Förbryllad och förväntansfull – det är hockeysöndag


► Jag är förbryllad.
► Men också förväntansfull.
► Det är söndag, det är en massa hockey, det är den bästa tiden på året.
► Men jag hävdar fortfarande att den kunde bli ännu bättre.

Rakapuckar.com bild

Action fråm i fredags, Malmös Johan Olofsson och Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Foto: TOMMY HOLL


SKA VI TA avdelning förväntansfull först? Klart vi ska.

Sitter på Malmötåget, snart dags för kvartsfinal 4 mellan rödhökarna och indianerna.

Lika svårt att förutspå matchbild som senast; möjligen, möjligen, möjligen börjar Frölunda hitta ett spelsätt som sakta men säkert nöter ner Malmö, jag gillade tålamodet som laget hade i underläge i match 3.

Samtidigt får ingen glömma: Malmö var inte längre från 2–2 än att John Nyberg lyfte Fredrik Händemarks klubba och att pucken gick mellan Malmöspelarens ben istället för att studsa på honom och in i mål.

Så lite skilde i slutsekunderna fredags.

Så lite har skilt i den här kvartsfinalserien som står 2–1 till Frölunda men lika gärna kunde har stått 1–2, 0–3 – eller 3–0.

Som tre tiebreakset i tennis hittills. Och inget talar väl för att det inte ska bli lika jämnt i eftermiddag.

Har en känsla av att det går mot seriens första förlängning.

Intressant:

Har Malmö lika lätt att spela sig ur Frölundas press genom att använda mitten eller har Frölunda lärt sig?

Var Max Fribergs 2–1-mål en tillfällighet eller har Frölunda börjat jobba mer med ”in på kassen”-mentalitet?

Kommer Malmö ut med F1-fart från start och kör ifrån Roger Rönnbergs gäng som senast i Percys arena?

Rakapuckar.com bild

Kan Pontus Widerströms tyngd, ihop med en allt bättre Joel Lundqvist, vara nyckeln för att Victor Olofsson ska komma upp i sedvanlig klass med touch och målfarlighet?

Förresten: det är på dagen ett år sedan Rasmus Dahlin, då 16, gjorde sitt supermål mot Skellefteå, tipsade ”Mattias” om.

Kan ju vara värt att hålla i minnet …

***

Grymt imponerad av 1: Djurgården som utan Andreas Engqvist och René Bourque spelar bra, stabil och spetsig hockey och i går kopplade 3–1-grepp på LHC.

Grymt imponerad av 2: Brynäs som med en herrans massa skador verkligen skakat om storfavoriten Växjö – som dock också imponerade med sitt lugn i går.

Grymt imponerad av 3: Elias Petterssons 5–3-mål i går. Åh. Bara åh.

***

Varför jag är förbryllad? Två orsaker. Vi tar dem i tur och ordning.

1. Peter Andersson.
Malmötränaren har verkligen gått till angrepp på domarna i serien mot Frölunda, först i en TV-intervju med Mr Madhawk, sedan i intervju av samme skribent i går i samband med (gissar jag) träningen.

Peter tycker Frölunda slipper undan utvisningar, har satt ihop ett klipp med ett antal situationer som 031-laget borde ha bestraffats för, varit i kontakt med domarbasen Ulf Rönnmark, tycker Max Friberg filmade i fredags – och så vidare.

Rakapuckar.com bild

Kort och gott: Peter är arg. Det kan jag förstå. Om han nu upplever situationen som han gör. Inte blev han väl gladare när Anton Mylläri blev avstängd, för övrigt.

Peters ilska är inte det som förbryllar mig inte, jag har själv ett jäkla humör, och de utvisningar Frölunda slapp undan i första perioden i match 2 hade gjort mig skogstokig. Sedan går det säkert att hitta missat åt andra hållet också … har jag en känsla av.

Det förbryllande är istället detta:

Allt för mycket domarfokus signalerar oro, att man är störd.

Jag tror inte Peters uttalanden är det minsta bra för hans spelare. Tvärtom.

Malmö har, trots tunga skador, imponerat i den här serien, varit minst lika bra som det Frölunda jag och många med mig höll som favorit, och Skånelaget har fortfarande en bra chans att gå till semifinal.

Varför då skicka dessa dåliga signaler till spelarna? Varför inte bara stå med bröstet ut, ta domarkritiken internt, vara tydlig med att visa självförtroende och ”det här grejar vi ändå för vi är bäst”-känsla utåt och till spelarna?

Hade jag varit en del av Frölunda hade jag älskat Peters domarkritik. ”Kolla, vi har fått Malmö frustrerat”, typ.

Förbryllande. Kan inte släppa det. Men kanske är det så lätt som att Peter visar passion. Det gillar jag ju i och för sig. 

2. SHL
Nils Anderssons
huvudtackling på Mats Rosseli Olsen granskades inte ens. Joakim Lindström och Anton Mylläri fälldes för huvudtacklingar trots att de TV-bilder som vi vanliga dödliga inte alls tydligt visar att det var smällar som riktades mot huvudet.

Jag skrev den här krönikan nyligen, den gäller i högsta grad fortfarande.

Har SHL bättre bilder på Lindströms och Mylläris tacklingar? Utmärkt – men så visa och berätta det då.

Nu sitter jag, och många med mig, och undrar om det lite grand fabricerades fram huvudträffar bara för att man egentligen ville fälla Lindström och Mylläri.

Det ville jag också. Farliga tacklingar som måste bort. Jag skrev om det här.

Rakapuckar.com bild

Men det finns inget lagstöd för blindside.  Nu fälldes Lindström och Mylläri för huvudtacklingar. Tänk om vi fått se de bilderna på shl.se, tänk om vi fått se att Nils Andersson aldrig träffade Mats Rosseli Olsens huvud, då hade vi sluppit allt snack om inkonsekvent situationsrum.

Och jag hade sluppit punkt 2 i avdelning ”förbryllad”, bara en sådan sak …

***

Det här är briljant. Klicka här.

***

Intressant nere i Blekinge i dag, vad tror ni, fixar Karlskrona detta, eller ska Jonathan Dahlén skjuta Timrå upp i SHL?

Sedan sticker ju Jonathan till NHL. Antar jag. Har Timrå i SHL att göra då? 

Coolbets hockeyodds om ni klickar här.

Fint välkomsterbjudande om ni klickar här.

1,91 på att Skellefteå slår ut Färjestad känns rätt tryggt, tycker jag, resten får ni fundera ut själva.

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
86 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel K, 11 månader sedanSvara

  Ja det här med Peter Andersson och domarna lär kosta energi. Malmö har ju också kommit undan med mycket i denna serien precis som det brukar bli när det är slutspel. Sen kan man ibland ha otur med att domslut i väldigt viktiga lägen i serierna går emot en. Frölunda har ju haft den oturen i två matchserier mot Brynäs tex men också haft flytet i ett par matchserier mot skellefteå där domsluten gått rätt väg i viktiga lägen. Tror att det i de långa loppet jämnar ut sig men kanske inte alltid nödvändigtvis gör det i samma matchserie vilket är väldigt frustrerande när det går emot en precis där och då.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Full förståelse för frustration, säger inget om det, jag hade själv blivit vansinnig. Men jag tror inte det är så bra i det här läget.

   Kommentar avatar
   Daniel K, 11 månader sedanSvara

   Ja precis vi var ju inne på det redan igår. Tycker väl dock att han borde försöka se på det lite mindre enögt och inse att hans egna lag kommit undan med mycket denna serien också. Är övertygad om att Frölunda också kan klippa ihop en video. Han verkar även lägga mycket energi på Roger och det känns ju inte heller produktivt för Malmös del.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 11 månader sedanSvara

  Håller helt med dig, gå ut med skiten så folk ser varför shl gjorde si eller så. Då slipper man allt onödigt tjafs. Sen tycker jag tyvärr att det är synd med tidsbestämda straff. Har man ”tur” så slipper man en lång avstängning. Ett exempel: säg att LHC-Karlsson tacklat Kahnberg strax innan OS-uppehållet och fått 15 matchers avstängning. Då blir det inga 15 matcher, kanske hade det blivit 5-8 matcher pga uppehållet. Tycker RF och shl borde ta upp detta och göra om reglerna för jag tycker inte att det är rättvist. Oavsett lag som drabbas. Håller du med HL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tankar finns säkert, men jag tror inte det är lätt att komna runt RF:s regler här.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   Inte lätt? Om shl tillsammans med klubbarna pratar och förklarar varför man inte ska ha tidsbestämda straff så tycker man att RF borde ta till sig kritiken och ändra. Det tror jag de flesta supportrar och spelare skulle tycka likadant. Ingen vill ju att en som begår en huvudtackling ska komma undan lindrigt. Sunt förnuft..

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   HL, vad tycker du? Hur hade du gjort gällande dessa huvudtacklingar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nej, jag tror inte det är lätt, jag tror inte att RF frångår sina regler för ett EN liga i ETT specialförbund har annan åsikt.

 • Kommentar avatar
  Stefan, 11 månader sedanSvara

  Jag har alltid upplevt Peter Andersson som en lugn, sansad och sympatisk tränare i ett motståndarlag men nu låter det som sagt annorlunda...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Gillar Peter. Mycket sympatisk. Men det här förbryllar mig.

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Han är störd och stressad, därför försöker han hitta "något" som kan få det att vända. Men detta är bara negativt för hans lag.

 • Kommentar avatar
  Mikael, 11 månader sedanSvara

  Hur formerar man PP1 med Lasch borta? In med Hjalmarsson igen eller behåller man honom i PP2, funkade bra i slutet av serien samtidigt kanske man vill behålla PP2 den lilla tid man fått tycker jag ändå man presterat. Lyfta in Friberg eller Wide för att ta en tydligare roll och ge Grundström lite friare yta nedanför Olofsson på blå? Vad tror du?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 11 månader sedanSvara

   Tycker man tar in hjalle istället för lasch. Låt Murre styra hela pp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Svårt, men ... undrar om inte Hjalle i PP1 och Ponthus i PP2.

 • Kommentar avatar
  Stefan, 11 månader sedanSvara

  Apropå Dahlin och hans supermål, så här skrev jag på Facebook för ett år sedan.
  "Vad gjorde jag när jag var 16 år? Spelade "Sensible soccer" och läste matte A och B. Vad gjorde Rasmus Dahlin? Årets solomål, WOW!"
  Bara för att få lite perspektiv på att han är något alldeles extra. Eller att jag inte är det...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Haha. Tror d säger mer om Rasmus. :)

 • Kommentar avatar
  Nolte, 11 månader sedanSvara

  Peter kan säkert hitta situationer, säger jag inget om. Men om man vänder på det så skulle mylläri haft matchstraff på direkten senast, Frölunda skulle haft minst en 5-3 i första matchen kanske till och med två när donovan blev trippad bakom mål och när Olsson tacklade in Mursak i buren osv osv.

   Kommentar avatar
   John, 11 månader sedanSvara

   Hade domarn tagit dessa två solklara utvisningar tror jag att vi hade vunnit även den första matchen. En fin gåva av domarn till Peter den knäppe.

 • Kommentar avatar
  Lövet , 11 månader sedanSvara

  Frustration som kommer ut på fel sätt. Två matcher där dom haft ett klart grepp som glidit dom ur händerna. Viktigt att VF är vakna för "blindpassen" i mitten som Malmö använder i egen zon för att komma ur pressen. Tror faktiskt det är lite av nyckeln. Trodde stenhårt på Oskarshamn nu tror jag stenhårt på Timrå så då vet vi väl hur den matchen slutar:)

   Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   Karlskrona och Mora blir kvar i SHL. Inte en chans att Lyxfällans IF slår Mora i bästa av sju. Har sett de flera gånger och de är inte bra, inte i jämförelse med Mora. Timrå har dock större chans.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Får jag gissa säger jag också Mora, men man ska ha respekt för derbykaraktären och hettan i den fajten. Svårtippat KHK–Timrå. MYCKET svårtippat. Tycker jag.

 • Kommentar avatar
  GöranA , 11 månader sedanSvara

  Karlskrona blir kvar i SHL. Och Leksand kommer att ta Moras plats.

  • Kommentar avatar
   Joakim, 11 månader sedanSvara

   Behöver inte vara svårare än att situationsrummet gav DN möjligheten att stänga av för charging. Till skillnad från när man tidigare skickat vidare situationen enbart som checking to the head.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Så kunde det ha varit, men det stod att avstängningarna var för checking to the head.

  • Kommentar avatar
   Thomas, 11 månader sedanSvara

   Har du fått någon info/känsla för lasch,s status ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Inte mer än i går, att det nog inte är så illa som det först såg ut. Men mer än så ... nej. Och jag har inget säkert att komma med.

  • Kommentar avatar
   GöranA , 11 månader sedanSvara

   Bara bra att peter a lägger energi på domarna. Det brukar vara tränare som känner att deras lag inte riktigt räcker till som agerar på det sättet. Bra för oss.

   • Kommentar avatar
    GöranA , 11 månader sedanSvara

    Vi får en tuff match idag. Jag tror vi vinner.

    • Kommentar avatar
     Benny S, 11 månader sedanSvara

     För mig är det obegripligt att ens liiite hålla med Peter Anderssons attacker på domarteamen, H.L. (Som du gjorde ang. första perioden i andra matchen)
     Har själv sett matcherna flera gånger om och faktiskt försökt vara objektiv.
     Anderssons kritik har ingen bäring!
     Det har varit ett antal feldomslut, för de är människor, men någon markant övervikt åt något håll såg iaf inte jag.
     mvh Benny

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

      Feldomslut kommer det alltid att vara, bra resonerat av dig, domare än människor, och vi gör alla fel. Jag förstår fortfarande ilskan efter match 2, det VAR några lägen där Frölunda borde ha åkt ut, men sammantaget över tre matcher har jag svårt att se att ett lag gynnats mer än det andra.

    • Kommentar avatar
     DD, 11 månader sedanSvara

     Som jag nämnt tidigare verkar PA inte vara så stabil just nu. Bara att tacka och ta emot. Hade jag varit RR hade jag satt in lite goa Göteborgspikar på presskonferenserna, kallat till mig domarna under matchen och sånt. Allt för att störa PA och Malmö.

     Blir nog en tight match som vanligt eller så har Frölunda lärt sig läxan och stör Gunnarsson i större utsträckning och då kan det gå snabbt om någon puck trillar in.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

      Trycket på kassen kan avgöra. Frölunda behöver få fler Max-mål.

    • Kommentar avatar
     Simon , 11 månader sedanSvara

     Frölunda skulle ju haft 2 st 5 mot 3 första matchen. Kan själv sätta ihop en video med 10 klara utvisningar för Malmö första matchen.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

      Lite det jag menar, jag tror man hittar lägen åt båda håll, ser inte att ett lag varit mer gynnat eller missgynnat än det andra.

    • Kommentar avatar
     Marcus N, 11 månader sedanSvara

     Kommer du ha erbjudande på mat med din partners till matchen på tisdag? Funderar på vart jag och en polare ska se matchen då det denna gång inte blir i arenan =). Förslag?

     Grymt skrivit som vabligt. Han snack om domarna gör mig förbryllad att de kanske väger över åt andra hållet. Även om jag tycker det har varit lika åt båda håll. Som exempelvis tacklingen på Rossi är en given sådan men annat har du sluppit undan också. Men som du säger. Har de fokus på domarna kanske vi kan ha de på spelet.

     Frölunda har ett spel som stundtals tyder på drömhockey men faller alltid tillbaka och det blir ändå oroligt i försvar och känns daltigt. Hade man fått bort de tror jag man kunde ta Malmö lättare.
     Malmös spel påverkar Frölunda, fysiskt och rakt och ger oss inte mycket spelyta. De gör de jäkligt bra. Typ boxplay... känns inte konstigt att vi inte får till PP, då de hittar vår svaghet

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

      John Scott's-erbjudandet gäller helger bara, tyvärr. Så inte på tisdag. Men det är värt ett besök ändå. :) Håller med, Malmö gör det svårt för Frölunda, inte minst i PP. Men det så, för Frölundas del, lite, lite bättre ut senast.

    • Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     Peter kan ha sina fikamöten med domarna, så kör vi över Rödhökarna. Domarna har släppt åt båda håll, men som sagt. Peter ska vara glad att inte Nils Andersson är avstängd också. Sluta gnäll, Peter.. Eller förresten, fortsätt med det så åker ni ut snart.

     • Kommentar avatar
      Martin, 11 månader sedanSvara

      Henrik,

      Peter har givetvis inte den attityden in mot laget . Tjafs mot domaren är bara för att sätta press på domarna. Kommer inte att påverka laget negativt. Man tar till alla knep man kan i detta läget.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Visst tar man till sina knep, inget konstigt, men ... jag tycker ändå detta sänder dåliga signaler, som att laget är stört, skakat. Spelare har koll på vad som sägs och skrivs i media.

       Kommentar avatar
       Mats Emanuelsson, 11 månader sedanSvara

       Håller med, detta är ju bara ett knep att sätta press på domarna och få med sig domsluten. Tror inte alls att detta påverkar spelarna-hoppas bara att det inte påverkar domarna..

     • Kommentar avatar
      Martin , 11 månader sedanSvara

      Håller dock inte med Peter. Såg match 1. Malmö kom lindrigt undan utvisningar den matchen. Match 2 såg jag inte, kanske var det omvänt då. Match 3 dåliga domare åt båda håll. Mylläri skulle givetvis fått mer än 2 min.

      • Kommentar avatar
       Johan L , 11 månader sedanSvara

       Tack för en pulshöjande text såhär nära inpå match. Nu laddar vi för att Malmö blir ännu surare och att Frölunda undviker mer skador. JG igen i mål?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

        Kan inte se att Frölunda plötsligt skulle byta målvakt. Så JG, säkert.

      • Kommentar avatar
       Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

       Kan någon förklara varför matcherna igår (lördag), började 1400, men idag börjar de 1500? Om det beror på växlingen till sommartid är det ju extremt fjantigt. Nu hinner jag bara se första och ev lite av andra idag eftersom jag ska jobba :-(

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

        I går var det säkert TV4 som styrde. I dag ... tja ... antar ligan och TV tycker 15 är en bra söndagstid.

        Kommentar avatar
        Daniel K, 11 månader sedanSvara

        Dom började ju 14:45 igår inte 14:00. En av matcherna sändes på tv4 kanske deras tablåupplägg som påverkade med en lite tidigare matchstart?

        Kommentar avatar
        Daniel K, 11 månader sedanSvara

        Attans leman hann före ;)

        Kommentar avatar
        Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

        Tack för svaren *tumme upp*

      • Kommentar avatar
       Abris , 11 månader sedanSvara

       Många som ställer sig frågande till vart det står i regelboken angående tacklingen på Lasch, nån som sa att DN anmärkt att den är vårdslös, hög skaderisk och från blinde side. Men det finns ingen regel i boken.. jo det finns det :)

       Regel 150:
       Definition:
       -en spelare som hindrar en motståndare som inte har pucken under besittning från att röra sig fritt eller från att ta emot en passning.

       Regel 150:7
       -en spelare som skadar ELLER Som vårdslöst angriper en motståndare med en interference ska ådömas antingen 5 +game eller 5+ match penalty...

       Tycker det stämmer väldigt bra överens med dem bilderna jag och ni har sett samt DN motiveringen, s 100 och s 101 i domarboken hittar man detta och regel 150:7 fanns inte för 4 år sedan så det är en ganska nytt till lagd straffskalan... man kan tycker jag använda regel 122 och blind side, från regel 123 men regel 150 passar bäst och räcker mer än väl...       • Kommentar avatar
        Abris , 11 månader sedanSvara

        Lite tydligare då, du får inte automatiskt 2 min för interference, gör du en interference på ett sånt sätt som i regel 150:7 Så får du 5 plus game eller match penalty altså en vårdslös interference med hög skaderisk oavsett från vilken riktning den kommer ifrån

        • Kommentar avatar
         ohiymnnFolla, 11 månader sedanSvara

         [url=https://bitcoinstock.us.com]live bitcoin trading[/url]
         <a href=" https://bitcoinstock.us.com ">best way to invest in bitcoin</a>
         <a href="https://bitcoinstock.us.com">bitcoin fund</a>

         • Kommentar avatar
          Manne , 11 månader sedanSvara

          Brunt i byxorna på Edlund.

          • Kommentar avatar
           Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

           O hur smakar kaffet i Malmö Roger? Beskt? Ta o vakna från start nångång. Hösäckar

           • Kommentar avatar
            Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

            Så. Efter 17(!) sekunder får Malmö med sig en tveksam utvisning och 30 sekunder senare gör Mif mål. Nu vill jag se PA gnälla på domarna. Fan va Percy har betalt bra idag.

            • Kommentar avatar
             Conta, 11 månader sedanSvara

             Jaha Peters gnälk på domarna fungerade.domarna tar billig hakning och 1-0.och sen Grundström ut.Fy fan Percy har köpt domarna

             • Kommentar avatar
              Sören, 11 månader sedanSvara

              Otagbar puck...för JG

               Kommentar avatar
               Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

               JG har börjat bra.

               Kommentar avatar
               Sören, 11 månader sedanSvara

               Oerhört bra, helt fantastiskt skulle jag säga!

             • Kommentar avatar
              Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

              Solklara utvisningar, sover man så hänger man inte med...

               Kommentar avatar
               Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

               Solklara? Nä...

               Kommentar avatar
               Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

               Första är helt solklar, ägna din frustration åt våra sovande gubbar istället, utvisning 2 o nu 3 kan vi skriva upp på hjärndöda kontot, vi visste att PA skitsnack skulle få effekt, så varför ens göra idiotgrejer?

               Kommentar avatar
               Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

               Håller inte med dig. Lev med det. Det finns situationer från MIF som är lika "solklara" som zebrorna inte tagit. Och nej. Jag är inte frustrerad. Tycker bara det är trist att domarna inte har större integritet.

             • Kommentar avatar
              Conta, 11 månader sedanSvara

              Malmö hakar på som vanligt.men nu Stålberg ut.Undrar vad prcy betalt domarna? Nu är det fan skandal med domarnas totala enögdhet.Percys miljoner

              • Kommentar avatar
               Manne , 11 månader sedanSvara

               Edlund älskar Danskarna.

               • Kommentar avatar
                Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                Pinsamt uppträdande, förväntar mig betydligt mer av proffs än detta. Skam för klubbmärket

                • Kommentar avatar
                 Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                 Pinsamt uppträdande, förväntar mig betydligt mer av proffs än detta. Skam för klubbmärket

                 • Kommentar avatar
                  Manne , 11 månader sedanSvara

                  Vad ska Peter säga nu? Tre utvisningar direkt.

                  • Kommentar avatar
                   Conta, 11 månader sedanSvara

                   Lase Granqvist skiter väl på sig av glädje när Malmö gör 2-0.Malmö får nog ingen utvisning i denna match.3 raka powerplay för 1 lag jag aldrig sett ui någon shl match.

                    Kommentar avatar
                    Manne , 11 månader sedanSvara

                    Johan Edlund älskar Malmö. Det är Malmö och Djyrgårn som gäller på Cmore.

                  • Kommentar avatar
                   Manne , 11 månader sedanSvara

                   Nisse Pisse gjorde mål. Han som skulle varit avstängd.

                   • Kommentar avatar
                    GöranA , 11 månader sedanSvara

                    Jävla Frölunda- varför åker de ens ner till Malmö när de inte vill spela hockey?
                    Tre onödiga utvisningar och 0-2.
                    Gonatt. Matchen är redan körd.

                     Kommentar avatar
                     Manne , 11 månader sedanSvara

                     Klipp gräset du istället.

                     Kommentar avatar
                     GöranA , 11 månader sedanSvara

                     Snöar här. Bor utanför övik. Skall hem till påsk. Hade tänkt se slutspelshockey då. Men då är nog frölunda redan utslaget....

                     Kommentar avatar
                     GöranA , 11 månader sedanSvara

                     Ser Skellefteå Färjestad nu istället.

                     Kommentar avatar
                     Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

                     Då e la du bra på att "skotta" ;)

                     Kommentar avatar
                     Manne , 11 månader sedanSvara

                     GöranA: Kom igen nu, Göran. Var lite positiv. Vi ska till semifinal.

                     Kommentar avatar
                     GöranA , 11 månader sedanSvara

                     Ok. Heja Frölunda

                   • Kommentar avatar
                    Sören, 11 månader sedanSvara

                    Det är härligt att vi har en målvakt som vinner matcher åt oss, han en gigant idag! JG har ingen koll alls, Alvarez går runt mål och JG tänker på varmkorv.

                    • Kommentar avatar
                     Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                     Utspridda, tillintetgjorda, hur är det möjligt efter förra 1:a per i Malmö. Vad fasen gör dom i bussen nedför E6? Säger som RR, dags att Mursak visar sig, hans lina har vi inte sett sen match 1

                     • Kommentar avatar
                      GöranA , 11 månader sedanSvara

                      Frölunda måste vara det laget i SHL som det är klart lättast att skapa målchanser på.

                      • Kommentar avatar
                       Mikael , 11 månader sedanSvara

                       Ja du Henrik, det hjälpte tydligen att klaga på dommarna.......

                        Kommentar avatar
                        Sanna, 11 månader sedanSvara

                        Det hjälper inte att klaga på JG iaf. Han verkar få stå hur värdelös han än må vara. Nej den berömda slipsen borde hängas i vårt mål istället.

                        Kommentar avatar
                        Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

                        Vilket eller vilka mål anser du att JG borde tagit? Det han inte ser eller det han inte ser?

                        Kommentar avatar
                        Sören, 11 månader sedanSvara

                        Båda skulle en normal begåvad målvakt ha haft en bra chans att ta. En riktigt bra skulle tagit båda, en värdelös, tandlös, clown släpper in dem båda.

                        Kommentar avatar
                        Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

                        Ok... Vi säger så.

                        Kommentar avatar
                        Sören, 11 månader sedanSvara

                        Du får skriva och tycka precis vad du vill, det ger jag fan i. Du får tycka att JG är världens absolut bästa målvakt, en vägg, omutbar, en hjälte, en klippa osv. Och jag håller inte med dig. Bra så ?

                        Kommentar avatar
                        Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

                        Min fråga var ställd till "Sanna". Men för all del. Jag ber om ursäkt om jag trampat på din inbillade rätt att uttrycka dig förnedrande om en annan människa. Jag har ALDRIG påstått att JG är världens bästa målvakt, eller ens en bra målvakt, men att skylla Malmös två mål på JG är direkt felaktigt. Ingen målvakt tar det de inte ser. Att sedan kalla honom för "tandlös clown"? Inser du ens hur omoget det låter?

                        Kommentar avatar
                        Sören, 11 månader sedanSvara

                        Du får ställa frågan till vem du vill. Och hela meningen med ett forum är väl att skriva vad man tycker ? Och jag tycker JG är en tandlös clown. Du behöver inte hålla med vad jag tycker. Jag tycker att han är värdelös och att vi borde byta han emot en påse hundskit.

                      • Kommentar avatar
                       Conta , 11 månader sedanSvara

                       ojben Malmö spelare åke it.det skall väl se bra ut.nu får väl Peter Andersson hjärnblödning.Percy annsinnig för att han inte betalat mer.

                        Kommentar avatar
                        Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

                        PA:s minspel vid utvisningen säger en hel del om hur den gubben tänker :)

                      • Kommentar avatar
                       qawtakgFolla, 11 månader sedanSvara

                       [url=https://bitcointradinger.com]trade bitcoin[/url]
                       <a href=" https://bitcointradinger.com ">bitcoin current price</a>
                       <a href="https://bitcointradinger.com">good investments</a>

                       • Kommentar avatar
                        Manne , 11 månader sedanSvara

                        Nej, byter match. Orkar inte höra allt "sliskande" om Malmö.

                        • Kommentar avatar
                         Conta, 11 månader sedanSvara

                         Frölundas powerplay otroligt svagt.

                          Kommentar avatar
                          Manne , 11 månader sedanSvara

                          De skjuter aldrig, svårt att göra mål då. Det är för fan bara att sätta press på Gunnarsson, lägg allting på mål. Nu lägger de ner pucken i hörnet och söker ett helt öppet läge. Meningslöst.

                        • Kommentar avatar
                         Manne , 11 månader sedanSvara

                         In med Mattsson till period 2.

                          Kommentar avatar
                          Sören, 11 månader sedanSvara

                          Absolut, och lämna sedan JG kvar i Danmark.

                        • Kommentar avatar
                         Daniel B, 11 månader sedanSvara

                         Hur kan man starta matchen med att lägga en chanspuck rätt i mitten i egen zon och man tappar den och måste ta en utvisning? För mig är det obegripligt. Alla vet att Malmö kommer trycka på första 5-10. Varför inte lägga ut puckjävel via sargen och inte låta Malmö ta Kommandot. Detta ska vara proffs. Jag som är en amatör vet att starten är viktigt och man börjar enkelt första myterna. Idiotiskt.

                          Kommentar avatar
                          Manne , 11 månader sedanSvara

                          För att de måste spela sig ut och vara konstruktiva. Det har gått till överdrift i det där. Måste för helvete våga lägga sarg ut och spela enkelt. Spela efter situation och inte vad Roger står och gapar om i båset. Puckar in i mitten osv, det leder till mål i baken.

                          Kommentar avatar
                          Daniel B, 11 månader sedanSvara

                          Jag vill påstå att starten är orsaken till underläget.

                        • Kommentar avatar
                         Cpnta, 11 månader sedanSvara

                         Ja byt ut Gustafsson.vansinne köra samma målvakt 4 raka matcher.Och in med Emanuelsson med.Frölunda ser sega ut.men lätt där malmö som får 3 raka powerplay.powerplay efter 15 sekunder.nytt rekord? Lasch blev hakad direkt efter tekning förra matchen.då häde inget? Domarna klarade ej pressen från Peter a och percys pengar lockade för mycket tydligen.

                         • Kommentar avatar
                          Christer, 11 månader sedanSvara

                          Som vanligt är allting JG:s fel...Herregud, vad pinsamma ni är! Vi kan givetvis inte vinna matcher när utespelarna inte är påslagna och dessutom tar helt vansinniga utvisningar. 5 mot 5 är vi mycket bättre än MIF. Gott om tid att vända det här.

                           Kommentar avatar
                           Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

                           +1000

                           Kommentar avatar
                           Pågatågen, 11 månader sedanSvara

                           Jag gillar er målvakt, han är som en 6te utespelare för oss! :))

                           Kommentar avatar
                           Manne , 11 månader sedanSvara

                           Pågatågen: Skit på dig, du! Du har hållit dig borta härifrån sedan match 2 startade, så det kan du fortsätta med.

                           Kommentar avatar
                           Pågatågen, 11 månader sedanSvara

                           Haha....

                           Kommentar avatar
                           Manne , 11 månader sedanSvara

                           Betala avgiften som alla andra, eller pys härifrån. Hade inte Percy råd med ett forum åt er? Stackare.

                           Kommentar avatar
                           mike, 11 månader sedanSvara

                           Så länge ingen svarar så svalnar intresset ganska fort, men ni sväljer ju betet med hull och hår varje gång.

                           Kommentar avatar
                           Manne , 11 månader sedanSvara

                           Jag ger fan i trollet, nu.

                         • Kommentar avatar
                          Henrik indian i exil , 11 månader sedanSvara

                          På plats i Arenan. Mer VF fans idag. För lite folk på mål, spela PP med Westerholm och Friberg då gör man inga mål.

                          • Kommentar avatar
                           edvvxgxMi, 11 månader sedanSvara

                           [url=https://howtoinvestinbitcoin.us.org]how do i buy bitcoin stock[/url]
                           <a href=" https://howtoinvestinbitcoin.us.org ">bitcoin fund</a>
                           <a href="https://howtoinvestinbitcoin.us.org">bitcoin stocks</a>

                           • Kommentar avatar
                            Matte, 11 månader sedanSvara

                            Verkar som Peter avstängningar mot domarna har gett effekt. 3 utvisning när malmö spelaren faller som en fura. När 7 blir utvisad så faller en annan Malmö spelare som döende svanen.
                            Hoppas nu domarna är konsekventa - för jag tycker att FHC ser bättre ut 5 mot 5. Låt Joel mangla på...

                            • Kommentar avatar
                             Matte , 11 månader sedanSvara

                             ”Peters klagomål på domarna .,,.”

                             • Kommentar avatar
                              vrlotsak, 11 månader sedanSvara

                              [url=https://buybitcoin.us.com]good investments[/url]
                              <a href=" https://buybitcoin.us.com ">how to buy bitcoin stock</a>
                              <a href="https://buybitcoin.us.com">bitcoin stock price today</a>

                              • Kommentar avatar
                               John, 11 månader sedanSvara

                               SHL tenderar att bli ett skämt med dessa usla domare.

                               • Kommentar avatar
                                Hasse, 11 månader sedanSvara

                                Tänk om vi haft Malmös andre målvakt som vår förstamålvakt, vilken lycka det hade vart!

                                • Kommentar avatar
                                 Manne , 11 månader sedanSvara

                                 Mycket okunnigt folk på läktarna.

                                 • Kommentar avatar
                                  GöranA , 11 månader sedanSvara

                                  Va fan gör AA ? Krokben på en mif spelare.... i powerplay.....suck....

                                  • Kommentar avatar
                                   Conta, 11 månader sedanSvara

                                   Domarbasen håller ej med.shl har världens bästa domare.men patetiska är dom som ej klarar pressen från Peter a och Malmö publiken.Sen kanske man ska granska domarna mer djupgående.är ruttet detta.

                                   • Kommentar avatar
                                    Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                                    Det här laget är för dåligt. Det är dags att rensa rejält i föreningen, ett fiasko om man inte eliminerar Malmö.

                                     Kommentar avatar
                                     John, 11 månader sedanSvara

                                     Ja, slår man inte ett gäng grisar är det dags för rannsakan. Det här duger inte.

                                     Kommentar avatar
                                     Thomas, 11 månader sedanSvara

                                     Ett prakt fiasko om vi åker ut emot Malmö. Vi behöver rensa bort alla RR's gullegrisar, och se till att inte en enda till jävel ifrån RR's junior guldlag kommer i närheten av Frölunda någonsin igen. Vi behöver en ny nykter sportchef så vi kan värva spelare av rätt kaliber och inte en massa avdankade spelare.

                                   • Kommentar avatar
                                    Daniel B, 11 månader sedanSvara

                                    Snälla snälla Frölunda, skjut mer i pp. Lägg upp på back, skym och skjut. Ibland behöver det inte vara svårare.

                                     Kommentar avatar
                                     Manne , 11 månader sedanSvara

                                     Det ska vara snyggt också förstår du väl, det är mer värt än att göra mål överhuvudtaget.

                                   • Kommentar avatar
                                    Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                                    Mursak hittagen som stjärna, ska alltså göra skillnad i ett slutspel, 8 perioden nu som han är i stort sett osynlig. Det ska inte förlängas och slängas ut miljoner på en som försvinner när det hettar till!

                                     Kommentar avatar
                                     John, 11 månader sedanSvara

                                     Det måste vara en skada som han fick när han blev inkörd i målburen. Annars förstår jag inte alls han prestation.

                                     Kommentar avatar
                                     Manne , 11 månader sedanSvara

                                     Hans handled har blivit värre efter rödskäggets tackling i match 1.

                                     Kommentar avatar
                                     John, 11 månader sedanSvara

                                     Snyggt av Peter att få våra två spetsar ur spel. Vem tror ni han ber att ta bort Dahlin?

                                   • Kommentar avatar
                                    Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                                    Ja inte kan han vara hel inte... utan honom Lasch Dahlin så är det bara vattenbärare, mediokert

                                     Kommentar avatar
                                     Thomas, 11 månader sedanSvara

                                     Ja Roger gillar ju detta med "grovjobbare" som ska grovjobba nere i hörnen. Vi har ju lyckats göra om Hjalmarsson ifrån en målskytt till en grovjobbare. Nästa steg är att göra om Lasch till en man som längtar efter ett blåställ.

                                     Kommentar avatar
                                     Manne , 11 månader sedanSvara

                                     Peter Smögen: Sedan hänger och klänger Danskarna på ryggen på Mursak så fort han får pucken. Ibland ligger de två stycken på honom, så det är tufft att komma loss.

                                     Kommentar avatar
                                     John, 11 månader sedanSvara

                                     Danskarna tror nog att Mursak är från Egypten eller Syrien. Därför de jagar honom över hela banan för att skicka ut honom.

                                   • Kommentar avatar
                                    Manne , 11 månader sedanSvara

                                    Som sagt, lönar sig att lägga pucken på mål. När ska de lära sig?

                                     Kommentar avatar
                                     Daniel B, 11 månader sedanSvara

                                     Håller med.

                                   • Kommentar avatar
                                    John, 11 månader sedanSvara

                                    Alla målvakter vi möter har nästan alltid högre räddningsprocent än vår målvakt. Och det beror inte bara på vår målis utan även på alla sjukt svaga avslut vi levererar.

                                     Kommentar avatar
                                     Sören, 11 månader sedanSvara

                                     Inte bara "nästan alltid", utan varje lag vi möter förutom möjligen KHK har en första målvakt som är bättre än vår komiker.

                                   • Kommentar avatar
                                    GöranA , 11 månader sedanSvara

                                    Att mif var fysiskt starkare visste jag innan. Men att mif dessutom är spelskickligare trodde jag inte.

                                    • Kommentar avatar
                                     GöranA , 11 månader sedanSvara

                                     Men nu har vi spelat upp oss rejält i andra.

                                      Kommentar avatar
                                      Manne , 11 månader sedanSvara

                                      Äger spelet i 5 mot 5.

                                    • Kommentar avatar
                                     zxbpumyFolla, 11 månader sedanSvara

                                     [url=https://bitcointradinger.com]should i invest in bitcoins[/url]
                                     <a href=" https://bitcointradinger.com ">invest in bitcoin stock</a>
                                     <a href="https://bitcointradinger.com">how to invest in bitcoin</a>

                                     • Kommentar avatar
                                      Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                                      Westerholm, Ehn driver bra. Nu måste bara dom som ska leverera vakna.

                                      • Kommentar avatar
                                       Henrik indian i exil , 11 månader sedanSvara

                                       Tycker MIF börjar se trötta. Tror vi har en bra chans att ta detta om inte domarna vill annat.

                                        Kommentar avatar
                                        Daniel B, 11 månader sedanSvara

                                        Tycker domarna har skött sig bra. Faktiskt.

                                        Kommentar avatar
                                        Sören, 11 månader sedanSvara

                                        JG kommer göra sitt bästa för att se till att Malmö gör 3-1 så snabbt perioden startat.

                                        Kommentar avatar
                                        Manne , 11 månader sedanSvara

                                        Ge dig nu, Sören.

                                      • Kommentar avatar
                                       aaivdmeFolla, 11 månader sedanSvara

                                       [url=https://bitcoinstock.us.com]how to trade bitcoin online[/url]
                                       <a href=" https://bitcoinstock.us.com ">bitcoin stock</a>
                                       <a href="https://bitcoinstock.us.com">invest in bitcoin stock</a>

                                       • Kommentar avatar
                                        Manne , 11 månader sedanSvara

                                        Är det hästar på läktarplats? Låter som de gnäggar..

                                        • Kommentar avatar
                                         Sören, 11 månader sedanSvara

                                         Hahahaha vad fan säger Wikegård ??! "I JG har Frölunda en riktig trygg målvakt när det verkligen gäller" är han helt ifrån vettet ?

                                          Kommentar avatar
                                          Perra, 11 månader sedanSvara

                                          Det är nog därför han är tvslyna och inte tränare längre.

                                        • Kommentar avatar
                                         Conta, 11 månader sedanSvara

                                         Slewfoot på Donovan i period 2 från Storm var det väl? Vågar Disciplinnämnden göra något?

                                          Kommentar avatar
                                          Manne , 11 månader sedanSvara

                                          Nej, Dansken går fri. Helt säkert!

                                        • Kommentar avatar
                                         Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                                         Idag kan vi varken klaga på JG eller domare, vi är helt enkelt för trubbiga. Malmö ser trötta ut men vi har inte skickligheten just nu

                                          Kommentar avatar
                                          Thomas, 11 månader sedanSvara

                                          Nej JG var skitbra idag! Sätta sitt lag i underläge efter 20sekunder och sedan ett 2måls underläge några minuter senare, det gör väl inget ?

                                        • Kommentar avatar
                                         Conta, 11 månader sedanSvara

                                         Vad har Westerholm bröderna tillfört till Frölunda?

                                          Kommentar avatar
                                          Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

                                          Skojat du? Dom bidrar i högsta grad till att göra Malmö trötta. Fråga dig istället vad Mursak tillför. 1p på fyra matcher. Nä det duger inte

                                        • Kommentar avatar
                                         Manne , 11 månader sedanSvara

                                         Hjalmarsson kan inte ens slå en passning på två meter till Mursak, vilket hade inneburit en bra läge.

                                          Kommentar avatar
                                          Manne , 11 månader sedanSvara

                                          Ett*

                                        • Kommentar avatar
                                         Manne , 11 månader sedanSvara

                                         Vi äger de, detta tar vi. De är så trötta i varje tredjeperiod, kommer ta ut sin rätt ju längre fram vi kommer.

                                         • Kommentar avatar
                                          Conta, 11 månader sedanSvara

                                          Vidriga Malmö vinner på gris spel.skadat Lasch skafat Mursak men får inte mycket straff.domarna klarade ej pressen.men Frölunda pinsamt tama i anfalls zon.

                                          • Kommentar avatar
                                           Manne , 11 månader sedanSvara

                                           Edlund är jätteglad, härligt att vara opartisk som kommentator. Inte!

                                           • Kommentar avatar
                                            Manne , 11 månader sedanSvara

                                            Bäst idag, Ehn. Igen! Och Westerholmarna.

                                             Kommentar avatar
                                             Gustav, 11 månader sedanSvara

                                             Westerholmarna är bedrövliga. Aldrig sett så ineffektiva sargspelare. Pathriks geniala utvisning innan 0-2 borde innebära automatisk bänkning.

                                             Kommentar avatar
                                             Manne , 11 månader sedanSvara

                                             Bedrövliga? Hua. De skapade en hel del chanser idag, så bedrövliga. Nej.

                                           • Kommentar avatar
                                            Daniel B, 11 månader sedanSvara

                                            Denna förlust tycker jag RR får ta på sig. Pga starten. Får Malmö inte den starten så hade vi tagit detta.

                                             Kommentar avatar
                                             Manne , 11 månader sedanSvara

                                             Spelarna måste själva se till att vara vakna när pucken släpps.

                                           • Kommentar avatar
                                            Manne , 11 månader sedanSvara

                                            Cmore får för helvete se över var man placerar kommentatorer osv på matcherna. Går inte att ha Edlund på Malmömatcher, Unger på Djurgårdsmatcher tex. Svagt.

                                            • Kommentar avatar
                                             GöranA , 11 månader sedanSvara

                                             Detta slängde vi bort redan i matchinledningen. Jävligt svagt. Men sen måste vi få fart på målskyttet annars kommer detta inte att gå.

                                              Kommentar avatar
                                              Manne , 11 månader sedanSvara

                                              Det som måste komma igång är PP. Söker pass till Olofsson hela tiden, måste hitta andra lösningar nu. Hela hockeyvärlden vet om att vi söker den passningen. Sedan måste vi skjuta mer, men detta är bara saker som förblir önsketänkande.

                                            • Kommentar avatar
                                             Manne , 11 månader sedanSvara

                                             Tornberg också överlycklig över Malmös vinst idag.


                                             Lämna en kommentar