Det enda man vet är att man inget vet ...


► Kan bli kul dragkamp om Theodor Lennström.
► Eller …valet är nog inte svårt. Om det nu ens presenterar sig. Tveksamt, kanske?
► Vad dillar jag om? Läs så förstår ni. Hoppas jag.

Rakapuckar.com bild

Jag använder Theodor Lennström som exempel på den osäkerhet som råder i hockeyvärlden.


NI SOM FÖLJER rakapuckar.com vet att SHL inte utesluter att spelare med nyskrivna NHL-kontrakt (plus gällande SHL-kontrakt, tekniskt sett "tjänstlediga") kan inleda nästa säsong i SHL, trots att den svenska toppligan annars inte tillåter korttidskontrakt. Sportchefen Johan Hemlin har bekräftat detta för mig under våren.

Frågan är fortfarande på bordet, senast i dag omskriven av HockeyNews.se.

Om detta blev verklighet skulle till exempel Theodor Lennström kunna spela några höstmånader med Frölunda innan han åker över Atlanten för att dra igång 2020/2021-vintern med Edmonton Oilers i … tja, låt oss säga november/december.  

Samtidigt kom i går från Montreal medierapporter (via Twitter) som sa att NHL ska ha gått med på att spelare som under våren/sommaren sajnat för NHL-klubbar ska få vara med redan när (om?) NHL-slutspelet börjar i augusti.

Rakapuckar.com bild

Nå, lite senare togs tweeten bort, Minnesotajournalisten Michael Russo rapporterade att NHL förnekade uppgifterna (stort intresse gällande Aleksandr Romanov och Montreal, Kirill Kaprizov och Minnesota), men ibland gäller ju faktiskt uttrycket "ingen rök utan eld."

Detta skrivet mest för att påvisa hur lite vi vet i detta osäkra läge. Det enda man vet är att man inget vet.

Lennström lär väl välja Edmonton före Frölunda skulle NHL trots allt säga "ja", (förutsatt att Oilers vill ha med den svenske backen i sin stora slutspelstrupp, förstås), men för killar som Mathias Bromé (Örebro) och Fredrik Händemark (Malmö) är SHL nog ett intressant alternativ, de tillhör NHL-klubbar (Detroit respektive San Jose) som inte kvalificerat sig för slutspelet.

Samuel Fagemo? Han var bara utlånad till Frölunda av Los Angeles Kings förra säsongen, har inget gällande SHL-kontrakt och är därför inte aktuell att börja hösten på svenska isar. Om nu inte SHL väljer att helt avskaffa regeln om att inte tillåta korttidskontrakt och istället gör ett coronaundantag.

Rakapuckar.com bild

Det tror jag inte.

Men man vet aldrig.

Det enda man vet ... ja, ni vet.

För övrigt är det inte heller klart med NHL:s tänkta sommar och höst-slutspel. Det är stora pengar som klubbarna går miste om utan slutspel, det är redan intäkter som  gått förlorade, och det kommer bli en ekonomiskt sett jobbig 20/21-säsong där det är högst ovisst hur det blir med publik.

För att det ska bli ett 19/20-slutspel måste NHL komma överens med spelarfacket NHLPA om en förlängning av kollektivavtalet, och just nu förhandlas det för fullt.

Sannolikt besked om detta, samt ”hubb-städer”, i slutet av veckan eller början av nästa.

Rakapuckar.com bild

Skulle allt rasa samman, skulle slutspelet frysa inne, då lär 20/21-säsongen börja mer på vanlig tid, då faller förstås tanken på att svenskarna med nyskrivna NHL-kontrakt ska börja säsongen i SHL.

För den som inte hade förstått hur stor osäkerheten är …

***

Frölundas superlöfte Fabian Lysell, 17, valdes av Vancouver Giants i kanadensiska juniorligan CHL:s importdraft i går.

Enligt Frölundas utvecklingsansvarige Mikael Ström blir Lysell kvar i 031-klubbens organisation, men innan vi hör det från Lysell själv, från spelarens agentur, så råder en viss osäkerhet även här.

Men att i rådande coronaläge lämna tryggheten på hemmaplan, jag vet inte, jag …  I min värld utvecklas Lysell bäst med bra träningar, bra förutsättningar i Frölunda och Sverige.

Samtidigt inser jag att äventyr lockar. Alla måste få välja sin egen väg.

Rakapuckar.com bild

***

Detta var alltså ännu ett litet inhopp under "semestern", jag återkommer vid behov. Ni behöver verkligen inte betala under en rätt textlös sommar, men för den som glömt i vår, det här gäller:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
18 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne , 11 månader sedanSvara

  Äh, låt de vänta på spel i NHL. Varför komma hit och spela i ett par månader för att sedan lämna? Skapar bara mindre istid för tex Norlinder/Johansson.

   Kommentar avatar
   Sothöna, 11 månader sedanSvara

   Instämmer till fullo.

 • Kommentar avatar
  Mackan, 11 månader sedanSvara

  Undrar vad som finns på Sjöströms Radar

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

   NHL säsongen rör ju till det extra för SHL-Klubbarna.

   • Kommentar avatar
    EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

    Tycker att vi befinner oss just nu i en slags "ovetandets oklarhetstid".

     Kommentar avatar
     R@Y, 11 månader sedanSvara

     Det vi med säkerhet vet, är att vi inte säkert vet.

     Kommentar avatar
     EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

     Lika säkert som den oundvikliga verklighten. Nej, nu får jag stoppa upp och inte bli alltför mycket morbid. ;)

   • Kommentar avatar
    Benji , 11 månader sedanSvara

    Om man vill spela ihop en grupp så funkar det såklart inte att ta in spelare man vet finns med begränsad tid och därigenom ge signalen till spelare som ställs vid sidan att dom ej är bra nog. Om skada finns i laget så är det en annan sak. I Frölundas fall är det än viktigare då den styrka som ev. finns i årets svaga trupp är kollektivet vi saknar totalt spets enligt mig så ser truppen om möjligt sämre ut än föregående säsong. Vi får hoppas att minst 2 av de unga spelarna blommar ut rejält för hur vi än vänder och vrider så saknar vi naturliga målskyttar totalt.

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     Håller med. Vi saknar det som verkligen avgör i slutändan, spetsen.

   • Kommentar avatar
    Marcus, 11 månader sedanSvara

    Just nu har vi inget topp 6 lag tycker jag, 7:e 8:e lag.

     Kommentar avatar
     Epoe, 11 månader sedanSvara

     Varför

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     Helt rätt Marcus.

     Kommentar avatar
     Rikard S, 11 månader sedanSvara

     Vi var kanske det men de andra lagen ser inte så heta ut heller..

     Kommentar avatar
     Benji , 11 månader sedanSvara

     Inte??? Luleå? Färjestad?Örebro? Inte starka?

     Kommentar avatar
     VF, 11 månader sedanSvara

     På "pappret" är ju egentligen oväsentligt - handlar ju om laget man får ihop. Hur man spelar tillsammans. Räcker väl att se på truppen vi hade 17/18. Skapliga spelare - inget guld. Skall bli spånnande att se hur man formar ett nytt anfallsspel - utan Lasch. Behöver inte vara negativt.

     Kommentar avatar
     Benji , 11 månader sedanSvara

     Förvisso men det kräver att ett flertal lag som är bättre på pappret misslyckas och att VF lyckas för vi är långt från att vinna pga bästa truppen. Allt snack om att inte värva pga convid 19 är bara tomt prat, lagen har köpt det dom vill. Förra säsongen saknade vi 2 bra backar och en bra målskytt utan att ersätta detta. Och än så länge så är det samma tunna trupp. En ok back in och en ok back ut (lennström) 2 bra forwards ut och en topp forward ut. En bra forward in (Mursak) så att säga att vi värvat bra är helt felaktigt. Det som är posetivt är att några juniorer får chansen i stället för att värva fler utfyllnadsspelare i 30+ åldern. Men SM guld kan absolut inte vara VFs ambition i år utan dom satsar nog mer på att fylla på kontot. Funkar säkert kortsiktigt men publiken vill se hockey inte den skiten dom visade förra säsongen med dump and chase.

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     För att gå ifrån dumpa hockeyn, så behöver man ha fler spelare som vågar och kan göra det lilla extra. Eller i alla fall lura upp en spelare på läktaren, tillsammans med en korv med bröd, senap och ketchup och hela kittet. Det saknas. Det var sånt Lasch kunde göra tex. Vi är för tunna framåt, ännu tunnare än förra säsongen. Bakåt ser det bra ut, där Norlinder framförallt kommer bli en ledande back tror jag. Trots sin ålder. Tillsammans med Elliott. Det är som sagt för tunt framåt och det kommer visa sig, då vi kommer bli tvungna att skapa många chanser innan en puck trillar in. Nej, offensiven är inte mycket att skriva hem om, sedan får de gärna motbevisa mig. Visa att jag var helt ute och cyklade. Tittar man på flera andra lag som Luleå, Färjestad, HV, Rögle och Örebro så finns spetsen. Det är den vi saknar och det är oftast den som avgör i slutändan.

     Kommentar avatar
     VF, 11 månader sedanSvara

     Ja, den som lever får se. Det brukar alltid vara för dålig trupp inför varje säsong, så det ordnar sig nog. :)

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     För dålig trupp inför varje säsong? Nja. Men kommande säsongs trupp är svagare än förra säsongens.

     Kommentar avatar
     VF, 11 månader sedanSvara

     Jo, det kan jag hålla med om, men det säger ju ingenting egentligen, Inte om hur spelet kommer att se ut. Blir ju bara hypotetiskt. Vi vet först när vi har börjat. :)

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

    Vad tror om att en muntlig överenskommelse av köpstopp ändå finns på plats i SHL även om alla förnekar det? Känns som väldigt få spelare har bytt lag senaste veckorna.

     Kommentar avatar
     Benji , 11 månader sedanSvara

     Är nog snarare så att lagen är ganska klara då de flesta vill ha lagen hyfsat klara före sommarlovet. Det har värvats rejält under vår och försommar, Dock har åter VF hamnat på efterkälken och fortsätter samtala med forwards att bli målskyttar

   • Kommentar avatar
    Kalle, 11 månader sedanSvara

    Cmore vill få in nya ansikten som experter så äntligen försvinner en difare, undra om han ersätts med en ny?! Hoppas dom inser att det behövs minst en till "sanny typ" som är helt opartisk och kan det mesta!

     Kommentar avatar
     Daniel B, 11 månader sedanSvara

     Vem försvinner?

     Kommentar avatar
     Manne , 11 månader sedanSvara

     Arto Blomsten. Var inte med speciellt mycket under den senaste säsongen ändå.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

     Sanny gör ju inte annat än att prata om Färjestad. Nämner väl Timrå ibland också.

     Kommentar avatar
     Sothöna, 11 månader sedanSvara

     Håller jag ickom med om. Sanny pratar en hel del om VF och ofta mycket beröm. När du nämner FBK och Timrå verkar du tycka att han är enögd, men mig veterligen pratar han aldrig om Timrå. Och varför skulle han prata om ett lag i Allsvenskan när hans fokus är SHL? Nej, Sanny är en av de bättre experterna. Ödmjuk, påläst och kunnig som få.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

     Han får ju betalt för att prata om andra klubbar. Men när han håller helst till i färgestadland och snackar hockey över blaskig kaffe i pappmugg. Ofta med en mikrofon i handen och kamera framför. Tar ändå hellre honom än Cmores allra skönaste expert. Petter R, hanbhalvsover ju I sädning.

     Kommentar avatar
     Sothöna , 11 månader sedanSvara

     Petter är grymt kunnig, påläst och analytisk.

   • Kommentar avatar
    VF, 11 månader sedanSvara

    Printz blir J18 tränare i Djurgården

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

     Bra val.

     Kommentar avatar
     Sothöna, 11 månader sedanSvara

     Är det sant? F-n vad gött att äntligen bli av med den cementsäcken mer orörlig än en sköldpadda på valium.

   • Kommentar avatar
    Fontin, 11 månader sedanSvara

    Alltid lika kul att läsa dina välformulerade inlägg Sothöna!
    Det märks att du lägger ner mycket tid att analysera och motivera dina åsikter! Och att du verkligen kan mycket om ishockey!

    • Kommentar avatar
     R@Y, 11 månader sedanSvara

     Kul för prinsen! Mindre kul att det nu har blivit snack om namnet igen.....Kan någon förklara för mig varför det skulle vara diskriminerande? Kom med en förklaring jag kan köpa.

      Kommentar avatar
      VF, 11 månader sedanSvara

      Det finns ingen vettig förklaring. Enbart ett löjets skimmer över det hela....

      Kommentar avatar
      VF, 11 månader sedanSvara

      Du kan googla "frölunda anmäls till do" och läsa på alltomjuridik.se, för att läsa om senast det anmäldes. Allting är ju rasistiskt idag så man blir ju inte förvånad.

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

     Frölunda lär förmodligen byta bort indianen framöver. Tydligen diskriminerande. Kanske bättre med gamla loggan eller frölunda...fishers.

      Kommentar avatar
      VF, 11 månader sedanSvara

      Lär förmodligen? Det kan du glömma. Ett allt för stort varumärke. Det var någon som blev "kränkt" och lipade om detta för några år sedan, ville att man skulle ta bort den, men Frölunda vek inte ner sig. Bra. Det kommer inte hända nu heller.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

      Beror på hur vindarna blåser.

      Kommentar avatar
      VF, 11 månader sedanSvara

      Nej, det har blåst förrut. Ser det inte hända alls.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

      Det enda man vet är att man inget vet...

      Kommentar avatar
      Sothöna , 11 månader sedanSvara

      Det var en amerikansk kvinna som var ute på både hal och tunn is.

      Kommentar avatar
      Gurun, 11 månader sedanSvara

      Det var ju du som sa lär förmodligen.....

    • Kommentar avatar
     Conta , 11 månader sedanSvara

     Har helt gått överstyr med de så kallade kränkningarna. Finns en stor grupp i landet som satt i system att känna sig kränkta titt som tätt. Snyft snyft. Nej Frölunda Indians kall fortsätta med just det namnet.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

      Håller med om det. Samtidigt har sverige och Göteborg väldigt lite med Indianer att göra. Så ab den anledning ein är det ju lite mer märkligt även med vilda västern tanken.

      Kommentar avatar
      Gurun, 11 månader sedanSvara

      Hela konceptet när man tog dessa namn som tillägg var ju otroligt fjantigt. Lions, Tigers, Indians, Lakers, Bears osv. Idag är det bara Frölunda och Växjö som har sina kvar. Luleå droppade sitt senast av övriga (2018), men vem kan säga att man förknippar Luleå med "Bears"? Att Frölunda är det mest kända av de som har behållit namnet och att man fortfarande har kvar det, signalerar dess klart lysande varumärke, och varför det kommer att förbli så.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

      Växjö har alltid hetat det så kommer nog heta det då det är med i bolagsnamn osv. Även om Los Angeles har försökt få dem att byta. Jag säger verkligen inte att Frölunda ska byta för de får väl lägga till vad de vill i namnet men förr eller senare blir det politiskt inkorrekt när man har att göra med folkslag.

      Kommentar avatar
      Gurun, 11 månader sedanSvara

      Man bildades som Växjö HC, tog sedan Växjö Lakers efter konkurs, så man hette inte det från början. Sedan tog de flesta dessa NHL-inspirerade namn runt 94/95, så att Växjö sedan tog Lakers 97/98 var ju inte så konstigt. Precis, politiskt inkorrekt. Inget som är farligt direkt. Denna överkänslighet är inget annat än patetisk.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

      Ja, men Växjö HC gick i konkurs och från spillrorna av den skapades Växjö Lakers Hockey. Men även om det i grunden är samma folk som försökte rädda VHC som skapade VHL så är det en ny klubb.

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

     Hade jag varit Sjöström hade jag givit Aaron Irving an offer he can't refuse.

     • Kommentar avatar
      Tobias , 11 månader sedanSvara

      Vad jag minns ang Indian loggan så pratade Washington Redskins med ”hövdingar” i diverse stammar i USA en gång o dom såg det bara som positivt att indian bilden fanns... Detta har spårat ut fullständigt .. O sen att Frölunda kallas för Indians har väl att göra att man sa det va Vilda Västern ibScandinavium förr när dom spelade .. eller e jag fel ute?
      Fattar inte att folk har så jävla lite tid idag så man orkar med att bry sig.. blir man kränkt av denna indianen då skall man fan allvarligt fundera på att få hjälp med samtalsterapi .

       Kommentar avatar
       Gunnar, 11 månader sedanSvara

       Själv blir jag väldigt upprörd över "Minnesota Vikings" hur i helvete kan de förnedra oss på detta sättet ?! Det gör ont enda in i märgen!

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 11 månader sedanSvara

       Fast vikingarna finns ju inte direkt längre som folkslag eller etnisk grupp.

     • Kommentar avatar
      Mogge, 11 månader sedanSvara

      Ja, Vikingar är traumatiserade redan från början. Tänk så mycket elände dom har sett?

       Kommentar avatar
       R@Y, 11 månader sedanSvara

       Ja det finns ju inte mkt vikingablod kvar i svenskarna.

     • Kommentar avatar
      Sothöna , 11 månader sedanSvara

      Hamnvägen 666

      • Kommentar avatar
       Christy Walton, 11 månader sedanSvara

       Jag har inga ord för den fantastiska vinsten som du hjälpte mig att tjäna på bara en vecka med strategi för binära optioner. Jag är så ledsen att jag tvivlade på i början, jag investerade $ 200 och tjänade $ 2500 på bara en vecka och fortsatte att investera mer, idag är jag ekonomiskt framgångsrik kan du kontakta honom via e-post: carlose78910@gmail.com
       Via whatsapp: (+12166263236)
       Jag råder att du inte ska tveka. Han är fantastisk.


       Lämna en kommentar