Oviss semifinalserie efter Luleås meddelande


►Jösses, så jag ser fram emot lördagseftermiddagen i Scandinavium.
►Jag har verkligen ingen aning vart den här semifinalserien tar vägen nu,
►Helt ovisst. Underbart. 
►Här några snabba dagen efter-tankar, och så får ni mina fem bästa frölundaliter från i går.

Rakapuckar.com bild

Det började så bra med 1–0, men Joel Lundqvist & Co i Frölunda fick lite att fundera på när man föll i semifinal 3. Krävs något betydligt bättre på hemmaplan i match 4. Foto: C MORE


PÅ PRESSKONFERENSEN EFTER matchen i går (Luleå vann semifinal 3 med 3–1, texten här) sa Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund:

– Vi skickade ett meddelande. Vi tänker fullfölja det meddelandet.

Luleås spelare var aggressiva, vann dueller, vann puckrejs, de kombinerade stenhårt arbete med smart och bra anfallshockey.

Meddelandet var tydligt och klart. Luleå må ligga under i semifinalserien, men momentum skiftade på torsdagskvällen.

Det kan svänga snabbt igen, tro inget annat, för Frölunda kan så mycket mer; det var nämligen ingen raketforskning som ”Bulans” gäng plockade fram ur taktiklådan, det var stenhård forechecking, det var stenhårt jobb, det var stentuffa frågor till ett Frölunda segt i både skallar i ben.

Allt tog för lång tid i Frölunda.

Signalerna mellan hjärna och ben tycktes ta vägen via en avlägsen satellit.

Allt måste gå mycket fortare på lördagseftermiddagen, sirapen måste bytas mot … tja, ett vattenfall.

Rakapuckar.com bild

Jag vet inte riktigt hur det kunde se så segt ut för Frölunda.

Det spelar för övrigt mindre roll.

Det får bara inte göra det igen.

– En bra knäpp på näsan till mitt lag, om vi förvaltar den väl kan vi ha nytta av den, sa Roger Rönnberg efter torsdagsmatchen.

Här är jag osäker, jag kan se Frölunda komma ut med helt annan bestämdhet i saker och ting hemma i Scandinavium, jag kan också se att ett kaxigt Luleå satt grillor i huvudet på Joel Lundqvist & Co.

Ungefär som Frölunda skakade om Luleå i semifinal 1, något jag upplevde följde med in i semifinal 2.

Jag vet verkligen inte vad jag ska förvänta mig av lördagsfajten.

Den ovissheten gör matchen extra spännande.

Rakapuckar.com bild

***

Robin Kovacs, Austin Farley, Isac Lundeström – tre starka forwards i Luleå. Men … en kväll när Frölunda sjönk ner i knäet på Johan Mattsson och gav bort anfallsytor var det heller inte svårt att stå ut.

Jesper Sellgren jublar efter sitt matchvnnarmål. Foto: C MORE


***

Jag förstår inte riktigt de av som klagar på Samuel Fagemo. Han är 19 år, gör sitt första seniorsiutspel, jobbar häcken av sig, försöker med allt han har men det är tuffare nu, han kommer inte in på mål lika lätt, sätter inte de skott han satt förut.

Förstår man inte att det är naturligt för en 19-årig rookie, då undrar jag vilka omänskliga krav man har.

Det är superstjärnan Ryan Lasch som – förutsatt att inte knäet krånglar (vilken ingen skulle yppa ett ord om just nu) – måste höja sitt spel dramatiskt och visa vägen.

Då blir även Fagemo bättre.

***

Folk här inne trodde i går kväll på fullt allvar att Roger Rönnberg funderar på att byta Johan Mattsson mot Johan Gustafsson till semifinal 4.

Jag tog mig för pannan och log. Inte för att vara nedlåtande, men … det kunde inte hjälpas.

Så här är det:

Ute i Hockeysverige har man inte – som flera av Frölundas supportrar – fått för sig att Johan Gustafsson är den sämsta målvakt som någonsin ställt sina skridskor mellan två stolpar, tvärtom anses han vara en klart duglig SHL-målvakt.

Rakapuckar.com bild

Inte på Johan Mattsson-nivå, men klart duglig.

När Mattsson nu fått slita enormt, stått åtta matcher i rad i slutspelet, så undrade C Mores Niklas Wikegård – med vetskapen om att Frölunda ofta matchat två jämna målvakter – om det möjligen kunde vara dags för Gustafsson nu.

Inte för att Mattsson var dålig (herregud, hur kunde någon tro det var därför?) utan för att Mattsson kanske var sliten.

Låt mig lugna alla som tror att Gustafsson inte kan stoppa en badboll och därför nu ligger i fosterställning:

Om Johan Mattsson inte skulle klappa ihop av trötthet, drabbas av migränbesvär eller annat, så står han på lördag.

Capisce?   

***

Okej, mina fem bästa (1 är förstås bäst)

1 – Johan Mattsson
* Ni behöver ingen motivering, va?

2 – Max Friberg
* Grym match, hade mer fart och energi än många lagkamrater tillsammans.

3 – Chay Genoway
* En av rätt få som stod att känna igen, som var lika kvick och kvicktänkt som vanligt.

4 – Joel Mustonen
* Följde upp tisdagsmatchen med ännu en utmärkt insats.

5 – Joel Lundqvist
* Kaptenen försökte verkligen leda sitt lag.

Bubblare (utan inbördes ordning): Jacob Moverare, Patrik Carlsson, Mats Rosseli Olsen, Simon Hjalmarsson

Rakapuckar.com bild

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också?

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
30 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Viss skillnad på ett fullsatt Scandinavium än en avlägsen bortamatch man har råd att förlora. Allt talade för Luleå igår och allt talar för Frölunda imorgon

  • Kommentar avatar
   Mattias L, 1 år sedanSvara

   Tycker det här var den klart blekaste insatsen av Frölunda hittills detta slutspel, iaf offensivt. Man skapade ju i princip ingenting framåt, mer än någon ströchans här och där. Inte ens målet var ju något man skapade själva, Lulelå som glömde bort att det är bra att iaf ha nån gubbe norr om Dalälven... dråpligt värre, men också det enda det bjöds på i den här matchen, två disciplinerade lag.
   Bakåt tycker jag ändå Frölunda gav allt. Okej, det gick långsamt många gånger - absolut! Men offerviljan och kampen fanns där hos de flesta, Hjalmarsson, Sigalet, m.fl. Mattsson var ju en gigant, och trots att Luleå tryckte på som de gjorde så kändes det nästan som det kunde gå vägen ändå. Stolpträffen, Gormleys brytning, Mattssons storspel... men till slut gick det inte längre, och även om det var ett turmål som påbörjade vändningen kan väl inte ens någon av oss med Frölundaitiska ögon hävda annat än att det var fullt logiskt. Allt annat än en Luleåseger denna match hade varit ett rån i paritet med Bonnies & Clydes eskapader. Tyvärr. Luleå vann tekningar, man tacklade, vann närkamper, åkte skridskor, sköt... allt det som Frölunda inte gjorde, undantaget enstaka spelare som t.ex. Friberg – där är det alltid fullt påslag.
   Frågan är om det var taktiken från Frölunda, att satsa allt på defensiven och försöka få Luleå stressade och ur balans? För kan man verkligen vara så bleka offensivt i 60 minuter utan att ha det som taktik? Oroväckande isf. Men jag är övertygad om att vi får se ett helt annat Frölunda i morgon. Blir spännande att se vart detta tar vägen nu. Det är ju fortfarande övertag, fortfarande fördel av hemmaplan, fortfarande chans till matchbollar i morgon. Men fler behöver ju kliva fram. Känner en viss oro för Lasch, kan det ändå vara hans knä som krånglar igen? Tycker inte han står riktigt att känna igen, mot Malmö var han ju dominant.
   För övrigt, återigen en ganska ”snäll” match. Få fula tilltag, efterslängar eller det här onödiga gruffet efter avblåsningar. Inte som 1996 direkt...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Pluspoäng för Bonnie and Clyde. :)

  • Kommentar avatar
   Mats A, 1 år sedanSvara

   Det enda allvarliga hotet är att vi ibland tycks underskatta motståndaren, eller inte orka upp. Att det skulle hända i tre matcher till varav två i ett kokande Scandinavium, det finns bara inte. Nu tar vi hem det här!

   • Kommentar avatar
    Bengan, 1 år sedanSvara

    Bara att glömma och gå vidare. Det var ingen större skräll att Luleå skulle ta taktpinnen igår, de var väldigt desperata vilket var väntat. Frölunda bör studsa tillbaka imorgon och ta taktpinnen från början. Lasch måste upp i nivå igen, de ligger väldigt tätt på honom men det måste han fixa. Håller med om Fagemo, han jobbar hårt men får inte riktigt med sig detaljerna, beror också på Luleå ganska täta spel. Det är väldigt disciplinerat överlag, inget lag som vill bjuda på utvisningar, horribel utvisning på Sellgren, verkade som domaren var i behov att hitta en.

    • Kommentar avatar
     Nolte, 1 år sedanSvara

     Att Frölunda skulle plocka 4 raka matcher mot Luleå kändes osannolikt, så att man förlorade igår är inget konstigt så. Sen är det såklart tråkigt och lite förvånande att det såg ut som det gjorde, där det va Luleå i stort sett hela matchen. Samtidigt va det bara en handfull spelare i Frölunda som kom upp i normal nivå och då är det inte så konstigt. Är ju svårt att säga, men jag tror inte att Luleå va så värts mycket bättre den här matchen än den senaste, bara det att Frölunda va rejält mycket sämre? Min känsla är fortfarande att om båda lagen kommer upp i ”normal” nivå som det så ofta heter, så är Frölunda lite bättre. Sen gäller det ju att göra det också, igår va man inte nära. Tror dock inte att Frölunda gör en lika slät figur 2 matcher på raken och inför ett fullsatt Scandinavium.

      Kommentar avatar
      Rallyclay, 1 år sedanSvara

      Helt eniga. / Claes

    • Kommentar avatar
     Daniel B, 1 år sedanSvara

     Som nolte skrev så var det väntat att Lule skulle ta tag i taktpinnen. Jag hade varit jääävligt förvånad om Lule inte var hetare, hungrigare och mer desperata. Det var i princip kniven mot strupen, förlust igår och det hade varit gonatt. Därför väntat resultat, kanske inte väntat uppträdande av vf men ja ja. Sen måste jag hylla moverare. Herregud vad bra han var igår. Så smart, så lugn och så bra han läser spelet. Hoppas han är kvar till nästa år.

      Kommentar avatar
      Lecharge, 1 år sedanSvara

      Norrlänning på besök...

    • Kommentar avatar
     Freddan, 1 år sedanSvara

     Visst såg det ut som sirap på många håll igår, men glöm inte hur lite det är som gör att det väger över!
     Kolla den andra matchserien, Djurgården såg helt färdiga ut mot Färjestad, sedan nån dum utvisning av Färjestad senare och Djurgården ser ut som ett helt nytt lag!
     Det vänder fort i hockey, på gott och ont

     • Kommentar avatar
      Dennis, 1 år sedanSvara

      Märks att Luleå är det lag som tar på sig minst 2or av alla. Lite här som gör det svårt för Lasch. Han skapar ju möjligheter, men det är lite som saknas i den kedjan. Behöver lite mer tid i PP, sen kan det släppa.

       Kommentar avatar
       Conta, 1 år sedanSvara

       Ja visst är det märkligt det här med utvisningar? Frölunda har väl tilldelats 3 gånger så många utvisningar som Luleå? Märkligt. För Luleå är inga små oskyldiga scouter på isen. Tycker det är anmärkningsvärt hur det kan skilja så stort. För klubborna har inte Luleå spelarna i isen konstant. De hakar och slashingar duktigt dom med.

     • Kommentar avatar
      Lövet, 1 år sedanSvara

      In med Moverare på plats 2 annars är listan ok. I övrigt en match där VF saknade allt och Luleå hade allt. Blir en helt annan match i morgon var så säkra. Kommer fortsatt att vara tight men VF kommer att vara på tårna i morgon. Lasch skadad? Känns väl så eller har han tappat formen helt, nja det verkar osannolikt.

      • Kommentar avatar
       Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

       Tycker det finns goda skäl att klaga på Fagemo, han kommer inte ALLS upp i den nivå han låg på under grundserien. Sen så är det ju inte rocket science att fundera ut varför han är så mycket sämre (t ex dom anledningarna du skrev), men det tar inte bort det faktumet att han varit riktigt svag i slutspelet.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Då tycker jag du ställer väldigt höga krav och har lite dålig förståelse för hur svårt det är att spela slutspelshockey som 19-åring. Det syns hur Fagemo funderar, hur han tvekar lite, lite grand, men ändå jobbar han hårt, vinner puckar, försöker, försöker, försöker. Problemet här är ju att Lasch är helt off.

        Kommentar avatar
        Mattias L, 1 år sedanSvara

        Man lär väl få lika ingående svar om man frågar om statusen på Lasch som om det gällde de exakta ingredienserna till Coca Cola-receptet... men vad tror du, Leman? Kan det vara något med hans knä? Förstår att det är en i princip omöjlig fråga, och han är väl kanske inte med på träningen heller, om det är någon i dag?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Jag blir dig svaret skyldig. Tyvärr.

        Kommentar avatar
        Mattias L, 1 år sedanSvara

        Ingen fara, full förståelse :-)

        Kommentar avatar
        Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

        Det jag menar är att om vi tänker bort att han är 18, spelar första slutspelet etc så HAR han inte varit bra. Jag pratar inte någonting om vilka krav jag har eller något sådant. Det är fullt rimligt att han inte är lika bra som under grundserien, men att han inte är lika bra nu som under grundserien är fakta, inte något kopplat till förväntningar/krav.

      • Kommentar avatar
       David, 1 år sedanSvara

       Tyckte ändå att man skötte sig bra i egen zon, men Luleå fick för många långa anfall när Frölunda inte klarade att få ut pucken ur egen zon. Man fick inte ner pucken djupt och till slut orkar man inte, men hade någon sagt före serien att det skulle stå 2-1 till Frölunda efter rond 3 så hade nog alla bugat och bockat.
       Apropå konstiga utvisningar, hur kunde Gormley bli utvisad för delay of game när pucken fastnar i kläderna?
       Frölunda faller ju inte på domarna, men det är klart att börja med 1.59 i boxplay i andra perioden gör ju inte saken lättare med långt till bås m.m.
       Tycker inte att domarna varit dåliga, nivån har varit bra, synd att dom tar skitutvisningar då istället för att ta bort det som är riktigt spelförstörande. Sellgrens utvisning och även Gormleys är ju direkt felaktiga. Att Printz blir utvisad för att han tar bort Englund efter att han markerar mot Mattson långt efter avblåsning tycker i varje fall jag är fel, men jag är ju partisk....

        Kommentar avatar
        Mattias L, 1 år sedanSvara

        Ja, den på Gormley var ju väldigt konstig. Domarna trodde väl att den var låst mot sargen, men de borde väl se sen att pucken fastnat? Eller han den lossna före?

        Kommentar avatar
        Sandra, 1 år sedanSvara

        Angående Gormleys utvisning så tycker jag den var helt korrekt dömd. Utav det jag kan se av tv-bilderna väljer han aktivt att fånga upp pucken med armarna och sedan hålla kvar den inklämd. Kan givetvis ha fel då man endast ser agerandet via hans ryggtavla och att en Luleåspelare står och skriker på honom. Men utifrån vad jag kan se är det en tydlig och medveten DTG, och även om det nu inte gick till så som jag uppfattade situationen, utan att den omedvetet fastnade i byxan/tröjan så förstår jag ändå domarnas bedömning, faktiskt.

        Kommentar avatar
        Mattias L, 1 år sedanSvara

        Ja, är det så att han medvetet fångade upp den, då är det klart det ska vara DTG. Uppfattade det inte så själv, men jag kan absolut vara helt fel ute :-)

      • Kommentar avatar
       M Kruz, 1 år sedanSvara

       Jag är inte heller förvånad över förlusten igår. Ett av grundseriens starkaste lag slår man inte ut med 4-0 i matcher. Få experter tror öht att Frölunda slår ut Luleå. Så med det i bagaget är det minst sagt en spännande start Frölunda fick med 2 raka vinster.
       JG har ju just i slutspelet klivit fram förr och visat att han är en bra målvakt och när JM vilas så blir det bra med en slutspelsvan målvakt som backup och som i tidigare slutspel klivit fram och storspelat.
       Jag hoppas och tror att Frölunda kommer gå ut och köra lika hårt som Luleå gjorde igår på lördag. Det krävs definitiv för att eventuellt kunna vinna nästa match.

        Kommentar avatar
        Mattias L, 1 år sedanSvara

        Fast jag förstår inte riktigt varför Wikegård ens ställer frågan om målvaktsbyte? Skulle Mattsson vara sämre tränad och mer sliten än någon annan, t.ex. Lassinannti som OCKSÅ står varannan dag? Gustafsson skulle förvisso inte vara en hälften så dålig ersättare som många med högröda ansikten antyder, men att Mattsson skulle bänkas nu... nä, det är ju otänkbart.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Nej, frågan kändes inte riktigt tajmad. Han tyckte väl Mattsson fått slita djuriskt mycket, antar jag. Plus att JG är ett större namn för de som inte följer Frölunda varje dag. Vad jag inte förstår är varför folk på allvar trodde Rönnberg skulle byta målvakt. Vad skulle han ha sagt? "Nej, vi har en kass backup så honom kan vi aldrig spela?" Det hade ju varit att idiotförklara sig själv och lagbygget.

        Kommentar avatar
        Anders, 1 år sedanSvara

        När vi ändå är inne på Wikegård Bra gubbe på många sätt men lite mer balans är önskvärts av en expert Vid ställningen 0-1 peridod kommer en groda bland många då han önskar att Luleå skall få mer ’flax’ Hmmmm, kanske blev han bönhörd vid 1-1 och den returen i egen byxa som orsakade målet Wikegård har bestämt sig för att Luleå skall vara ett finallag, och alla matcher fram till dess, om det nu blir då, måste han motivera sim ståndpunkt, dvs vara en Luleå supporter

      • Kommentar avatar
       Robert Ström, 1 år sedanSvara

       så många okunniga som skriver här...ibland är man inte på topp...JM är överlägsen JG och för fan ge fasen i och gnäll när vi förlorar...vad tror ni att vi skall vinna med 10-0 varje match...försök och använd dom få hjärnceller ni har DAGENS MOBILUNGAR...

        Kommentar avatar
        Mattias L, 1 år sedanSvara

        Spännande när man ser saker på olika sätt. Jag upplever inte att några okunnika, hjärncellsbefriade mobilungar kommenterar. Ja, JM är en bättre målvakt, och nej - man kan inte vinna med 10-0 i varje match. Men offensiven VAR dålig i går, det är väl inte fel att påpeka? Eller att Lasch/Fagemo behöver visa mer? Jag delar optimismen som i princip alla uttrycker, skrev det själv också, tror vi får se ett helt annat Frölunda i morgon. Finns mycket goda möjlighetet att det står 3-1 i matcher när lördagskvällen gör entré. Men, det kommer inte bli lätt. Det är så lite som skiljer mellan lagen, och Frölunda behöver hitta tillbaka till tidigare fina spel. Vilket jag ändå hyser goda förhoppningar om. Då kommer gårdagens insats snart vara lika bortglömd som den var svag.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Precis så, Mattias. Detta var ju även Rönnberg inne på. Inget konstigt med det. Frölundas insats VAR svag. Sedan är det INGEN SOM HELST SKAM att förlora mot ett så bra lag som Luleå. Och ingen människa med Frölundasympatier kan väl kräva fyra raka vinster. Men det är ju en annan sak. Reflektionerna efter i går gällde ju varför det såg såg så oerhört segt och långsamt ut i egen zon, varför insatsen var oväntat svag. Självklart måste ni supportrar kunna reagera på det.

        Kommentar avatar
        mike, 1 år sedanSvara

        Robert; Ditt inlägg dryper inte direkt av någon med ett stort mått kunnande.

      • Kommentar avatar
       Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

       De var väl klart att ett av favoritlagen som Svenska Mästare Luleå vill också vara med i denna semi-runda mot ett VF som har nåt nya höjder under resans gång, om VF vunnit andra raka uppe i ""Björneldoradot", så bra är dom inte VF bara att erkänna. Eftersom VF "stulit" en match på bortais redan är det nu "bara" att "tugga" på och på nytt visa att i de två hemmamatcher som finns i potten och med hjälp av 12044 vinna dem, vinner laget en match till i Luleå det är ju bara bonus i så fall. Intressant kommentar av Lulemålvakten efter matchen, "det var en lugn kväll VF lade in lite puckar på mål och då blir trafiken lugnare" slut på citat. Så är det, gäller att köra in returer och styrningar med spelare i ansiktet på deras målvakt,

       • Kommentar avatar
        Per, 1 år sedanSvara

        Skulle bli grymt förvånad om inte Frölunda höjer sig ett par nivåer till lördag.

        • Kommentar avatar
         Sothöna , 1 år sedanSvara

         Luleå åkte skridskor snabbt och intensivt hela matchen.
         Vill till att Vilda Västern gör likaledes imorgon. Om inte kommer Luleå vända på steken. Skoterraggarna har momentum nu.

         • Kommentar avatar
          Göte, 1 år sedanSvara

          De som anser att JG är en duglig målvakt måste vara totalt dumma i huvudet. JG ÄR en av seriens SÄMSTA målvakter, det kan ingen förneka. På plats 12-15 under större delen av säsongen. Hur är det att vara "duglig" ? Och hur kass måste man då vara för att vara "oduglig" ? Ha ett ben, och ingen plockhandske ? Och hur snabbt kan ni ha glömt Malmö serien förra slutspelet ? 75% i sista matchen mot Malmö. Nej ni glorifierar en spelare som inte förtjänar det. Han är inte duktig, han är inte ens halv hyffsad. Men JG i målet skulle Luleå ha tokkrossat oss igår. Jag förstår inte hur människor kan blunda för siffror och statistik och dra sina slutsattser på känslor likt "JG är en matchvinnare" jo..tjena.

          • Kommentar avatar
           Mattias, 1 år sedanSvara

           Illa om Lash skulle ha skadeproblem. Såg nån sekvens i förra matchen där han satt och grinade illa i båset men då verkade handla om ett slag han fått över armen.

            Kommentar avatar
            mike, 1 år sedanSvara

            Hoppas inte det. Å andra sidan har han sett något hämmad ut.

          • Kommentar avatar
           Kalle, 1 år sedanSvara

           Tror faktisk Luleå tar 3 raka matcher nu mot Frölunda. Frölunda blev helt totalt förnedrade igår och det skall man inte bli i en semifinal. Frölunda hade tur att det inte stod typ 6 -1 efter två perioder. Det var som dom sa i C More att Luleå sågar sönder Frölunda i små bitar. En av årets sämsta matcher av Frölunda och då i en semifinal. Tror att Frölunda tappar allt efter denna match. Matchen var ett stort lidande. Pinsamt var det.....

            Kommentar avatar
            Manne , 1 år sedanSvara

            Skoteråkarna hade mycket puck, men det var inte så fruktansvärt många farliga målchanser. Mycket skott utifrån.

          • Kommentar avatar
           Manne , 1 år sedanSvara

           Inte ett dugg orolig för Luleås meddelande. Vi vinner imorgon!

            Kommentar avatar
            Daniel B, 1 år sedanSvara

            Tror jag med manne. Imorgon blir det 5-2.

            Kommentar avatar
            Manne, 1 år sedanSvara

            3-0. Om Bulan kunde sluta gnälla på precis varenda domslut och ha polsk riksdag med domarna så höjs tempot. Slipper det gå så lång tid mellan varje pucksläpp.

            Kommentar avatar
            Benny S, 1 år sedanSvara

            Ja, den där j--la gnällspiken Bulan är ju precis som Peter Gnäll Andersson!

          • Kommentar avatar
           Bros, 1 år sedanSvara

           Bra analys Leman! Fagemo en av få som riktigt hotade! Däremot bärande spelare som Lasch va en besvikelse! Helt rättvist igår där vi blev helt överkörda! Tack Matsson som höll oss kvar i matchen! Vi kommer igen! Kämpa Frölunda!

           • Kommentar avatar
            Niklas, 1 år sedanSvara

            Gormleys DTG Kanske är ok. Men F.. inte Luleåspelarens 3-4 crosscheckingar i ryggslutet på honom under tiden???

            • Kommentar avatar
             Määtzieboy, 1 år sedanSvara

             Känns ju rätt starkt av Frölunda att vara nära att ta denna match till förlängning och kanske vinna trots att alla reaktioner efter matchen var att Luleå körde över Frölunda.

              Kommentar avatar
              Kalle, 1 år sedanSvara

              Jo tjena, stärkt av Frölunda att bli totalt överkörda i 60 minuter? Dom hade riktigt tur att Luleå inte avgjorde i första perioden.

              Kommentar avatar
              Manne, 1 år sedanSvara

              Överkörda? Nja. Som sagt, mycket puck för Luleås del, men skapar de så himla mycket heta chanser? Nix, jag tycker inte det. Mycket skott utifrån. I så fall kan man säga att vi körde över de i match 1.. Om man vill.

              Kommentar avatar
              Kalle, 1 år sedanSvara

              Luleå käkade upp Frölunda igår så jag tyckte att de blev överkörda. Visst, en del av skotten kom utifrån, men vad hade Frölunda förutom en bra målvakt? Får hoppas att det blir en helt annan matchbild på lördag. Ligga på på försvar i 3 perioder kommer aldrig gå mot ett Luleå som verkar ha kommit igång ordentligt.

            • Kommentar avatar
             Niklas, 1 år sedanSvara

             De som gör att Luleå faktiskt hade lite anfallspel igår va nog ändå en del att Frölunda faktiskt inte kom upp i sin kapacitet, tänk ändå va Frölunda inte va med igår men ändå är sååå när att vinna igen! Att Luleå vinner hemma 1 match gör inte de minsta att det svängt över. Frölunda kommer svara på Lördagen de e ja säker på.

             • Kommentar avatar
              Peter Smögen, 1 år sedanSvara

              Alltid trist när Frölunda inte kommer upp i förväntad nivå, men seriöst... ingen trodde väl att vi skulle svepa ett starkt Luleå av banan? Det är imorrn den viktiga matchen är, kan vi komma tillbaka till rätt nivå och behålla hemmafördelen? Tror den matchen blir en vattendelare för hela serien.
              Förväntar mig mer inflytande från Lasch och Co.

              • Kommentar avatar
               JB, 1 år sedanSvara

               Angående Lash vara eller icke vara om han är skadad. Inget emot Lash men ta in Fjällström in i laget. Lash är nästan en säkerhetsrisk när han kommer in sent i situationer och försöker sig på svåra pass som bryts och blir till farliga kontringar. Hans kedja blir endast 4,5 man stark när han tvekar så i närkampsspelet. Varit så här sen första semi-matchen då han fick ta emot några rediga tacklingar. Det blir inte rättvist varken mot honom eller läget.

                Kommentar avatar
                Peter Smögen, 1 år sedanSvara

                Javisst! Vi bänkar Lasch, lagets bästa poängmakare och SHL: s bästa playmaker. Vi kan ju låta Fjellström styra PP.... jisses

                Kommentar avatar
                JB, 1 år sedanSvara

                Att byta rätt av var nog inte tänkt. Lite ommöblering i så fall. Om skada finns så är det dumt att förvärra om det finns chans till snabbt rehab. Kommer ihåg beteendet innan ingreppet. Han klarade inte av att vara lagets playmaker i det läget liksom nu. Rätt eller fel, men inte ens Messi är outbytbar om skada finns eller form saknas.

              • Kommentar avatar
               Simon, 1 år sedanSvara

               Hej Henrik och ni andra!
               Jag förstår absolut att Fagemo inte är en dålig spelarna bara för att han gått trögt i några matcher i sitt första slutspel. MEN Lasch måste komma igång och jag ser inte att han kommer att göra det i kedjan som han spelar i. Varför? Jo, för att Lasch och Fagemo är små spelare som ej är starka forecheckande spelare. Då Hjalmarsson måste hemmåt så vinns väldigt få puckar på den övre halvan av planen, vilket är ett krav för att få igång Lasch. Dem tre fungerade VÄLDIGT bra mot sämre försvarsspel men inte mot Luleå....
               Så jag ser inget annat alternativ än att låta Westerholm få chansen med Lasch och Hjalmarsson för att åter få igång vår poängkung.
               Ser du/ni något annat alternativ till detta?

               • Kommentar avatar
                Conta, 1 år sedanSvara

                För mycket norrlandskramande i cmore.
                Igår var Patrik Cehlin ned. Mycket ojande och snyftande om att han är skadad.
                Har cmore nämnt att Frölunda också har skador? Patrik Westerholm är borta resten av säsongen. Ens halvan av dynamiska duon The Westerholm.
                Nej skärpning cmore. Renkött får ni glufsa i er efter säsongen.

                 Kommentar avatar
                 Peter Smögen, 1 år sedanSvara

                 Aldrig hört maken till en mer partisk studio, är det Luleås klubb-tv frågade morsan igår som ser 2 sändningar per år. Ja ett evigt snyftande om stackars Cehlin, rent provocerande. Jävla dårar

                 Kommentar avatar
                 Manne, 1 år sedanSvara

                 De har inte nämnt att Pathrik är skadad, det gjorde de inte under förra säsongen heller när han var borta. De har heller ingen aning om varför Nörstebö inte är med. Vi hade skador under grundserien också, men inte heller då noterade de det när de visade oss. Beklämmande dåligt!

               • Kommentar avatar
                Anders, 1 år sedanSvara

                Håller med om dina toppar förutom Lundqvist ! Han fick inget uträttat och det han försökte med blev enbart fel. Jacob Moverare borde dock platsa i listan. Han var bra igen

                • Kommentar avatar
                 Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                 Matchen i morron är nog helt avgörande för om VF skall gå till final !
                 Gå ut och kör och få tyst på skoterraggarna i fullsatt arena och med miljonen TV tittare i ryggen. ! Det är Luleå som ligger risigt till och har pressen på sig. VF har redan levererat, allt som händer med vinster i semi är bonus.


                 Lämna en kommentar