Besked om Lias på gång, ingen panik i Frölunda


► Kan komma besked om Lias Andersson under onsdagen, men ingen panik i Frölunda.
► Fruktansvärd huvudtackling i KHL. Se på egen risk.

Rakapuckar.com bild

NEW YORK RANGERS väntas lämna något slags besked om sin ”roster” under onsdagen, det berättade coachen Alain Vigneault i går, ni hör och ser honom nedan, även lite info om Lias Anderssons – som det verkar – lättare fotskada.

 

Jag pratade med Frölundas sportchef Fredrik Sjöström nyss, ville veta om han med sina goda Rangerskontakter fått något besked i förväg, men icke så:

– Jag mejlade häromdagen men har inte fått något svar. Full respekt för att de (Rangers) behöver tid på sig, vi har inte heller någon panik, har väl egentligen kalkylerat med att Lias ska göra några NHL-matcher.

Sjöström tillade, och jag anade ett leende genom telefonen:

– Men visst är vi nyfikna. 

Tro fasen det. Om det skulle vara så att Rangers redan nu känner att Lias mår bra av ännu en SHL-säsong i benen, då kan det beskedet komma under onsdagseftermiddagen eller -kvällen, och i så fall är det förstås glädjande för Frölunda och dess fans.

Kan lika gärna vara så att Vigneault & Co i Rangers ledning, som jag hela tiden trott, vill se sin förstarundesvensk i skarpt NHL-läge.

Bara vänta och se, alltså. Och det kan också vara så att det dröjer ytterligare någon dag innan Rangers offentliggör sina spelarval. Man vet aldrig med sådana här tuffa beslut.

Rakapuckar.com bild

Fotskadan? Lias täckte ett skott med grillan, hade tydligen något problem med foten tidigare, men det lät inte allt för allvarligt.

Carl Grundström spelar i ett AHL-betonat Toronto Maple Leafs mot Montreal Canadiens i natt (det gör även Andreas Johnsson), Toronto avslutar sedan försäsongen med en back-to-back mot Detroit fredag/lördag.

– Jag skulle tro att de kör med starkaste laget sista matchen. Kanske att vi får ett besked i helgen, trodde Sjöström om Grundström.

Här vet ni läget: konkurrensen är mördande i Leafs, sannolikt återvänder Grundström till Frölunda för ytterligare en SHL-säsong.

Sannolikt. Jag tar inte gift på det. Men sannolikt.

***

 

Alltså, den här hemska tacklingen … AK Bars Stepan Zachartjuk framstår som en huvudjägare av Johan Forsberg-klass här.

Åtta matchers avstängning. Inte i underkant i alla fall.

Gör ont i mig bara att titta på klippet.

Johan Forsberg vs Daniel Fernholm, tänkte jag på. Om ni glömt. Där handlade det också om att leta huvud, snarare än att råka träffa.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
5 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 1 år sedanSvara

  8 matcher !!!!!!! Åt helvete fel....minst 15-20 matcher borde det bli.

  • Kommentar avatar
   Martin K, 1 år sedanSvara

   Alltså 8 matchers avstängning är för lite!!! Sen ska han betala rejält med pengar till sitt offer!!

   • Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Den allmänna uppfattningen jag fått när jag läst amerikansk rapportering spekuleras det att Lias antagligen hamnar utanför, och därför får komma till Sverige för spel i år.

     Kommentar avatar
     Rasmus, 1 år sedanSvara

     ... och 8 matcher är naturligtvis åt helvete för lite för den tacklingen.

   • Kommentar avatar
    Robert, 1 år sedanSvara

    Var det inte något liknande Sebastian Karlsson fick för tacklingen på Kahnberg? Den här tacklingen känns ju som ett mord i jämförelse.

    • Kommentar avatar
     Danne, 1 år sedanSvara

     Lias klar för VF!! Enligt Rangers iaf:-) Gott! Nu saknas bara Grundström och en tuffare, spelskicklig back till jul så är laget komplett för finalspel!


     Lämna en kommentar