Morning Mailbag #25 – tid att hämta andan


► Efter ett rätt hektiskt program går Frölunda in i en lugnare tid.
► Fyra SHL-matcher på två veckor. CHL-final. Uppehåll.
► Tid för träning, andhämtning, fokusering.
► Tid för er att ställa frågor – jag svarar. Precis som vanligt när det är måndag och Morning Mailbag

Rakapuckar.com bild


TROR NI 3–2 på Färjestad i lördags var en viktig Frölundaseger?

Dum fråga? Mm, av typen ”Är vatten vått?”, skulle jag vilja säga.

Det skrivs så mycket tokigheter om serielunk hit och serielunk dit, men idrottare är inte annorlunda än andra människor, de påverkas av verkligheten, deras självförtroenden kan gå ner lika snabbt som upp, och eftersom elitidrott till stor del är resultatstyrd:

Frölunda var i starkt behov av lördagens framgång.

Att den dessutom kom via rätt bra hockey betydde massor.

Tydligen behöver det här laget ofta påminnas om att:

a) Det är bra att hela tiden ta pucken framåt.

Rakapuckar.com bild

b) Ha skottmentalitet och ofta (om inte alltid) attackera målet snarare än att båga av, cirkulera, spela runt-runt.

c) Spela hårt framför kassarna.

d) Ha rörelse och attackmentalitet i power play.

Eller så är det bara så att under en lång säsong, dessutom med mentalt uttömmande slutspelsmatcher i CHL, så går det inte att hålla fokus hela tiden, det kommer dippar som är rätt rejäla, som mot Örebro och Oskarshamn.

I så fall är det ju inte mycket att bråka om, via totalt sett goda insatser under säsongen har Frölunda satt sig i en rätt bra position, är fyra i SHL med fem poäng ner till strecket, är dessutom i CHL-final.

Man får kräva rätt mycket som supporter för att inte tycka det är godkänt.

Med ett lugnare, mänskligare spelprogram kanske också SHL-insatserna kommer hålla högre klass än på slutet.

Se här – mellan fjärde och 18:e januari spelade Frölunda sju matcher, två av dessa var slutspelsfajter i CHL.

Nu har Roger Rönnbergs gäng ingen match förrän torsdag (Brynäs hemma), det inleder ett sjok på bara fyra SHL-matcher mellan 23/1 och 1/2, sedan kommer CHL-finalen nere i Tjeckien (mot Mountfield) 4/2, efter det ingen SHL-hockey förrän 11/12 (LHC) eftersom hemmalandslaget matchar.

Med lite tur slipper också Frölunda drabbas av det eftersom man har CHL-finalen att fokusera på.

Rakapuckar.com bild

Alltså – en mycket lugnare period väntar. Det betyder bättre träningar, sannolikt också bättre kvalité i fler matcher.

Nå, ni kanske har tankar och funderingar om:

## Formationer?

## Spelare?

## Transferfönstret som stänger 15/2?

… eller något helt annat. Bara skriv så försöker jag svara.

Viktig information till er som brukar se Frölundas träningar – det är ledigt i dag måndag. På’t igen tisdag.

Okej, Morning Mailbag – välkomna!

Rakapuckar.com bild

***

Går ni i tatueringstankar kan jag verkligen rekommendera Evil Empire.

Gillar ni dessutom hockey och Frölunda kommer tiden att flyga fram.

Try it you’ll like it, för att travestera salig Kenta från den där schlagerfestivalen innan en del av er var födda.

***

Ni kommer väl ihåg att Joel Lundqvist hyllas på torsdag mot Brynäs? Detta för att han passerat tusen tävlingsmatcher i Frölundatröjan. Redan 10 500 biljetter sålda.

***

Jag skrev det här i går, apropå hur SHL ser på situationer i målgården, att domare följer de direktiv de fått av familjen SHL.

Det står givetvis alla fritt att tycka att dessa direktiv borde ha varit annorlunda.

Själv gillar jag det mer nu, det är tydligare. Men som jag skrev i texten, hur man än formulerar regler kommer det alltid finnas tillfällen då det ska tolkas; livet är inte perfekt.

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
23 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  Tror verkligen laget kommer ha nytta av den lugnare perioden och har mer tid för återhämtning, både fysiskt och mentalt, och att det kommer att leda till jämnare prestationer. Viktigt att prestera bra hemma mot BIF och MIF för att haka på i top-4 racet.
  Om du hade varit Sjöström, hade du då letat efter något? En offensiv back? Nu såg ju Lennström ut som han gjorde tidigare på säsongen. Förhoppningsvis kan han bli mer stabil i sina prestationer.
  Vad är status på Peterson? Vad är det för typ av skada och när kan han vara tillbaka?
  McFlikier till Växjö. Intressant. Minns hans skott i kryssribban mot Frölunda i Scandinavium i en match 5 i slutspelet.
  Vore intressant att höra om Joel själv tycker att han gjorde en handpass. Vad säger du om första målet? Skulle du vilja att regeln tillåter såna mål?
  Vad säger du om Berglunds pååkning av Alsenfelt? Varför beivras inte sånt hårdare om ligan påstår att de bryr sig om målvakternas säkerhet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Om jag vore Sjöström … jag hade tittat med väldigt öppna ögon på allt som signalerar spets, som är så bra att jag känt att det här hade ökat lagets slagstyrka från byte 1. Finns sådant? Fan vet, om jag ska vara ärlig. En PP-back som kan träffa mål/göra mål hade verkligen inte gjort ont, jag hade velat dra in dubbelt så mycket annonspengar också, men man får sällan som man vill. Jag är tveksam till att en sådan PP-back finns. Frölunda har sådan bredd att … det måste vara något riktigt bra för att det ska vara vettigt att ta in. Peterson, osäker, hörde ljumske, något underkroppsligt kanske, ledsen men osäker. Det skulle i alla fall inte vara allvarligt. Micfliker ja, jag minns också …

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vad gäller ”mål” 1: Svårt, spontant tyckte jag ”ej störd”, sedan såg jag hur Rakhshani grävde under handsken på Holm och … det står två Frölundaspelare inne i målgården … nä, jag tycker nog det här är korrekt. Vad gäller Berglund på Alsenfelt, jag såg den bara en gång, han blev väl lite knuffad också? Detta sagt: anfallare har ett ansvar att inte gå hårdare på mål än att de hinner svänga undan. Mycket viktigt för målvakters säkerhet. Viktigare än ett Rakhshanislag med klubban.

 • Kommentar avatar
  Mackan1, 1 månad sedanSvara

  Blir det förstärkningar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Din gissning är så god som min.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Vad tror du om CHL?
  Frölunda tycker det är en turnering att satsa på, vi är ändå en del som uppskattar, även om inte alla gör...
  Tror du, om du får ge en kvalificerad gissning, skulle det bli en större publiksiffra om matcherna gick i Scandinavium? Kan det locka tillräckligt med publik?
  Det första året, 2014 gick gruppspelet i Scandinavium med sparsamt med publik. Dock visste man väl inte riktigt vad de skulle bli av det då. Slutspelet flyttades till borgen.
  Därefter har ju alla matcher gått där förutom finalen förra året. Och den blev ju utsåld rätt snabbt. Bara för att det var final? Eller för den spelades i Scandinavium?
  Ingen av slutspelsmatcherna i borgen under hösten har sålt ut.
  Vad man se/höra verkar det vara en hel del Frölundasupportrar som åker ner till finalen nu.

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 1 månad sedanSvara

   Scandinavium hade definitivt lockat mer publik. Hur mycket mer é svårt att säga. Hyran i Scandinavium é hög + kostnaden för att byta reklam... Tror det é 510.000 per slutspelsmatch i CHL. Det é för dyrt att chansa när det inte é final. Gruppspelet tror jag blir svår att sälja till, i alla fall ett tag till. Där bör man kanske låta sponsorer gå in och kanske ha 1 match i Scandinavium i alla fall. Men då kan Got Event inte begära ockerhyra

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 1 månad sedanSvara

   Kollade tillbaka och priset var billigare än i Frölundaborg till och med. 150kr för vuxna och 75kr för barn och pensionärer. Helt bedrövligt att det inte kom fler på matcherna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   CHL är ett bra verktyg för att sprida sporten i Europa, öka intresset. Och man ska inte underskatta det faktum att Frölunda blir ett allt mer känt varumärke ute i Europa, det kan ge intäkter i form av partners, spelare som vill till Göteborg o.s.v. Om publikintresset någonsin kommer lyfta, det är jag mer tveksam till. Dels ska man ha klart för sig att ni fans redan lägger ner stora pengar på alla SHL-matcher, enorm respekt för att alla inte har råd med allt, dels finns det en nedlåtande attityd hos många svenskar, att alla lag som inte är svenska, eller möjligen finska, är ”Kalle Anka.” Patetiskt, givetvis, men inställningen spelar in. Gruppspelsmatcher i Scandinavium tror jag inte på, skulle kosta mer än det smakade. Och ingen vidare inramning med enormt stora hål.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Svaret ovan var till Anna. Robertino: Got Event begär ingen "ockerhyra", det där är bara dumheter. De kräver skäligt betalt, och när Scandinavium är en eventarena med många andra evenemang kommer det tillfällen då det krockar, då måste "omgörning" gå extra fort, och då kostar det. Frölundafans behöver förstå det, att det finns annat än Frölunda i världen. :)

   Kommentar avatar
   Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

   Bättre med 3000 i Borgen än 4000 i Templet. Blir ödsligt.

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 1 månad sedanSvara

   Jag kan tycka det é riktigt dyrt med en hyra på 510.000 för en CHL match. Frölunda har svårt att ta betalt lika mycket som en grundserie match i SHL och ska då betala 150.000 extra? Det för mig går inte ihop. Där borde Got Event sänka kostnaden för just CHL, kanske istället ha högre hyra vid högre publiksiffra? Det é väl bättre för alla om man kan etablera CHL matcher i Scandinavium och göra det hållbart. Men då måste Frölunda få lov att testa en match utan att riskera allt för mycket. Billigare fast kostnad och högre rörlig kostnad för CHL matcherna hade varit bra. I alla fall till att börja med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Extrakostnaden du tar upp berodde ju på sent besked från Frölunda, man ville spela Färjestadmatchen i Scandinavium, för att hinna byta sarg- och isreklam behövde Got Event jobba i princip dygnet runt. Skulle man ha bjudit på detta, menar du? Detta sagt, rent allmänt finns ju en känsla av att Frölunda betalar mer för sina arrangemang än andra klubbar i SHL, men det är en större fråga.

   Kommentar avatar
   #18, 1 månad sedanSvara

   En annan aspekt på att spela i Scandinavium är att det vid så snabba smältning och isläggningar blir väldigt dålig is-kvalitet, något som var tydligt i matchen mot Luleå i Coop arena senast. Dålig is är inget som gynnar vårt lag.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Låter man inte isen ligga kvar?

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

   Det ska vara annan reklam för CHL än SHL.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  God morgon, HL! Jag undrar fortfarande över Rogers & Lasch ”bäst när det gäller” från i Lördags. Varför gällde just omgång 34 av 52 och inte de 4 tidigare omgångarna när man förlorat? I min värld är det 3 viktiga poäng som det spelas om i varje omgång. Sen om jag tolkat det rätt så är det lag 1-3 i SHL som kvalificerar sig för CHL nästa säsong? Men antar även att det lag som vinner i år har en plats även nästa säsong? Så hoppas verkligen att Frölunda antingen vinner finalen eller tar sig upp topp 3. Vet att många är skeptiska/helt ointresserade av CHL men jag hade tyckt att det va tråkigt om man inte kvalificerade sig till nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tror "bäst när det gäller" syftade på att efter fyra förluster var det viktigt att vinna igen, eller i en avgörande CHL-semifinal. Men det betyder ju samtidig att man skickar en signal till spelarna att andra matcher inte är lika viktiga. Man kan både förstå och inte förstå ... om du förstår. :) Ja, vinnaren har en gratisplats i CHL.

   Kommentar avatar
   LG, 1 månad sedanSvara

   HL. Går det att fixa någon "tråd" för de av oss som skall åka ned, kunde vara kul att träffa några "live" där nere......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hm, vet inte riktigt hur, ska fundera på det.

 • Kommentar avatar
  Sandra, 1 månad sedanSvara

  Finns det nåt skvaller om biljetter till CHL-finalen?

  • Kommentar avatar
   Robertino Hökklo, 1 månad sedanSvara

   Lite kort information från en Tjeckisk artikel om biljetter till CHL finalen:
   10% kommer gå till oss Frölundasupportrar, vilket é strax under 700st biljetter. Biljetterna släpps sent i veckan (onsdag eller senare skulle jag tro då, och det é begränsat antal per person. Vet inte hur många per person.
   Senast ca 27-28 januari måste ni köpa biljetterna om ni köper ifrån de 10% vi Frölundasupportrar har tillgång till! Sedan går de tillbaka tillbaka till Mountfield som släpper de fritt. Övriga biljetter kommer vara väldigt begränsade! Priset kommer vara dyrare än normalt, men med tanke på att priset för en grundserie match i extraliga på långsidan bara kostar ca 120kr så bör det inte bli så dyrt för oss.
   Tänkte på er som inte é med i någon Frölunda grupp på Facebook. :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Fantastiskt bra med din hjälp, Robertino – snyggt, tack! Upprepar vad jag fick från press-Peter: han trodde biljetter skulle gå att köpa via Frölunda, möjligt att tjeckerna slussar biljetterna vidare den vägen, så att säga.

    Kommentar avatar
    Sandra, 1 månad sedanSvara

    Tackar! Gäller att vara på bollen då alltså!

    Kommentar avatar
    Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

    Enligt Frölundas hemsida ska det komma en länk till biljetter. Oklart när...

    Kommentar avatar
    Peter Paegle, 1 månad sedanSvara

    Tack för info Robertino

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back, 1 månad sedanSvara

    Snyggt Robertino - alla till Tjeckien! :-)

  • Kommentar avatar
   Frippe, 1 månad sedanSvara

   Stollery ut och en offensiv rightare bra i pp in är den rockad som behövs på backsidan

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 månad sedanSvara

    Ja det lyfter inte riktigt för Stollery. Kan inte säga att han är dålig, men samtidigt tillför han inget direkt heller. Känslan är att Bergman hade kunnat göra jobbet lika bra om han fått 20 min per match? Skillnaden är ju att Bergman troligen tjänar en bråkdel av Stollery.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ligger mycket i det ni skriver. Och då landar vi i det jag tog upp ovan: att Frölunda TITTAR är självklart, men det ska finnas riktig spets att ta in, någon som vill, kan och inte kostar mer än det är värt.

    Kommentar avatar
    CK, 1 månad sedanSvara

    Var det inte liknande med Genoway förra året. Det var väl först vid den här tiden han började växla upp? Frölunda hoppas nog på liknande utvecklingskurva hos Stollery; dock är jag tveksam till att den finns där...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Stämmer med Genoway. Fast Stollery är ju helt annan spelartyp. Här är det med Lennström som Frölunda får hoppas på vad gäller steg framåt. Bra tendens senast.

    Kommentar avatar
    CK, 1 månad sedanSvara

    Tycker egentligen inte att de är så olika. Genoway spelade rätt likt Stollery under första halvan och säsongen...sedan small det till och han blev hux-flux kanon i anfallsspelet. Lennström är för ojämn hittills. Han kanske kan axla den rollen nästa år. Gormely är inte tillräckligt vass i offensiven, så jag hoppas också på någon rörlig offensiv back innan fönstret smäller igen

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Medhåll om Lennströms ojämnhet (skadan?), om Gormley som inte fått utdelning i PP. Dock inte alls medhåll vad gäller Genoway/Stollery, enda likheten är ju att de är backar från Kanada. :)

    Kommentar avatar
    CK, 1 månad sedanSvara

    De är ju båda vänsterskyttar också :-)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Just, ja ... ;)

  • Kommentar avatar
   Tillfällig användare, 1 månad sedanSvara

   Jag är lite kluven till Frölundaborg i CHL. På mina förutbestämda platser så ser jag väldigt lite av spelet - hatar att sitta på en match och kolla på publiken för att se om det blir mål. Lägg sedan till köer och övrigt utbud för middag/öl innan så känns det ibland som att man inte gör något extra för att ta sig dit. Men det är ju mest jag kanske...
   Jag hade säkert inte gått på alla CHL-matcher men fler än de 2 jag gått på i om jag fått behålla min plats i Scandinavium istället.
   Med det sagt så tror jag att CHL är framtiden på många sätt. Allt annat blir mer och mer internationaliserat och jag tror att detta gäller ishockeyn också.
   Det finns massor med förslag om hur man ska göra CHL attraktivare i Sverige och jag tror helt ärligt att det bara finns två saker: 1. Alla klubbar måste vara tydliga med att de värdesätter CHL. Bra också om de som missar CHL är tydliga med att de är besvikna över det. 2. Tid. Ge det mer tid.
   Många menar också att KHL är en förutsättning men jag är mer tveksam att det spelar roll på kort sikt. Däremot så är det nog bra i det längre perspektivet.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Att bekvämlighet, möjlighet att se ordentligt etc. är faktorer som gör Frölundaborg sämre än Scandinavium, det köper jag. Men ett Scandinavium som kostar mer, som gapar tomt … jag är skeptisk. Vad gäller KHL tror jag den frågan är död, ryssarna är inte intresserade, de är för stora, det ger dem inget.

  • Kommentar avatar
   Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

   Givetvis är det serielunk. Det ligger i korten med sjuka 52 omgångar. Den som tror att lagen är lika tända inför varje match lever i okunskap. Om du två dagar före eliminerat serieledaren Luleå på bortaplan och tagit dig till
   final så är det väl bokat och klart att tändning blir väldigt låg mot ett Oskarshamn helt utan SHL-historik. Fascinerande att inte se den gigantiska skillnaden på grundserien och slutspelet. Plötsligt är alla matcher viktiga. När FBK hade störst framgångar var de konstant genomrötna under hösten för att toppa formen med 3-4 matcher kvar till slutspel.
   Bra att Frölunda får vila efter den stenhårda matchningen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Givetvis är det INTE serielunk. Den som ser det så tar sig inte till slutspel. Men det kan ju vara en semantisk fråga, det du kallar "lunk" kan ju vara att ta i max för dagen. Självklart höjs allt när det är slutspel, det sker med automatik, precis som en mamma kan lyfta en bil om hennes bebis ligger under den, man får mer krafter när man absolut måste. Men någon "lunk" där lagen går på halvfart är det självfallet inte.

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

    Jag menar inte att lagen går på halvfart i vartenda match, men att det sker med jämna mellanrum. Oskarshamn borta är inte hett. FBK hemma 100 procent hett. Däremot älskar så klart Oskarshamn att möta regerande mästarna på hemmais.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Absolut är det så, att Oskarshamn kommer vara supertänt mot Frölunda, och under en lång säsong kan Frölunda ha svårt att maxprestera varje gång. Absolut. Men efter tre förluster i rad i SHL, med så mycket snack inför vad gäller den tuffa utmaningen att åka till Småland, så hade jag faktiskt förväntat mig en bättre prestation. Skulle Frölunda ta en topp 4-plats, gå långt i slutspelet, då spelar det ingen roll, på så vis kan man ju i efterhand säga att seriematcher är mindre viktiga, lik förbaskat måste inställningen alltid vara att de ska vinnas, för du ska ta dig till slutspel, och bara det är en enormt tuff kamp.

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back, 1 månad sedanSvara

    Inställningen är en sak. Tvivlar inte på att spelarna vill vinna alla matcher, men med 52 omgångar, CHL och slutspel blir det tufft att alltid ha energin till att vinna. När jag växte upp var det tio lag i Elitserien. Fyra gick till slutspel och det var väl 36 omgångar. En helt annan belastning - framför allt mentalt - i dessa dagar.

    Kommentar avatar
    #18, 1 månad sedanSvara

    I matchen mot Oskarshamn kom vi ut bra! Riktigt bra till och med de första 10 minutrarna. Oskarshamn hade mycket flyt att vi inte tog en rättvis ledning där och då. När sedan baklängesmålen trillade in är det väl inte så konstigt att fokus flyttas fram till nästa riktigt viktiga match. Det är människor vi pratar om.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    För mig helt obegripligt resonemang. Rättvis ledning? Antingen tar man ledningen eller inte. Finns inget som helst rättvist eller orättvist med det. Och att det skulle vara självklart att lägga fokus på nästa match efter några baklängesmål, hemsk inställning om spelarna skulle tänka så.

    Kommentar avatar
    #18, 1 månad sedanSvara

    Nja, medvetet eller inte...? Ett par procent räcker. Är det inte detta sk momentum handlar om? Något i matchen som hjälper spelarna att nå absolut max. Säg som så här istället då, ett ologiskt 1-0 till Oskarshamn och de fick momentum med sig. Ett slitet lag hittade inget för att återerövra momentumet.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Då är jag med.

  • Kommentar avatar
   David, 1 månad sedanSvara

   Vad tror du om Frölundas intresse kring Fredrik Pettersson till nästkommande säsong med tanke på att han sitter på ett utgående kontrakt i Schweiz?

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 månad sedanSvara

    Pettersson har kontrakt till 20/21. Jag har tidigare hoppats på att Pettersson ska komma tillbaka, men han har pratat om "hur gärna han vill tillbaka" till Frölunda i många år nu, men har aldrig visat det på riktigt. Är inte helt sugen på att få tillbaka honom när han är förbi sin prime i vilket fall.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Precis, Pettersson kontrakt till 2021, så det är ju en fråga för längre fram. Vill han hem då, vill Frölunda ha hem honom, hur sugen är Fredrik, hur suget är Frölunda? Vem vet. Svårt säga i dag.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 månad sedanSvara

    Pettersson kommer inte spela i Frölunda något mer.

  • Kommentar avatar
   Rikard, 1 månad sedanSvara

   Henrik Leman: Du som ser så tydligt att Joel handpassar Lasch vid det omtalade målet som dömdesbort. Du kan väl ta en stillbild ifrån videon och visa att precis att här handpassar Joel tydligt och uppenbart. För inte är det väl så att du gissar & tror att det sker och sedan kallar det för en uppenbar händelse ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Jag tittar på reprisen. Det kan väl du också göra. För ... inte är det väl så att du ser det du vill som supporter och gissar där efter? ;)

    Kommentar avatar
    Rikard, 1 månad sedanSvara

    Nej, jag kan verkligen inte se när det händer. Och jag vill verkligen se när det sker. Jag vill se handpassen ifrån Joel, för jag vill inte att SHL ska vara någon form av "clownliga". Men jag kan bara inte se när handpassen sker.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    "Clownliga"? Jag förstår inte. Det var över huvud taget inget snack om den här situationen efter matchen, ingen som opponerade sig mot domslutet. Jag tycker det syns att Joel viftar ut pucken, tydligen håller många med mig. Respekt för att du ser det annorlunda.

    Kommentar avatar
    Freddan, 1 månad sedanSvara

    Titta på Joels blick ögonblicket efter han "passat" bakom ryggen, när han tittar om Lash får pucken.

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Håller med dig Rikard. Det syns inte alls på repriserna att det är ett handpass, men det kan mycket väl vara så. Att gissa och tro är inte seriöst. Enklast hade varit för den som har möjligheten att fråga Joel, då hade frågan varit död

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ska domarna fråga en spelare om han hakat sin motståndare också? Varje beslut in innehåller en viss del av "tro" för en domare. Jag, och de flesta med mig, reagerade inte på beslutet med Joels handpass, nu får ni snart släppa det här. Beslut fattades. Matchen gick vidare. Detta går inte att jämföras med Lucas Raymonds "mål", för där finns tydligt stipulerat i reglerna att ska domaren vända på sitt på isen-beslut (ej mål) så måste han tydligt se pucken över linjen inne i målet.

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    DU som springer nere hos spelarna kunde frågat Joel och fått svaret som dödat diskussionen. Smart va

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Det kunde jag. Om jag sett honom under den korta tid (tio minuter) vi får audiens hos spelarna. Om jag tyckt att detta ens varit värt en fråga efter en 3–2-match där ett bortdömt mål ingen hade åsikter om i efterhand var värt att ta upp tid med. Hade alltid kommit en bit ner på min priolista. Nu hade jag en första matchtext att skriva klart, sedan sprang jag ner till omklädningsrummet, där hann jag precis haffa Lasch, egentligen var tiden ute, men press-Peter lät mig genomföra intervjun (tack!). Så ... nej, riktigt så enkelt som du vill ha det till är det inte.

  • Kommentar avatar
   Mogge, 1 månad sedanSvara

   Jag är med inne på att byta upp sig på backsidan. Ut med Stollery in med någon ny. Är det realistiskt?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, om det hux flux skulle finnas en riktig spetsback på marknaden, en som Frölunda hade råd med, en som ville till Göteborg, en som skulle göra skillnad från dag 1, så ...visst är det realistiskt då. Sådant har hänt förr. Men det ska finnas en sådan back då. Låt oss se om det gör det.

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 1 månad sedanSvara

   Hur går det mot Joels målrekord? Han har ju fått in några kassar hittills denna säsong.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Han har 18 kvar innan han tangerar Niklas Anderssons 236.

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 månad sedanSvara

    Räknas slutspel in i det där med? I så fall borde det ju vara realistiskt att han tar det nästa säsong, om inte denna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, Frölunda räknar ju alla tävlingsmatcher i sin statistik.

  • Kommentar avatar
   Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

   Det är inget snack om att Mountfield är bra, men frågan är hur bra? Borde bli en betydligt tuffare uppgift än München i Templet. Samtidigt har Frölunda ett enormt självförtroende efter tre titlar, fem fyra finaler och vändningarna mot FBK, Biel och Luleå.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, där är du säkert rätt ute. Mountfield i Hradec Kralove, i en enstaka match, avgörande final, det är en tuffare uppgift än rödtjurarna förra säsongen. Men Frölunda i CHL är något visst, går aldrig att tippa emot.

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

    Amen

    Kommentar avatar
    Christoffer , 1 månad sedanSvara

    Framförallt passar Mountfield rätt dåligt för Frölunda. Frölunda har ju haft problem med lag som stänger ner defensivt och lever på andra laga misstag. Och det är ju precis så Mountfield spelar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Mm, samtidigt vann Frölunda bortamatchen, stundtals med bra hockey. Något att bära med sig, säkert.

  • Kommentar avatar
   Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

   Visst, det är inte den bästa line up av backar man skådat i Frölunda, men jag tycker ändå att de håller hygglig standard. Bra nog för att vinna SM-guld. Printz vill jag dock se betydligt mindre av. Valfri staty är mer rörlig och snabb.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Han har haft nedåtgående trend, David. Spelat allt mindre också.

    Kommentar avatar
    Manne , 1 månad sedanSvara

    Nedåtgående trend har alla backar förutom Ekbom haft. Han är outstanding just nu på backsidan.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, riktigt bra. Håller med.

  • Kommentar avatar
   Philip Glücksman, 1 månad sedanSvara

   Finns det planer på att göra en lönesammanställning som du gjorde för något år sedan? Var mycket intressant, plus att jag tror du prickade väldigt nära på de flesta.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Inget jag funderat på, men ... vem vet.

    Kommentar avatar
    Rasmus, 1 månad sedanSvara

    Madhawk gjorde väl en för i stort sett hela SHL inför säsongen?

  • Kommentar avatar
   Noel, 1 månad sedanSvara

   Vet du hur många biljetter som är sålda till matchen mot Brynäs på torsdag när Joel ska hyllas?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nej, inte en aning.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Förlåt, det har jag visst – redan är 10 500 sålt.

    Kommentar avatar
    DD, 1 månad sedanSvara

    Då blir det nog fullsatt eller nära inpå. Vad innebär det i pengar att Frölunda snittar typ 1000 fler åskådare per match än vad jag tror är budgeterat? Hur mycket plus går Frölunda på en CHL vinst?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    CHL-vinst, en eventuell sådan, ger 4,3 miljoner. Svårt att säga exakt vad större publik än budgeterat ger, men tveklöst är det värdefulla pengar. Förlåt för det luddiga svaret.

    Kommentar avatar
    DD, 1 månad sedanSvara

    Tack! Inte lätt att veta. Antar att man fortsatt inte budgeterar med slutspel.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Samma princip, har i alla fall inte hört något annat.

  • Kommentar avatar
   Sothöna strikes back, 1 månad sedanSvara

   Hyllningar och Brynäs är ingen bra kombination. Som lök på laxen är de betydligt bättre nu när Rödin & Co varvat upp jetmotorerna på full effekt. Anar ändå trendbrott nu det ånyo vankas hemmaplan och lite vila på det efter tufft matchande.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Fast här är det väl mest en blomsterkvast före, ingen röd matta och en massa hallabaloo? :)

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

    Mmm men så populär som Joel är så blir det liv i luckan no matter what.

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

   HL, tänk om Kenta som bajare även hade gillat att göra ett ytterligare "lappkast" och blivit en inbiten Frölunda-fan i stället? ;)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Kenta var kanske en go gubbe? ;)

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

    Ja, jag betraktar honom för att också ha varit en go "sådan"! ;)

  • Kommentar avatar
   Rw, 1 månad sedanSvara

   Märkte du som jag att laget spelade en mer rolig hockey mot FBK? Man tog in pucken med kontroll i zonen och dumpade nästan aldrig, riktigt roligt att se!

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back!, 1 månad sedanSvara

    När tändningen är 100% finns det inget bättre lag i SHL. Inget kladdande, distinkt passningsspel och urstark skridskoåkning parat med att de checkar högt. I tillägg: Magikern Lasch the Flash - enligt mig SHL´s överlägset bästa spelare.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Jag har i och för sig inget problem med att "dumpa" så länge det finns en tanke, om medspelare vet, är först på pucken, jobbar fast och så vidare. Lite lättare att anfalla med mer "spel" mot ett lag som Färjestad, som också vill lira hockey, men Frölunda hade också en rörlighet som möjliggjorde mer samlade anfall.

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 1 månad sedanSvara

   Har ingen koll på löner men antar att Stollery, Gormley är de högst betalda? Tycker isf att man får ut väldigt lite för de investeringarna. Grönlund, Ekbom fick man ju väldigt billigt...

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 månad sedanSvara

    Menar såklart bland backar

    Kommentar avatar
    Rw, 1 månad sedanSvara

    Var verkligen Ekbom så billig? har för mig att Leman skrev att Ekbom måste ha haft en väldigt bra agent när han blev värvad.

    Kommentar avatar
    Rw, 1 månad sedanSvara

    Samtidigt bör han ju nästan vara mest betald av våra backar, är ju bäst nu...

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back , 1 månad sedanSvara

    Med slikt resonemang skulle det behövas renodlade prestationslöner.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Det är säkert så att Gormley och Stollery ligger högt. Ekbom är väl runt 150 K, tänker jag.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 månad sedanSvara

    Sothöna, menade inget annat med mitt resonemang än att de pengarna kunde ha investerats bättre

    Kommentar avatar
    Sothöna strikes back , 4 veckor sedanSvara

    Så är det väl alltid? Man kan inte få allt.

  • Kommentar avatar
   Conta, 1 månad sedanSvara

   Stollery verkar fortfarande famla för att hitta rätt. Bergman övertygade inte i början av säsongen men han gör i nuläget inte det sämre än Stollery. Kanske läge låta Stollery stå åt sidan några matcher kanske spelar han halvskadad?
   Hopp verkligen Sjöström hittar en powerplay back Gormley platsar inte alls i powerplay i nuläget.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Jag tycker Stollery är på rätt väg efter jobbig tid med skador, ett felpass förra matchen förtar inte den känslan. Detta inte sagt som att jag hyllar honom, hade förväntat mig mer. Bergman skulle, om han fått samma chanser som andra backar, säkert inte ha gjort det sämre.

  • Kommentar avatar
   tompa889, 1 månad sedanSvara

   Hej Henrik. En icke hockeyfråga, du skriver i din text innan frågorna följande:
   Alltså – en mycket lugnare period väntar. Det betyder bättre träningar, sannolikt också bättre kvalité i fler matcher.
   Min fundering är, har du stavat kvalitet rätt. Jag hävdar att jag stavat rätt. Du har min stora aktning för att vara svenska språkets riddare, därför är jag nyfiken.
   I övrigt är detta forum helt fantastiskt managerat av dig. Väl värt den lilla månatliga betalningen

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Både kvalité och kvalitet är korrekt, i alla fall fick jag lära mig det i skolan. Hoppas det inte ändrats. Men det är nog så att "kvalitet" är vanligast. Tusen tack för att du betalar och gör sajten möjlig.


  Lämna en kommentar