Det är måndag, Morning Mailbag – nu kör vi ...


► Måndag betyder som vanligt detta:
► Ni frågar – jag svarar.
► Kör hårt.

Rakapuckar.com bild

GOD MORGON PÅ er, det är en ny vecka, och medan jag låg och sjusov så satte sig Frölundas lirare på planet mot Frankrike.

Redan on the road, alltså.

Tre dagar på resande fot.

Minst lika mycket en möjlighet att komma samman som lag, hitta på lite aktiviteter, bryta mönster, som att slutföra spelet i CHL-grupp H mot örnarna från Gap (SVT play sänder direkt tisdag kväll, 20.25).

Örnar? Mm, Rapaces betyder örnar på franska. Fick jag lära mig i förra veckan.

Ola och Noomi örn, således.

När jag slår upp ""rapace" i en ordbok på nätet fär jag dock upp "rovfågel", så  månne var det lite språkförbistring mellan mig och den franske journalisten på plats i Frölundaborg i förra veckan. Något bevingat, i alla fall. Kanske har jag franskspråkiga läsare som kan bidra här? 

Nå, vi var inne på det redan i lördags, den här Frankrikeresan blir ju oändligt mer givande, skönare att ge sig i väg på, nu när Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen snickrade ihop det där 4–3-målet på Luleå i de döende sekunderna.

Lättare att snacka ihop sig om hur man ska uppträda på isen nu nä det äntligen blev en vinst igen.

Inga isträningar den här veckan förrän torsdagsvärmningen inför HV71 hemma.

Rakapuckar.com bild

Det tror jag inte behöver skada.

Det tränas som fan till vardags, om ni ursäktar svenskan. I Frölundas fall är det nog utmärkt med ett par, tre dagar iväg utan jättemycket is, men desto mer snack och samvaro.

Vad har ni för tankar? Frågor? Funderingar?

Ni vet ju vad de här korta raderna leder fram till – Morning Mailbag.

Hit me! 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
20 kommentarer
 • Kommentar avatar
  David, 1 år sedanSvara

  Det har ju talats ganska mycket om backbesättningen i Vf i år, är den så mycket sämre än tidigare? Om svaret är ja, vilka pjäser saknas?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag har stor förståelse för de supportrar som saknar en Daniel Rahimi, till exempel, en som inte småchippar ur puckar mitt i försvarszonen, som spelar enklare, rejälare. Samtidig har ju Frölunda valt att ha backar som "driver spel", det är en tydlig linje, så vi får väl utvärdera den efter säsongen. Själv känner jag väl inte att "brist på muskler" är det stora problemet, för 85 eller 97 spelar ingen större roll om man inte tajmar rätt, går in med rätt inställning. Det HAR varit rätt svagt fysiskt spel i egen zon, framför egen bur, och jag tror mer det är en inställningsfråga än en kilofråga. Men är det något som behöver rättas till? Absolut. Kan jag tycka att Frölunda saknar en Christoffer Persson? Helt klart.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Jag hoppas (för en gång skull) att JG står matchen. Låt honom stå oviktiga, betydelselösa matcher så kan JM stå matcherna som faktiskt betyder nåt. Med lite tur gör JG till och med en OK match så att han kan få känna sig lite nöjd, i annat fall spelar det iaf ingen roll...

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Hur långt ska det gå innan RR faktiskt sätter den bättre målvakten i mål varje match istället för att chansa? Ska Frölunda behöva ligga nere på kvalplats innan man faktiskt börjar ta matcherna på allvar? Hade en back som tagit onödiga utvisningar, slagit felpass och fått medspelarna att känna osäkerhet/spela sämre fått istid för att "han borde kunna spela bättre än såhär, och vara lika bra som övriga backar"?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rasmus – SÅ dålig är JG verkligen inte. Nu överdriver du. JM är snäppet före just nu, det håller jag med om, det skulle nog målvaktstränaren Kristoffer Martin också göra, men Frölunda vill ju få göra båda målvakterna så bra som möjligt fram till slutspelet, det är ju klubbens idé, må andra tycka den är rätt eller fel. Och då duger det ju inte att JG bara står i några få matcher här och var.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Det är nu JG ska stå så mycket som möjligt för att bygga ett självförtroende, det får han inte av att öppna båsdörren. Vi vet vad han kan när han är på topp, han behöver få med sig lite vinster nu så kommer han snart att vara i storform igen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, ska man använda sig av två målvakter-modellen blir det ju inte bra om den andre sällan står. ;) Sedan respekterar jag de som tycker det är fel modell, men det är en annan fråga.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Jag är ledsen, men jag håller inte med. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, han var medioker under guldåret och det var för att han spelade i ett lag som var i full rullning, under resten av det året var han inte speciellt bra (speciellt inte när man jämför med Lasse). Förra året spelade han okej, men inte mer. I år har han fortfarande inte haft en bra insats. Lördagens match är väl ett typ exempel på det om något. Du sade en gång till mig att "det inte funkar" att sätta Gustavsson i ett allsvenskt lag för att växa; jag antar att du menar utifrån vad man förväntar sig och hans lön? För varför är det annars så att konkurrens enbart gäller utespelare? Hade man spelat en sämre spelare på en annan position, bara för att "det är vår filosofi att göra så"?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Målvakter är ju inte riktigt som utespelare, du har bara två, och Frölunda har en tydlig modell: båda två ska växa fram till slutspelet. Igen: ALL respekt för att folk kan tycka den modellen är fel, att man ska gå med en tydlig etta och hoppas han är hel, det är ingen svart eller vitt-fråga, förstås mer än väl kritiken mot Frölundas valda väg här, inte minst från en sådan expert som Petter Rönnqvist. Men ska man bygga två målisar, lyfta deras kvalitéer, deras självförtroende, så funkar det liksom inte att skicka en – i det här falltet JG – till exempelvis Oskarshamn. Inte så länge han inte är usel, och det har han faktiskt inte varit. Men, skulle någon av målvakterna falla igenom och underprestera, då förutsätter jag att Frölunda går ifrån sin modell. Allt annat vore ju vansinne. Handlar trots allt om att vinna matcher för att ta sig till slutspel.

   Kommentar avatar
   Hasse, 1 år sedanSvara

   Måste ge Rasmus medhåll här, Leman. För kollar man krasst på det så är JG inte bättre just nu. Han har hittills i SHL en räddningsprocent på 83,93(!) medans JM har 91.86, så skulle vilja påstå att JM är flera steg före just nu. Förra året när Bakala släppte några billiga puckar mot Brynäs i omgång 2 så fick han inte spela på 10 omgångar eller liknande? Jag skulle vilja påstå att JG inte är ett dugg bättre just nu än vad Bakala va då, och jag skulle även vilja påstå att läget är minst lika prekärt nu som då. Kollar man vidare på det så va JG 9 totalt bland målvakterna i räddningsprocent förra året, helt okej, men knappast toppklass. Och ja han kom in och va med och vann guldet säsongen innan där han va solklar 2a bakom Lasse och där Frölunda hade en backbesättning där en genuin pjäs som Persson (hade varit topp 4 back i dagens lag i mina ögon) länge va överflödig, det säger en hel del om laget han hade framför sig då.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Jag förstår att det finns en tydlig modell, jag ifrågasätter den bara. Det finns ju ett syfte med att skicka spelare till Allsvenskan, det är ju för att de ska kunna få mycket speltid och växa. Annars så finns det ju ingen mening med att skicka dit spelare från andra positioner heller. Egentligen skiljer sig inte det mellan mv och utespelare, det är bara det att det är större effekt/högre risk av att spela en sämre målvakt än en sämre utespelare. Sen kan man som alltid blicka mot NHL och se hur man gör där, lära sig från de som är bäst. Och där har man en tydlig 1a; i alla lag. Samma sak när jag kollar över KHL. Varför ska det behöva vara så att en målvakt är genomusel innan man ser över sin filosofi? Jag förstår att du och jag tänker olika, och uppenbarligen jag och RR med; men jag förstår inte varför man inte gör allt man kan för att vinna poäng. På samma sätt som jag inte heller hade förstått om man hade vilat Lasch, Lundqvist och Grundström för Fjellström, Andreasson och Emanuelsson för att de ska "få speltid och utvecklas" heller.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag säger inte att du och jag tänker olika, jag är inte hundra procent säker på att 50/50-tänket är rätt, och även för Frölunda kommer säkert en punkt när man känner att man måste spela den som är bäst för dagen. Så var det ju med Bakala förra vintern, till exempel. Han fick ta ett steg tillbaka, träna, med JG stod mer. Jag argumenterar inte så mycket emot dig, jag bara förklarar hur Frölunda tänker, vilken väg klubben är tydlig med att man valt och varför JG därför inte kommer skickas iväg någonstans. Dessutom tycker jag inte han är SÅ dålig. Men – skulle han underprestera likt Bakala,då kommer förstås Mattsson stå mer. Men tänk så här – Mattsson är SHL-debutant, har stått några få SHL-matcher, ska en klubb verkligen ta risken och inte försöka bygga upp JG så mycket som möjligt då? Igen: detta är inte svart eller vitt, intressant spörsmål, dock.

   Kommentar avatar
   Victor, 1 år sedanSvara

   Om vi tänker att Matsson går söner nästa match så är dom matcher som JG redan spelat ovärderliga. Jag tyckte han var bra i lördags, där har han något att bygga kring. Jag tycker 50/50 tänket är ganska bra. Som när Lasse skadade sig i finalserien. 15/16! Allt kan hända och det är inte fel att ha 2 målvakter!

 • Kommentar avatar
  Victor, 1 år sedanSvara

  Önskar mig en genomgång av guldlaget 15/16! Vad hände sen? Vilka har blommat ut och vilka har gått åt andra hållet?
  Tack för bloggen!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressant. Bra idé – det kan jag kolla på. Tack för att du läser. :)

 • Kommentar avatar
  Benny , 1 år sedanSvara

  Hej jag tycker backsidan inte håller måttet vad tänker du om det

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kolla mitt svar till David. Återkom om du har fler funderingar.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Rapace betyder egentligen rovfågel...
  Kan du se på träningarna att de ”gnuggar extra” på att SPELA ut pucken ur egen zon? Känns ju som det inte alltid är kontroll där…
  På skadefronten intet nytt? Sean?
  Jag tycker det var en jättefin hyllning till supersupportern Bengt Lindskog i lördags! Kul att Frölunda uppmärksammar att de har supportrar också, inte bara sponsorer…
  Tilläggas kan - vi åt väldigt gott och billig på John Scott’s, supervärt med vår prenumerationsrabatt… :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det var OERHÖRT glädjande att Frölunda uppskattade Bengt i synnerhet och en supporter i allmänhet, Utan er trogna finns inget lag. Det här med att SPELA pucken ur egen zon, det är ju inget nytt, det har varit så här sedan Rönnberg tog över 2013, det finns ju egentligen inget förbud mot att i riktigt trängda situationer lyfta pucken ur faran, men ... det är en balansgång som är svår att gå, och känslan är att säsongens lag inte har hittat rätt. Men diskussionen är lite svår att ta. ;)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Jag ser... Men skadorna?

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Riktigt bra läge för VF att tighta till laget nu. Lite samvaro och en match utan jättekrav.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller med till fullo.

 • Kommentar avatar
  Mikael, 1 år sedanSvara

  Lias känns lite "tung" ännu men jag tror att både han och Grundström blir vassare för varje match efter hemkomsten. Tankar om det? Gällande målvakssidan går ju ryktet att den som är bäst på träning står nästa match vet du om det ligger ngn sanning i det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad gäller mv-spel läggs ofta en plan bit i förväg, förändras inte beroende på insatser träningar/matcher, om det inte händer något alldeles dramatiskt. En tränar lite tyngre, en matchar. Sedan kan ju alla planer frångås ibland ... Gissning: JG fortsätter mot Gap i morgon.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Oj, glömde: ja. jag håller med, Lias och Carl bör bli betydligt bättre. I deras fall en självklarhet, eftersom de just kommit hem. Men rent generellt: poängen är ju att ALLA ska lyfta, det här är bara början (för alla lag) på vad som ska vara bra i mars/april.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Om jag ska lugna mig en liten stund med kritiken mot JG och målvaktsmodellen (lugn, jag kommer snart igång igen ;) ) Jag tycker att i båda matcherna mot Luleå, framförallt lördagsmatchen, så har spelarna arbetat mer med att få pucken högt, vilket är kul att se. Vad tycker du att Frölunda behöver arbeta mer på just nu? Skönt förövrigt att ha Joel och Simon tillbaka - märks markant skillnad i tekningarna om man jämför torsdagsmatchen med lördagsmatchen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inte bara Frölunda – jag ser härliga häng dem högt-tendenser i MÅNGA lag. Det är riktigt roligt. Jobb just nu, tycker jag: egen zon, balans mellan svårt och enkelt, spelbarhet hos de som inte har pucken, närkampsspelet.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Håller med. Spelarna börjar mer och mer sätta pucken högt, och det är skönt för det är kul med mycket mål! Håller med om samtliga punkter. Jag tror det var RR som sade till dig att det är viktigare att ifrågasätta varför spelarna inte är spelbara istället för varför vi inte chippar ut pucken. Här är en filosofi jag verkligen kan stå bakom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det var ju inget nytt när Rönnberg sa det, detta har snackats om i många år, och han missförstod mig, dessutom. Jag syftade inte på uppspelsfas, jag syftade på lösa puckar framför eget mål där man behöver agera starkt, resolut och se till att motståndare inte får målchans.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Jo absolut, här håller vi med varandra helt och hållet. Men det är ofta frågan har kommit upp, även hos mig, att varför chippar man inte ut den i det här läget? Så jag kollade på det med nya ögon några sekvenser och det är lite ofta som övriga 4 hamnar dumt för att kunna spela ut sig och att det därför "krävs" att spelarna chippar. Om spelarna istället gör sig passningsbara så kommer grundidén att fungera, vilket gör chip-ut meningslöst.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ingen debatterar emot detta, att vara ett spelande lag, försöka vara konstruktiv så ofta det går, att ta sig ur egen zon med kontroll. Ingen. Här tog Frölunda efter Skellefteå, och med ett kreativt tänk kommer att det blir misstag ibland, men ju bättre spelare desto mer spelförståelse, ju mer spelförståelse desto färre misstag. Vad jag har fört fram är att när det är lösa puckar framför mål, när motståndare kan vinna dessa och skapa målchans, då måste man släppa på kreativitetskravet, vara ödmjuk inför motståndet, inse faran och inte aningslöst söndagsåka iväg med pucken alternativt försöka sig på svår chip över motståndarklubba till en medspelare. Det finns gränser för när man ska leka, när det är allvar.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 år sedanSvara

  Det är betydligt större skillnad på Målvakterna i år än det var förra året i Frölunda så med andra ord JG är klar 2 målvakt och är inte ens i närheten av vad bakala var förra året...det är inte svårt att vara i boxplay när Frölunda spelar då man knappt skjuter och hela tiden letar den perfekta passen....man behöver inte spela en puck utanför klubban man kan lägga en passning under klubban då alla försvarare sträcker ut klubban rätt ut så det blir en ny Europaväg under och den som lyckas med detta är bara Ryan så varför har man inte lite fantasi tänket i spelarna...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tycker du att JG är sämre än vad Bakala var i början förra säsongen? Oj, det kan jag verkligen inte hålla med om. Känns som JG-kritiken börjar spåra ur lite nu.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Nä, här tycker till och med jag att det börjar gå långt. Bakkala var sämre förra säsongen än JG är denna säsongen. Någon slags måtta får det ju finnas

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Nu får vi sluta, jag säger detta igen! JG håller inget snack om detta, problemet är backspelet! 3 mål mot Luleå senast kom ifrån slappt försvarspel av backarna! Dom två sista målen får JG ingen hjälp alls.
  Det är bara konstatera att vi är jäkligt snabba att hänga ut JG, och så har det varit sedan han kom till Frölunda! Personligen tycker jag det är vuxen mobbning! För så fort Frölunda förlora eller gör en dålig match är det alltid JG fel! Så om ni är riktiga fan av ett lag så sluta nu gnälla och börja stötta istället för såga!

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Skitsnack, både tvåan och trean får JG ta på sig. 2an släpper han stolpen helt, 3an är han ju helt felplacerad. Även första målet ställer jag mig tveksam till, då han är rätt placerad, har helt fri sikt och ÄNDÅ låter den gå, relativt billigt igenom. Det finns en anledning till att JG kritiseras och det är för att han inte spelar bra. Har vi bättre målvakter ska de stå, och tillskillnad från förra året så har vi det.

   Kommentar avatar
   Håkan, 1 år sedanSvara

   Där tycker jag som dig, backarna på tok för slappa på 2 av målen så helt fel att lasta JG för detta.

   Kommentar avatar
   Erik, 1 år sedanSvara

   JG var skymd på tvåan. Ska han då chansa och ställa sig tätt med stolpen? Varför? Ge mig ett bra svar.

   Kommentar avatar
   Erik, 1 år sedanSvara

   Ni kan uppenbarligen inget om målvaktsspel. Rasmus har dessutom köpt "Fri sikt = garanterad räddning ANNARS TABBE"-snacket från "experterna" på C More.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Läs min kommentar igen. Hur är "ställer mig tveksam till" = "Fri sikt = garanterad räddning ANNARS TABBE"? Säger inte att det borde varit en enkel räddning, för det är ett bra skott, men faktum är att han står bra för den men går ner tidigt, det är ofta han reagerar istället för att agera. Samma sak på 2-2.

 • Kommentar avatar
  Håkan, 1 år sedanSvara

  Jag tycker att Frölundas stora problem i dagsläget är att deras spelövertag i vissa matcher ger på tok för dålig utdelning i mål räknat, vore intressant att få se procentenheten på hur många skott Frölunda behöver för att göra mål...misstänker att det är ganska många??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det såg väldigt bra ut mot Karlskrona, trafik på mål, attackmentalitet, många förstaavslut. Sedan har detta delvis försvunnit. Även här finns saker att jobba med.

 • Kommentar avatar
  Ruttger, 1 år sedanSvara

  Tack CHL! Låter som en bra resa i veckan för Indianerna. Laget behöver komma ihop som lag. En hel del individuellt uppmärksammade spelare i truppen som behöver inse Lagets potential och uppgiften som Individ i Laget. En kugge i maskineriet. Rikta om frustrationen från att vara "skaka på huvudet åt sent pass/missat läge" till att vara "vad kan JAG göra för att passet lyckas/tillfället uppstår igen" och kanske för någon annan i laget. Böj ner huvudet och jobba på för kollektivet (se på Joel). Tycker mig sett en del tendenser i riktning "individualism" istället för laginsats, den där äkta arbetsinsatsen för allas bästa. Hoppas jag inbillar mig. Stjärnstatus är bra, men kan oxå vara hämmande. Tänker ålder, erfarenhet, fokus på rätt saker etc. Har du sett något av det jag beskriver, Leman?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Spontant: nej. Det kanske var ett tråkigt svar, kanske låter "snällt", men just detta ... nej, det kan jag faktiskt inte påstå.

   Kommentar avatar
   Ruttger, 1 år sedanSvara

   Bra, då är det bara jag och min dåliga dag idag :)

 • Kommentar avatar
  Jan Håkansson, 1 år sedanSvara

  Tjena! Inga rykten om att det är på väg in en Lauridsen i truppen. Detta behövs verkligen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, Lauridsen är ordinarie, viktig kugge i Jokerit. Varför han skulle vilja bryta det kontraktet och ta mycket lägre lön i Frölunda övergår mitt förstånd.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Tror han menar "en Lauridesen" som i spelartypen. Läs stor, tuff och elak, snarare än Oliver.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ah, sorry. Men svaret det samma, Frölunda är ju tydligt här också, backar ska driva spel, etc. Men ... vi får väl se framåt december/januari. :)

 • Kommentar avatar
  Benny S, 1 år sedanSvara

  Om det är kilon eller inställning vet jag inte, men jobbet framför JG och JM har varit för dålig, så här långt iaf.
  I övrigt tycker jag att sågningarna av JG är lite överdrivna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller med om båda. :)

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 år sedanSvara

  HL, ingen fråga idag men vill ändå istället passa på o tipsa om lite hockey-godis för den som tycker om nostalgi och kanske missade avsnittet "Stopptid-de fattiga och de rika"(sändes första gången, förra året) och vilket kan nu ses på SVT Play. I det stycket kan man bl.a. se en kort snutt med Västra Frölunda på tidigt 60-tal "svassa" förbi i sina vit-röd-gröna(svartvita bilder) "PULLMAX"-tröjor(den tidens enda reklam på baksidan) i ett träningspass på självaste Träningsrinken som låg utanför Ullevi(norra sidan). Dåvarande VF-legendaren Bengt "Bittan" Johansson var väl en slags "Storfräsare" också i detta Göteborgsföretag "PULLMAX" på den tiden, förmodar jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kan ses här, Frölundasnutten vid -05.26: https://www.svtplay.se/video/9796930/stopptid/stopptid-deluxe-de-fattiga-och-de-rika

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Tack för hjälp! Säkert bättre väg att gå för den "datorvane". Passa på o se också intervjun med Ulf Sterner(som är lite "look a like" Max Friberg) från Aktuellt den 20/8-1963. (https://www.oppetarkiv.se/video/15339077) Här står US med en höger-handfattning av sin egen vita ishockeyklubba "UFFE" professional från ABC-Fabriken Kungälv.(lite påpasslig smygreklam) Minns honom som liten grabb när han stod på sportavd. Ferd.Lundquist (idag NK). Det var väl bara en kortare sejour för att presentera ABC-produkter. Och nu när jag ändå är i farten så skall jag ytterligare "skryta med" att också Juha Widing kunde man ramla på ofta därhemma på mammas gata(Hedåsgatan), just vid den här tiden. Fast han var ju GAISare.

 • Kommentar avatar
  Erik, 1 år sedanSvara

  Varför nämner Leman så ofta att Lasch har en hög lön? Skett flera gånger. Vad är grejen här? Jag tror alla vet det där, känns konstigt att det nämns i förbifarten hela tiden. "Härrydakillen Nyberg passade till välbetalde Lasch som..." Ungefär så.

  • Kommentar avatar
   Janne, 1 år sedanSvara

   Mycket snack om målvaktsposten o backarna, inte så konstigt som det sett ut kanske. Men en sak jag funderat på är det offensiva spelet som inte riktigt funkat klockrent det heller. Sundström var väldigt duktig både guldsäsongen och förra säsongen, ser du på sikt behov av att ev värva in den typen av spelare eller kan ngn växa in i de (skrid)skorna?

   • Kommentar avatar
    Andreas Öberg, 1 år sedanSvara

    Otroligt viktigt att fortsätta vinna hemma, då finns något att ta med till bortaplan. Men har en känsla av att shl ändå är såpass jämt att de flesta lag är bra hemma och att det tas mindre poäng på bortaplan jämfört med förr. Givetvis tar topplagen logiskt sett mer poäng på bortaplan också men jag inbillar mig att det finns en stark hemmafördel som jämnar ut serien. Kanske finns statistik som talar emot men kan det ligga något i detta?

    • Kommentar avatar
     robert ström, 1 år sedanSvara

     Ja titta på vilken procent bakala hade och han höll nollan 3 gånger mot Luleå förra säsongen så där ger jag mig inte och han precis som JG så släpper dom in konstiga mål som man bara fattar nada..

     • Kommentar avatar
      Markus, 1 år sedanSvara

      En som det pratas väldigt lite om är sigalet. Syns sällan framåt eller bakåt. Gör helt enkelt ett gediget och stabilt jobb, eller?


      Lämna en kommentar