Ännu ett guld för Lasu – men jag förstår inte Djurgården


► Just sett Özz Nûjens mentala haveri i den redan episka intervjun med Janne Josefsson.
► Måste skriva av mig för att förtränga denna skämskuddeupplevelse.
► Därför detta:
► Nicklas Lasu blev finsk mästare i dag.  Grattis.
► Men vad sysslar Djurgården med?

Rakapuckar.com bild

HÄR KAN NI se höjdpunkterna från Kärpäts 1–0-seger mot Tappara i match 6, därmed 4–2 i matcher till klubben från Uleåborg (Tappara är från Tammerfors, för övrigt).


Nicklas Lasu var nära att sätta 2–0 i tom kasse, för övrigt.

Grattis till Nicklas, grattis även till Kristian Vesalainen – de två spelade i samma kedja.

Två ligaguld på tre år för Lasu. Semifinal där emellan. Hyggligt facit …

Lasu har kontrakt med Kärpät ytterligare en säsong och trivs bra i Finland, som jag förstår det. Just nu trivs han nog extra bra …

Hur Robin Figren uppmärksammade gamle lagkompisens framgång ser ni ovan. 

Och, som Rebecca Gordon klokt kommenterade på Facebook: Lasu har CHL-guld också. Till och med två. Om man räknar så – fyra triumfer.

Men jag tänkte mer på de inhemska ligorna, det som verkligen räknas, och två titlar på tre år är baske mig inte pjåkigt.  

Rakapuckar.com bild

***

Jag hade aldrig gjort mig av med Mikael Ahlén om jag bestämt i Djurgården.

Aldrig, aldrig, aldrig,

Ahlén må inte vara någon Paul Coffey i skridskoåkningen, ingen ”Krobbe” Lundberg med klubban, men herregud – han är Djurgården, han andas Djurgården, han vinner närkamper, han fajtas enormt. han bryter in på mål, han är på något sätt länken mellan isen och fansen på Hovets läktare.

Aldrig, säger jag.

Aldrig.

Rakapuckar.com bild

Ärligt talat: vad tänker Djurgården på?

***

Frederik Andersen bar Toronto Maple Leafs stora delar av grundserien, mer mänsklig i slutspelet, en del tveksamma ingripanden när Leafs föll mot Boston Bruins i match 7.

I den här krönikan ifrågasätts den förre Frölundadansken rätt hårt av välkände skribenten Damen Cox.

***

Verkar bli Färjestad som vinner dragkampen om målvakten Markus Svensson.

***

Lias Andersson är verkligen inte förtjust i silvermedaljer.

***

Apropå Lias Andersson så står TV:n på i bakgrunden, ett svenskt landslag leder 3–0 mot ett tjeckiskt.

Mattias Janmark har sett grymt pigg ut de gånger jag tittat upp från datorn.

Men det kommer ju inte som någon överraskning för er som följt Dallas Stars i NHL. 

Nu blev det visst 3–1.

Rakapuckar.com bild

***

Ni ser det här på egen risk. Se till att ha en kudde i närheten.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Göran J, 2 år sedanSvara

  Fjärde guldet för jag räknar även CHL-Guld

  • Kommentar avatar
   E23, 2 år sedanSvara

   Några fascinerande grejer när man läser kommentarerna i detta forum.
   1. Lasu och Carlsson hyllas unisont, alla vill ha tillbaka dom. Men när de gick från Frölunda var det knappast någon som blev arg. Visst, det är bra spelare, men de är samma typ av spelare som MRO och Stålberg.
   2. Carlsson värvas till Frölunda och de allra flesta jublar. Igen - ja, det är en bra spelare, men är det en spelare Frölunda verkligen behöver? Som sagt, finns massor med den speltypen redan - semibrunkare med ingen top skill.
   3. Alla, samtliga, nyförvärv har samma spelarprofil. Ingen top skill - mål, snabbhet, fysik - utan habila spelare. En typ som Frölunda redan har i överflöd.
   4. Fysiken. Herregud, att Frölunda inte lär sig. Nästan varje gång man värvat muskler har det lyft laget. Lauridsen, Oduya, Weber, Crabb.... Ändå varvas dessa spelare in långt in i säsongen, som en ursäkt, om de värvas alls (som Weber förrra året). Och det är detta Frölunda saknade i år, så smärtsamt mycket.
   5. Vem ersätter målskyttet - den andra top skill som saknas i Frölunda. Skadas Lasch finns INGEN (nej, jag räknar inte Söderlund som pålitlig målskytt) i laget som är naturlig målskytt. Bara att hårdbevaka Lasch för motståndarna, och offensiven är satt ur spel.
   Frölunda är idag till 95 procent samma typ av spelare. Lätt att manövrera ut. Extremt märkligt lagbygge hittills.

    Kommentar avatar
    Nolte, 2 år sedanSvara

    Håller med dig på det mesta bortsett från att ingen sa nåt när dom lämnade. Lasu verkade vilja göra nåt nytt men många sa ”att han ses som en framtida kapten när han kommer tillbaka” och när det ryktades om att man drog tillbaka purres kontrakt så va det också livat. Sen är Purre snäppet vassare poängmässigt, men jag håller med dig, ingen riktigt poänggörare.

    Kommentar avatar
    Rw, 2 år sedanSvara

    Håller helt med, känns som att kontrakt måste brytas om vi ska ha en chans nästa säsong, för att få plats med bättre spelare.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

   Lias, Mattias och de andra fd Frölunda-spelarna gjorde en bra match, tycker jag. Kul att se på plats i Scaniarinken. Trots hemskt ljud, ska aldrig mer klaga på ljudet i Scandinavium...

   • Kommentar avatar
    Danne, 2 år sedanSvara

    Nja, HL..här skall man nog vara väldigt försiktig...förstår faktiskt Nujen till viss del här. Han är otroligt pressad och vet att hans namn kanförstöras för gott av Janne Js arbete. Han beteende är pinsamt men samtidigt beter sig Janne som en usel journalist och är minst lika pinsam. Dålig skjutjärnsjournalistik och dåliga följdfrågor och Janne går nästan införlivar som en bebis. Skämskudden avser intervjun i sin helhet och Nujens förhållning. Dock, en viktig parameter att ta hänsyn till här: Nujen kan faktiskt vara helt jävla ovetandes om vad hans syste och svåger gjort. Fundera på det. Jag kan inte ansvara för vad familj eller vänner gör med min bil om dom lånar den. Således samma sak med min och min systers Sjöbod i Hunnebo, som jag själv inte besökt på ca 10 år. Har inte en aning om dom betalar den eller renoveringen. Inte en jäkla aning! Med tanke på hennes exman så finner jag vissa farhågor, men är fortfarande ovetandes... lider faktiskt med Nujen till annat bevisats. Hans karriär och liv kan vara förstört. Han blir ju de facto förknippad och ihopkopplade med terrordådet. Vare sig man vill eller inte. Faktiskt inte helt snygg journalistik och heller inte snyggt. Hade själv varit förkrossad om jag var Nujen. Ja, sen nåt om Lasu, skrev du. Kul, grattis till guld i soumi. Eller nåt

     Kommentar avatar
     John, 2 år sedanSvara

     Håller hel med dig Danne. Äger också fastigheter tillsammans med andra och anlitar regelbundet byggare. Och de anlitar underentreprenörer som jag inte känner till. Finns inte en chans att man kan hålla koll på alla som är där. Nujen har dock retat många på högerkanten och de gör vad de kan för att trycka ner honom. Att Leman gör det är sorgligt men inte förvånande. Att Leman aldrig med ett ord skrivit om myglet och korruptionen i Göteborg men tar upp att Nujens syster kanske har anlitat svart arbetskraft är talande. Har Leman nån gång nämnt att Carl Bildt med stolhet sagt att han använt svart arbetskraft? Självklart inte. Finns det inte en hel del i Sverige som anlitat svart arbetskraft? Självklart. Vad skriver Leman om det? Nada. Valrörelsen har börjat och extremhögern är organiserad och siktar lågt.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Herregud, hur blind får man bli? Jag blir alldeles matt. Höger, vänster, jag skiter väl i vilket, karln kan inte svara på en fråga, framstår som helt galen. I rest my case.

     Kommentar avatar
     John, 2 år sedanSvara

     Är du helt borta? Han har ju inte anlitat någon! Det var ju syrran!!! Och han kan inte ställas till svars för utbetalningar som systern gör! I Sverige gör vi inte så. Obegripligt att du Leman inte begriper något så grundläggande. Men i din årliga skattedeklaration tar du förstås upp allt hela din släkt gjort under det aktuella inkomståret.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Du missar precis allt. Läs gärna här så kanske du förstår. Jag önskar dig en trevlig kväll med i alla fall ett liiite öppet sinne: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1746613725361981&id=441828539173846

     Kommentar avatar
     John, 2 år sedanSvara

     Nej, Leman. Det gör jag inte. Jag vet precis vad du är ute efter men jag köper det inte. Jag är trött på vridna historier som får Trump att vinna val och britterna att lämna EU. Det är ingen nyhet att nujen syrra kanske anlitat svart arbetskraft. Det har miljoner andra svenskar oxå gjort. Var ingen nyttig idiot för extremhögern och lägg ner korståget.

     Kommentar avatar
     Janne, 2 år sedanSvara

     Hur kan du sitta och försvara en våldtäcksman??? Klart som fasen att man kan svara på frågor oavsett om det inte är han själv som anlitat terroristen!

     Kommentar avatar
     Dahlgren, 2 år sedanSvara

     shit, nu blev detta en politisk tråd. och John och Danne har tappat d helt.

     Kommentar avatar
     mike, 2 år sedanSvara

     "Hans karriär och liv kan vara förstört." Det borde varit förstört för länge sedan. Ett riktigt svin. Utöver pajas. Finns många stående epitet, alla lika passande.

     Kommentar avatar
     Philip Glücksman, 2 år sedanSvara

     Henrik Leman har självklart sin fulla rätt att uttrycka vad han vill, John du vill allstå bestämma vad Leman ska skriva och inte, bara pga Nujens politiska åsikt? Så försvaret för Nujen är att det är en högerkomplott John? och att du och Danne inte har en aning om vad som händer på era fastigheter/sjöbodar? Tror skatteverket och polisen skiter fullständigt i vad ni vet och inte på era fastigheter om ni betalar löner utan skatt eller sociala avgifter dessutom till en åtalad terrorist. Ni får ha vilka politiska åsikter som helst, tror som sagt de inte skulle bry sig eller vad tror ni?

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 2 år sedanSvara

     Verkligen pinsamt att se hur Özz Nûjens hänger med båda händerna i rakbladen och sprattlar!

     Kommentar avatar
     Guppy, 2 år sedanSvara

     John... fortsätt stoppa huvudet i sanden...

     Kommentar avatar
     Calle Frölunda , 2 år sedanSvara

     Har en fråga när du träffar ledningen i Frölundas organisation framför du vad Frölundafans tycker och tänker om föreningen och nu speciellt när blivande laget ser svagt ut på vissa positioner

   • Kommentar avatar
    Daniel K, 2 år sedanSvara

    Jättekul att Lasu fick vinna ytterligare en titel! Det är han verkligen värd!
    Såg också intervjun med Özz Nujen igår och den är ett totalt haveri från Özz sida. Han använder härskartekniker när han försöker förminska och förlöjliga Janne och raljerar på så att Janne knappt får in ett ord. Verkar som att han tagit hjälp av en PR firma och upprepar det han blivit tillsagd att säga hela tiden. Ser man ganska ofta i uppdrag granskning. Med tanke på hur Özz profilerar sig i socialafrågor och syns i media så tycker jag det var helt rätt att ställa dom tuffa frågorna till honom. Han är ju delägare i huset. Hade allt vart ok med f-skattsedlar osv runt detta jobbet så hade han bara lämnat över det och så hade saken vart ur världen.
    Tror inte varken han eller familjen har någon terrorkoppling pga detta men kanske en lite tveksam inställning till att betala skatt?

    • Kommentar avatar
     Peter Paegle , 2 år sedanSvara

     Ahlén hade varit nyttig i Frölunda ! Konstigt att Djurgården skickar honom

     • Kommentar avatar
      Ulf Friman, 2 år sedanSvara

      Kan bara instämma Frölunda saknar tyngd i anfallet Lash och CO. är flugviktare när en 90kg försvarare/forward markerar bort de så blir det platt fall de kan hålla pucken hur mycket de vill men kommer inte fram till målet. de behöver en tung power forward som Crabb, Sean som kan bana väg hålla bort försvarare, för de andra snabba och lätta.

      • Kommentar avatar
       Dahlgren, 2 år sedanSvara

       ha, ... ja hörde det på hockeyCentral @ noon . Damien Cox sågar Andersen men felet är ju backarna. Dom skulle behöva en Vlasic eller en Ekholm för den delen. Rielly och Gardiner räcker inte, den sistnämnde är för övrigt den som ska få mest blame för förlusten i game 7 och hängde Andersen out to dry.
       Andersen is fine. Skaffa två backar och trada Nylander och nåra till.
       då va d sagt.
       Hoppas Andersen kommer till VM , det känns ju högst troligt , skulle nog vara kul för honom o föra Danmark till en VM-Kvart.

       • Kommentar avatar
        mike, 2 år sedanSvara

        Har tänkt precis likadant. Ungefär på samma nivå som när Frölunda droppade Purre, så verkar Djurgården gå samma väg, även om spelartypen inte är likadan. Kändes konstigt när jag läste att man inte skulle behålla Ahlén. En sådan där "gris" man hatar i andra lag, men älskar att ha i sitt....

        • Kommentar avatar
         Danne, 2 år sedanSvara

         Jösses. Den tog skruv:-) Min kritik är absolut INTE mot Leman, utan mot Janne och hans retoriska journalistik han alltid bedrivit. Som den gamle rödvinsvänster han är;-) Folk får tycka vad dom vill men jag menar att media skall vara försiktiga i att döma och fördöma Nujen. Gillar heller inte honom, men det gör honom inte per automatik som skyldig till vad hans svåger och syster sysslar med. Leman, jag anser dig vara oskyldig här. Sen får du tycka vad du vill. Precis som vi gör här inne. Trevlig helg alla!

          Kommentar avatar
          Philip Glücksman, 2 år sedanSvara

          Danne just kritiken mot Leman var det ju John som framförde. Janne och UG är väl ett av de mer populära programmen vad jag vet så det är väl marknaden och vi tittare som styr lite av dess journalistik. Du får tycka som du vill men jag och tydligen många andra här inne tycker det är fel att betala ut svarta löner. Det ju väldigt tydligt att just detta har gjorts till Akilov. Sen är det ju inte frågan om att veta vad ens syster eller svåger gör allmän, utan vad någon gör med något som DU eller Nujen i det här fallet äger. Tror du många ägare till byggbolag hade kommit undan med "Jag vet inte vad de andra delägarna i bolaget gör och jag betalar inte ut svarta löner" det fungerar självklart på samma sätt om du äger ett hus. Renoverar du till exempel badrummet svart i ett hus du äger med din fru/sambo eller vem som helst och det händer något kan man självklart inte säga "Jag vet inte vad min fru har gjort" man är solidariskt ansvarig för huset man äger. Ett gott råd till dig är ha koll på vad någon annan gör på fastighet eller mark du äger. Ett gott råd till Nujen är att lägga ner bazokan i glashuset och försöka hålla en mycket låg profil väldigt länge.

          Kommentar avatar
          mike, 2 år sedanSvara

          Precis som Philip säger, så är han ju skyldig oavsett vem som stått för felaktigheterna. Eller ansvarig, om det ordet ligger bättre i munnen :).

          Kommentar avatar
          Daniel k, 2 år sedanSvara

          Danne - Tycker nog det är befogat att ställa frågorna till Özz i detta läget. Han profilerar sig hårt i socialafrågor och syns mycket i media. Han är delägare i huset och borde ha ett intresse i att det går rätt till. Hade han lugnt bara svarat på frågorna och försökt räta ut frågetecknena så hade denna intervjun passerat nästan omärkt. Istället verkar han ju redan snurrat in sig i lögner och motsägelser i olika intervjuver. Sättet han agerar på tyder väldigt tydligt på att han vet att han satt sig i skiten och målat in sig själv i ett hörn. Förövrigt har han lagt upp den enligt honom iallafall oklippta versionen på sin hemsida under rubriken ”så ”jobbar” janne josefsson” och den versionen är precis lika hemsk o se. Hjälper honom inte ett dugg. Mycket dålig krishantering från hans sida. Han har inte heller presenterat några bevis vad jag kan se för att styrka sina egna anklagelser om hur janne jobbar i intervjun.

          Kommentar avatar
          Danne, 2 år sedanSvara

          Philip: alltså, jag har så klart koll vad vad som gäller. Tackar även för ditt råd, men klarar mig nog. Utbildad Jurist, arbetat på inom bank/finans sedan 20 år och har ett sunt förnuft:-) Sen kanske det inte alltid märks på sättet jag skriver, men betänk att alla inlägg görs från en mindre mobiltelefon, under möten eller annat som distraherar mig från tankens djupa verksamhet. Hinner inte reflektera eller, för den sakens skull, gå igenom rättstavning el dy.

          Kommentar avatar
          Danne, 2 år sedanSvara

          Lyssna här nu, så ni inte fortsätter att missförstå mig; jag ifrågasätter inte att man ställer ansvarsfrågan mot Nujen, heller inte det faktum att han äger huset tillsammans med sin syster. Jag ser dock vissa omständigheter kring hur sakfrågan sköts och att mannglömmer att man, indirekt, riktar kritiken mot Nujen, för det dåd Alkilov låg bakom. Däri har vanligs människor svårt att skilja på sak och person. Självklart bör Nujen i detta skede vara medveten om att hans svåger anlitat svart arbetskraft. Men sakfrågan handlar inte om det. Åker Janne runt och ställer alla personen mot väggen, som har släktingar och samäger fastigheter, där det ligger svart arbetskraft och lurar? Knappast. Jag gillar inte denna typ av journalistik och jag själv tycker Janne skötte denna intervju uselt. Jag gillar heller inte Nujen, men det innebär inte att han sponsrat terrorverksamhet, vilket man vill göra gällande. Underförstått. Finns två infallsvinklar här, dels det moraliska men även det rättsliga. Någonstans har Nujen brustit i båda fallen, men det bör vara en mer sansad debatt. Förstår ni?

          Kommentar avatar
          Daniel K, 2 år sedanSvara

          Danne - jag tror alla normalfuntade fattar att Nujen inte sponsrar terror! Att det råkade vara Akilov som hamnade i deras hus är ju maximal otur men så som Özz profilerar sig i just socialafrågor i media får han ju också räkna med att ställas till svar när oegentligheter kring hans efterlevnad av det han säger sig brinna så för uppdagas. Allt annat vore väl ändå oerhört konstigt?! Jag är mycket väl medveten om hur avskydd Özz är i vissa kretsar men det skall inte skydda honom från att granskas!

        • Kommentar avatar
         Dallasm3, 2 år sedanSvara

         Djurgården är lika Frölunda då . Tommi Kallio, C Persson m.m m.m

         • Kommentar avatar
          Cass, 2 år sedanSvara

          Hockeytråd detta eller??

          • Kommentar avatar
           Andy S, 2 år sedanSvara

           Oh. My. God. Pinsamt är bara förnamnet. Så lätt han kunde gjort det för sig. Voine

           • Kommentar avatar
            Andy S, 2 år sedanSvara

            Oh. My. God. Pinsamt är bara förnamnet. Så lätt han kunde gjort det för sig. Voine


            Lämna en kommentar