Glöm Frölundas röda tröjor – grönt som gäller


► Många supportrar vill se Frölunda i rött igen.
► – Det kan de glömma, berättar presschefen Peter Pettersson Kymmer.
► Mot Mora i grönt i morgon.
► Mot alla andra lag i grönt för lång tid framöver.

Rakapuckar.com bild

Nicklas Lasu (till höger) var van vid att spela i rött. Nu för tiden är det grönt som gäller för Frölunda som ville tillbaka till sina rötter, och ingen förändring är på gång. Bilder (montage): TOMMY HOLL

 

AV ALLA KOMMENTARER jag får är det ett rätt stort antal som handlar om tröjfärgen.

Grönt gillas inte av alla.

Många vill ha tillbaka den röda tröjan.

Jag testade ämnet på Frölundas presschef Peter Pettersson Kymmer och frågade:

** Vad är chansen att ni byter tillbaka till rött?
– Noll denna säsongen. Väldigt liten till nästa. Vi kommer att köra på i grönt.

Möjligt att en del av er ser rött nu, men mer av den färgen blir det inte.

Grönt när Frölunda tar emot Mora på lördagseftermiddagen.

Grönt i framtiden.

– Ja, de kan glömma rött för ett tag framöver, säger Pettersson Kymmer som en hälsning till fansen.

Redan förra säsongen introducerades den gröna tröjan. Ytterligare en för supportrar att inhandla för X antal hundralappar.

** Ekonomiska skäl till bytet?
– Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Vi gjorde det för att knyta an till vår historia. Vi är historiskt sett ett grönt lag, har spelat i rött sedan … 1994 är det väl? 1994, ja. Nu ville vi ändra tillbaka till den gröna färgen. Vi tjuvstartade förra säsongen, i de hemmamatcher vi spelade på lördagar, den här säsongen tog vi steget fullt ut.

** Har spelarna en åsikt i frågan?
– De bryr sig inte. De accepterar att vi fattar beslut.

Rakapuckar.com bild

Min åsikt? Jag tycker de gröna är snygga. Hade inte haft något emot röda tröjor heller. För en journalist är det strunt samma. Att det är betydligt viktigare för en supporter, det har jag massor med respekt för.

Därav dessa rader. Nu vet ni hur Frölunda resonerar.

***

Loui Eriksson var inte i Frölundaborg i dag – men väl Loi Eriksson.

Välkänd bland Frölundas spelare; femårige Loi är alltid på plats i Scandinavium, i dag även på träningen med pappa. 

I går var de förresten i Örebro.

Snacka om passion.

Rakapuckar.com bild

Loi hälsade glatt på spelarna – och ledarna – när de kom ut på isen. På bilden nedan är det Pontus Widerström som sätter upp handsken.

Gulligt, tyckte romantikern i mig.

***

Huruvida tacklingen tar i huvudet eller ej kan jag inte bedöma av bilderna, men å andra sidan är det ju en så sanslöst grov interference att det är svårt att protestera mot fem matchers avstängning.

Hoppas Edwin Hedberg är okej.

Vad tänkte Matt Anderson på?

***

Man undrar ju vad Lasse Johansson och Hans Wallson ska hitta på nu när de fått sparken i Zürich.

Brynäs? funderade jag.

Så läste jag Sanny Lindström.

Brynäs? funderade han.

Hm.

Jösses, vad han dömde ut schweiziska hockeyspelare också, Sanny. Bekväma? Vad säger du om det, Martin Plüss?

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
23 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 3 år sedanSvara

  Jag måste fråga - tillfaller pengarna för tröjförsälnjning Frölunda helt? Delvis? Tröjfrågan är ingen stor grej för mig, skulle aldrig köpa i någon färg.... Sabbar ju min outfit att ha på sig på match!

  • Kommentar avatar
   mike, 3 år sedanSvara

   Känner till varför man gick tillbaks till det gröna, historiken - ursprunget. Gillar båda. Dock känns den röda lite hetare, lite "farligare". Det finns ju också en psykologisk förklaring till varför och hur olika färger påverkar oss. GRÖNT: associeras med hälsa och välgång. Grönt är den färg som är lättast för ögat att acceptera, vilket medför att färgen ger en lugnande och uppfriskande effekt. Den används därmed för att skapa en positiv och harmonisk känsla för användaren. RÖTT: Den RÖDA färgen utrålar energi, aggressivitet, passion och fara. Det är en intensiv färg som ökar pulsen och skapar känslan av att något är brådskande. Den används därför ofta vid kampanjer och rea för att få kunden att reagera. I det digitala är den röda färgen därför en bra färg att använda som accentfärg för att få omedelbar fokusering från användaren. En del kanske tycker det är psyko-trams, men en viss inverkan lär det ha. Sedan kanske inte så stor att det spelar någon större roll i det långa loppet, men vem vet.

   • Kommentar avatar
    Conta, 3 år sedanSvara

    Den Röda tröjan är mycket snyggare och den psykologiska effekten skall man ej bortse från .Röda tröjor tuffa aggressiva Frölunda.Gröna tröjor lite mellanmjölk snälla Frölunda

    • Kommentar avatar
     DD, 3 år sedanSvara

     Tänkte precis fråga vad du tyckte om Matts tackling. I många andra situation är det små marginaler, kort om betänketid. Här måste vi prata om ett totalt hjärnsläpp. Pucken är inte i närheten och det finns inget syfte alls med att gå in som han gör där. Bra med fem matcher tycker jag.

     • Kommentar avatar
      Anders Olsson, 3 år sedanSvara

      Jag ser ju Frölunda som rött då jag är född 91 men är absolut inte emot bytet lika mycket som många andra. Däremot kan jag tänka mig att nån bredare röd rand med smal vit rand på va sin i typ magtrakten eller armar skulle se de bra ut. Typ som på årets tröja men byt plats på både bredd och färg på detaljerna.

      • Kommentar avatar
       Tröjfärg, 3 år sedanSvara

       För mej är Frölunda röda och kommer alltid att vara! Den enda anledningen till att byta till grönt är ekonomiskt! Tycker det är för jävligt att dra ut än mer pengar ifrån oss fan! Kommer aldrig köpa en grön tröja hade jag fått en hade jag vägrar ta emot den! Ett stort jävla långfinger till Indians! Simpelt och uselt!! Bad form !

       • Kommentar avatar
        Bäckmörten, 3 år sedanSvara

        Blä! Tråkigt besked! Ingen viktig fråga för nån antar jag, men nog är rött betydligt snyggare än grönt! Och på håll så är det svårt att ens se att den är grön, ser ju bara mörk ut, skulle lika gärna kunna vara svart. Tråkigast av allt är väl att den är så dåligt designad, det finns ju ingenting som bryter av, bara ett enda stort mörkt tygstycke med nummer, namn och reklam. Det är väl som att svära i kyrkan kanske, men fbk;s gröna ställ är ju fan så mkt snyggare än Frölundas! T.o.m Rögles är snyggare, man ser ju även att det är grönt.. ;)
        Om man nu hellre vill spela i grönt, så fine, men jag hoppas iaf på att man kan designa om den lite till nästa säsong, och även få med lite av det röda. Är ju ganska historielöst annars.

        • Kommentar avatar
         Nicke, 3 år sedanSvara

         Trist besked, grönt känns som Rögle eller Fbk liksom, nej rött känns iaf rätt för dom moderna supportrarna. Sedan 94 liksom, år ändå 23 år i rött, kan man ju tycka är ens färg då.
         Alla kan jag inte tycka lika, men Frölunda var både bättre och snyggare i rött!

         • Kommentar avatar
          MiA, 3 år sedanSvara

          För mig är VF vitt och grönt, historien ska man vårda! Hoppas presschefen Pettersson Kymmer tar sig tid att kolla Jills veranda när Maxida Märak hälsar på. Man blir ju inte superstolt över den där indianen...

          • Kommentar avatar
           Robin, 3 år sedanSvara

           Kan de inte bort indianen med?

           • Kommentar avatar
            Henrik Leman, 3 år sedanSvara

            Kul att ni är många som kommenterar. Ger mig inte in och svarar, det är framför allt en supporterfråga - men jag är glad att ni är här och tycker till. Trevlig fredagkväll på er!

            • Kommentar avatar
             Conta, 3 år sedanSvara

             Något annat än tröjorna.Läste på hockeyexpressen att Stenkvist skall åter till Björklöven.fattar ej varför?Förstår ej tanken med detta?.Vad vet du om detta Leman?

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 3 år sedanSvara

              Men det har ju varit klart sedan länge att han bara var här under JVM. Nu kom Filip Westerlund hem, då behövs inte Stenqvist.

            • Kommentar avatar
             Sven, 3 år sedanSvara

             Pengar. Pengar. Pengar styr. Allt.

             • Kommentar avatar
              Matte, 3 år sedanSvara

              Hmm - får väl ta det på årsmötet om man orkar. Vitt och Grönt = VFIF. Rött och grönt och vitt = FHC och det är väl det som vi är idag?
              Att de spenderar pengarna fel och dessutom behöva mer är inte FHC supporternas problem. Finns ganska mycket som kan bytas och åtgärdas. Nu ökas administrationen. Man har en budget som är ca 50% större än MIF och MIF kör över oss inte en gång men två. Alla verkar förvånade och många diskussioner om FHC .... puh Peter Andesson är en klok coach och Sylvegård målmedveten.
              FHC skall vara glad över att alla inte har så kloka coacher. Jag håller med att FBK och Rögle är mycket snyggare i grönt. Varför skall FHC ändra på det sättet?
              Vem i styrelsen har blivit lastgammal?

              • Kommentar avatar
               Manne , 3 år sedanSvara

               Peter Pettersson Kymmer säger att bytet till grön tröja inte har med ekonomi att göra, det är rent skitsnack skulle jag vilja påstå. Försäljningen av röda tröjor har kanske gått i stå litegrann och då väljer man att byta till gröna för att få fart på tröjförsäljningen igen. Jag kommer dock aldrig att köpa en grön tröja, för mig är det rött som gäller.

                Kommentar avatar
                Matte, 3 år sedanSvara

                Manne - för min del också.

                Kommentar avatar
                Bäckmörten, 3 år sedanSvara

                Självklart handlar det om pengar. Det ultimata (för ekonomiavdelningen) vore väl om Frölunda kom i ny färg till varje match.. 52 nyanser på 52 matcher, det vore nåt det.. ;) Nåväl, pengar är sällan av ondo, så bara att gilla läget. Hade annars varit kul om Frölunda kunde ta fram 5-6 ställ och sen ha en omröstning på sin hemsida om vilket ställ man ska spela i. Eller varför inte ha en sluten omröstning bara för dom med säsongskort? Kanske skulle locka nån extra till att köpa säsongskort? Nåväl, inte mitt jobb att locka fler till scandinavium, finns ju redan folk som har betalt för sånt.. På tal om märkliga tröjor, vad tycks om jänkarnas i kvällens match mot canada? Nummer på både fram och baksidan av tröjan! Måtte inte Peter Pettersson Kymer ha sett matchen!! :)

                Kommentar avatar
                Sven, 3 år sedanSvara

                Avskyr grönt. Är Fbk. Vi är rött. Herr Kymmer harväl ingen bakgrund i Frölunda och fattar väl inte vad färgen betyder. Har en nån idrottsbakgrund alls?

              • Kommentar avatar
               Peb, 3 år sedanSvara

               Ser ni nån färg på tröjorna. Jag ser bara reklam.

               • Kommentar avatar
                Mattias, 3 år sedanSvara

                Hållet med om att rött är en bättre färg rakt igenom. Som några kloka personer här nämt. Glöm inte det psykologiska i detta ämne. Men nu till min fråga Ang tröjor. Jag vet att Intersport har säljer detta men vad har Frölunda för del i detta. Har nämligen i två månader försökt att köpa en grön tröja till min son. Både de gröna o vita i samtliga storlekar till barn har varit slut sedan november. Lägg där till lakan etc. De har bara i mitt fall förlorat mycket pengar på att inte ha detta i lager. Hur kan detta vara möjligt under jul då många köper denna typ av julkapp till sina barn. Borde inte Frölunda stämma av läget med tillgången på detta sortiment. Om de nu vill byta till grönt vore det väl bra om det gick att köpa dem.

                • Kommentar avatar
                 Anders, 3 år sedanSvara

                 En anledning=pengar
                 Allt annat är trams från en urusel marknadsavdelning.
                 Tänk er fotbollen IFK Göteborg eller Malmö FF byta till röda tröjor, det skulle aldrig accepteras. Här pratar vi kultur.
                 Frölunda indians skapades 1994 tror jag det var.
                 Vilken färg gällde då? Röda tröjor!
                 Sedan dess har klubbens fans betalt hundra tusentals kronor för att visa klubbfärgen.
                 Sedan vill man öka försäljningen från klubben. skit mvad fans tycker. Se svaret från presschefen. Så nochalant.
                 Här ska vi inte skapa en röd vägg i Scandinavium inte. Här styr mamon inte fansen.

                 • Kommentar avatar
                  Manne , 3 år sedanSvara

                  Helt rätt Anders! Svaret är nonchalant och bevisar återigen att de skiter i oss fans. De vill ha in så mycket pengar det bara går, sedan struntar de fullständigt i vad vi fans har för åsikter.

                  • Kommentar avatar
                   Kristoffer/KdeV , 3 år sedanSvara

                   Rött eller grönt? Jag bytar aldrig ut mitt matchställ,vit tröja, Stefan Ketola från -92.

                    Kommentar avatar
                    Philip Lindberg, 3 år sedanSvara

                    Ketola, kanske var den störste talangen.. på min står det Hascak :)

                    Kommentar avatar
                    Kristoffer/KdeV , 3 år sedanSvara

                    Det gick inte snabbt men ett grymt spelsinne på den gode Otto

                  • Kommentar avatar
                   Mathias, 3 år sedanSvara

                   Anders Broström, Göran högosta och många andra legender spelade i grönt. För mig spelar det ingen roll vad kungarna från Götet har, bara vi är bäst. Men ett förslag är att bytta ut den röda färgen till en mera mörkröd bård.

                   • Kommentar avatar
                    MR T, 3 år sedanSvara

                    Jag har alltid hoppas sett Frölunda i .... grön tröja och röda byxor... var det inte så att dom spelade i dom färgerna tidigt i karriären?

                    • Kommentar avatar
                     Ernie Nilsson , 3 år sedanSvara

                     Skiter i historiskt grönt tycker ändå att röd tröja är snyggast kommer alltid att bära min så de så


                     Lämna en kommentar