Mina förväntningar på Frölundas spelare 19/20


► Strömstad Hockey Classic med början i kväll.
► Champions Hockey League nästa vecka.
► Allvaret närmar sig för Frölunda – här går jag igenom hela laget, alla spelare, och ger er mina omdömen och förväntningar.
► Håller ni med? Säger ni emot? Kom gärna med åsikter. 

Rakapuckar.com bild

Vad kan man förvänta sig av Frölundas spelare säsongen 2019/2020? Jag ger er mina tankar och funderingar här.


NÄR DEN LILLA miniturneringen Strömstad Hockey Classic kickar igång i Lionshov (Skee) i kväll så är Frölunda rätt stor favorit hos min partner Coolbet.

1,71 för 031-seger, hela 3,90 om det blir glad daladans i Leksandsdräkt.

I träningsmatcher är det om möjligt mer svårtippat än vanligt, jag har inget vettigt att komma med, men gillar ni att sätta en tjuga eller två blir jag glad om ni gynnar Coolbet.

Själv går jag nog på oavgjort till 4,40. Fråga mig inte om varför ...

Direktlänk till hockeyoddsen här.
Finfint välkomsterbjudande här.

Frölunda släpper sitt lag senare i eftermiddag, vilar någon eller några ”veteraner”, Brandon Gormley är småskadad.

I Leksand är backen Mattias Karlsson på väg mot comeback men har en bit kvar, Spencer Abbott kommer senare i höst, nye slovaken Marek Hrivik ännu inte spelklar.

Häng med i kväll, tack vare Growlin’ Andy tar jag mig upp och ner till norra Bohuslän och ni får en rapport framåt kvällskröken.

Nå, till saken – här är mina tankar om Frölundas spelare inför säsongen 19/20. Vad känner ni när ni läst? Är jag snett på det? Tyck gärna till. 

 

## Målvakter
Johan Mattsson

* Genombrott förra vintern, fick uppleva ett stort slutspel för första gången, nu ska han följa upp det, gå in i säsongen mer som en nummer 1. Älskar att spela mycket, bör inte vara några problem, det känns också lugnt och harmoniskt vid sidan om numera. Jag ser inte att Mattsson inte ska vara en av ligans bästa den här säsongen också.

Niklas Rubin
* Oskrivet kort så till vida att det inte blev nog med spel i Luleå för att vi riktigt ska veta var Rubin står i SHL. Men rätt god chans, känner jag ändå, att Kungsbackakillen kliver fram på ett bra sätt. Trivdes inte i Norrbotten, hemma nu, och hans insatser i Tingsryd (med Mikael Sandberg som tränare) var så bra att han borde kunna vara en klart duglig SHL-keeper. 

## Backar
Julius Bergman

* Oerhört intressant att se var Bergman står, hur han hittar rätt i sin omstart på svensk is, och hur lång tid det tar. Bör ha plockat upp mycket under sina fyra år i AHL, vuxit upp till man, men hur han överför detta till Frölundahockeyn … helt enkelt svårt att säga. Har storleken, rätt bra skott, och en skön ambition att visa vad han kan.
Spännande som tusan, tycker jag.

Rakapuckar.com bild

Viktor Ekbom
Ett år säkrare och tryggare, tror inte Frölunda förväntar sig mycket mer, möjligen mer av samma, för det var gott nog. En stabil pjäs i defensiven, en som vet precis vad han ska göra och gör det.

Brandon Gormley
Borde kunna börja på den nivå han avslutade förra säsongen, lite tryggare med pucken, lite mer aktiv, lite större i spelet. En vass PP-back som erbjuder ett skotthot, där är han oerhört viktig för Frölunda eftersom han och spelsnillet Ryan Lasch läser varandra bra.

Anders Grönlund
Kom från ingenstans (nåja, Pantern) och gjorde succé, blev lite av publikfavorit också, den defensive backen som noterade nio (!) poäng på 16 slutspelsmatcher, lika många som på 48 i grundserien. Grönlund som etablerad SHL-back, kan han spela samma ödmjuka hockey, göra jobbet först, nöja sig med det lilla, fylla på när det är läge? Han tycks inte som killen som svävar iväg.
Men det är en annan situation för pitepojken nu, just sayin’ …

Theodor Lennström
Jag gillade verkligen hans skridskoåkning, hans puckbärarvilja, hans förmåga att starta spel förra säsongen. Men Lennström föll lite bort i Färjestad där det sattes ett frågetecken för hans defensiva kvalitéer (och dessa rätades inte ut i första Frölundamatchen). Med Göteborg som bas ska, är tanken, Lennström ges större möjligheter och mer förtroende.
Tar Stockholmskillen vara på det, visar han att han kan mer när han får spela mer, att han kan sköta även det defensiva jobbet, eller visste Färjestadstränaren Johan Pennerborn precis vad han gjorde? Det är jag nyfiken på. Bra utväxling för 24-årige Lennström skulle betyda mycket för Frölunda som verkligen behöver den här spelartypen.

Jacob Moverare
Minns att jag poängterade när utlåningen blev klar: ”Bingo för Frölunda.” Den känslan har inte förändrats. Moverare gör inga 30 poäng, han är ingen Daniel Rahimi i egen zon, men han är mästerlig på att vinna sina dueller, snabbt ta sig ur egen zon via det korta passet eller det längre på forward i fart. Killen från Östersund ger Frölundas spel fart, ser till att laget inte fastnar i egen zon – och vikten av detta kan inte nog understrykas.  
Moverare bör fortsätta där han slutade.

David Printz
Kom sent in förra säsongen och stabiliserade med sin rutin, sin fysik, sin förståelse för att spela rejält och enkelt. Hade en skön attityd där han ödmjukt accepterade sin roll, tog de minuter han fick, och 39 år gammal gissar jag att han inte tänkt om.
Man vet vad man får med Printz, jag räknar med att Frölunda ser honom som en trygg resurs skulle det klicka på annat håll. I ett slutspel växer Printz värde.

Karl Stollery
Värvad som en topp 4-back, här för att vara lite Jonathan Sigalet, lite Chay Genoway, men framför allt mycket Karl Stollery. Oliver Lauridsen gav kanadensaren fina vitsord från KHL-tiden i Jokerit, där stod Stollery inte ut, petad i en del av slutspelsmatcherna, men sådant där säger inte allt, minns att Brandon Gormley hade svårt att imponera i TPS Åbo.
Jag förväntar mig att Stollery spelar rutinerat, smart och enkelt från start, sakta men säkert vänjer sig vid Frölunda och SHL, att han med tiden (minns att det dröjde innan Genoway hittade rätt) visar sig värdefull genom att bidra en del offensivt, inte minst via den fina skridskoåkningen. Hur värdefull? Ja, det återstår att se. Finns en osäkerhetsfaktor här.
Enkel, trevlig kille, odraftad och har gått den långa vägen. Bra attityd, tycks det mig.

Rakapuckar.com bild

** Backar som utmanar underifrån i händelse av skador kan vara Filip Persson (-00, HC Lidköping), Gustav Berglund (-01, HV71), Måns Krämer (-01, Rögle). Lite tidigt än, kanske, för -02:orna Theo Nordlund (HK Kings) och Axel Kumlin (Österåker).

## Forwards:
Patrik Carlsson

Om man ska ta fram ett enda exempel på en spelare som helt enkelt inte vet hur man är dålig – då går man till Patrik Carlsson. Karln kan inte sätta ihop orden ”dålig dag” och använda dem i en mening, hans dagar/kvällar är antingen helt okej, bra, eller mycket bra.
Ruskigt värdefull, kan användas i olika positioner, lyfter andra, tar för sig lite mer nu än före trippen till Finland, lite fräckare, och jag ser bara att han fortsätter på det spåret. Het på flera träningar.

Samuel Fagemo
Har sluppit undan lite av Pär Edlunds ”tortyrträning”, var iväg med juniorlandslaget första höstveckan, kanske är det därför han sett piggare ut än de flesta. Eller så är det bara för att Fagemo rider på förra vinterns framgångsvåg och har självförtroende i varje aktion. Tanken är att han ska till Los Angeles för att visa upp sig, ge Kings en chans att se var han står på smala rinkar i konkurrens med NHL-spelare, sedan komma hem för ännu en SHL-säsong. 
Det kan vara svårt att flänga fram och tillbaka över Atlanten, skifta fokus fram och tillbaka, men unge Fagemo tycks rätt obrydd av sådana saker. Lite Rasmus Dahlin över honom, han bara kör.
Jag tror 19-åringen kommer hem, skakar lite på sig och efter ett tag bidrar med samma sak som under guldsäsongen: mål, framfusighet, ett jäkla go’.
Risk/chans att han tar en NHL-plats? Visst finns den, men sannolikt dröjer debuten ett år. Skulle Frölunda tappa Fagemo redan nu vore det en stor förlust.  
Info: Fagemo kan skickas hem från Kings träningsläger, tidigt eller sent (då missar han början av SHL), han kan också spela upp till nio NHL-matcher innan Kings behöver fatta beslut om hans säsong. Men NHL eller SHL – AHL inte aktuellt. Så säger regelverket eftersom Fagemo är under 22 och inte draftad i förstarundan.  

Max Friberg
Förra vintern vann han över sina tvivlare, lyckades med mer, fick samma lyft som resten av laget efter CHL-triumfen, och en poäng per match i snitt under slutspelet visade ju bara att Friberg var bäst när det gällde.
I grund och botten arbetar Friberg hockey, han har nu visat att han även kan spetsa till saker och ting. Jag förväntar mig inga 50 poäng av Skövdekillen i vinter, men han börjar på en klart högre nivå än så här dags i fjol – plus att hans enorma vilja och tävlingsskalle sätter ett slags norm för vad som är okej i Frölunda.
Friberg är lika arg isen som han är glad utanför.

Simon Hjalmarsson
Det blir spännande att se hur han och gamle juniorvännen Nicklas Lasu fungerar ihop, om de får till det med Ryan Lasch, om ”Hjalle” på en vinge är lika bra som ”Hjalle” som center. Positionen är kanske inte det viktiga, men jag tyckte smälänningen som en gång var poängkung excellerade när han fick det stora ansvaret mellan anfallsglada Lasch och Samuel Fagemo. Nu har Lasu lite av den rollen, och … tja, jag nöjer mig att skriva att det är annorlunda för Hjalmarsson nu. Nyfiken på att se hur det blir.
Du får alltid ett stenhårt, uppoffrande och laglojalt jobb av Simon Hjalmarsson. Där ser jag ingen skillnad.

Ryan Lasch
Har aldrig legat under 50 poäng under sina fulla Frölundasäsonger, har aldrig gjort annat än levererat, levt upp till kraven som kommer med hög lön och stjärnstatus. Försäsongen är inte amerikanens tid, han spelar sig i form för att när allvaret börjar vara som vanligt: mer eller mindre bra, alltid bidragande till Frölundas framgång.
Jag hittar inga tecken i skyn som säger att det ska se annorlunda ut i vinter.

Nicklas Lasu
Här är jag mycket nyfiken: vi har skrivit så mycket om det, Nicklas har själv pratat om det, att killen från Mölndal kommer hem från Finland som en ”större” spelare, med en hel del trevligt adderat på kapacitetskontot. Tog en större offensiv roll i Kärpät, får chansen att göra det även i Frölunda. Känner han press på sig inför hemmafansen, i sitt hjärtas klubb? Går övergången från gamla Lasu till nya Lasu smärtfritt? Tar det tid?
Spännande, känner jag. Men det finns också en viss osäkerhet. Eller kalla det nyfikenhet, om ni hellre vill.

Rakapuckar.com bild

Joel Lundqvist
Hos en del är det populärt att hamra in: ”Joel ska inte ha en offensiv roll längre” och snöa in på att denne ofta står uppsatt som förstecenter. Då har man missat att Frölunda inte har en uttalad förstakedja, att det snarast är enheter med olika egenskaper, alla med förmåga att såra (när det går som man vill …) men också med kapacitet att försvara. 
Bättre tränad, med ny skridskoslipning och stor revanschlust studsade kaptenen tillbaka förra vintern, dels i själva spelet, dels via 13+6 mål. Så vältränad, så mentalt skarp som Lundqvist är ser jag inte åldern (37) som ett hinder för att han inte ska vara lika bra i vinter. 
Jag ser framför mig en kapten av samma kaliber.   

Joel Mustonen
Mådde, likt namnen Lundqvist och Max Friberg, väldigt gott av umgänget, den här kedjan klickade verkligen, alla individer tycktes växa och … tja, de gillade verkligen varandra. 
Mustonen har (förutom arbetskapaciteten) speeden, han har förmågan att hitta öppna ytor, han kan se ruskigt bra ut för att ibland falla bort lite grand. Jag är nyfiken på att se om 26-åringen kan ta vara på trivseln i Lundqvist-kedjan och ta ännu ett steg den här säsongen, bli lite stabilare, göra lite mer.

Mats Rosseli Olsen
Här är jag också nyfiken, för norrmannen är ju lite som Mustonen, kan ibland se så väldigt bra ut (ni vet, när han tror på sig själv och bryter in på kassen) för att sedan falla tillbaka och vara mer osynlig.
Fick ett lyft med Patrik Carlsson (vem får inte?) och Rhett Rakhshani, nu ska norrmannen klicka med Johan Sundström, i alla fall inledningsvis. 
Jobbet, vinnarskallen, attityden – den erbjuder ”Rosse” alltid. Men vad mer blir det i vinter? Svårt att veta, känner jag.

Jacob Peterson
Har verkligen något att leva upp till, så som han kom in och tog för sig i slutet av förra säsongen. Direkt belönad av Roger Rönnberg i höst, 20-åringen från Lidköping får en viktig roll som ledare för kedjan med Carlsson och Rakhshani.
Lätt att slå ur underläge, svårare att palla för tuffa förväntningar, man bör ha respekt för att detta är Petersons första hela SHL-säsong, men av vad jag såg mot HV (jag vet, träningsmatch), av vad jag sett på träningar, jag förväntar mig rätt mycket av skaraborgaren i vinter.
Vi stannar där, tror jag.

––––––

Ni hänger väl med på Instagram?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on

––––––

Rhett Rakhshani
Har jag redan använt ordet ”spännande” en massa gånger? Okej, förlåt, men jag vill gärna trycka in det här också, för amerikanen växte ju oerhört under förra säsongens gång, nu kommer han inte in sent, nu är han med från start, bättre tränad, mer van vid allt runt omkring, och sammantaget … tja, Rakhshani ska vara en vassare spelare för Frölunda nu. Än mer betydelsefull. I alla fall betydelsefull i ett tidigare skede. Fler mål, fler pass, fler bra aktioner.
Förväntar jag mig det? Ja, det gör jag. Allt annat vore överraskande.

Lucas Raymond
Det jag är säker på är följande: Lucas kommer få sina chanser, han kommer gå in med självförtroende och försöka göra det bästa av den istid han får. Sedan, hur långt den här 17-årige supertalangen når redan i vinter, det är oerhört svårt att spekulera i, det hänger på honom själv, det hänger på hur övriga forwards spelar, det hänger på om skador/avstängningar öppnar luckor.
Man ska ha respekt för att Lucas bara är 17, som topptippad inför NHL-draften blir det också en säsong fullt av massmedialt fokus. Man ska också betänka att killen inte bara är tekniskt skicklig utan även smart, mogen, och jag kan mycket väl se honom växa in i seniorkostymen.   
Att förutspå något är svårt på gränsen till omöjligt, men får jag gissa så är det något slags kombo av stora minuter i J20 och en hel del bra i SHL.
Ska vi använda oss av det där S-ordet, kanske? Mm, tror det, va?

Sebastian Stålberg
I förväg, om man tänker sig 14 forwards hela, Samuel Fagemo tillbaka … jag kan väl förstå att en del supportrar känner att Stålberg är en av de som kommer få slita för en plats, för sin speltid. Ska till exempel Raymond in, tja … då måste ju någon ut. 
Men jag har gillat vad Stålberg visat mot HV och Växjö, han är något av en kärnspelare i Frölunda, har ett hjärta som slår för klubben, det visar sig alltid i attityd och kamp, och spelmässigt glimtar han då och då till och visar att han både är stark på pucken, kan slå ett bra pass och framför allt ta trissan mot mål. Jag minns en del bra PP-insatser när Lasch var skadad förra vintern.
Förväntan: snäppet mer än jag såg guldsäsongen, faktiskt. 

Johan Sundström
Vad skriver man som inte redan är skrivet? Det är lite av fansens hjälte som är hemma (två år i KHL), en center som ska vara bärande i Frölundas jakt på framgång.
Själv ställer Sundström höga krav på sig från start, men jag känner väl så här: två skadefyllda säsonger måste märkas, för även om göteborgaren fått bra försäsonger, inte är dåligt tränad eller märkt fysiskt av skadorna på minsta vis, så kommer han utan den där självklarheten i spelet, den man får av regelbundet matchande, av framgång, av känslan att allt liksom studsar med.
För Sundström har det snarast ideligen studsat mot på slutet.
Jag förväntar mig att han är helt okej från start men tar en allt större roll ju längre säsongen lider. Hur stor? Väldigt svårt att säga, faktiskt. 

* Forwards som utmanar underifrån: Karl Henriksson (01, Mörrum) är definitivt en sådan, Jonatan Lundin Andersson (-00, Hanhals) visade redan förra vintern att han håller, kommer spela en hel del division I-hockey med Hanhals Kings i vinter men är klart tänkbar när hans rejäla spelartyp behövs i Frölunda. Elmer Söderblom (-01, Hovås) är intressant med sina mått 200/100/50. Det sista? Skostorleken …

***

Gillar ni att se hockey på lokal? Då tipsar jag om O’Learys Avenyn.

Här sänds alla Frölundas matcher, må det vara SHL eller CHL.

Daniel och personalen tar emot er på bästa sätt.

Förresten: ringa in 11/9 i era almanackor, boka in den kvällen. Jag återkommer om varför.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

***

Strömstad Hockey Classic sänds på C More, Sportkanalen visar Frölunda–Leksand i kväll.

Torsdag,19.00: Leksand–Frölunda
Fredag, 19.00: Färjestad–Leksand
Lördag, 16.00: Frölunda–Färjestad

***

Ni som använder er av Twitter, haka gärna på här 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
19 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Robert Ström, 11 månader sedanSvara

  MÅSTE SÄGA DET ÄR KONSTIGT OM EN BACK SOM TEODOR ÄR OSÄKER I DEFENSIVEN PÅ DENNA NIVÅ....DEFENSIVEN ÄR JU DET EN BACK SKALL VARA NUMMER I OCH ÄR HAN SEDAN BRA I OFFENSIVEN ÄR DET ÄNNU BÄTTRE INTE TVÄRTOM....DÅ ÄR HAN JU FEL PLACERAD...SOM ATT SÄTTA ZLATAN SOM BACK OCH DET BARA RAMLAR IN MÅL BAK...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Kom åt Caps Lock, kanske? ;) Alla spelare har olika styrkor, Erik Karlsson var inte den vassaste backen i defensiven när han kom fram heller. Gick bra ändå.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 11 månader sedanSvara

  Gedigen genomgång! Måste ha tagit tid!
  Mycket intressant läsning, uppskattar...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Kul om det uppskattas.

 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Riktigt bra, Leman! Vad ger du respektive lagdel för betyg? Så här på förhand. Tänker då målvakt, backar och forwards. Alltså ett gemensamt betyg per lagdel.
  Blir en väldigt spännande säsong! Av många anledningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oj, sådant där har jag väldigt svårt med. Betyg som jämför ... säsongens lag med förra säsongens, Frölunda med andra SHL-lag, eller vad? Svårt att hitta en riktigt relevant skala, känner jag. Men ... lite på skoj: 4 – 3,5 – 4,5.

   Kommentar avatar
   DD, 11 månader sedanSvara

   Ja, precis. AB gör en ranking där de betygsätter alla lag. FHC hade där 3, 3, 5 för målvakter, backar och forwards. Tycker nog dina betyg är närmare mina. Hade nog satt 4, 3.5, 5.

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 11 månader sedanSvara

  Vi fans får ha lärt oss att ha lite mer tålamod än förra säsongen. Bitarna föll ju då verkligen på plats till slut. Om det går knackigt för laget eller för några enskilda i början skall jag försöka vara en av dem som som gnäller mindre än förra året :)
  Tack för genomgången.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Alltid bra att tänka efter före ... ;)

   Kommentar avatar
   Christoffer , 11 månader sedanSvara

   Heh har inga stora förhoppningar på tongångarna här inne om det går lite segt... förra säsongen i Finalserien tog det ju 1 period av dåligt spel innan folk började bli negativa...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag väljer att ha glömt.

 • Kommentar avatar
  Mogge, 11 månader sedanSvara

  Per Edlund verkar vara något man kan skrämma barn med. Jag har sett ex antal Inside Indians nyss. Bragebacken mm. Tuff träning. Kanske femtonårsgräns borde införas på det? Men det verkar ge resultat iaf

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Man blir rädd bara man tittar på Pärra. ;)

 • Kommentar avatar
  Mattias, 11 månader sedanSvara

  Om 14 forwards är matchredo och Raymond visar sig leva upp till dem, av många, högt ställda förväntningarna, en god SHL-nivå. Vem petar han då?
  Även om jag gillar hur Stålberg krigar och Mustonens driv i spelet ser jag tyvärr att någon av dessa herrar får låna ut sin tröja till Raymond. Eller vad säger du HL, tror du Stålberg är för mycket av en kärnspelare? Eller skulle Rönnberg och Co. kunna bänka en lirare som Rhett (om en junior gör mer poäng)?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag tror det är direkt omöjligt att i dag säga vem eller vilka som kan komma att stå åt sidan. Det handlar om prestation. Skulle Rakhshani ha en jättetung höst, inte alls få till det, så ... visst kan han stå utanför. Finns väl några untouchables, som Joel, Lasch och så där, men i stort handlar det om att prestera – plus att en laguttagning alltid handlar om balans.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Blev många "handlar" där. Sorry.

   Kommentar avatar
   Mattias, 11 månader sedanSvara

   Det är ur "untouchable"-perspektiv min fråga grundar sig. Det känns som det på forwardssidan består av många sådana. Känns inte som att exempelvis Friberg, Lasu eller Sundström med flera heller kommer kunna ställas utanför. Men självklart, presterar de inte så... Får inte ihop så många alternativ att ställa vid sidan för Roger.

   Kommentar avatar
   LQ, 11 månader sedanSvara

   Mattias: Känns som det bara är Stålberg, Mustonen och MRO som kan komma att petas på kort sikt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tror inte det är så enkelt. Handlar om vilka enheter som fungerar, vilken typ av spelare som ska in, vill du flytta på t.ex Stålberg för att få in Raymond, hur blir balansen? Och så vidare. Svårt spekulera i innan du sett en gäng matcher. Plus – sällan är alla hela och friska.

   Kommentar avatar
   Mattias, 11 månader sedanSvara

   Håller med Henrik. Spekulation ska vara svårt ;) Man gör det ju inte i något produktivt syfte utan enbart för nöjets skull så då får man killgissa lite. Tror tyvärr inte situationen med många forwards kommer bli ett lyxproblem, snarare en räddning.

   Kommentar avatar
   LQ, 11 månader sedanSvara

   Tänker mest att om Raymond imponerar så mycket att han "måste" in i laget till SHL-starten, så det nog någon av de tre herrarna som får stå åt sidan till att börja med. Fast då är ju Fagemo i USA och en plats ledig eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Precis. Så dags bara 13 fw. Först senare ev någon på läktaren. Samtidigt – hur ofta är alla hela, friska och tillgängliga?

   Kommentar avatar
   LQ, 11 månader sedanSvara

   Inte allt för ofta att alla är tillgängliga. Förmodligen blir detta en icke fråga, men kul att spekulera lite :)

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 11 månader sedanSvara

  Väldigt bra summerat om spelarna ! Kommer bli spännande ! 11/9......inga terrorattentat på gång nu Leman ?!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oj, nej ... det var liksom inte tanken.

   Kommentar avatar
   Peter Paegle, 11 månader sedanSvara

   Skojar bara lite ! Hehe

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  Emil, 11 månader sedanSvara

  Tjena Leman!
  Hur tror du att man agerar om någon av målvakterna går sönder? Tar man hem AS från Tingsryd eller är det någon i J20 som står på tur att få vakta båsdörren?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Beror på hur illa skadan är. Om långtids så ... kanske Arvid, om han gått bra i allsvenskan. Annars kan det bli så att man värvar in någon.

 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 11 månader sedanSvara

  Oj oj oj, är helt färdig efter att ha läst denna grundliga genomgång ;)
  Hur var inte du då när sista tecknet satt?
  Skämt o sido, stort tack för en sån här genomgång, MYCKET uppskattat!
  Är själv mest nyfiken på Jacob Peterson denna säsong. Ska bli kul att se honom med det självförtroendet (Som han borde ha efter slutspelet ifjol) gå in med två vassa kedjekompisar. Kan bli utveckling där tror jag! Spännande var ordet :)
  Sen alltid lika nyfiken på när Joel ska "gå ner sig"? Hur länge ska karln orka på den här nivån med alla snabba och framfusiga ungdomar? Lite likt Joakim Lindström i SAIK; har inför många säsonger sagt att nu kommer han inte göra lika många poäng men, ja du vet själv!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Glad att du gillade, Stefan. Förstår att du ser fram emot Jacobs säsong, det gör nog många. Inte minst Dallas Stars.

 • Kommentar avatar
  Conta, 11 månader sedanSvara

  Mycket mycket bra genomgång av truppen Leman. Kan inte käfta emot om enda spelarbedömning

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  Stig Borlinger , 11 månader sedanSvara

  Glöm inte att Frölunda har en motståndare i varje match.

   Kommentar avatar
   Manne, 11 månader sedanSvara

   Har de? Jag trodde nog att det var tomt från röd och ner till målet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Nu förstår jag inte riktigt, Stig – vem glömmer det? Det här var en genomgång av spelarna i Frölunda, vad jag tror de kan bidra med, vad det bör kunna prestera. Huruvida Frölunda sedan vinner få eller många matcher, det var ju inte det texten handlade om.

 • Kommentar avatar
  Mackan, 11 månader sedanSvara

  0-0 i Skee

  • Kommentar avatar
   Mogge, 11 månader sedanSvara

   Idag borde vi leda med ett par puckar iaf.

   • Kommentar avatar
    Rune, 11 månader sedanSvara

    Lennström sett helt ok ut så långt. Han var ju rätt stirrig bakåt sist.

    • Kommentar avatar
     Rune, 11 månader sedanSvara

     EkBOOM!

     • Kommentar avatar
      Karl G Züm, 11 månader sedanSvara

      Topp 5 19/20: Moverare, Lasch, Mattson, Friberg, Joel
      Bubblare: Purre, Gormley, Fagemo, 59, Petersen,
      Behöver visa lite mer: Rhett,
      Frågetecken ännu så länge: Sundström, Lasu, Lennström, Stollery

       Kommentar avatar
       Manne, 11 månader sedanSvara

       Peterson.

     • Kommentar avatar
      Ida, 11 månader sedanSvara

      Fy vad fult Ritola spelar, vilken gris!

       Kommentar avatar
       Manne, 11 månader sedanSvara

       Blir så när man inte hänger med i tempot.

     • Kommentar avatar
      Benny S, 11 månader sedanSvara

      Njuter verkligen av att läsa dina tankar om laget. Du har en otrolig känsla med pennan, utan att sväva i väg. Bästa hockeysidan i Sverige, ohotat! (Visst, det hjälper ju att man är Indian, men ändå.)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

       Väldigt kul att läsa. Tack, Benny!

     • Kommentar avatar
      Håkan C, 11 månader sedanSvara

      bra genomgång, men var köper man skrillor storlek 50!?


      Lämna en kommentar