Respekt för er oro, här kommenterar jag den


► God förmiddag. Istället för att svara på alla kritiska kommentarer i går ger jag några sammanfattande åsikter här.
► I eftermiddag lottas CHL.
► I eftermiddag, eller i morgon bitti, får ni snack med en spännande spelare.
► Och vad sägs – ska vi ta en Facebook live i eftermiddag? 17.30? Adressen som gäller: www.facebook.com/rakapuckarcom

Rakapuckar.com bild

JAG VAR INTE inne och svarade på kommentarer till Mats Grauers-texten i går, inte så mycket i alla fall, kände att det varit en övermäktig uppgift för mig, de flesta av er är fortsatt oerhört kritiska och det spelar egentligen ingen roll vem jag intervjuar eller vad denne säger, eftersom spelare inte sparkats och nya stjärnor värvats kommer allt gå åt helvete.

Det, kan man väl säga, är andemeningen i mångas kritik.

Och … lite tufft att gå in och svara på varje sådan kommentar, kände jag.

Men, jag upprepar: jag har stor respekt för er oro.

Ni brinner för ert lag, är rädda för att Frölunda inte ska vara konkurrenskraftigt, och gör era röster hörda. 

Fair enough.
 

Första kommentaren till Grauers-texten. Rätt talande för hur flera av er känner.

 

Johan Lundskog hade, förstod jag på honom när vi sågs i förra veckan, läst en del tidigare och han hade verkligen inga problem med er kritik.

Kan man inte ta det, då ska man inte vara i den här branschen, menade Lundskog som också gillade det faktum att supportrar är passionerade.

Så har han hängt många år i Torontotrakten.

Er passion, er kritik, är som en västanfläkt i jämförelse …

Nå, några tankar från mig:

## ”Pissar på …”
Det där blir ju lite fånigt. Det är väl ingen som tror att Frölunda inte gör allt för att ta guld? Man kan absolut hävda – som jag skrivit – att en del värvningar inför förra säsongen var felaktiga sett till de för stora lönekuverten, man kan hävda att en del kontrakt nu borde ha brutits (med viss risk för att betala en del för spelare man inte använder), man kan hävda att Frölunda är naivt som tror att X antal forwards ska börja göra fler mål, man kan hävda att besluten är åt helsike felaktiga.
... eller så känner man att det är rätt modigt av ledningen att våga stå fast vid sin linje, ha förtroende för att tränarna kan utveckla spelarna som ska visa sig vara ”rätt”.
Naivt eller smart? Kommande säsong avgör.
Det går att ta William Karlsson i Vegas Golden Knights som exempel på att en ”trubbig” spelare faktiskt kan bli förbaskat spetsig nästa säsong (låt vara efter miljöombyte.
Man kan känna att det där är ett undantagsfall, att Frölunda inte alls kommer få den effekten på några av sina forwards.
Men att det ”pissas på” – en klubbledning ska förstås lyssna på sina fans, men inte fasen vad gäller vilka spelare som ska värvas eller satsas på. Hur skulle det se ut?

Rakapuckar.com bild

## Inte gå på matcherna
Som Grauers är inne på, ett relevant sätt för fans att protestera om man inte gillar hur ens klubb agerar. Ge fan att köpa biljett. Sådant svider. Ett ännu bättre sätt är ju att se till att vara medlem, gå på årsmötet, och är man tillräckligt många med kritiska åsikter kan man fälla styrelsen. På så vis har medlemmar alltid makt. 
Det är en väg. Om man är tillräckligt missnöjd. 
Tycker tillräckligt många att den sportsliga ledningen missköter sitt jobb får medlemmarna rösta bort den styrelse som tillsatt den. Easy peasy.
Sedan vet ni vad jag skrivit, skulle det här Frölundalaget misslyckas kapitalt, skulle allt bli så eländigt som en del av domedagsprofeterna tror, då tror jag Fredrik Sjöström och kanske någon mer sitter löst. Så fungerar den här branschen. Inget konstigt med det.

## ”Avelskossa åt utlandet”
Om man inte förstår att alla spelare med ambition vill till NHL, om man bara vill se ett Frölunda med spelare som aldrig vill mer än spela i Frölunda och SHL, då har man hamnat helt snett. SHL är trea i hockeyhierarkin (NHL, KHL), alla vill så högt som möjligt.
Det har inte med att vara pengakåt att göra, det har med ambition att göra.
Så att gnälla på att Tim Söderlund, till exempel, vill till NHL via Frölunda – det blir ju urfånigt.
Däremot – ytterst viktigt för en klubbledning att ha en mix mellan ”Tim-talanger” och rutinerade spelare som vill stanna ett tag. Här har inte minst Växjö Lakers med skicklige sportchefen Henrik Evertsson excellerat.

## ”Håller i pengarna”
Nä, det vet ni ju att så inte är fallet. Snarare har pengar hanterats och satsats konstigt, men det är verkligen inte så att Frölunda är något slags lågbudgetlag. Trodde jag visat på det när jag berättade om lönerna.

Okej, det var bara några tankar från mig. Blir ju lätt att jag upprepar mig, samma ämne hela tiden här.

Rakapuckar.com bild

Jag vill se vilken vass forward som kommer in, möjligen tröttnar sedan också Anton Blidh på AHL och vill hem, och då ser det inte alls pjåkigt ut.

Tycker jag.

Men igen: respekt för att ni tycker annorlunda, ni med Frölundahjärtan som slår.

***

Ska vi snacka vidare i en Facebook live-sändning i eftermiddag? 

Kan det vara något?

Knappt jag minns hur man gör, men jag löste det ju på GT-tiden, så det borde väl inte vara någon raketforskning.

16.00 lottas CHL (ni minns väl att Frölunda kan ställas mot gamla spelare?), framåt 17.30 borde den väl i alla fall vara över, då kan vi babbla lite CHL, och så får ni fortsätta skälla på den sportsliga ledningen om ni vill …

www.facebook.com/rakapuckarcom är det som gäller.

Gillar ni inte redan den sidan så är det dags nu.

Vad säger ni? Ska vi köra? Eller ni kanske grillar så dags? Skriv något i kommentarsfältet så ser jag om ni vill.

Rakapuckar.com bild

***

Träffar en spelare i dag. Det snacket kommer kanske i eftermiddag, eller så lägger jag ut i morgon bitti. Snarare det senare, tror jag. Inget nyhetsmässigt. Mer intressant. Hoppas jag. Hej på er ...

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Har aldrig haft facebook...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Då blir det svårt. :) Tur vi pratar mest här inne då.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Ja, kul! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   EN tittare i alla fall ...

 • Kommentar avatar
  Ruttger, 1 år sedanSvara

  Blir, som vanligt, bortskämd med bra texter från dig, Henrik. Tack för att du orkar! Hade gärna deltagit i eftermiddag, men har tyvärr annat engagemang. Kämpa på!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kan alltid ses i efterhand. :)

 • Kommentar avatar
  generalen , 1 år sedanSvara

  man känner sig ju faktiskt pissad på när de verkar som Sjöström inte kan erkänna att han värvat fel och vägrar vidta åtgärder, det känns på riktigt som han sätter sig själv och sin heder framför laget, det handlar om att Frölunda slår på stora trumman med att dom ska gå till botten med problemet, timmslånga personliga samtal och det som kommer ut ur det är att alla måste höja sig ett snäpp, det är ett antiklimax att han inte agerar mer, just nu känns de som att Sjöströms ego går före guldet och känner man sig ärligt talat besviken

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fast Fredrik tycker väl inte att han HAR värvat fel? Det kan man ju ha åsikter om, jag förstår känslan av antiklimax, absolut, men om nu ledningen anser att ma gjort rätt, ska man då agera och sparka folk för att fans vill det? Tror det är en farlig väg.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Bra generalen.håller verkligen med. Sjöström borde erkänt sina dåliga värvningar och rensat i truppen.han skyddar vara sig själv.Svagt

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Är skeptiskt till lagbygget (förutsatt att man har guld som mål), men skall släppa det nu över sommaren, för det är först när det börjar matchas som dom får chansen att motbevisa mig. Sen så tror inte jag att det här laget hamnar i kvalserien som många andra, så illa tror jag verkligen inte att det är. Tror snarare på en scenario i så fall där man kommer hålla uppe spelet och spela jämnt med samtliga lag, men inte riktigt räcka till mot topplagen, då det saknas lite spets. Men som sagt, vi får se i september/oktober :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det tycker jag var en sund analys, måste jag säga.

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Mellanmjölkssäsong är ok då ? Harva på undre halvan och sen ut direkt i play-in ? Det köper inte jag av en klubb som frölunda. Aldrig!!!

 • Kommentar avatar
  Magnus, 1 år sedanSvara

  Tycker tankesättet att utveckling är helt rätt, dock skall det sägas att man måste ha lite medvind för att jobba med utveckling.
  Låt mig förklara, tror att en av de störta orsakerna till att man inte utvecklades förra säsong var att den startade knackigt och på så sätt var tvungen att leverera resultat. Det gjorde att resultatfokus tog större plats än utveckling. Detta medför att spelare och ledare blir mer försiktiga och på så sätt inte gör de saker man behöver för utveckling då grunder måste sättas först.
  Tittar man på truppen just nu så indikerar den samma läge som ifjol, kommer gå knackigt och på så sätt skapar det en stress och utveckling hamnar i skym undan.
  2 exempel, SAIK under guldåren och Växjö ifjol. Växjö hade en pålitlig stomme som kunde säkra att man kunde ta poäng, Fasth, Rosén, Kiiskinen, pesonen, Martinsson och Rahimi. Detta skapade trygghet för Elias, Joel, Bohm att testa och misslyckas för att utveckla. Samma med SAIK under guldåren, jimme, Lindström, holloway, Forsell, Svensson. Det gjorde att spelare som skulle utvecklas fick utrymme att misslyckas.
  Frölundas trupp har tyvärr inte den säkerheten det är väl i mångt å mycket Lasch, Joel och tänkt Chay. Därför behövs det mer spets för att kunna få folk att utvecklas. Men idag så ställer man höga krav på leverans från de som skall utvecklas och det kan skapa spärrar.
  Det är min analys

  • Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   HL kör på, du är klart den mest positiva här inne fast du skall vara objektiv, fast jag håller med vad många här inne tänker! Men det till trotts så måste vi lägga band på vad som skrivs! Frölunda har ett upplägg och detta måste vi acceptera, inte roligt som spelare i Frölunda om dessa tar del av alla sågningarna och skit som skrivs här inne! Visst skall man ha en egen åsikt, men den får aldrig användas till att personligen nedvärdera en anna människa offentligt som sker här inne många gånger.

   • Kommentar avatar
    Hans, 1 år sedanSvara

    Man orkar inte bry sig mer, spelar ingen roll vad fans säger eller skriver. Frölunda verkar stenhårda på sin väg, låt dom tro det är den rätta vägen så får vi alla se framåt hösten hur det går. Hoppas bara dom är beredda på konsekvenserna om det skulle skita sig totalt. En sak är säker, man tappar mer och mer respekt för klubben, för ledarna som är bra på att snacka men sämre på att agera. "Vi ska vara hänsynslösa i vår analys"

    • Kommentar avatar
     Guest, 1 år sedanSvara

     Har kastat alla matchtröjor,huvtröjor,t-tröjor,kepsar i runda svängar allting på soptippen
     Huset och bilen är totalränsad med Frölunda prylar

      Kommentar avatar
      Rw, 1 år sedanSvara

      Ganska överdriven reaktion. Bara för att nästa säsong kanske blir tråkig så kan de bli bra efter det.

      Kommentar avatar
      Guest, 1 år sedanSvara

      Min år närmare 40år som Frölundait går nu i graven. R.I.P

      Kommentar avatar
      Guppy, 1 år sedanSvara

      Då har du dåligt minne Guest. Det gick ännu sämre för VF förr. Men när dom harvade i kvalserien och värvade dyra spelare som misslyckades totalt fyllde du huset med VF prylar som du nu har slängt efter en ” piss ” säsong. Hah hah

      Kommentar avatar
      Guest, 1 år sedanSvara

      Många som skriver Guest i stället för sitt namn

      Kommentar avatar
      Guest, 1 år sedanSvara

      Många som skriver Guest i stället för sitt namn

    • Kommentar avatar
     Guest, 1 år sedanSvara

     Har kastat alla matchtröjor,huvtröjor,t-tröjor,kepsar i runda svängar allting på soptippen
     Huset och bilen är totalränsad med Frölunda prylar

     • Kommentar avatar
      Guest, 1 år sedanSvara

      4 apor hade kunnat göra ett bättre jobb än Sjöström, Rönnberg, lechtaler och Grauers. På ett sätt så hoppas man att det kommer gå käpprätt åt helvete i höst så får dom känna på sin sura medicin dom skapat. Att deras lag är ett blekt lag utan profiler. Frölunda vill utveckla spelare, varför har tex inte rosseli Olsen blivit nån målskytt av rang efter alla sina år här? Han är ju samma spelartyp som när han kom våren 2011. Borde inte ha utvecklas efter varje säsong? Frölunda är så patetiska när dom tror att man kan göra om en spelartyp till en annan.

      • Kommentar avatar
       Mikael , 1 år sedanSvara

       Henrik.
       Jag är en av de större pessimisterna här inne.... erkänner det!
       Ett tänkbart scenario är ju att "nu djävlar ska vi ge ALLT för att motbevisa kritikerna" Eller så går det emot i början och då kan det få en ände med förskräckelse....
       Sen ang. Tim, jag förstår och även hoppas att spelarna ska ha höga mål! Men vi hade diskuterat spelarnas uppträdande gentemot sina supportrar, och att visa respekt och hjärta. Hur stort hjärta har en spelare som bara mellanlandar en säsong?
       Tack för mig. Nu bär det av till Thailand.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        TVÅ år kan nog bli här. Men visst, inte är det något Joel-hjärta. Så klart. Inte heller atr vänta. Därför så viktigt komplettera NHL-talang med rutinerade spelare som stannar ett tag.

      • Kommentar avatar
       Kba, 1 år sedanSvara

       Det blir fel när man tar William Karlsson som exempel, killen draftades av Anaheim i andra rundan just för att han var en duktig tvåvägscenter som kunde göra poäng, felet Columbus gjorde var att låta honom spela i tredje och fjärdelinorna. Sen att ingen räknade med att han skulle hänga över 40 mål i år är en annan femma. Vad jag menar är att det blir fel att jämföra William med killar som tex MRO, Stålberg m.m då William alltid har haft kapaciteten till att lira i topp 2 kedjorna i valfritt NHL lag men har används på fel sätt fram tills han kom till Vegas.

       • Kommentar avatar
        Hockeyråttan, 1 år sedanSvara

        Ja känner stor frustration men ja är samtidigt en optimist. Ja skrev i en text för ett tag sen hur ja vill att Frölunda ska agera. Dem har inte gjort något utav de. Fair enough, låt dem köra på den linjen dem valt. Men då ska laget vara sammansvetsat o redo från o med september/oktober. Dem behöver inte som andra år spela ihop laget innan allt sitter o ser bra ut. Med detta sagt:om de går åt skogen o resultaten inte går vägen, då sitter inte Sjöström löst- då ska han bort!! O då äre dags att agera fram till deadline i februari eller bara inse att de blir en mellan säsong o rensa laget på spelare vars kontrakt går ut till nästa säsong o bygga nytt slagkraftigt lag

        • Kommentar avatar
         Rallyclay, 1 år sedanSvara

         Får hoppa det, blir nog en glass i solen istället. Är inte direkt orolig än men klart att det finns mycket som måste klaffa. / Claes

         • Kommentar avatar
          John, 1 år sedanSvara

          Tror nog många fans hade varit mer förlåtande om man sett en ödmjukhet från den sportsliga ledningen.
          Ta det där med den store backen. Fansen skrek högt. RR svarade drygt " vaddå ska han spela hela tiden eller" som förklaring till att det inte behövdes någon sådan back. Sen hade man ändå rykt i Rahimi. Och till slut tog man in Weber. Då fanns det ju insikt att det behövdes muskler. Varför var då RR så dryg mot fansens önskan?
          Finns ju fler exempel som fixering vid viss statistik, vägran att kommunicera den sk analysen till fansen.
          Konstiga uttalanden som retar upp - vi har lika bra offensiv som Växjö, JG vinner matcher osv.
          Som fanatisk Frölunda fans läsar man allt och ser igeomom detta snömos från sporten och så blir man genuint förbannad över att de inte visar oss fans lite mer respekt än att servera snömos tillsammans med syrliga passningar från Herr Ordföranden. Jag efterlyser ödmjukhet mot de 10 000-tals fans som älskar Frölunda.

          • Kommentar avatar
           N, 1 år sedanSvara

           Jag förstår irritationen hos fans, men samtidigt kan ju inte Frölundas ledning vara alla fans till lags, jag tror många fans har olika åsikter i det hela. Lite som Henrik skriver , man får nog avvakta och se , det kommer blåsa hårt på toppen om detta inte lyckas men samtidigt är detta vägen Frölunda tror på och då får man ju acceptera den. Finns ju faktiskt inget som säger att en kille med kontrakt på 350 000 från KHL kommer in och gör 25-30 mål heller. Är nog läge för oss alla att lugna ner oss lite , se vart det barkar och sen kan man ha åsikter om det går bra eller dåligt , men som sagt, de är den här modellen Frölunda tror på och ledningen får de säkert hett en bit in i säsongen om de inte fungerar.

           • Kommentar avatar
            EDWARD 51, 1 år sedanSvara

            Till något helt annat. Läser att fd. Tre Kronor-spelare är anhållen och att han går under epiteten "Hockeyprofilen". Undra om han har varit lika kulturbärande i sitt slag eller tillnärmelsevis kanske något mer liknande som "Kulturprofilen"?

             Kommentar avatar
             Peter Paegle, 1 år sedanSvara

             Edward....det verkar vara Dick. A

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 1 år sedanSvara

             Tack för replik Peter Peagle! Ja, som det alltid blir med sådana här saker, start av en gissningslek. Tänker på en annnan som tidigare har varit ute med "sällskap", "Mr. Useless".

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 1 år sedanSvara

             *illa ute

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 1 år sedanSvara

             Det är inte Dick A.

           • Kommentar avatar
            Peter Paegle , 1 år sedanSvara

            Kör på Leman ! Alltid läsvärt ! Jag tror Frölunda kommer ligga runt en 3:e till 8:e plats nästa säsong och värva in 1 toppspelare vid sista transferfönstret. Jag kommer gå på matcher oavsett hur det går. Äkta supportrar följde med även i kvalserien på 90-talet. Små marginaler i SHL. Och VF hade mycket skador återigen , medans tex Växjö slapp skador

            • Kommentar avatar
             JT, 1 år sedanSvara

             Jag kommer att fortsätta älska mitt Frölunda oavsätt vad. Litar till 100% på RR & co !!

              Kommentar avatar
              Henrik, 1 år sedanSvara

              Instämmer!

              Kommentar avatar
              Daniel B, 1 år sedanSvara

              Jag kommer fortsätta köpa säsongskort. Det har inte ändrats bara för att jag är orolig över truppen. Som jag skrev för ett tag sedan, jag kommer ge det 10-15 matcher för att se hur det går. Jag hoppas RR och Johan får rätt när dom säger att dom tror på truppen.

            • Kommentar avatar
             Ulf friman, 1 år sedanSvara

             Mitt tycke är att det är trams på många kommentarer om värvningar, spelare, prestationer, inte gå på matcher osv. Jag är en Frölunda Fantast/Fan vad ni en vill kalla det. Jag håller på dem i vått och torrt. Jag var med i Div1 då var det många tårar men jag övergav inte mitt lag då. Jag Gläds åt framgångar, då blir det så mycket större när de överbryggar tvivel och mindre bra spel. Det är inget kul om samma lag skulle vara överlägsna år efter år. Det är som livet upp och ner. Förra säsongen anser jag var godkänd en tredje plats och nästan en 2:a får räknas som VG. Sedan kan man väl mer Önska men vi har det laget vi har. Och tror att ledarna i Frölunda gör sitt yttersta för att få ett så slagkraftigt lag som de kan. Om nu Frölunda skulle vinna nästa säsong skall vi andra peka finger till belackarna då? nä det skulle inte jag göra ialf. Nästa säsong är ett oskrivet blad nu och det det är inte färdigt skrivet för än i April 2019.
             Vi kan glädjas åt flera delmål under 2018/2019
             Gå vidare i CHL.
             Ta sig till slutspel i SHL (hoppas top2)
             Gå långt i CHL och ta tillbaka bucklan
             Och sedan minst Semifinal och sedan seger i SHL.
             Tack för ordet //Ulf

              Kommentar avatar
              generalen , 1 år sedanSvara

              jag hade tyckt det var extremt kul om Frölunda var överlägsna år efter år

              Kommentar avatar
              Julius, 1 år sedanSvara

              Jag är Godare!!! Gör det mig till bättre människa? Klart ambitionen på en av shls största klubbar skall vara SM guld!!! Allt annat än denna ambition är skitsnack... Klart man inte kan vinna på beställning men att sänka ambitionen för att lagsammansättningen inte finns är icke godkänt

              Kommentar avatar
              Julius, 1 år sedanSvara

              Gaisare*

              Kommentar avatar
              Håkan G, 1 år sedanSvara

              Man kan väl hålla på sitt lag och samtidigt kunna göra en analys av värvningar etc...vi är supportrar, varför tror du vi är så upprörda???

            • Kommentar avatar
             Peter Paegle , 1 år sedanSvara

             Huselius är på tapeten tydligen !

              Kommentar avatar
              John, 1 år sedanSvara

              Jag som trodde att det bara var invandrare som höll på med sånt.

            • Kommentar avatar
             Danne, 1 år sedanSvara

             Bra jobb HL! Dock lite väl snällt av dig att sätta SHL som nr 3 i Näringskedjan;-) Hockeymässigt, absolut, men vi vet att flertalet styrs av pengar och då halkar vi nog ner 1 snäpp till iaf. Minst.
             Jag är pessimistisk inför kommande säsong, men mer utifrån hur man hanterade kontrakten INNAN denna säsong. Det gör att vi sitter som vi gör nu. Skall inte sparkas spelare, rakt av. Ser ju självklart att ekvationen spelare ut-spelare in saknar balans och sänkt tänkt produktion och kvalitet avsevärt. Stommen och lagbygget är/kan bli bra, men i ärlighetens namn saknas en 1a spade och 2-3 forwards med spets. Kan bli ok ändå, men skulle inte sätta några pengar på det. Men men, tiden får utvisa. Själv kommer jag självklart se alla matcher via cmore, som vanligt. Är för härdad genom alla år för att ändra mina känslor till VF. Kämpa på HL!

             • Kommentar avatar
              Håkan G, 1 år sedanSvara

              1. Hur kan man tappa i princip alla offensiv spets och tro att nästa säsong ska bli bättre. Vi var chanslösa redan denna säsong mot Malmö som i sin tur var chanslösa mot Växjö. Ska vi låtsas gå på det?
              2. Tim är nog en bra värvning. Kommer nog göra mycket nytta i grundserien då snabba, unga spelare tillåts ”glida förbi”
              3. Om bara ledningen tror på laget och ingen utifrån gör det går det inte att få hit den riktigt vassa målskytten. Bra spelare vill alltid gå till ett lag som kan vinna guld. Värvningarna ses förmodligen av omvärlden som att Frölunda har en inkompetent ledning.
              4. RR, fortsätta presspel. Vad ör allt han har lört sig efter uttågen de senaste säsongerna och hur syns det på lagbygget?


              Lämna en kommentar