öppet och rakt. Och ja ... om Rangers verkligen vill ha något att bygga om på, då kanske det är Henke som ska offras? Men vill han?

   Kommentar avatar
   Nolte, 3 år sedanSvara

   Japp, så är det! Fansen inser att man inte kommer vara nån contender på flera år, så dels unnar man Henrik chansen att vinna och dels kan säkert Henrik ge nåt bra i utbyte. Sen så tror jag inte att Henrik själv kommer vilja bli trejdad, lite tråkigt, men samtidigt väldigt beundransvärt med sånt klubbhjärta!

 • Kommentar avatar
  Johan L , 3 år sedanSvara

  Ditt resonemang är bra tycker jag. Hoppas att de får ihop allt snabbt efter OS också. Inga skador där tack. Kollade schemat nyss. Såg ganska ok ut ändå. Nu är Rögle på uppgång men ändå. Sen Örebro, Karlskrona och 2 möten med Brynäs kvar bland annat. Klarar Frölunda topp 6? Hur många poäng till kan behövas? 24 poäng kvar att slåss för. Förra säsongen var det väl en poäng per plats som skiljde till slut. Plats 1-6. Hua...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Det är bra att komma topp 6 men ingen nödvändighet. Viktigare att ha ett spel som håller, ett uppträdande som duger. Två, tre extra matcher in i kvartsfinalspelet behöver inte vara en big deal. Visst, får man välja (det får man inte ...) är det roligare med plats 2 än 8, men det är inte the end of the world på något vis i vinter.

   Kommentar avatar
   Johan L , 3 år sedanSvara

   Kan vara så. Men tycker inte om playin. Kan ju skilja 15-20 poäng mellan 7 och 10. Sen kan 7:an göra EN dålig match och har kniven på strupen och måste vinna 2 raka. Nä tillbaka till slutspel plats 1-8 tack.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jo, jo – det kan man ju absolut argumentera för. Men nu är det inte så, och har resonerade bara utifrån gällande system. Inte hela världen komma åtta/nia i vinter. Om du sedan SPELAR bra.

   Kommentar avatar
   Göran , 3 år sedanSvara

   Buss ner till Ängelholm? Spelarna borde få gå ner - och skämmas.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 år sedanSvara

   Precis! Jag tror inte att det kommer se så mycket bättre ut imorgon, än vad det gjorde igår. Jag ser faktiskt en överkörning framför mig, från Rögles sida. Alltid lika roligt att läsa "inför" på hemsidan. Ett laddat Frölunda, den har vi hört förut.

 • Kommentar avatar
  Kinnekulle, 3 år sedanSvara

  Samuel Fagermo var en härlig injektion. Me like!
  Jäklar vad han åkte skridskor.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Yes. Medhåll från mig.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 3 år sedanSvara

  Det var ju verkligen Frölunda som blev hårdast drabbad av OS-spelarnas frånvaro, trots att kommentatorn tjatade om vilket avbräck det var för Skellefteå! Nämndes ju bara i förbigående att Frölunda också hade spelare borta… Så besviken på insatsen.. Försöker trösta mig med vad du skrev i din krönika i går…
  Kan man begära kompensation? SOK? Swehockey? Iihf? Kan med fördel betalas direkt till fansen…
  Tror du något händer inför trading deadline i Frölunda? Eller är man ”nöjda”? Lias, inte troligt, va? Läste intervju med Joel på Hockeysverige om hur annorlunda det var att åka på OS mot VM. OS mitt i säsongen, efter - snabbt tillbaka till vardagen med SHL-spel. Tror du det finns någon chans i helvetet att de kan komma tillbaka med ny energi och vinnarskallarna påkopplade?
  Så de ska vara lediga så länge alltså?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Frågar du mig vad jag TROR så ... nej. Trading deadline, alltså. Ja, om inte Rangers skulle få för sig att skicka hem Lias. Fast jag fattar ju inte riktigt varför. Om Sjöström hittat en klonad Fantenberg hade han tagit honom åtta dagar i veckan, jössse, så det behovet finns – men det är väl bara får man klonar? Vad gäller OS, det är förstås individuellt, men du kan nog räkna ut med rumpan att det krävs viss tid att acklimatisera sig hemma, ställa om, fokusera om etc. Så det här med OS ... klart det ställer till det för Frölunda, Skellefteå. LHC framför allt – inget snack.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 3 år sedanSvara

  Idiotiskt med OS mitt i säsong, föresten vore det inte bättre Småkronorna spelade OS? Hela OS borde bestå av juniorer, upp till 22 år. Då blir det ju intressant, istället för dessa dopade namn som dyker upp år efter år. Från ämnet kanske, men inte sugen att diskutera Frölunda, less på denna säsong. Ser fram emot rykten inför nästa år istället.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Håller helt med dig om OS, helt ointressant i den här formen, antingen spelar de bästa eller så kör man juniorer/U23. Men ytterst få tycker som du och jag, massor med folk älskar detta och hade tyckt Tre Kronor varit på riktigt om man så dragit på landslagströjorna på 20 vaktmästare i någon ishall. Så det är bara att gilla läget. Vi gillar olika som bekant. Och jag unnar verkligen Joel Lundqvist & Co den upplevelse som ett OS är. Verkligen.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 3 år sedanSvara

  Vi har ju pratat om det innan. Den mentala biten samt att ha hjärta för klubben jag tror det brister lite där på båda håll. Tror Roger berättar hur han vill att dom skall spela men ibland lyssnar man ibland inte. Känns som att dom tänker lite som att "näe nu har jag krigat i ett par matcher nu vill jag bara lira". Man får inte alla att dra åt samma håll och då handlar det väl om en ledarfråga? I ett slutspel håller ju inte detta för då blir det respass direkt. Målvaktsfrågan? Tja varken JG el JM kan ju enkomt belastas för att försvaret är obefintligt med jämna mellanrum. Tyvärr tror jag båda blir osäkra och kanske känner att "skit oxå där rök mina chanser" när dom blir lämnade ensamma i friläge efter friläge...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Det ligger mycket i vad du skriver. Det är det jag försökt poängtera när JG släppt något tagbart mål, ungefär som Mattsson i går, att när man känner att man blir utlämnad, då är det svårt att hålla uppe eget fokus till 100 procent. Ja, det ovan är en ledarfråga till viss del – men det handlar också om spelare som måste ta eget ansvar.

   Kommentar avatar
   Lövet, 3 år sedanSvara

   Medhåll på det egna ansvaret....

 • Kommentar avatar
  Christopher K, 3 år sedanSvara

  Känns inte som att någonting håller för stunden. Visst skapar dom chanser, men det känns som om dom spelare med stor potential att göra mål är några centimeter fel hela tiden. Det är 14 poäng mellan 2:an och 3:an i den interna poängligan. Det bör rimligtvis vara jämnare då dom strävar efter flera producerande kedjor. Det saknas många duktiga spelare nu men vi har oerhört många bra kvar. Hjalmarsson, Friberg, Westerholm och Ehn för att nämna några som kan göra skillnad. Det känns som att med deras potential så bör dom alla ha 10 poäng mer än dom har. Hoppas vinnarskallen växer ju närmre slutspel vi kommer åtminstone. Är man korkad om man hoppas på Spencer Abbott nu när dom inte når slutspelet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Förlåt, jag bara twittrade om det, glömde nog skriva – Spencer Abbott är INTE aktuell enligt Fredrik Sjöström. Vad Frölunda måste förstå är att det behöver bli rakare, med skott och trafik på mål, inte lika mycket "fin" offensiv. Det går ibland att ha det förståndet, ibland inte.

   Kommentar avatar
   Christopher K, 3 år sedanSvara

   Attans.. Han var duktig på att göra lite "skitmål". Raka in lite enkla puckar. Håller tummarna att ingen blir skadad under OS nu bara så kanske vi kan slå oss igenom en kvartsfinal iaf.

 • Kommentar avatar
  Nicke.K, 3 år sedanSvara

  Känns som Roger skallar sig blodig i år för att få truppen att tävla och spela en snabb, rak hockey tre dagar i veckan. Finns de inte längre tillräckligt många spelare som ställer krav i gruppen? Man slits mellan hopp och förtvivlan under veckorna, ena dagen känns det kanon för att två dagar senare undra hur spelet bara kan försvinna. Någonstans är känslan att Frölunda i år inte får ihop det, de klickar verkligen bara i vissa stunder. Sen ska man väl ha i bakhuvudet att dagens säsong varit extremt krånglig med folk som försvunnit med båda hjärnskakningar , knän eller att som i Lias fall, Rangers plockar över honom. Så säsongen känns bara väldigt rörig.
  Men Roger har ju hela tiden pratat om att vara som bäst när slutspelet drar igång, förlåt mig men känslan är att Frölunda inte löser att hålla en jämn nivå över en hel slutspelsserie denna säsongen. Bara hoppas man har fel i sina gissningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   ... eller så är det i slutspelet som allt sitter? Man vet ingenting, känns det som. Rörig säsong, många skador, Lias-situationen, nu OS, desto STÖRRE anledning att hitta ett enkelt, tryggt grundspel.

   Kommentar avatar
   Janne, 3 år sedanSvara

   Just det där med att hitta ett enkelt grundspel trodde man ju att de hittat (eller kanske hittat-tappat-hittat-tappat och hittat igen). Visst, många borta men det enkla grundspelet borde väl alla klara av? Tycker just detta är lite märkligt. Och har Frölunda backar som är sämre än de som brukar spela får väl forwards ta sitt ansvar och vara noggrannare. Som matchen såg ut igår börjar man ju undra om spelarna lyssnar på RR.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 år sedanSvara

   Att spela enkelt och rakt är och kommer alltid vara Frölundas svårighet.

 • Kommentar avatar
  Lars, 3 år sedanSvara

  Bra analys som vanligt...tack HL.
  Tycker Frölunda dippar lite för ofta under säsongens matcher..
  Inte jävlar anamma varje match utan som du skriver försöker leka hockey, vilket straffar sig blixtfort i denna serie..
  Igår började laget bra, men föll ihop under ett tiotal minuter..
  Studerade vissa spelare och tycker en sån som AA måste man kräva mer av...alldeles för loj i vissa lägen...:((.
  Vidare tycker jag Pa W såg pigg ut och blir nog tillgång nu framöver.
  Nä, fram med desperationen framöver för att klara slutspelsplats....
  Hoppas du får skjuts imorgon:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Tack. Det kanske löser sig. Eller inte. Tack för att du läser, kul att du gillar. Pathrik Westerholm kan bli riktigt bra när han kommer igång, måste släppa pucken, bara. Men man kan inte begära underverk i match 1, förstås.

 • Kommentar avatar
  Dennis, 3 år sedanSvara

  Tror faktiskt Frölundas lag är byggt för slutspel och inte serie. Det här med att tävla kommer att komma. Frölunda har många spelare som blöder Frölunda, så tror nog inte att kraven inte finns på spelarna av spelarna. Sen saknar Frölunda +40min på backsidan, har Pardy och nörstebö som fortfarande inte är där än. Så kan inte säga att jag är orolig över slutspelet. Växjö däremot, det kommer bli intressant. Har gått alldeles för lätt för att vara sant, som serien ser ut nu så tror jag Brynäs eller HV kan plocka 4 matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Kan mycket väl vara så att det sprider sig ett annat allvar i gruppen när det gäller, jag säger inte emot. Säger att ... jag VET verkligen inte. Kan se detta gå åt alla möjliga håll. Blir inte riktigt klok på något.

   Kommentar avatar
   Dennis, 3 år sedanSvara

   Säsongen har varit rörigt som satan, tror alla dalar kommer från det. Skador, JVM, och nu OS. Backsidan har varit väldigt lidande att hitta en jämnnivå. Sigalet börjar säsongen underkänd. Frölunda tappar Nörstebö på det. Frölunda får in Weber, Sigalet ökar nivå. Frölunda tappar sin bästa back i 5 mot 5 för JVM. Weber lägger av. Tillbaka till ruta ett för Frölunda. Tar in Pardy, Almquist går ner i en dal(är där just nu). Sigalet blir skadad, Dahlin försvinner på OS. Stabilitet kommer att finnas när allt med OS är klart. Tapp på forwardsidan kan lag klara av, backsidan är en helt annan femma.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Mm, det har varit rörigt, du beskriver det bra. Kanske finns stabilitet när det väl gäller. Som jag skrev – jag vet verkligen inte.

 • Kommentar avatar
  John, 3 år sedanSvara

  AA är nog den största besvikelsen. Trots allt förtroende och spel i PP så har han inte lyckats. I egen zon är han direkt svag.

   Kommentar avatar
   Lars, 3 år sedanSvara

   Håller med...alldeles för loj och känns otrygg i försvarszon...

   Kommentar avatar
   Eric, 3 år sedanSvara

   Ingen Rasmus Dahlin som kan bära honom nu :). Tycker dock han stundtals varit riktigt bra i säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Som så många andra: stundtals bra, stundtals tam.

   Kommentar avatar
   John, 3 år sedanSvara

   Tycker nog att han varit ganska svag i egen zon hela säsongen.

 • Kommentar avatar
  S.Frimidig, 3 år sedanSvara

  Om vi vänder lite på det. Kan Skellefteå var sen största vinnaren av OS-uppehållet? Laget innehåller en hel del kvalité, som göms bakom förstalinan. Nu försvann hela linan, få ändringar behövdes, bara för de andra linorna att kliva fram. Tankar om det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Mycket intressant tänk. Det ligger mycket i det. Lättare med en kedja som försvinner än här och var, eller ... mindre svårt. De lag som har inneboende kapacitet kan plocka fram den, få spelare att växa. Men – det borde Frölunda också ha. Så ingen ursäkt där.

 • Kommentar avatar
  Göran , 3 år sedanSvara

  Buss ner till Ängelholm? Spelarna borde få gå ner - och skämmas.

   Kommentar avatar
   Göran , 3 år sedanSvara

   Eller hellre - kalla det gristräning

 • Kommentar avatar
  Göran , 3 år sedanSvara

  Frölunda hamnar på tionde plats. Sedan ut direkt i play-in. Det var den säsongen det.....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Saida?

 • Kommentar avatar
  Göran , 3 år sedanSvara

  Magkänsla i kombination med klarsynthet. Bygger på hur Frölundas spel sett ut över hela året, spelet har samma stabilitet och hållfasthet som en maräng.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Haha ... okej. :)

 • Kommentar avatar
  Fredrik Björck , 3 år sedanSvara

  På tal om att tävla. Nån mer än jag som saknar Niklas Lasu mer o mer o mer....?

   Kommentar avatar
   Gammelwargen , 3 år sedanSvara

   +1. Och Tömma. Och Fanten. Och Tom Nilsson. Och Lauridsen. Och...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Enormt saknad! Hade varit i alla lag.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 3 år sedanSvara

   Och Patrik Carlsson.

   Kommentar avatar
   Manne , 3 år sedanSvara

   Har saknat Lasu sedan han satte lilltån utanför Frölundaborg och lämnade för Finland. En spelare med ett Frölundahjärta lika stort som hela Göteborg.

 • Kommentar avatar
  Vik, 3 år sedanSvara

  Det hade varit jävligt intressant att få svart på vitt vad det är som händer när det blir som det blev igår. Bra och ofta dominant spel följt av ett "ras" på 3-4 mål i röven är enligt mig det som gjort att säsongen gått som den gjort. Det pratas om tamt spel framför mål bland annat och de e klart att det går in några puckar i såna lägen. Men som att det inte är illa nog så letar sig likt förbannat alltid nåt backskott, som inte är något speciellt, in under tiden och gör det ännu värre.
  Har säkert hänt 10 ggr i år och förmågan att hämta upp dessa är nästan obefintlig. Gick dock ganska bra mot FBK trots förlust och tycker väl att dom gjorde ett tappert försök igår.
  Blev långt och svamligt här och jag vet själv inte riktigt var jag vill komma... men varför blir det så här? Haha finns väl inte ett svar men aja...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Har inget bättre svar än att motgångar tycks sätta ner humör och fokus völdigt mycket. Varför? Ja, Million Dollar Question, det.

 • Kommentar avatar
  Gammelwargen , 3 år sedanSvara

  Vet du förresten varför Tre Kronor inte deltar i inmarschen på OS-invigningen? Damkronorna spelar ju i morgon så de är ursäktade, men herrarna börjar ju i nästa vecka om inte jag minns fel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Noll koll på OS, sorry.

 • Kommentar avatar
  Hockey råttan, 3 år sedanSvara

  Hej Leman!
  Tänkte vänta me o skriva detta tills Adam pardy får lite fler matcher i benen men måste ändå säga att är han inte lite för snäll där ute?? Ser han knappt tacklas o hade förväntat mig mer fysiskt spel från hans sida eller är ja tidigt ute i min kritik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Det går fort på stora isar. Man ska hinna med att tackla också. Tajma rätt. Svårare än man tror. I går var Frölunda utspritt. Ännu svårare då.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 3 år sedanSvara

  Finns några möjliga orsaker till Frölundas berg o dal-bana denna säsongen som jag ser det:
  1. Misslyckade värvningar som inte klarar av att spela efter RR direktiv
  2. För mkt rörelse i truppen under säsong, skador på det
  3. RR har tappat förtroende hos truppen, dom är bara beredda att underkasta sig hårt jobb när dom själva känner lusten
  Men det positiva: Får man ihop det till slutspelet finns alla chanser att göra ett lyckat slutspel.
  Skickligheten finns onekligen i truppen, det är bara blandat med för mkt medelmåttor

  • Kommentar avatar
   Dennis, 3 år sedanSvara

   Vilka tror du kommer få sitta på läktaren under slutspelet? Några i laget kommer bli petad, men stora frågan är vem man petar. Gillar verkligen Ehn, och Friberg tror jag kan växa i rejält i ett slutspel. Widerström kan jag se på läktaren, även om jag älskar hans karaktär. Stälberg kanske?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 år sedanSvara

    Widerström ligger nog illa till, sedan ... svårt. Det är lite tidigt än, beror – hoppas jag – på dagsform. Ber att få återkomma.

  • Kommentar avatar
   Conta, 3 år sedanSvara

   Jag vill ju gärna de positivt på Frölunda men efter gårdagens bottennapp så är det vårt att finn något glädjande med dessa berg och dalbana prestationer.Och trött påatt Rönnberg ej under eller vill fatta att en tidig timeout är inte brottsigt att ta.Vid alla mål Skellefteå gjorde igår såg han bara uppgiven ut och skakade på huvudet.Dags att Rönnberg sväljer sin stolthet och slutar hålla fast vid sin linje att timeouter bara är kosmetika.Lika envis som en tjurig femåring.blir arg förbannad på laget Frölunda och spelarna som ej verar bry sig och blir även besviken på lagledarna som ej reagerar och agerar.Ta timeout.väck laget.bänka spelare.vaska om i formationerna.men stå fan inte bara och se uppgiven ut! Blir nog ut i kvarten om dom nu går till slutspelet.kanske blir respass i playin? Men många spelare u Frölunda blir väl nöjda då? Då kan dom ju ta tidigare semester och åka och spela golf.Verkawvara det dom tänker på?Svårt tro något annat efter gårdagens naiva loja spel.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 3 år sedanSvara

    Ja Conta, Du "krutar" på bra som vanligt! ;-) Har också, så många gånger tidigare varit inne om det här med att kunna ta time-out medans tid finns kvar att spela och för att då åtminstone försöka få en förändring av det dåliga spelmomentets-presterande ögonblick. Skulle faktiskt gärna vilja veta RR + de övriga i ledarbåset, dess argument många gånger för denna tydliga ovilja?

    Kommentar avatar
    Conta, 3 år sedanSvara

    Ja blev lite elaka ord men trött och besviken och frustrerad över Rönnberg ovilja till timeouter.Timeout vid 2-0 kunde stoppat blödningen och fått divorna i laget att börja spela hockey.Verkar inte finnas någo klubbkänsla alls bland spelarna som är kvar i lanu under OS.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 3 år sedanSvara

    Ja, vad som helst så verkar vi vara "on speaking terms"!

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 3 år sedanSvara

   Om vi skall analysera matchen igår skall vi analysers de första 16 minutrarna sen var matchen slut. Båda lagen visste att det var slut vid 4–0 och sen förändras lagens inställningar och de spelar av matchen. Mot Färjestad var det inte avgjort vid 1-4 pga matchbilden, men igår stängde Skellefteå långt innan första var slut.

   Fel målvaktsval är det första som sticker ut. Ingen av målvakterna har idag självförtroende. Ingen har heller Rogers förtroende

   Backarna är inte tillräckligt bra. Jag tänker inte nämna någon enskild utan konstaterar att INGEN håller högsta defensiva klass. Hur många slår sig in i tex Växjö?

   Skellefteå kommer undan med att spela klassisk ”raggarhockey”, Frölunda köpte betet och körde gamla vilda västern. Hur kan de spela totalt utan struktur.

   Ingen spelare borde hamna top 5, för som jag sade skall bara tiden till 0-4 analyseras, resten transportsträcka.

   Grym blogg, jag sätter in pengar

   • Kommentar avatar
    Henke, 3 år sedanSvara

    Det var som tusan Leman du har inte JG med på listan över de fem bästa...;-)

     Kommentar avatar
     Manne , 3 år sedanSvara

     Det borde han ha haft. Jag menar, JG skötte båsdörren utan minsta lilla tveksamhet. Lugn, trygg och stabil. Bäst i laget.

     Kommentar avatar
     Henke, 3 år sedanSvara

     Haha, världsklass!

   • Kommentar avatar
    Richard, 3 år sedanSvara

    Jag har varit lite kritisk till vår backlinje men jag undrar verkligen om det är så illa. Min övertygelse just nu är att vårt slarv i anfallszonen gör att våra backar hamnar fel. Jag tror inte vi har haft ett lag som varit så utspridda på många år. Eller är vi sönderlästa av våra motståndare? Vissa matcher blir det väldigt bra och andra matcher är det nästan katastrofspel. Våra motståndare pressar oss högt som vi också vill göra, andra backar hem och ställer om spelet när våra forwards tappar puck i fel lägen. Huvudproblemet är att våra motståndare får så otroligt klara lägen i slottet eller blir helt fria framför mål.
    När vi spelat bra har vi haft bra synk mellan backar o forwards och inte förivrat oss. Jag tror definitivt vi kommer höja oss i ett slutspel. Vi har spelartyperna för playoff spel i år tror jag. Det kommer växa horn i Rosse, Widerström, Sigalet, Lundqvist när vi går in i playoff. En sniper i nr 9 och 81 kommer triumfera. Växjö har inte kulturbärarna med klubbhjärtat för att vinna men deras jämnhet imponerar under seriespelet. Vi får se om min teori stämmer efter säsongen. Spännande blir det i alla fall.

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 3 år sedanSvara

     Richard, det här skall jag spara!

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 3 år sedanSvara

     *Missade att också skicka med ett :). Mycket tröstande vad Du skrev!

     Kommentar avatar
     Manne , 3 år sedanSvara

     Positiv syn. Du har helt rätt i att när motståndarna får lägen, så är det klara lägen mitt i slottet. Inte lätt att vara målvakt då heller, när det blir så fruktansvärt klara lägen väldigt ofta. Hela laget måste synka ihop och sedan får man inte gå ner sig så jädra mycket, så fort det blir ett mål i baken. Tror aldrig jag varit med om ett Frölundalag som är så känsligt, ett insläppt mål kan förstöra en hel match och ett mål framåt kan ge raka motsatsen. En så stor skillnad får det inte vara.

   • Kommentar avatar
    Conta, 3 år sedanSvara

    Hoppas innerligt att du har rätt Richard

    • Kommentar avatar
     Matte, 3 år sedanSvara

     Tror tyvärr inte FHC har värvat rätt och inte lyft upp juniorer pss som andra lag gjort.
     Målvakt statistiken ger tyvärr ingen ryggrad bakåt - det mörks när de faller ihop. FHC målvakter är runt 16 (JG) och runt 9(JM).
     Dvs de är inte ens medelmåttiga i SHL med 14 lag. De är på den nedre halvan. Att en del tycker man kan hoppas på bättring framåt är nog ”wishful thinking”.
     Inte klara backarna att täcka så mycket skott så att inget kommer fram? Man vann guldet 16 på det.
     Sen är det många småttingar i FHC ( dvs inte ålder utan size) och ingen match för en klokt coachande motståndare samt tveksamma domare. Det är dock samma för motståndaren som vinner på sin storlek.
     Webervar ett bra försök men Pardy är nog ett mindrevärde försök.
     Men några knattar skall inte spela ihop AA Lasch Olofsson och Mustonen tex. De måste vara en dröm att coacha mot dem....


     Lämna en kommentar