Kapten Lundqvist behöver styra – ni ska ställa frågor


► Kaptenen Joel Lundqvist analyserar bra.
► Nu behöver han, tillsammans med Roger Rönnberg, styra skeppet.
► Den som inte drar åt rätt håll, den kan dra – så ska nog budskapet vara.
► Och – det är Morning Mailbag. Fråga på. 

Rakapuckar.com bild

 

HAN STOD UTANFÖR omklädningsrummet, blicken var inte så där mörk som den kan bli hos båda tvillingarna, men det var inget tvivel om att Joel Lundqvist haft bättre dagar.

Inget tvivel om att han inser allvaret, ogillar läget, vill göra allt för att förändra det.

De korta svaren blev längre ju mer tiden gick, och analysen slutade väl ungefär i detta:

## Krävs bättre aggressivitet i försvarsspelet.

## Krävs bättre försvarstänk, större tålamod, ivern att anfalla får inte ta över.

Det är det sista jag kallat ”nöja sig med det lilla”, i alla fall tangerar det varandra.

Joel sa om 3–7-förlusten mot Växjö där raset kom i sista perioden:

– Det är en ”meltdown”, vi går bort oss, tappar puckar, det blir frilägen (emot), jag vet inte om det är ivern att ta ikapp. Vi måste lita på linjerna i spelet istället för att tjuva som vi gör.

Där är ju Frölunda, ett lag där spelarna inte tycks lita på varandra, faller ur strukturen – säkert i ivern att prestera bra. Många vill, men gör fel.

– Klart jag förstår fansens besvikelse. Vi är också besvikna, vill vinna, prestera bättre, sa Joel.

** Någon förbättringslösning?
– Vi  behöver vara aggressiva, kliva dit (i närkampsspelet i egen zon), få stopp. Om en går bom, vi måste ha täckning, de (motståndarna) ska ska inte få slå flera lager, ett misstag ska inte kunna skapa så klara chanser,. Det är som att vi ligger i offensivt läge för att för att gå iväg, tappar vi sedan pucken öppnar det ytor framför mål. Vi måste lita till vår struktur.

Rakapuckar.com bild

Tillbaka till vad jag skrivit:

## Tala samma språk.

## Mental ork hålla fast vid spelsystemet, inte bli ivrig och gå ifrån det.

## Spela klart situationerna i egen zon, göra små saker rätt innan det är dags att anfalla.

Joel Lundqvist analyserade som vanligt bra. Nu är det upp till honom att, tillsammans med tränarstaben, verkligen få med alla spelare på båten.

Den som inte drar åt rätt håll, åt samma håll som alla andra, den kan dra – det behöver vara det tydliga budskapet.

***

Joel Lundqvists skada? Handled/underarm, uppkom i matchen mot Brynäs, teka är: snudd på omöjligt

– Jag får spela med en hand om man säger då.

** Risk för operation?
– Nej, inget sådant, jag försöker spela med det, hoppas det känns bättre på lördag.

***

Okej, efter allt detta – det är ju Morning Mailbag också, något försenad, men jag satt och skrev halve natten … 

Jag är kvar i Växjö, tänker ta mig lyxen att umgås med son + flickvän, så fler texter i eftermiddag, träningsrapport, det blir inget sådant.

Jag hoppas ni köper det.

Men svara på era frågor, det tänker jag förstås göra. Däremot hinner jag nog inte svara på allt från i går – men de ni skickar in i mailbagen … kör i vind!

***

Till sist: servicen som Växjö Lakers bjuder media på i sin arena – förstklassig.

Presskille som kommer och hälsar välkommen, som springer och hämtar vatten för bara min skull, herregud …. till och med tränaren Sam Hallam engagerade sig, gav bort sin mugg till mig på presskonferensen.

Top of the tops, Växjö Lakers. Hatten av för hur ni sköter saker.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
38 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Ja, gårdagen är ju ett rätt stort frågetecken… Om man spelade konstant dåligt skulle jag åtminstone i min skalle förstå, men riktigt så är det ju inte! Bitvis glimtar det till och fungerar klockrent. Två jättebra perioder i Linköping för två veckor sen, bra i stort hela matchen mot Skellefteå i lördags, två helt ok till bra perioder i går. Därefter fullständig KOLLAPS!
  Då måste det ju sitta i attityd/huvudet?
  För de kan ju knappast träna hårdare?
  Vet du hur mycket de jobbar med mental coach? Känns som den personen skulle behöva jobba övertid just nu…
  Bra att du tar lite ledigt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mentalt problem är det ju, de har en sådan coach, men mantrat är alltid det samma – regelbundna träffa, inga panikartade sådana. Jag tror kanske att här handlar det mer om att spelarna själva måste sätta sig och säga: Okej, nu får det fan vara nog, nu ska vi följa plan, göra rätt saker, och åtminstone göra det svårare att besegra oss.

 • Kommentar avatar
  Viktoria, 11 månader sedanSvara

  Ja herre gud det känns som att man kastas runt i en torktumlare, i ren desperation försöker man finna stabilitet. Jag hoppas den kommer. Så väl för laget som för oss fans.

  Till min fundering idag: Förra säsongen tyckte jag att man kvittade många av utvisningarna som drabbade båda lagen vid tex en fight. Upplever att så inte är fallet den här säsongen. Vad kan det bero på? Har det skett regeländringar?

  Skulle gärna vilja ha en sökfunktion på din hemsida.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Kvittar gör man under ett PP, 4/3 är bättre än 5/4, så PP-spelande lag ska inte kunna "fixa fram" en dubbelutvisning för att få större ytor, i det läget fortsätter man spela 5/4, alltså. Är det däremot spel fem mot fem, en gubbe från varje ska ut, då gäller fyra mot fyra. Hoppas jag förstod dig rätt.

 • Kommentar avatar
  Hans, 11 månader sedanSvara

  Tjena Leman! Lite tankar från mig. Frölunda är långt ifrån ett topplag i år, 4 matcher mot Växjö/FBK/HV resultat 0 poäng och 9-20 i målskillnad(?) känns som att man behöver ändra sin självbild och inse att ska man ta poäng mot topplagen så får man chippa sarg i 60 min och spela "snuskigt" disciplinerat, den nivån är det i år. 2 andra tankar:

  1. RR fick ofrivilligt kasta om i linorna när MRO utgick. Tycker att lasch/Joel fick ett lyft med Grundström, känns som att han borde få vara kvar där nu?!

  2. Sägs att det skall värvas ersättare för Bergenheim/Pa.W. Hade hellre sett att man kör med de forwards man har och plockar in 2 backar istället som är villiga att stanna även nästa säsong så att man kan använda resten av den här säsongen till att spela in dom. För i ärlighetens namn, största problemet är inte framåt, och Frölunda är inte i en position i år där 1-2 nyförvärv kan vara tungan på vågen, det saknas så oerhört mycket. Så antingen värvar man för nästa säsong eller så låter man bli och sparar pengarna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, den insikten krävs, att man i alla fall stundtals behöver vara mer disciplinerad så som du beskriver. Fixar spelarna? The Million Dollar Question, det. Förstår dina tankar om backar, men det vore för Sjöström & Co att gravt underkänna sitt arbete. Kommer det hända? Tveksam. Plus att det ska finnas bättre att ta in. Som fungerar i Frölunda. Allt annat än lätt.

   Kommentar avatar
   Hans, 11 månader sedanSvara

   Ja det hade varit att underkänna sitt egna arbete, men samtidigt så tycker jag faktiskt också att dom får underkänt. Inte minst när man tänker på behandling av Persson/Lasu/Purre som vi tidigare varit inne på. Samt att man inte förstärkt backsidan bättre inför säsongen. Sen kommer det säkert inte hända. Som du säger så skall det givetvis vara rätt spelare, just därför sa jag också att man likaväl skulle kunna låta bli att värva nåt alls i år och spara pengarna till nästa säsong. För som sagt 1-2 nyförvärv kommer inte rädda den här säsongen

   Kommentar avatar
   David, 11 månader sedanSvara

   Vi får vid gud hoppas att Sjöström kan erkänna att det ej blivit bra! Att sakna ödmjukhet nog att erkänna detta vore ödesdigert för framtiden. Att ledande inom Frölundas organisation är förmögna att hitta felen i årets lagbygge är direkt vitalt för framtiden! Hur scoutar man? Hur benägna är spelarna att ge allt för Frölunda, eller är man bara intresserad av en språngbräda vidare i karriären? Hur hungrig är importspelaren? Hur benägen är spelaren att ta ansvar för gruppens utveckling? Vilka spetsegenskaper kan spelaren tillföra vårt lag? Vad finns det för utvecklingspotential som just vi kan få ut av spelaren? Detta är frågeställningar som man som ansvarig måste fråga sig och nå fram till så korrekta svar som möjligt om det ska bli framgångar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nu ska vi ju inte sitta innan oktober ens blivit november och säga att allt blivit fel, att spelare inte vill ge allt, för det kan hända mycket. :) Men resonemanget ni för är klokt, och vi kommer föra det igen givet att problemen fortsätter. Att göra sig av med Persson, Lasu, Carlsson, i alla fall att inte fullt inse vikten av dem, det var ett misstag – men det vet ni ju att jag tycker.

 • Kommentar avatar
  Kristoffer, 11 månader sedanSvara

  Dags att värva ??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det är ju redan sagt att Pathrik Westerholm ska ersättas, kanske Bergenheim också. Men det måste ju finnas bra folk att ta in, sådana som är rätt, hjälper ju inte att skrika "värva" om det är du eller jag som ska stå på isen ... Men visst fasen letar Sjöström & Co. Tveklöst.

 • Kommentar avatar
  N, 11 månader sedanSvara

  Hur är din känsla angående spelarna kontra spelsystemet ? Har Sjöström och compani fått in rätt spelare för att klara spela Rönnbergs hockey? Förra året var de mycket kritik mot en för lågt presterande backuppsättning, Känns den inte än mindre komplett denna säsong? Men jag vet , man vinner och man förlorar som ett lag så självklart försvarar man med hela laget. Tycker bara de går för sakta bakifrån , man spelar fast sig gång på gång. Får ingen fart i anfallsspelet pga detta också. Allt hör ju ihop från första till sista utpost.
  Jag har inte varit så orolig, men nu har de gått 13 omgångar, kan bara nämna två matcher (Skellefteå / Linköping ) där man anser att Frölunda gjort bra prestationer och även då har inte prestationerna varit bra över 60 minuter?

  Tyckte från start att Lasu, Carlsson var idiotiskt att släppa, känslan är inte bättre nu.

  Jag hoppas de börjar kugga i snart, men de har man hoppats på ett tag nu :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Så gigantiskt stor skillnad på laget är det inte. så visst ska man klara att spela det här systemet. För det ÄR ju inte så att man inte får spela enkelt vid behov. Men när det inte är synkat, när det finns en osäkerhet, när folk överjobbar, blir ivriga, vill för mycket, då kan alla system se illa ut. Krävs att alla fattar vad som gäller, får upp aggressivitet, visar bättre ödmjukhet i svåra situationer, nöjer sig med det lilla när spelalternativ inte finns. Mycket upp till var och en – men också Rönnbergs, Lundqvists ledarskap.

 • Kommentar avatar
  Lars, 11 månader sedanSvara

  Som vi pratade som hastigast utanför arenan. Hur mycket jobbar de och tränar på den mentala biten? Att de är fysiskt tränade är det ingen tvekan på. Men det mentala? Det krävs hjärna att fokusera i 60 minuter. Allt för ofta ser vi hur de i slutet (eller under match) tappar fokus å blir straffade direkt. Det spelsätt Frölunda har kräver mycket fysik i form av fart och rörelse. Men allt börjar med en tanke. Var det inte det herr Emerson sa? Allt börjar med en tanke? Just nu tänker de inte så mycket verkar det som. Eller så tänker de på fel saker!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, du kan ha rätt – det kanske är mental träning som krävs, få spelarna att orka fokusera, du kan absolut ha rätt där. Samtidigt – de måste sätta sig ner, titta varandra i ögonen och bestämma hur de vill ha det. Just nu pendlar det mellan högt och lågt, det skapar en enorm osäkerhet,

 • Kommentar avatar
  Mikael, 11 månader sedanSvara

  Backuppsättningen man hade förra säsongen höll inte måttet men man valde ändå att behålla de flesta då de skulle utvecklas. Uppenbart är att de inte har gjort det. Så frågan jag vill ställa är har vi en tillräckligt bra backtränare? Ett bra anfallsspel bygger mkt på ett bra backspel utan det inga kvicka spelvändningar m.m nu pratas det om att vi behöver målgörare jag tror dock att dom till viss del finns i laget men kommer inte tillrätta p.g.a ovanstående. Håller du med Henrik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mja, Det är ju inte primärt ett backproblem, detta. I egen zon måste ALLA vara aggressiva, vinna sin närkamp, vinna pucken, kunna sätta igång spelet. När detta inte funkar, när man frångår riktlinjer, då blir det kaos. Det är inte bara bland backar det brister.

   Kommentar avatar
   Mikael, 11 månader sedanSvara

   Point taken..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Gôtt. ;)

   Kommentar avatar
   Danne, 11 månader sedanSvara

   Bra poäng Leman! Tyvärr förstår inte folk att försvaret inte består av backar. Iaf inte folk utan kunskap om sporten. Här brister det mycket i checkingen i mittzon men oftast även "3e gubben" som inte gör sitt jobb ordentligt. Resultatet blir oftast att TVÅ backar ställs mot 3 spelare. Blir svårt att "räkna in" då. Jag är självklart irriterad men är rätt säker på att det blir ok ordning av detta. Absolut inte top 3, men direkt till slutspel kommer man fixa. Under förutsättning att 1-2 nya forwards av hyfsad kvalitet kommer in. Kanske även en back.

 • Kommentar avatar
  Svante, 11 månader sedanSvara

  Ser inte ledningen bristen på fysik i backbesättningen är min fråga. JG är totalt formlös och utan självförtroende och behöver mer hjälp, men årets backar är för klena. Motståndarna får göra vad de vill i stort sett

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nej, då hade man nog värvat en tyngre back. Det kan man tycka vad man vill om.

 • Kommentar avatar
  Fredrik, 11 månader sedanSvara

  Ersätter man Lasu, Carlsson, Abott, Lekohnen med Westerholmarna, Friberg, Widerström så ska man inte bli förvånad att det inte går lika bra...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Men det är ju inte grejen, att säsongens lag inte är lika bra som en annan säsongs, snarare att det här laget presterar så oerhört mycket sämre än just det kan.

 • Kommentar avatar
  mike, 11 månader sedanSvara

  Tja, vi vet ju att laget kan prestera bättre än så här. Är ändå inte nöjd över hur man har komponerat laget, hur man ersatt spelare. Forwardssidan funkar dock, men backsidan är alldeles för dålig, men det har vi konstaterat ett tag nu. Och nej, det är inte bara backarnas fel att spelet ser ut som det gör, nu är det katastrof över hela banan, men backsidan håller inte.

  Vidare köper jag inte Rönnbergs resonemang där han menade att Frölunda valt en annan väg när det gäller backarna, vill ha spelskickliga. För det första; hade han menat det fullt ut, och slagit bort tanken på rejäla, fysiska backar, så hade väl Frölunda inte varit med i kampen om Rahimi från första början? (synd att man inte vann den förresten.
  För det andra; vilka spelskickliga backar har vi? Om man vill vara krass, två. Dahlin och Almquist. Nyberg, allround. Kämpar och sliter, men spelskicklig, mjae. Dessa tre är de enda som får godkänt. Sigalet blandar och ger för mycket. Ett jämnare spel hade fått honom att ta plats med de tre första.
  Donovan; vill vara spelskicklig, men klarar det inte. Spelar därför över sin förmåga, vilket leder till alla misstag och pucktapp.
  Gunnarsson; började säsongen hyfsat. Sett helt vilsen ut det senaste. Spelskicklig? Nej.
  Johannes Johannesen; Kommentar överflödig.
  Nörstebö; En blandning av Sigalet och Donovan. Blandar och ger, Klarar inte riktigt av att vara snabb och konstruktiv under fysiskt press.
  Westerlund; Har ju en hel del spel i sig, men klarar tyvärr inte av det fysiska spelet, lätt bortplockad.
  Är fortfarande som en fågelholk över att man gav Donovan förlängt. Förstod det inte då. Förstår det inte nu. Samma med värvningen av tvillingarna. Förstod den inte då. Förstår det fortfarande inte.

  Lauridsen försvann. Marino försvann. Man skulle ha lagt mer krut på att landa Rahimi, eller Welch för den delen. Att Rönnberg säger att man väljer en annan väg, känns som en efterkonstruktion i och med att man högg på Rahimi.
  /end lip :]

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag är med på mycket av vad du säger, ska inte upprepa allt, det VAR konstigt att förståelsen för vad Lauridsen gav inte avspeglade sig i senare trupper, dock högg de ju bara på Rahimi korttids, inte långtids. Nå, detta sagt, må man tycka vad man vill om backarna: detta lag vann mot LHC, vann mot Skellefteå, så jag fortsätter hävda att grundkapaciteten inte är problemet, det handlar om att få spelare att göra rätt saker, inte överjobba, som med Donovan till exempel, inte ta onödiga risker.

   Kommentar avatar
   Hans, 11 månader sedanSvara

   2 bra matcher av 13 räcker inte. Alla lag kan göra enstaka bra matcher eller möta motståndare som inte är på tårna vissa kvällar. Det finns en anledning till att topplag vinner oftare även om det spelmässigt ofta kan se ganska jämt ut. På samma sätt finns det en anledning till att bottenlag ofta förlorar. För sanningen är att det kväll in och kväll ut är någon i Frölunda som bjuder på mål. Är det inte JG så är det någon back

 • Kommentar avatar
  Mikael, 11 månader sedanSvara

  Man saknar ju ledare på isen som styr upp de yngre så jag tror att Seans skada drabbade hela laget då han var en mentor för dessa. Tankar om det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Seans skada var tung, framför allt för honom själv i ett mänskligt perspektiv, men han saknas med sitt driv, sin vilja att spela fysiskt, han brinner verkligen. Så ... ja, stor förlust. Behövs ersättas. Anser jag. Men återigen ... inget spelar någon roll om inte laget kommer ihop.

   Kommentar avatar
   Mikael, 11 månader sedanSvara

   Ur det mänskliga perspektiv mkt tragiskt och det gäller alla som fått sin karriär förstörda av hjärnskakning. Har du sett Ice Guardians? Där anser man att axel och armbågskydden i kombination med farten är en stor bov. I min värld det i kombination med respekt och avvägningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag var också inne på detta, att hårda skydd skadar, sedan har flera kunniga förklarat för mig att så inte är fallet. Jag erkänner att jag inte riktigt begriper här. Men ökad fart, färre hakningar, bristande vana hos spelare att ta emot tacklingar – några förklaringar. Ändå bättre i höst, tycker jag. Glädjande.

   Kommentar avatar
   Mikael, 11 månader sedanSvara

   Hhmm...trodde det var en aspekt helt klart men jag är ju ingen expert i ämnet det kan jag villigt medge.

   Kommentar avatar
   Danne, 11 månader sedanSvara

   Nja, finns ju sporter där betydligt fler människor skadas, tom dör, titt som tätt. Tror hockeyn är procentuellt väldigt förskonad utifrån antal matcher och utövare om man jämför med andra stora idrotter. För att ta ytterligheter: hör inte mycket gnäll om Am. Fotboll och skador, trots att sporten GÅR UT på tacklingar. Då skall vi inte prata om rudgby, där skydd saknas! Försöker inte förminska skador som hjärnskakning, absolut inte. Men, tror ridsporten har betydligt fler allvarligare skador. Vi kommer aldrig någonsin kunna undvika skador om vi inte förbjuder kroppskontakt helt och hållet. Så är det bara.

 • Kommentar avatar
  Purra, 11 månader sedanSvara

  Värvningarna denna säsong och även förra har inte alls fungerat som det var tänkt! Sigalet? En utfyllnadsspelare bara! Nörstebö inte alls fått den utvecklingen många trodde! Westerholms bröderna har inte visat nåt än, inte heller Friberg! Hjalmarsson värvades som en offensiv kraft han producerar inget framåt ! Donovan är den jag är mest besviken på han värvades som en poäng back och har hitills i Frölunda inte producerat nåt sen det faktum att han stinker i egen zon! Med den truppen som är nu är det rimligt att vi hamnat mitt i serien när den är färdigspelad! CHL guld och SM guld är nog i nuläget bara en utopi tyvärr

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   En westerholmare är ju långtidsskadad, så tvillingvärvningen kan du ju inte döma ut på grundval av vad som visats i höst. Sigalet, Donovan har inte slagit väl ut, nej. Hjalle gör enorm nytta – men inte som det han var tänkt som. Friberg gör däremot precis det han var tänkt att göra, arbeta hårt, bra i box play, bidrar dessutom i PP. Fanns ett enormt feltänk bland supportrar och en del mediefolk i samband med den värvningen. Men – du ska inte döma ut laget, så dåligt är det inte, man går stärkt ur kriser ibland, och detta lag var bättre än både LHC och Skellefteå. Handlar om att hitta förstånd för när man ska göra vad – oftare.

 • Kommentar avatar
  :), 11 månader sedanSvara

  Lite fel att bröderna Westerholm får mycket skit med tanke på att den ena brodern ännu inte spelat mer än typ 3 matcher (Patrik) med tanke på skadan.

  Men absolut är de båda nyförvärv och även spelare som varit här några säsonger nu som måste upp ett par snäpp. Inget snack.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hacka på tvillingvärvningen sett till hösten blir ju helt fel eftersom Pathrik är borta, sedan kan man förstås ha åsikter om den ändå. Nå, det är mer kollektivet Frölunda som måste hitta en väg fram, inte enskilda spelare. Sedan skadar det ju inte om även det förbättras saker även här ...

 • Kommentar avatar
  Jonathan, 11 månader sedanSvara

  Känns det inte som att det som händer nu är ett återkommande problem i Frölunda precis när man nåt framgång? Dvs att man tappar ödmjukheten?

  Efter finalförlusten 2006 mot Färjestad så var det ju som att hela föreningen fick en knäpp. Det skulle satsas och värvas. In kom dyra legoknektar som bara såg lyx, flärd och cash och inte kunde spela som ett lag. Talanger och de lokala spelarna glömdes bort. Detta slutade så när med en sportslig katastrof och ett ekonomiskt haveri.

  Nu ser jag samma mönster. Under Rogers och Lechtalers ledning så har det varit ungdomar och de lokala spelarna man byggt föreningen runt och det mynnade ut i ett guld. Säsongen efter så började utrensningen av de lokala med Persson. I år så har Carlsson, Lasu och Figren bland annar lämnat. Detta hade aldrig hänt med de i laget. Idag finns det för mycket legoknektar som inte är beredda att ta jobbet i motgång. Man försöker att anpassa sig till den moderna hockeyn genom att spela lätta och snabba backar istället för stora och stabila. Man duttar i egen zon istället för att spela rejält och längst fram åker forwards i cirklar och ingen tar kampen framför mål.

  Vad tror du? Är Frölunda nära att tappa sin identitet, igen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag såg och skrev om den faran när Purre/Lasu lämnade i våras. Jag tror klubben underskattade det faktum att en stark kärna är väldigt viktig för framgång. Om risken finns för att misstagen från 2006 ska upprepas ... för alla trogna fans skull hoppas jag verkligen att det inte är så. Ser det inte. Inte än. Men mina ögon hålls öppna.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 11 månader sedanSvara

  JG:s första säsong var medioker. Andra säsongen var klart mkt bättre. Nu, återigen ganska svag mellan varven. Sitter du på någon förklaring Leman? Är det Frölundas vimsiga uppträdande i egen zon som är förklaringen? Kan ju inte vara enkelt att vara målvakt i ett lag där det inte går att lita på att spelarna gör det dom ska i egen zon, helt plötsligt och helt oväntat uppstår klara målchanser/frilägen från ingenstans. Samtidigt, Mattsson presterar på betydligt högre nivå med samma virriga spelare framför sig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tror inte förklaringen så mycket ligger i försvarsspelet. JG gjorde ett kanonslutspel vid guldet men har haft svårt att visa stabilitet över tid sedan han kom hem.

 • Kommentar avatar
  Tommy rad 33 plats 1, 11 månader sedanSvara

  Jag såg inte matchen igår, men tog man en timeout vid 4-3 eller åtminstone vid 5-3? för att få till en förändring om man nu såg att det började svaja!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nix.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

  Det här är väl för RR & Co. en helt ny ovan situation att befinna sig i just nu med Frölunda, sedan RRs första tillträde?
  Skall bli intressant och se hur de framdeles kommer att hantera den här svåra uppkomna diaboliska situationen. (Tänker på H-e´t) (^_^)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jättespännande, faktiskt. Ska bli kul att se om, och hur, Rönnnberg förmår bygga ett stabilare spel. Om det lyckas – då finns kapacitet.

 • Kommentar avatar
  Tommy rad 33 plats 1, 11 månader sedanSvara

  JG största bekymmer tycker jag är returerna! dom studsar runt omkring honom!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Är man osäker, inte gjort flera bra matcher i rad, då är det lätt att se ut så. Men visst har du rätt. Annan trygghet på Mattsson.

 • Kommentar avatar
  Martin, 11 månader sedanSvara

  Har du någon koll på hur marknaden ser ut? Finns det några forwards och backar lediga som skulle kunna passa in i frölunda?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mja, nä ... inte så mycket, om jag ska vara ärlig. Färre än man tror, skulle jag vilja säga.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 11 månader sedanSvara

  Allt snack om spelsystem hit och dit.....Det var STORA ord om back to basics inför växjö matchen, plus att det tar tid att komma in i systemet....... va fan det är väl grabbar som spelat hockey sen barnsben!? Det är ju inte Nisse från gatan man plockar in.
  Nä skrämmande dåligt hittills tyvärr
  Ps. NÄ jag är inte medgångssupporter, jag håller på VF. Alla dagar. Men är inte nöjd

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, hockeyspelare sedan barnsben, men de gör inte saker gemensamt, litar inte på varandra, det är problematiskt.

   Kommentar avatar
   Mikael, 11 månader sedanSvara

   Henrik. Jo men back to basics basuneras det ut..... passar det inte att göra det man blir tillsagd så får man söka sig en annan arbetsgivare!!! Eller har jag fel? Plocka in juniorer som har ambition för detta håller inte. Dom byten nr.43 fick lovar gott. Hellre att en yngling med ambition gör en tavla än att våra så kallade stjärnor åker rund å glider

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 11 månader sedanSvara

  Såhär dan efter när känslorna efter igår lagt sig och man hunnit bearbeta lite kom jag på en idé som det vore intressant med din åsikt om. Som alla vet har inte JG formen inne och inte självförtroendet heller förmodligen. Som det är just nu klarar han inte hockey på SHL nivå. Vissa talar om att Frölunda borde riva hans kontrakt men vad tror du om att Frölunda istället lånar ut honom till ett lag på lägre nivå tills han fått har fått tillbaka formen och självförtroendet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   När Mattsson är frisk är han nummer ett, så jag ser inte med JG som ett så väldigt stort problem. Skicka till allsvenskan, ja ... kanske. Men ... tveksam till att det händer.

 • Kommentar avatar
  KdeV, 11 månader sedanSvara

  Taktiken imorgon bör vara glasklar, sarg ut, ligg på kontring. (Lite ironi) Sen undrar jag hur många chanser man som spelare skall få ,i ett a-lag , som har som mål att vinna varje match innan man får sitta på bänken? Sen tror jag inte att det är våra backars fel att vi släpper så mycket mål utan hela LAGET måste givetvis hjälpas åt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Absolut hela laget. Helt rätt. Ser fram emot vad jag får se ... i morgon.

 • Kommentar avatar
  Hans, 11 månader sedanSvara

  Tror att ett litet break hade varit bra. På något sätt skapa en ”omstart” när det blir landslagsuppehåll. De flesta har ju tappat självförtroendet. Tror du att det är för mycket med både CHL och SHL för de yngre? Samtidigt så måste ju det finnas spelare som kliver fram nu. Klart att man blir besviken och upprörd när det ser ut som det gör men är inte detta en sport! Hur kul är det egentligen med ett lag som bara vinner och är överlägsna? Emellanåt måste framgång och motgång balanseras. Vi kan skylla på backar eller nyförvärv som inte lyckas - det är ju en mängd faktorer som spelar in i en lagsättning. Tränarna, kunskapsnivå, lätt eller svårt att ta till sig, självkänsla, spelarkemin, listan går att göra lång.
  Leman, tycker de spelar sämre sen du la in den här ljusblå bakgrunden! Byt färg till ljusgrönt istället, det kanske fungerar ;-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Om det varit så lätt som min färg hade jag gärna hjälpt er fans ... ;) Tror inte SHL/CHL spelar roll.

 • Kommentar avatar
  Dallasm3, 11 månader sedanSvara

  Mr Leman, om du hade varit RR imorgon. Hur hade "kedjorna" sett ut? Och vad hade du sagt till spelarna?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag hade satt alla spelare ner, bett dem titta varandra i ögonen, bestämma sig för vad som gäller, slåss för varandra, göra jobbet klart i egen zon innan de går till anfall, få spelarna att känna ett ansvar inför varandra. Men det görs säkert - får vi tro. Jag hade lyft upp Ehn med 81, 3 (om ej 51 kan spela), sedan ... ah, får återkomma.

 • Kommentar avatar
  Philip Lindberg, 11 månader sedanSvara

  Ett spår kan vara att Frölunda har för dåliga centrar. Joel är till åren och saknar glöden under grundserien. Han har några halvtacklingar men verkar inte ha den riktiga viljan som förr. Simon är helt ok i sin roll men känns inte som en naturlig center ännu. Lias är ung och skall väl knappast bära det här laget. Ehn känns mest spännande och den med mest potential. Han är också den som slitit hårdast.

  Utan rangordning...eller?

  81 - 21 -3 skridskoskicklig och målfarligkedja
  12 - 61 - 11 Snabb, ettrig och vass
  51 - 20 - 46 bra mix av ungt och gammalt
  17 - 59 - 44 hårt arbetande

  • Kommentar avatar
   Newmandyk, 11 månader sedanSvara

   Tjena, Leman.

   Det är tungt, både för Frölunda och mitt kära Brynäs. Finns det vissa likheter mellan dessa två lag? Givetvis är Frölunda snäppet bättre, men jag tänker framför allt på att både Frölunda och Brynäs har något gemensamt - de ska ligga där uppe i toppen. Båda lagen har, enligt mig, underpresterat rätt så grovt in inledningen. Nu vill jag väl inte påstå att Frölunda är ett krislag, men det ser onekligen inte bra ut.

   Mvh

   • Kommentar avatar
    #18, 11 månader sedanSvara

    Vår säsong påminner lite om Modos, ett annat lag med riktigt många, unga, lovande killar. Bra i inledningen, nu inne i en djup svacka. Säger inte att det är så, men bristen på habila SHL spelare i vår trupp tror jag är en av huvudanledningarna till denna svacka. Som jag ser det har vi Hjalmarsson, Rosseli, Stålberg, Tvillingen, Friberg som habila forwards och endast Joel/Lasch som är spets. Lias, Grusse, Olofsson, Fjellström är unga spelare som skall få växa bredvid etablerade spelare. Widerström spelar väl mest för att Sean är borta, men har alla möjligheter att växa ut till en habil spelare. Bland backarna är det endast Almqvist som kan klassas som en habil SHL back. Nygren, Dahlin, Gunnarson, Filip - alla är under utveckling. Donovan&Sigalet är gruvliga besvikelser båda två. Donovan som så förrädiskt lyckades höja sig en smula förra året ser så förtvivlat oförlöst ut på plan så man lider. Sigalet, saknar ord - har han endast ätit praliner i sommar?

    Kort sagt - och som sagts tidigare - krydda gärna laget med spets och talang, men stommen måste vara habila SHL spelare. Där är vi inte idag. SHL är inte J20-elit. Det är en serie för starka tunga män med kroppar som härdats under tid som utkämpar en lång och tung serie.

    Det är väl detta som man är riktigt orolig för... att vi kommer att få uppleva en Movember som är mycket mörkare och dystrare än på många år.

    • Kommentar avatar
     Per , 11 månader sedanSvara

     Laget är väldigt ungt och därmed "lätt". Behöver vägas upp med ett par extra kilon. Inte minst när Bergenheim är borta.

     • Kommentar avatar
      Erik Johansson, 11 månader sedanSvara

      Sitter i en hotellbar i Tanpa och reflekterar över Frölunda. Skall se Tampa mot Anaheim i morgon. Blir kul när Tampa är så bra nu och båda lagen har bra svenskar. Jag tror inte det är så mycket som skiljer mellan bra och dåligt resultat. Vi kunde ha vunnit guld i våras, kanske med 1-2 bra sena värvningar. Redan efter 2-3 matcher i år spekulerade vi kring hur Frölunda skulle hantera en dålig säsongsöppning. Tycker fortfarande att de satt sig själva på höga hästar vilket blir jobbigt att hantera när det går dåligt. Skillnaden mellan målsättning och utfall är stor just nu, men som jag började, skillnaden mellan bra och dåligt är så liten, iin med två nya spelare, några fler sarg ut och lite medstuds så kan det vända. Jag tycker RRs framgångar ger om honom rätt att konsekvent köra på. Däremot tror jag de måste statuera exempel med någon bänkning av etablerad spelare om det skulle bli ännu sämre...

      • Kommentar avatar
       Barneyxcq, 8 månader sedanSvara

       YPAzjT http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

       • Kommentar avatar
        ogjcula, 7 månader sedanSvara

        xibhVe <a href="http://dtijzttvfzru.com/">dtijzttvfzru</a>, [url=http://xqnhsbgqnsgb.com/]xqnhsbgqnsgb[/url], [link=http://lvkeqrtfyuxj.com/]lvkeqrtfyuxj[/link], http://rqvdgkoaitjz.com/

        • Kommentar avatar
         schojak, 7 månader sedanSvara

         xaslys <a href="http://ukrokyjmrdas.com/">ukrokyjmrdas</a>, [url=http://jngbkfhzxdpj.com/]jngbkfhzxdpj[/url], [link=http://dhhtldnhdjim.com/]dhhtldnhdjim[/link], http://walaukinmobh.com/

         • Kommentar avatar
          yfduwmpvj, 7 månader sedanSvara

          PJFehm <a href="http://huzaolnteqhg.com/">huzaolnteqhg</a>, [url=http://nxvpokskzqjc.com/]nxvpokskzqjc[/url], [link=http://jnzbhyyokupj.com/]jnzbhyyokupj[/link], http://rtjnkzvpafaj.com/

          • Kommentar avatar
           yfhxbsko, 7 månader sedanSvara

           rZoxlC <a href="http://bvpptlcmkqkj.com/">bvpptlcmkqkj</a>, [url=http://qvpskyhliujw.com/]qvpskyhliujw[/url], [link=http://jlcnmfdmfjez.com/]jlcnmfdmfjez[/link], http://drbydnbceeyj.com/

           • Kommentar avatar
            exlwcyrbgpw, 7 månader sedanSvara

            qHYP9B <a href="http://qwuegofjwwcc.com/">qwuegofjwwcc</a>, [url=http://qxbnllyvzeku.com/]qxbnllyvzeku[/url], [link=http://toscfuqubodq.com/]toscfuqubodq[/link], http://bswkpccmlffg.com/

            • Kommentar avatar
             pxlxbeubut, 7 månader sedanSvara

             iTC0LM <a href="http://vsxjpoqpqmfr.com/">vsxjpoqpqmfr</a>, [url=http://vwgynphibama.com/]vwgynphibama[/url], [link=http://yrmratvpkrjq.com/]yrmratvpkrjq[/link], http://seajuqinqreg.com/

             • Kommentar avatar
              hxxjvke, 7 månader sedanSvara

              yp12bJ <a href="http://vyffsoxdpqyi.com/">vyffsoxdpqyi</a>, [url=http://soluzlbzfzkk.com/]soluzlbzfzkk[/url], [link=http://ufbzamdvzcgb.com/]ufbzamdvzcgb[/link], http://pmhghnrxrmgj.com/

              • Kommentar avatar
               shxkomb, 7 månader sedanSvara

               Wv6yQ4 <a href="http://nxauaebjtstm.com/">nxauaebjtstm</a>, [url=http://ptpteovzghks.com/]ptpteovzghks[/url], [link=http://hfgzyolrslbk.com/]hfgzyolrslbk[/link], http://jgqujvnklqjs.com/


               Lämna en kommentar