Kallio prisas för hästjobb i Åbo – dags för Morning Mailbag


► Tomi Kallio fortsätter att skörda framgångar – nu hyllas han av hemstaden Åbo.
► Hans gamla klubb Frölunda ska fajtas med Färjestad i morgon – och det finns en hel del ovisshet inför den fajten.
► … eftersom Scandinavium är spelplats.
► Vi snackar väl lite om det. Fredag. Morning Mailbag. Välkomna.

Rakapuckar.com bild


TITELN ”ÅRETS ÅBOBO” skojar man inte bort i första taget, även om fjolårets vinnare faktiskt var en häst (!) vid namn Kiss My Turku.

Nå, Tomi Kallio prisades på torsdagen av sin hemstad och anledningen är förstås att han kommit hem till sitt älskade Turku (Åbo är svenska namnet på staden) och som lagkapten lyft TPS från botten till toppen (tvåa efter Kärpät) av Liiga.

Han är, som 41-åring, högst delaktig i detta.

Tomi Kallio är tvåa i finska poängligan, har bara förre Luleåspelaren Julius Junttila före sig.

Den som vill läsa mer om Kallios utmärkelse kan göra det här i en artikel från svenska YLE, men det är väl lite som om Joel Lundqvist skulle utses till Årets göteborgare.

Inget att rynka på näsan åt, alltså.

Apropå Liiga så gjorde Nicklas Lasu två mål när hans Kärpät vände 1–4 till 5–4 i går, Lasu som förresten har ett tvåårskontrakt, inte ett ettårigt som jag lurades att tro via eliteprospects.com (ändrat nu).

Inte för att jag trodde att Nicklas så snabbt ville hem, men … rätt ska vara rätt. Förlåt om jag lurat er. Men jag hade liksom ingen tanke på att killen så snabbt skulle återvända till Sverige.

Rakapuckar.com bild

Lasu har 23 poäng på 49 matcher, inget pjåkigt facit, han har legat på 14–16 i SHL, bästanoteringen 21 från guldsäsongen 2015/2016. 

Nå, nog om gamla frölundaiter, mer intressant med dagens lirare, de som på sistone haft svårt att få till det hemma i Scandinavium.

Roger Rönnbergs gäng skulle – mot Färjestad i morgon – verkligen behöva en bortaprestation på hemmaplan, så att säga.

Ännu en förlust tror jag skakar om lite.

Pratade med Rönnberg i går, ni läste kanske, han var inte längre så negativ angående 2–4 mot Djurgården i tisdags men sa i alla fall:

– Det är så lite, lite som skiljer. Just det här att ha uthålligheten tror jag mer på. Hemma … spelarna vill så oerhört mycket, vill vara alla till lags, så att … det tror jag mer vi pratar om, att ha tålamod, uthållighet, följa defensiva strukturen, förstå att vi kanske inte behöva skapa målchans i varje byte – men över 60 minuter ska vi liksom dränka motståndarna.

Rakapuckar.com bild

Precis vad jag varit inne på. Defensiven först. Våga vara så ”tråkig”, låta offensiven komma.

Nå, ni får mer snack efter träningen i dag, men till dess:

Det är Morning Mailbag. Fråga, kom med åsikter – nu kör vi några timmar framöver.  

***

Tomi Kallios tröja i Scandinaviums tak? Ja, jag vet att flera av er tycker att Frölunda borde göra ett undantag. Jag är väl inte helt negativ till det, samtidigt som jag är av åsikten att man ska vara jäklig försiktig med tröjor i tak, för till slut blir det väldigt fullt.

Detta sagt har ju få som Kallio älskats av supportrar, tvivelsutan har han betytt massor.

Men Frölunda är kallsinnigt här, och jag känner väl att diskussionen inte leder någonstans just nu.  

***

Den som vill se Nicklas Lasu skjuta 3–4 och matchavgörande 5–4 för ligaledande Kärpät kan göra det här.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
50 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kristoffer/KdeV , 11 månader sedanSvara

  Bra Kallio , visar att den gamle håller än. Med risk att bli kapad vid fotknölarna så tillhör jag väl en lite skara som inte tycker att man skall göra undantag med tröjor i taket.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Respekt för den åsikten. Och det har inget att göra med att jag inte gillar Kallio, bara att ... jag förstår att en förening har regler att följa. Sedan köper jag att folk kan tycka de skulle vara annorlunda. Men någonstans dras ju alltid gränsen.

   Kommentar avatar
   Daniel, 11 månader sedanSvara

   Ser inte heller varför det alltid måste vara en tröja i taket. Det finns många andra sätt att hylla en spelare på. Jag håller dock med om att Kallio verkligen förtjänar en cermoni (nästan) i klass med den som Niklas fick. Man kan väl säga att det behövs ett steg mellan tröja i taket och tack-för-kaffet-blomman som finns nu. Cermoni utan tröjhissning tycker jag definitivt kan vara en sån mellanväg. Och ska vi vara riktigt knössliga med regler så är han ju fortfarande aktiv så frågan är kanske inte ens aktuell - även om den ändå kan vara relevant.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 11 månader sedanSvara

  Inga dåliga strutar av Lasu !!! Bra skott

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Kanske lyft sin offensiv i tusen sjöars land? :)

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Ja, varför så svårt att vinna på hemmaplan? Mot Mora 30/12, det var senaste vinst i fulltid, 20/1 OT mot Luleå, resten förluster, känns ju nästan som man inte vill ha hemmaplansnackdel i slutspelet…
  Jag tror du har rätt, Frölunda orkar/förmår inte spela bra fler än 3-4 matcher i rad... Det borde rimligen inte vara fysisk ork som tryter, utan snarare den mentala. Jag vet att man inte kan vinna jämt, men att hela laget kollektivt kollapsar och inte kan ändra något i sitt spel när det inte fungerar - det känns tungt.. Om det vore en engångsföreteelse skulle det inte vara något att bry sig om, men det händer om och om igen... Och vore kul att se en hemmavinst igen…
  Snart kommer OS, spelare försvinner, riskerar att komma tillbaka skadade eller slitna. Få matcher kvar därefter. Roger kör gristräning på de som är kvar, risk för inte bara mental trötthet då. Förra årets lag hämtade sig aldrig från den och det var ett bättre lag, jag bävar för vad den kommer att göra med årets lag..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oj, så negativ tror jag aldrig jag sett dig vara. Man ska väl minnas, anser jag, att frånsett Växjö är det INGET lag som förmår hålla riktig jämnhet i sina insatser, långt ifrån bara Frölunda som dippar. Då ser jag hemmagåtan som viktigare att lösa, här krävs att laget verkligen tar sig i kragen och förstår att spela på liknande sätt.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 11 månader sedanSvara

   Ja, jag känner mig negativ och låg..

   Kommentar avatar
   Göran , 11 månader sedanSvara

   Inga andra topplag dippar så lågt som vi, vi har den klart lägsta lägstanivån av alla topplag. Det är avgörande på vilket sätt man förlorar matcher på, men du HL har rätt i att andra topplag förlorar matcher de med.

   Kommentar avatar
   Göran , 11 månader sedanSvara

   Ryck upp dig Anna. Men allt du skrev är sant och värt att fundera över.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 11 månader sedanSvara

   Tack, jag försöker det.

 • Kommentar avatar
  Matte, 11 månader sedanSvara

  Roligt att det går bra för Lasu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Honom unnar man framgång.

 • Kommentar avatar
  mike, 11 månader sedanSvara

  Mitt största problem med att Kallios tröja inte hänger i taket, är att Frölunda hänvisar till reglementet, och att han då inte uppfyller kriterierna. Det är ju bara det att det hänger andra tröjor där som inte heller uppfyllt kriterierna. Jag köper att man vill följa reglerna, men då måste det vara lika för alla givetvis, och inte undantag för vissa som det är nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Vilka är det som inte uppfyller reglerna? Jag är dålig på sådant här, medger detta, frågar enbart av nyfikenhet, inte för att "säga emot". :)

   Kommentar avatar
   mike, 11 månader sedanSvara

   Både "Sura-Pelle" och Lundvall gjorde åtta säsonger var. Lundvall gjorde dock ett antal säsonger som tränare, så om de räknas in, så kvalificerar han. Men inte "Sura-Pelle". Inte så att jag inte vill att hans tröja skall hänga i taket. Men kunde man gå på åtta säsonger där, så kunde man gjort det för Kallio också. Risken för allt för många tröjor känns ganska liten nu för tiden. Mer vanligt förr. Det borde väl rimligtvis "bara" vara Joel i framtiden, och möjligen Lasu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Undrar om inte kriterierna kom till i efterhand? Plus att på Sura-Pelles tid, när spelarna inte var proffs, tio säsonger var en eeeevighet då. :)

   Kommentar avatar
   mike, 11 månader sedanSvara

   Det är mycket möjligt. Jag tänker ändå så här; hänger det redan en tröja där som spelat åtta säsonger, så borde det kunna hänga en till. Särskilt med tanke på hur mycket han betydde för föreningen, och hur omtyckt han var av fansen. Det känns ändå som att tio säsonger är lika mycket eeeevighet nu. :) Det lär inte bli många tröjor som kommer upp i framtiden. Inte i någon klubb. Det är också en anledning att beakta, till varför man borde hissa just Kallio, och gärna också Bros.

   Kommentar avatar
   Epoe, 11 månader sedanSvara

   Det står inte att en spelare MÅSTE SPELA så många säsonger. Det är EN AV FLERA KRITERIER som kan uppfyllas.

   Kommentar avatar
   mike, 11 månader sedanSvara

   Epoe; Ja, det är ju också sant. Kallio uppfyller tre av fem kriterier, samt nästan den 4:e då med 8 säsonger av 10. Det borde ändå anses som tillräckligt.

 • Kommentar avatar
  #18, 11 månader sedanSvara

  Hade varit roligt men en fråga till någon av spelarna om huruvida isen i Scandinavium mjukare än i andra SHL-arenor. Det ser onekligen ut som om passningarna går långsammare (dvs hamnar bakom mottagaren snarare än på bladet) och som om pucken studsar mer i Scandinavium än på bortaplan. Just passningsspelet är väl den största skillnaden på VF hemma och borta kan jag tycka.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det är varmt. Som fasen. Länge sedan jag kollade hur isen upplevs. Läge för det.

   Kommentar avatar
   #18, 11 månader sedanSvara

   Detta tackar jag för ;)

   Kommentar avatar
   M, 11 månader sedanSvara

   Men Scandinaviums is kan man väl inte skylla på, som hemmalag spelar man ju halva säsongen med de förutsättningarna. Såhär långt in borde man ha lärt sig hur isen fungerar, och absolut klara av att spela bättre på den än bortalagen som bara spelar (och tränar?) på den ett fåtal gånger per år.

   Kommentar avatar
   #18, 11 månader sedanSvara

   Handlar mer om nerderi från min sida. Får känslan att Frölunda tar dåligt betalt för sin fart i Scandinavium.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Pratade med Max Friberg om isen förut, han tyckte inte den var sämre. Kan kolla med andra vid tillfälle, kände dock inte att det var något att gå vidare med just nu.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 11 månader sedanSvara

  Hej Henrik.
  Jag tror vi har ett ALLVARLIGT problem om RR står på fullaste allvar och påstår att det var bara "några få sekvenser" som skiljde mellan hovet och hemma.!!??
  Bullshit, vi hade inte en tillstymmelse till kreativitet och spel eller ens en vettig passning hemma!
  Inser han inte det, ja då är vi illa ute!
  Kollade du Hv-Växjö igår? När växjö vände från 1-0 till1-2..... då tog man en timeout och bänkade sin back några byten...... handlingskraft kallar jag det!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Du menar att HV tog timeout efter att ha tappat 1–0 till 1–2, va? Mm, det såg jag. Gillar sådant. Ibland behövs sådana signaler. Och tydligen behövde Brännström ruskas om lite. Gillar det också. Att se någon, även när denne gör fel, är i längden bra. Tror inte Brännström har problem med det. Sedan kan man inte ta timeout i tid och otid, blir lätt "vargen kommer" av allting då. Men ibland behövs det.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 11 månader sedanSvara

  Visst, nu räckte det inte ändå... men man visar sina fans att man försöker iallafall!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Dels det, dels att man får spelarna att inse allvaret, kanske också kan diskutera igenom några detaljer.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 11 månader sedanSvara

  Henrik.
  Det kunde vart intressant om du ställde frågan..... om han på fullaste allvar menade att det endast var några få sekvenser som skiljde!?
  Alla vi andra som sett matchern såg att det var skillnad som svart/vitt eller natt/Dag.
  På nåt sätt blir ju hans uttalande i detta fall som ett hån mot oss som följer laget....
  Förlåt om jag är negativ, men det gör ont i ett Frölundahjärta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag behövde inte ställa en följdfråga, det här var Rogers åsikt efter att ha sett om matchen. Man får nog en annan bild då.

   Kommentar avatar
   Mikael , 11 månader sedanSvara

   Jo men alla vi andra på plats såg ju att inget fungerade.... att påstå att det endast var några få sekvenser som skiljde, det är att pissa på sina supportrar och det är jag inte ensam om att tycka. Bara så jag menar...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Respekt för att du tycker så, men det blir ju inte bättre av att jag ställer frågan en gång till och Roger svarar samma, eller hur? ;) Han tycker så, och han har studerat matchen i detalj. Bara att köpa läget här.

 • Kommentar avatar
  Molle, 11 månader sedanSvara

  Men, om man tänker efter, är inte Kallio en av de spelare som betytt ALLRA MEST för Frölunda och fansen, i så fall borde det inte finnas några regler...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Kallio är en av de som betytt mest för fansen under de senaste åren, inget snack om den saken. Ska man för den sakens skulle göra avkall på reglerna? Vem gör man det för nästa gång? Inte en helt enkel fråga.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Jag ser om de flesta matcher, så även denna. Fanns ingen fart, dåligt passningsspel, tamt på kassen. Skiljer mil från måndagsinsatsen, Dif uppträdde likartat båda dagarna, problemet är hemmais... tror man slappnar av och inte har den höga beredskap man måste ha i skallarna, DET måste RR få in i sin skalle. Inget dravel om ”små detaljer”

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, jag hade också känslan att det ... inte "slappnades av", men ... man följer inte spelplanen på samma sätt, vill göra lite för mycket, det blir för utspritt. Men i och för sig kan det mycket väl vara små, små detaljer som leder fram till detta.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Jo, den ”lilla” detaljen att man inte har 100% fokus. Uppfattade det mer som att RR menar små sekvenser och studsar hit o dit.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det gjorde han nog. Felbeslut, felval, i några situationer snarare än hela matchen.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

   Jo men fel beslut tar man väl när man inte har fullt fokus? Räcker ju att gå ner några procent så kommer slarvet, dåligt passningsspel och omständigt. Ändå framme i Februari och dessa tendenser återkommer ständigt, oroväckande att man inte får ordning på det. Å andra sidan: Får Roger ihop det blir vi livsfarliga... å andra sidan kan vi t om missa kvartsfinalen.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 11 månader sedanSvara

  Håller med ovan, hoppas och förutsätter att Kallio hamnar i taket. Hoppas även att Kahnberg gör det, han uppfyller ju faktiskt samtliga kriterier på listan. Vet du om Kallio alls var aktuell i OS-snacket? Länge sen han spelade för Lejonen nu, men han spelar hockey som en raket och har väldigt mycket rutin som jag tror skulle vara nyttig i ett landsslag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ingen aning hur snacket inför OS gick. Men klart han inte gjort bort sig. Dock har Finland rätt många i KHL, tuff konkurrens

   Kommentar avatar
   Rasmus, 11 månader sedanSvara

   Uppskattade förövrigt hur du lyfte läsarnas frågor till RD #26. Ser gärna att du gör det igen, längre fram, även med andra spelare. Och som jag lyft tidigare. AMA (frågestund) med RR, där han kanske får gästa bloggen och själv svara på en morning mailbag live.

 • Kommentar avatar
  Nicke.K, 11 månader sedanSvara

  Hur ser de ut med Pathrik Westerholm? Hur nära tror vi han är spel? :)
  Var ju väldigt oklart de där med hans kontrakt, men nu är de utrett då iaf , synd men sant.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Aktuell nästa vecka.

 • Kommentar avatar
  D, 11 månader sedanSvara

  Vem är äldst av westerholmarna?

  Frölunda grattade Patrik Carnbäck när han fyllde 50, men glömde din assisterande lagkapten Simon Hjalmarsson som fyllde 29. Tycker själv att man ska gratta sin assisterande kapten eller vilken spelare som helst i laget

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ledsen, faktiskt inte en aning om vem som är äldst. Borde jag väl ta reda på, kanske. ;)

 • Kommentar avatar
  Christer B, 11 månader sedanSvara

  Kul att det går bra för Lasu! Han förtjänar all framgång och är så väldigt välkommen tillbaka.
  Såg ni att Jussi Makkonen satte ett par mål? Hos oss gjorde han ju ingen större succé...

  • Kommentar avatar
   Jimmy , 11 månader sedanSvara

   Jag tycker Kahnbergs tröja ska upp i taket...

   • Kommentar avatar
    Göran , 11 månader sedanSvara

    Bra att Frölunda tränar idag igen - det behövs. Plus att anlita den där "hjärnskrynklaren" för att säga de rätta sakerna till laget.

    • Kommentar avatar
     Göran , 11 månader sedanSvara

     Oj vad Frölundaledningen behandlade Kallio illa när han sparkades. Kom ihåg att han var villig att gå ner i lön bara han fick stanna. Vilket felbeslut att kicka Kallio - se bara vilken nytta han gjort och gör sedan dess. Lagkapten och SM-guld i Växjö. Säger egentligen allt att bli lagkapten i Sveriges mest välskötta klubb. Och det fortsätter i Åbo. Ja jäklar vilken blunder av Frölunda.

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

      Ja Göran, visserligen är ingen fullkomlig, ännu mindre Frölunda, hur mycket jag än håller av dem. Men visst är detta ett svart kapitel i Frölundas historia, varvid vi fans ändå kan ta till oss, att vi nog allt har tänkt helt annorlunda om det som inte borde ske! Och nu ännu mer klarare med facit i hand-Kalios fantastiska karriär-till sist.

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

      *Kanske bättre med...borde inte skett!

    • Kommentar avatar
     Göran , 11 månader sedanSvara

     Hur kan RR säga att det är lite som skiljer ? Frölunda var ju ljusår ifrån att ta poäng mot DIF.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

      Åh, ja – ljusår var väl att ta i. ;)

    • Kommentar avatar
     Göran , 11 månader sedanSvara

     Men nu siktar vi in oss på att slå FBK imorgon. Fyll Scandinavium och för ett jäkla liv. Själv sitter jag klistrad vid tv:n här uppe i Ö-vik. Frööö-luundaaaa

     • Kommentar avatar
      Boisvert_10, 11 månader sedanSvara

      Tjena Leman! Jag har ett förslag. Med tanke på fansen kärlek till Bergenheim. Kan du göra en "tråd" där alla här inne får skriva en kort hälsning till honom, som du sedan skriver ut och lämnar över till Sean? Är övertygad om att det hade vart mkt uppskattat. De som redan skrivit en hälsning i din tidigare text kan ju bara kopiera över det isf. Ha en bra dag Henrik!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Just, ja – det glömde jag att svara på. Ska fundera på det. God tanke.

     • Kommentar avatar
      Bengan, 11 månader sedanSvara

      Tror säkert att RR har en klar bild av vad som inte funkade, men varför det inte gjorde det är lite klurigare. Alla vet att de kan spela bra hockey, just nu på borta plan, bara att göra samma hemma tycker man, men motståndarna uppträder också lite olika hemma och borta. Det är små skillnader som avgör, men jobbet måste göras varje byte, speciellt denna säsong är det ruskigt jämnt (förutom Växjö och KHK), aldrig tumma på något, då blir det platt matcher. Hoppas på en bättre insats imorgon givetvis.

      • Kommentar avatar
       Lövet, 11 månader sedanSvara

       Om hungern finns så vinner dom i morgon är dom mätta som senast då blir det torsk. Tror faktiskt det är det enda det handlar om inte spelide eller taktik m.m. Vad sägs om den analysen?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

        Mätta? Mja, det tror jag inte på. Klart spelare vill Däremot en övertro, en vilja att göra lite för mycket. Krävs ödmjukhet, tålamod, göra klart jobbet i varje situation, inte skapa avgörande chans, slå avgörande pass, i varje situation.

      • Kommentar avatar
       Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

       Vill minnas att jag skrev före matchen hemma mot DIF att jag inte trodde det skulle gå. Jag trodde dock inte att det skulle gå SÅ illa. Idag är jag mer övertygad om att om jag skulle satsa pengar på matchen i morgon så skulle ja inte satsa på Frölunda. Tyvärr så är laget alldeles för ängsligt och "klent" mentalt. Minsta motgång och laget viker sig direkt. Som senast. Första tio var bra, sen får man hybris och ska plötsligt börja spela snyggt, något man inte klarar och som DIF straffar obönhörligt. När Jonsson-Fjällby "snor" pucken och gör 1-1 så är matchen över. Efter det har Frölunda ingenting att sätta emot. Tyvärr tror jag det kommer se likadant ut i morgon. Man ska kalla en spade för spade och i årets Frölunda kallas spaden för ängslighet.

        Kommentar avatar
        Matte, 11 månader sedanSvara

        Gammelwargen - Bra synpunkt idag blir det nog tyvärr Nygårds mfl som kör över knattarna i FHC och sen är det roliga över. Kolla de bytena första 5-10 min... Hoppas RR eller någon annan coachar, för det om det inträffar kan det inte vara bra mentalt att åka på samma bakslag gång på gång. FBK Brynäs Växjö Djurgården Malmö vill man nog inte ha i playin eller kvartsfinal för då är det nog kört. Hv Luleå Linköping Skellefteå är nog betydligt lugnare - då har man en chans.

      • Kommentar avatar
       Mathias Pelkonen, 11 månader sedanSvara

       Kallio och Lasu är två man unnar all framgång som finns. Driv, ledarskap och hjärta för klubben. Jag hoppas båda återvänder, på olika sätt. Lasu behövs i en trupp som vår. #kunglasu

       • Kommentar avatar
        Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

        Hej Leman. Går det lösa så radbrytningar funkar i kommentarsfälten?
        (Eller är det bara jag som inte kan radbryta?)

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

         Hemskt ledsen, väntar på svar från han som gjort sajten – men han verkar ha väldigt mycket att göra. Jag saknar den funktionen enormt.

         Kommentar avatar
         Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

         Inget att vara ledsen för. Rom byggdes inte på en dag som bekant. Finns ytterligare några saker som skulle förbättra ytterligare, men de kan vi ta efter hand :-) Känner att du har nog rätt så bra koll.

         Kommentar avatar
         mike, 11 månader sedanSvara

         Mmm, det är irriterande att det inte går. <br /> Test

         Kommentar avatar
         mike, 11 månader sedanSvara

         Epic fail

       • Kommentar avatar
        xekilikon, 11 månader sedanSvara

        [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

        • Kommentar avatar
         elinontek, 11 månader sedanSvara

         [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

         • Kommentar avatar
          vadowojaft, 11 månader sedanSvara

          [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

          • Kommentar avatar
           acevawu, 11 månader sedanSvara

           [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

           • Kommentar avatar
            acajiyic, 11 månader sedanSvara

            [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

            • Kommentar avatar
             otoqonafi, 11 månader sedanSvara

             [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

             • Kommentar avatar
              ipijebaikipx, 11 månader sedanSvara

              [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

              • Kommentar avatar
               asosojipugupu, 11 månader sedanSvara

               [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

               • Kommentar avatar
                ajorpuwuya, 11 månader sedanSvara

                [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                • Kommentar avatar
                 iawefuwo, 11 månader sedanSvara

                 [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                 • Kommentar avatar
                  oousafolekozu, 10 månader sedanSvara

                  [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                  • Kommentar avatar
                   luhazie, 10 månader sedanSvara

                   [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                   • Kommentar avatar
                    iumidawuhisov, 10 månader sedanSvara

                    [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                    • Kommentar avatar
                     zajenuj, 10 månader sedanSvara

                     [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                     • Kommentar avatar
                      epokorixevt, 10 månader sedanSvara

                      [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                      • Kommentar avatar
                       okuderatert, 10 månader sedanSvara

                       [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                       • Kommentar avatar
                        uleladac, 10 månader sedanSvara

                        [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                        • Kommentar avatar
                         enunijui, 10 månader sedanSvara

                         [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                         • Kommentar avatar
                          exeequirevor, 10 månader sedanSvara

                          [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                          • Kommentar avatar
                           utecavuwz, 10 månader sedanSvara

                           [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                           • Kommentar avatar
                            ofojepi, 10 månader sedanSvara

                            [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                            • Kommentar avatar
                             orfetuca, 10 månader sedanSvara

                             [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                             • Kommentar avatar
                              ufefuvulgex, 10 månader sedanSvara

                              [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/


                              Lämna en kommentar