Lias är nog hellre i Philadelphia än i Malmö ...


► En del av Lias Andersson hade nog velat vara i Malmö i kväll.
► Sannolikt ser han mer fram emot Philadelphia i morgon.
► Kan bli NHL-debut då.
► Vilken grymt häftig SHL-kväll det blev i går, förresten – får vi något liknande i afton?

Rakapuckar.com bild

Från New York Daily News webbsajt i går. Kan vara dags för NHL-debut för Lias Andersson, alltså.


MED BARA NIO matcher kvar på en rätt misslyckad säsong har New York Rangers planer på att kalla upp Lias Andersson från farmarlaget Hartford och låta sin förstarundesvensk NHL-debutera, i så fall borta mot Philadelphia Flyers natten till fredag svensk tid.

Nio matcher är ju precis vad Lias kan spela utan det räknas av ett år på rookiekontraktet, och New York-media berättade i går att det verkar som om Rangers – som påbörjat ett föryngrat ombygge – har för avsikt att ge både Lias och tjecken Filip Chytil speltid.

Den sistnämnde har redan lirat två matcher, så han får bara vara med när det återstår sju.

Nå, inget är skrivet i sten, kommer kanske fler besked i dag, men efter Andreas Johnssons NHL-debut i förra veckan så kan det nu vara dags för en annan grabb med Frölundahjärta att ta sina första skär i världens bästa liga.

Håll koll. 

Lias har förresten gjort 14 (5+9) poäng på sina 23 AHL-matcher med Hartford.

Rakapuckar.com bild

***

Andreas Johnsson var poänglös när Toronto tappade 3–0 till 3–4 mot Tampa i natt, men han startade i förstakedjan med William Nylander och Zach Hyman.

Hyggligt hockeyliv för tillfället …

***

John Klingberg passerade 60-poängsstrecket, delar ledningen i backarnas poängliga med Washingtons John Carlson (61), och det var just Washington som ett skadedrabbat Dallas föll mot i natt.

Utanför slutspel just nu. Det som såg så bra ut. Drama väntar i NHL:s slutskede.

Men jag är nöjd så länge Colorado inte missar. Ett slutspel utan Nathan MacKinnon vore … ah, ingen bal på slottet, direkt.

***


Hängde ni med ända till 8.38 in på sjätte perioden i Saab Arena i går?

Vilken jäkla hockeyunderhållning vi bjöds på.

Energin sinade aldrig, vare sig hos spelarna eller hos C Mores Lena Sundqvist och Niklas Wikegård.

Jag tyckte Djurgården var lite vassare, skapade absolut de hetaste chanserna, ibland fattade jag inte att Jonas Gustavsson kunde vara ett sådant monster, så det var väl något slags hockeylogik att det slut smet in ett Chad Billins-skott som betydde 3–2 för LHC och kvitterat i matchserien.

Och Brynäs … skadeskjutet som få … chockade oss alla hemma mot Växjö.

Det är alltså 1–1 mellan ettan och tian i SHL, 1–1 mellan tvåan och nian.

Tänk om det i kväll står 2–0 till sexan mot trean, 2–0 till femman mot fyran.

Häpp …

Rakapuckar.com bild

Nå, jag vet ju att de flesta av er här inne inte hoppas på en sådan utveckling.

Inte Lias Andersson heller. Även om han har viktigare saker att tänka på för tillfället.

***

Ska åka ner en sväng på Frölundas värmning? Något ni undrar?

Inte för att det lär finnas några hemligheter, något jag inte tog upp redan i går, men … vill mest se så ingen fått influensa under natten.

Får räcka med hockeyfeber.

Rakapuckar.com bild

***

Finns inga ord när sådant här händer. Inget bra att skriva eller säga. 

***

Två stora svenska NHL-stjärnor gjorde förresten NHL-debut i Philadelphia. Jag var där då. Någon som tar namnen?

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
11 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Pp, 1 år sedanSvara

  Vad tror du Frölunda har skruvat på inför matchen? Personligen älskar jag när de flyger fram, men de kanske måste lugna ner sig ett par varv.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Var inne på det i går, att det handlar om att få in mer trafik framför Alsenfelt så att han inte ser alla puckar, också vara noggrannare och inte dra på sig så många spelvändningar emot. Så vore det bra med ett PP som resulterar också.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Såg faktiskt i princip hela förlängningen igår. Ett tag kändes det som det aldrig skulle ta slut men man vet ju att till slut slinker ett skott igenom eller studsar på någons byxa eller skridsko. Vilka monsterräddningar igår! Räddade bland annat ett 2 mot 0 läge.

  Ni som konstant sågar JG, då skulle ni sett Fasth igår. Han har ju varit hyllad här (med rätta). Han släppte ett par puckar där om JG gjort detsamma hade ni väl velat utvisa honom ur landet...

  Tror du Malmö försöker trycka på mer på hemmaplan? Gynnar det Frölunda eller inte? Får se om man kan få mer trafik på mål idag då...

  Kul att både Brynäs och LHC vann. Visar att det inte blir en "walk in the park" för Växjö mot guldet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du vet väl att det bara är JG som är kass? Alla andra målvakter är bäst. Speciellt mot Frölunda. ;) Skämt åsido, lurigt läge i kväll, man snackar om att Malmö vill spela mer offensivt, det gör Malmö också, men ... tänk om Frölunda driver spel så mycket att Malmö inte kan? Knappast så att Malmö medvetet la sig på försvar i måndags? Hm. Intressant blir det. Ett mentalt test. 0–2 vore ... tja, absolut inte omöjligt. Men svårt.

   Kommentar avatar
   generalen , 11 månader sedanSvara

   det är ju allmänt känt att Fasth darrar i viktiga matcher likt JG darrar typ varannan

   Kommentar avatar
   Johanna, 11 månader sedanSvara

   @HL: Du vet väl att alla andra målvakter får lätta skott mot sig hela tiden. Det är bara JG som får svåra skott mot sig...jämt. Speciellt varje 7de skott.

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Vart är Adam Pardy? Obegripligt att han bara försvinner spårlöst

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han är här. Såg honom i måndags. Men tränar inte. Frölunda vill ju inte berätta varför han inte spelar. Lite löjligt, kan tyckas.

   Kommentar avatar
   Jonas, 11 månader sedanSvara

   Angående Pardy, kan det vara något annat än skada? Det är väl, i alla fall bland oss som följer Frölunda regelbundet, ganska känt att Frölunda är värdegrundsstyrt. Många nordamerikaner, t.ex. Wellman, Sigalet och Donovan för att nämna några, har haft problem att anpassa sig till kulturen och andan som gäller i klubben. Kan det vara något sånt?

   Kommentar avatar
   Jonas, 11 månader sedanSvara

   Jag menar anpassa sig till en början, dvs när de kommer till klubben.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nja, jag tror inte på det, då skulle han ju inte vara här, synas med de övriga spelarna. Men något lurt är det.

 • Kommentar avatar
  Dennis, 1 år sedanSvara

  Viktor Fasth ligger under JG i räddningsprocent nu, betyder detta att JG är bättre än Fasth? ;) Tror stenhårt på vinst ikväll. Det finns ingen chans att Malmö kan spela som dom gjorde i måndags och tro att man kommer vinna igen. Visst är detta första gången Rönnberg ligger under i en matchserie?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Frölunda har varit under både mot Luleå och Skellefteå och gjort 4–3 av 1–3.

   Kommentar avatar
   Dennis, 1 år sedanSvara

   Förlåt skrev lite fel. Menade första gången Rönnberg börjar i underläge i en matchserie. Tror man alltid har vunnit första matchen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ah, ja – det stämmer. Vill jag minnas. Eller, nej ... 3–4 mot Brynäs i match 1 i fjol. Den där Joel nästan kvitterade i slutsekunden,

   Kommentar avatar
   Dennis, 11 månader sedanSvara

   Ja juste! Hur kunde jag glömma den matchen. Perfekt tillfälle för Rönnberg att ändra på lite statistik den här matchserien. Förlora första matchen = åka ut, är inget man vill ha på CV't

   Kommentar avatar
   Tor, 11 månader sedanSvara

   Vänta tills JG har spelat två matcher med så ska du se att JG ligger sist igen.

 • Kommentar avatar
  Marcus, 1 år sedanSvara

  Ikväll handlar det om att ha orken för att "grisa" sig till en vinst.
  Inte bjuda på något. Låta Malmö föra och kontra sönder skåningarna trubbiga offensiv.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mm, just detta blir intressant, är det givet att matchbilden bir annorlunda? Frölunda vill ju alltid föra spelet. Ser fram emot att se utvecklingen.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Ikväll vore det väl ypperligt om JG kunde visa att han ”vinner matcher” Malmö lär ligga på betydligt mer . Ska bli intressant! Jag är en av dom som kritiserat JG mest, baserar det på att han rör sig konstigt i mål, har dålig koll på både spel och sig själv, dålig positionering, dålig returkontroll, sprider emellanåt kaos runt sig i kassen. Han får gärna täppa igen truten på mig och storspela nu tack! Vill se desperation bland forwards och ett jäkla go i laget, se på Brynäs igår... skadeskjutet men går bestämt ut och trycker dit favoriten. Dags att VF med visar närvaro på allvar samtidigt som man gör jobbet fullt ut med.

   Kommentar avatar
   mike, 11 månader sedanSvara

   Största problemet är JG's ojämnhet. Höga toppar varvas med djupa dalar. Antingen storspelar han, tar allt, eller så slinker det in ett par billiga. Hade ju hellre sett JM i mål, även om det är "förbjudet" att tycka att han är bättre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hur skulle det kunna vara förbjudet? Fullt relevant synpunkt, att Mattsson kanske är snäppet vassare. Kan mkt väl vara så. Dock aldrig spelat slutspel. Men ändå. Intressant frågeställning.

   Kommentar avatar
   mike, 11 månader sedanSvara

   Sagt halvt på skämt. Mattsson har ett lugnt, tryggt grundspel. JG's ojämnhet beror på att han spelar mer på känslan, inte samma grundtrygghet som Mattsson, vilket också förklarar höga berg och djupa dalar. Mycket mer kaotiskt i och runt kassen när JG står, vilket inte lär lugna övriga spelare. Vikten av lugn och att skicka rätt signaler hörde vi av Jonas Gustavsson igår när han intervjuades. Boosten man som målvakt kan ge laget. Enormt viktigt. Den varan har vi för lite av.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  ”Monstret” GustaVsson igår, ”Monstret” GustaFsson idag??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Fyndigt! Kanske det. Men han är ju ändå kass. Det får vi inte glömma. Även om han tar puckar. :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 11 månader sedanSvara

   En bra match idag och jag ska lobba in det smeknamnet här :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hahaha ...

   Kommentar avatar
   Nolte, 11 månader sedanSvara

   Vad ger du mig för chanser att lyckas med det? Ganska nära 0% va?

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

   v-gurra hade ju både F o V på samma gång. Gustaf V(den femte).

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

   Vad sägs om Gutafsson (som) den främste, iaf för ikväll?

 • Kommentar avatar
  GöranA , 11 månader sedanSvara

  Sanningen är ju att vi inte har den vassaste målvakten i slutspelet. Men han är bara en del av laget. Mycket annat måste klaffa för att vinna en match. Som senast då inget klaffade. Tveksamt målvaktsspel, uruselt spel i egen zon, värdelöst powerplay och helt uddlösa framåt. Allt måste bli bättre om vi skall vinna ikväll.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Precis så. Funns en helhet varav målvaktsspelet är en del. Flera saker behöver bli bättre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   *finns

   Kommentar avatar
   GöranA , 11 månader sedanSvara

   Men vi har en mycket god chans att vinna ikväll. Hänt förr att Frölunda fipplar till en matchserie genom att förlora hemma och vinner borta.

   Kommentar avatar
   GöranA , 11 månader sedanSvara

   Så är det. Får målvakten dålig hjälp av utespelarna är han helt utlämnad åt Guds försyn.

   Kommentar avatar
   GöranA , 11 månader sedanSvara

   Har själv varit handbollsmålvakt i min ungdom ( Zenith ). Där kan man snacka om samspel mellan målvakt och utespelare. Är något liknande i hockey. Spelade back i hockey ( Demonerna ).

 • Kommentar avatar
  Bengan, 11 månader sedanSvara

  Westerholm på läktaren igen eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ska se om det går att utläsa.

 • Kommentar avatar
  Kalle Kula, 11 månader sedanSvara

  Kan det vara Sedinarna som du såg göra NHL-debut?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Snyggt där, Kalle! Hatten av. :)

 • Kommentar avatar
  Matte, 11 månader sedanSvara

  Fantastiskt roligt för Lias - bra att Du håller koll HL!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   :)


Lämna en kommentar