Häng med till Varberg – här spelare att hålla koll på


► Frölunda–Växjö i Varberg i kväll.
► Häng med på ett litet uppsnack på Facebook, start 18.15.
► Resultatet i matchen är förstås av rätt litet värde – men det finns saker och spelare att vara nyfiken på. Jag ger er några av mina tankar här.

Rakapuckar.com bild

LITE BEROENDE PÅ arbetsförhållanden inne i Varbergs ishall, men vill det sig väl kör Mathias Pelkonen och jag en kortare sändning med start 18.15.

Adressen kan ni: www.facebook.com/rakapuckarcom

Följer ni inte den sidan? Gör det – omedelbums …!

Skämt åsido, bara matchrelaterat snack den här gången, vi hoppas ge lite miljö inifrån den kalla ishallen, kollar laguppställningarna, snackar upp matchen och så vidare.

Har ni frågor så släng iväg dem, eller om ni hellre vill, bara kika in och se hur det ser ut – om ni inte själva är på plats, alltså.

C More sänder med start 18.50, självaste Johan Edlund som kommentator. Hög klass från start, alltså. Matchen visas även i Sportkanalen, möjligen är det fler av er som har den?

Nå, några funderingar från mitt håll:

Resultatet? I princip kan ni glömma det. 

Var det inte i fjol Frölunda körde över HV71 på försäsongen, bara för att hacka rejält när SHL väl drog igång? 

Eller var det ett annat år? Så dålig koll har jag.

Rakapuckar.com bild

Strunt samma, man ska i alla fall ta allt så här års med en oerhört stor nypa salt, lag ligger olika i tränings- och belastningsfas, det handlar om att se indikationer i sitt eget spel, hos olika individer, en vilja till kamp, mycket mer så än att bli topp tunnor rasande om pucken studsar fel i några avgörande moment.

Unga killar, spelare med mycket att bevisa, till exempel nyförvärv, kan ofta stå ut. Veteranerna, de vet att det är ett maraton och inget sprintlopp.

Men det finns en del spännande saker i kväll, tycker jag. Hålla lite koll på. Alls icke dra tunga slutsatser, men kika lite, spana lite, fundera lite.

I Frölunda:

Oliwer Fjellström och Jesper Emanuelsson

Fjellström fick fjolårssäsongen rätt förstörd av en fotskada, har mycket i sig, bra i box play, pigg och fyndig i offensiven, företagsam och kvick som en iller. Här finns kapacitet. Nyss uttagen i juniorlandslaget B, om man får kalla det så. Mer nedan.

Emanuelsson var en frisk fläkt i fjol vintras, rivig och aggressiv, mer ett renodlat offensivt hot, nu är både han och Fjellström med från start, med på allvar – och de båda 99:orna från Skaraborg (Lidköping/Skövde) blir spännande att följa.

Pricksäker pôjk. Jesper Emanuelsson gjorde det här fina målet på Johan Gustafsson när Frölunda internmatchade i måndags. Foto: MATHIAS PELKONEN


Samuel Fagemo

Vill utmana om en plats i A-laget, har 18-åringen vad som krävs? Vass målskytt, går rakt på kassen. Hur ser han ut?

Sedan … försvarsspelet, är det lite rejälare, lite enklare, lite robustare? Finns viljan, attityden?

Ungefär där tycker jag man kan stanna. Spelet med pucken, offensiven … kul om saker ser bra ut, ingen big deal om de inte gör det. Typ så. Det är den åttonde augusti. Solen steker. Betänk det.

I går skrev jag om att Ryan Lasch nog saknas i kväll, Fagemo får chansen där. Inte fått något lag i övrigt, men sannolikt ser det ut som när Frölunda tränat tidigare, läs mer om det här

Rakapuckar.com bild

I Växjö: 

Roman Horak och Austin Ortega

Visst finns nyfikenhet här gällande nyförvärven. Tjeckiske KHL-centern Horak, 27, ska ta en roll som nummer ett i mitten nu när Robert Rosén och Dennis Rasmussen lämnat, Ortega är en 24-årig kalifornier som är i Småland för att göra poäng, han gjorde 45 på 29 matcher förra säsongen – men i ECHL, AHL:s farmarliga. Kanske passar han bra in i SHL? Horak och Ortega lirar med Tuomas Kiiskinen i kväll.

Dominik Bokk och Jonas Röndbjerg

En 18-årig tysk och en 19-årig dansk – två av ligans största talanger. Större utrymme i vinter när Lakers släppt ifrån sig ett antal stora namn. Bokk och Röndbjerg har Linus Fröberg som center. 

I Växjö spelar förresten Varbergskillen Pontus Netterberg, kanske för hans skull det satts in extraläktare ... 

Vi ses i kväll då. 18.15. facebook.com/rakapuckarcom

Sedan på sajten efter matchen.

Rakapuckar.com bild

***

Juniorlandslaget är nyss tillbaka från en turnering i Kanada, redan 20:e till 26:e augusti är det dags igen, en fyrnationsturnering i Ö-vik – och nu har förbundskaptenen Tomas Montén tagit ut ett nytt lag.

Kalla det för B-lag. Nya spelare får chansen att visa upp sig, försöka imponera och spela till sig en JVM-tröja.

Frölundas Oliwer Fjellström är en av 13 forwards (och missar därmed turneringen i Skee där Frölunda möter Färjestad och Leksand). Utlånade Kalle Miketinac (Karlskrona) och Jacob Peterson (Björklöven) är också med i Monténs trupp.

Ser jag är rätt är en enda spelare kvar från ”A-truppen”, Rickard Hugg, Kitchener Rangers.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
6 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne , 11 månader sedanSvara

  En sak ska man ha klart för sig. Det finns ruskigt många bra spelare i SHL och inför den här säsongen är det väldigt många unga spelare som kommer bli väldigt intressant att följa, både i Frölunda och hos andra lag. Spännande!
  Både Emanuelsson och Fjellström kommer ytterligare kliv, om de får istid och får visa vad de kan.

  • Kommentar avatar
   Manne , 11 månader sedanSvara

   "ta ytterligare kliv".

   • Kommentar avatar
    Gammelwargen , 11 månader sedanSvara

    Våga vägra Facebook! ;-D

     Kommentar avatar
     Fredrik Björck , 11 månader sedanSvara

     Bra sagt, håller med!

   • Kommentar avatar
    robert ström, 11 månader sedanSvara

    Jag tror Frölunda kommer vara bättre detta år och att den nye backtränaren är bättre helt enkelt och dom spelare som kommit i år är bra mkt bra....vänta och se för jag är helt säker...

     Kommentar avatar
     Olle, 11 månader sedanSvara

     Tveksamt!!

   • Kommentar avatar
    C, 11 månader sedanSvara

    Ja, de vann med 8-1 mot HV71!

    • Kommentar avatar
     Mattias, 11 månader sedanSvara

     Var är Joel Lundqvist?

      Kommentar avatar
      Guest, 11 månader sedanSvara

      Säkerhets åtgärd


    Lämna en kommentar