Morning Mailbag #34 – tänker ni hockey mitt i krisen finns jag här


► God morgon. Jag vet inte hur pratsugna och frågvisa ni är i dessa oroliga tider, men det är i alla fall måndag, således tid för Morning Mailbag.
► För den som tänker hockey, för den som har frågor, tankar, åsikter – här är jag. 

Rakapuckar.com bild


I FÖRRA VECKAN rasslade det till vad gäller spelare ut och in hos Frölunda (och andra klubbar).

Jag gissar flera av er undrar:

Hann Frölunda göra klart med någon ytterligare spelare innan SHL:s värvningsstopp trädde i kraft?

Mattias Norlinder kan vara en sådan. Huruvida papperen är inskickade och påskrivna vet jag inte, men det spelar ingen roll eftersom rookiekontrakt är okej att teckna, och helt klart är det Frölunda som gäller för den unge, spelskicklige backen – om inte Montreal Canadiens får för sig att redan i höst plocka över 20-åringen och sätta honom i AHL.

Det verkar tidigt. Och det jag hörde sent i fredags från en person med känningar i branschen är att det möjligen kan bli så Montreal skriver kontrakt med Norlinder men att denne i så fall lånas ut till Frölunda i en säsong.

Eller två. 

Ja, vem vet. Inte otroligt.

Så verkar det faktiskt bli med jättetalangen Philip Broberg, draftad i första rundan av Edmonton Oilers 2019. Broberg spelade på lån i Skellefteå den gångna säsongen, Edmonton är så nöjt med hur den unge backen från Stockholm lärt sig spela hockey på vuxen nivå att man låter honom stanna en vinter till i Sverige.

Rakapuckar.com bild

Det är en bra trend, min känsla är att allt fler NHL-klubbar ser att lite lugn och ro på hemmaplan ger bästa utvecklingsmöjligheterna för unga svenskar.

Los Angeles Kings, till exempel, lät ju Jacob Moverare stanna ännu en säsong i Frölunda.

Det här är självfallet vägen fram för svenska klubbar. Man kan aldrig jobba mot NHL, däremot med. Visa på fördelarna med den egna verksamheten, visa på mycket speltid, stor roll, utvecklingsmöjligheter.

En som vare sig fick så mycket speltid eller så stor roll är Julius Bergman, jag skrev om honom i fredags i den här texten där även Theodor Lennström pratade om om framtiden.

Han är ju på ett bra ställe, Frölundabacken från Stockholm, i ett win-win-läge. Antingen kvar i Göteborg där Roger Rönnberg och tränarstaben har oerhört stort förtroende för honom – eller testa NHL-drömmen som 25-åring.

Rakapuckar.com bild

***

För den som glömt är läget i Frölundas trupp 20/21 detta:

Forwards
Jan Mursak
Johan Sundström
Joel Lundqvist
Nicklas Lasu

* tänkta som centrar

Simon Hjalmarsson
Patrik Carlsson
Max Friberg
Lucas Raymond
Joel Mustonen
Mats Rosseli Olsen

Sebastian Stålberg
Karl Henriksson

* tänkta som ytterforwards

Backar
Viktor Ekbom
Anders Grönlund
Jens Olsson
Filip Johansson
Theodor Lennström

Rakapuckar.com bild

Målvakter
Johan Mattsson
Niklas Rubin

På forwardssidan blir det intressant att se om Frölunda även ger store Elmer Söderblom ett A-lagskontrakt, det har ju tidigare låtit så, Sebastian Stålbergs framtid känns osäker, men här tror jag annars sportchefen Fredrik Sjöström sitter lugn ett tag. I alla fall mer lugn än på backsidan.

Där vet ni att Theodor Lennström är ett stort frågetecken, att Mattias Norlinder med stor sannolikhet ska in, och sedan lär det ju hända mer, men allt hänger på något mycket, mycket viktigare – hur Sverige (och världen) lyckas hantera coronakrisen.

Frölunda vill förstås ha in något stort namn, men i det här läget finns a) ingen chans att värva och b) absolut ingen vilja att ligga ute med stora lönekostnader.

Lennströms besked kommer också avgöra en del.

David Printz? Kommer nog finnas med i bakfickan som något slags reservlösning.   

Jag kan inte nog betona – det här att i slutet av mars, ett knappt halvår innan nästa säsong kanske (kanske!) ska börja, oroa sig för att ens favoritlags trupp känns svag … kom igen.

Det här är ett närmast unikt läge i världen.

Det är ett unikt läge i idrottsvärlden.

Rakapuckar.com bild

Folk dör som flugor, vården går på knäna, ekonomin kraschar, för professionella idrottsklubbar är framtiden enormt osäker.

Så – försök ha is i magen. Bara ett råd från mig. Hockeyn är verkligen sekundär just nu.

***

Som väntat, Markus Lauridsen klar för Malmö. Återstår att se om det betyder något för Oliver.

***

I veckan ska Frölunda, om allt går enligt plan, förhandla med facket angående korttidspermitteringen man beslöt om i förra veckan.

***

Hoppas ni får en fin vecka trots de bedrövliga förutsättningarna, ta hand om er, var försiktiga, tvätta händerna, håll avstånd, tänk er för.

Har ni frågor och funderingar i dag, kör hårt, jag finns här. Morning Mailbag, på så vis är livet ändå som vanligt.  

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
33 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 månader sedanSvara

  Hur långt var värvningsstoppet? Du har säkert skrivit någonstans, men nu minns jag inte...
  Tack för att du fortsätter att skriva!

   Kommentar avatar
   Jonny Andersson, 2 månader sedanSvara

   Tills vidare om jag inte missminner mig

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Precis, tills vidare. Inget datum satt, man följer världsläget så att säga. Tack, Jonny. :)

 • Kommentar avatar
  Erik Johansson, 2 månader sedanSvara

  Tittar man på truppen så fastnar man lätt på Stålberg. En rutinerad spelare med begränsad uppsida som fick dåligt med speltid. Rollen som extraforward kan fyllas av en junior. Här borde man göra som med Bergman och skiljas för bådas bästa. Hör du något i frågan? Ps. Ingen ifrågasätter allt Stålberg gjort för föreningen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Jag skrev lite om det i förra veckan, borde självfallet ha upprepat i den här texten, sorry, ska strax lägga till. Stålberg har ett så pass bra kontrakt att han och agenten knappast lär ta första steget, det är nog upp till Frölunda att agera. Men jag har svårt att se att någon av parterna innerst inne vill gå vidare, känns som om resan är på väg att ta slut. Det känner jag utan att tycka Stålberg är en dålig hockeyspelare, men givet det bristande förtroendet den gångna säsongen så ... jag vet inte vad som skulle bli bättre nästa.

   Kommentar avatar
   Richard , 2 månader sedanSvara

   Backsidan väcker frågor om Printz ska in på 8. Har vi ingen från egna led? Eller är tanken att Johansson är tilltänkt att vara nr sjunde eller åttonde back? Det vore annars en märklig rekrytering. Printz accepterar den tid han får. Olsson lär göra det också Frågan är hur ledningen tänker. Alla börjar på noll och sen ser vi hur det går med de som hamnar utanför? Fler som har frågor gällande backsidan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Jag har varit på det här tidigare, tar man in två jättestora talanger så måste de förstås få vettigt med speltid, annars är det rätt lönlöst. Jag skriver om det i texten ovan, något mer meriterat namn vill Frölunda få in, sedan hänger det lite på hur det blir med Lennström. Printz och Frölunda vet var de har varandra, men jag tror det ska mycket till.

 • Kommentar avatar
  Peter, 2 månader sedanSvara

  Visst är det tillåtet att förlänga befintliga kontrakt i nuläget? Bag tänker på att det lär finnas gött om "skitnöfiga sportchefer runt om i världen just nu, och att vissa spelare gärna vill säkra" genom en förlängning istället gör att jaga ny klubb med potentiellt bättre betalt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Jag tror man får förlänga, ja. Men inte helt säker, det medger jag. Dock får du absolut skriva rookiekontrakt.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 månader sedanSvara

  Roade mig med att kolla på Luleå-Frölunda från lockout-säsongen som Cmore visade igår. Roliga namn va det, men glad att det inte spelas sån ishockey längre. Hade det varit idag hade det inte funnits en spelare kvar på isen haha klubborna användes sekundärt till att hantera pucken på den tiden och primärt till allt annat man kan tänka sig

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Nästan som en annan sport.

   Kommentar avatar
   Peter Paegle , 2 månader sedanSvara

   Japp , kollade också. Luleå var extremt fula dom närliggande säsongerna ! Idag blir ju som tur disciplinkommittén bättre och bättre

 • Kommentar avatar
  VF, 2 månader sedanSvara

  Visst är hockeyn sekundär, men det känns ju inte mindre tomt för det. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Nej, det är riktigt. Saknaden är stor. Verkligen.

 • Kommentar avatar
  Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

  La till en rad om att det nu är officiellt med Markus Lauridsen i Malmö. Vi väl se om det betyder något för storebrorsan Oliver.

  • Kommentar avatar
   tb enligt gp så har ptintz så har packat kappsäcken till göteborg., 2 månader sedanSvara

   tb

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Den kommentaren förstod jag inte riktigt.

  • Kommentar avatar
   Peter, 2 månader sedanSvara

   Henrik, kanske du redan gett din syn på detta dock en snabb fråga - backarna, jag är positiv till bla Olson , kanske också Printz dock behöver vi backar ala Lennerström och Gennway - vad vet du om geneway eller är det bara önsketänkande ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Jag tror nog Genoway är ett önsketänkande, ja. Nu är ju läget extremt ovisst i världen, men jag skulle tro han blir kvar i KHL. Möjligt om han tvekar, om det skulle finnas en öppning i sensimmar/höst, men i det här läget, om värvningsstoppet skulle hävas, vill Frölunda knappast slänga ut stora pengar på någon.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    *sensommar

  • Kommentar avatar
   Peter Paegle , 2 månader sedanSvara

   Bra text Henrik ! Dom unga backarna måste få växa in sig. Och någon bra back kommer ju signas , men det kan vara bra att ha is i magen

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Tack! Ja, det här är ju ett extraordinärt läge i världen, man bör verkligen inse det.

  • Kommentar avatar
   DD, 2 månader sedanSvara

   Hur hade du gjort med Printz, Henrik? Han är ju stabil, klarar sin roll galant, och kostar inte jättemycket (antar jag).

    Kommentar avatar
    DD, 2 månader sedanSvara

    Tryckte på enter för snabbt... Men vill man kanske hålla den platsen öppen? Blir intressant att se hur den inställda säsongen påverkar fysen nu när Pärra får mer tid med spelarna. Tycker du att Lennström är redo för NHL? Känns det inte lite tidigt?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Beror ju helt på resten av pusslet. Behövs ju helt klart något mer, en ledande back, iaf om Lennström lämnar, och du behöver kunna ge speltid åt de unga. Svårt att säga i dag när helheten är så osäker.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Tror det varit jättebra för Lennström att vänta, vara ledande back ett år i SHL först. Men det är lätt för mig att säga...

  • Kommentar avatar
   Jonas, 2 månader sedanSvara

   Har du någon ny info om Viktor Stråhles vara eller icke vara i föreningen?
   Ett tag var det väldigt många rykten som florerade kring honom (Stråhle).

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Ingen ny mer än vad jag tidigare skrivit: svårt se att han blir kvar. Jobbas säkert på en lösning med Brynäs.

  • Kommentar avatar
   Benji, 2 månader sedanSvara

   Intressant att se fattiga Malmö värva den ena dyra spelaren efter den andra! Westerholmarna, lauridsen och kanske en av dom bästa tränarna Fagervall, sägs ju att det är synd om Malmö som saknar pengar! Frölunda har tappat mycket offensivt men väljer att ta in Mursak ( en bra spelare ) och resten ganska billigt och oprövat. Corona eller inte detta är planerade värvningar så det säger lite om ambitionen. Tidigare hette det alltid VF vill vinna allt och skall alltid tävla om sm guld! Känns onekligen som den nivån sänkts rejält. Dock är det tidigt men flera platser är fyllda med klart osäkra kort. Känns som VF varje år tror spelare som Rosse,stålis,Friberg mfl. Skall helt plötsligt producera... något dom inte gjort tidigare. Tycker VF spelade sin tråkigaste hockey på flera år och att truppen saknades att spela det spel vi förespråkat tidigare. Tack HL att du orkar hålla igång i dessa tider. Du är bäst

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Tror absolut inte Frölundas målsättning sänkts. Is i magen som sagt, backsidan lär stärkas, Frölunda kommer säkert ha ett konkurrenskraftigt lag. I Malmös fall ... absolut intressant med lite dyrt in.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 2 månader sedanSvara

   Jag är tveksam till Printz. Tappade lite gångna säsongen och att ge ett tvåårskontrakt känns bara galet.
   Dessutom har vi redan tagit in en 35-åring (Jens Olsson) och truppen är i nuläget SHL:s äldsta. Vi behöver snarare spelare i mellanålder, 24-28. Typ. Annars väntar en jobbig generationsväxling. Nu har vi ett gäng riktigt unga plus en rad "gamlingar". Inte optimalt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Tror Printz finns där som säkerhet, om annat inte går i lås. Mest så.

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 2 månader sedanSvara

   Kul att du fortsätter att skriva. Inga större fundering mer än att man tar in Mursak som center. Trodde att man vill låta Lasu få en större roll och sedan köra en mer oprövad 4e center (vet att RR inte officiellt numrerar sina kedjor) / Claes

    Kommentar avatar
    Benji, 2 månader sedanSvara

    Hej Claes. Tror tyvärr inte det finns så mycket mer att hämta i Lasu! Ett enormt hjärta men för mycket hype i förhållande till prestation han är och förblir nog en 3 till 4 center och skall användas som defensiv center inte i en produktiv kedja. Detta är mina synpunkter. Jag önskar en bra dag och var försiktiga.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Tyckte Lasu i en del matcher absolut visade att det fanns mer i honom än "förr", om uttrycket förstås. Problemet när alla kedjor ska/vill spela mycket är att det ibland blir begränsat med istid, en spelare som Lasu växte när han fick en tydlig topproll i Finland. Det fick han inte i Frölunda. Vet inte hur han ska få det nästa säsong heller.

  • Kommentar avatar
   Benji , 2 månader sedanSvara

   HL vem ser man som renodlad målskytt i VF? Utan Lash och Fagemo, Rhett vem skall göra målen?

    Kommentar avatar
    Gunnar, 2 månader sedanSvara

    Mro, Lasu, Stålberg, och sniper-Hjalle. De kommer väl sätta en 7-8 mål tillsammans iaf. Joel´s målproduktion kommer helt försvinna utan Lasch.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Mursak, Sundström, Carlsson, Lubdqvist, Hjalmarsson ... finns nog många man hoppas på. Friberg i anban miljö, kanske?

    Kommentar avatar
    Göran A, 2 månader sedanSvara

    Ja herrejösses, Frölundas forwards uppställning är grymt bra, troligtvis den bästa i hela shl. Det kryllar av potentiella målskyttar. Nä, det är backsidan som krutet skall läggas på, annars blir det lika svajigt som ifjol. Målvakterna får vi leva med, det är två helt ok målisar men inga toppmålvakter i shl inte. Men de kan bli det med rätt utveckling.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Jag tycker nog båda spelade som toppmålvakter under hösten när laget spelade vettig hockey. Efter nyår och framåt var det grymt svårt att rädda Frölunda från målvaktssposten.

    Kommentar avatar
    Göran A, 2 månader sedanSvara

    Beror på vad man lägger in i ordet toppmålvakt. En toppmålvakt i min värld var t ex jarmo myllis, norrena , henke lundkvist, stefan liv.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Svarade längre ner. :)

    Kommentar avatar
    Kålle, 2 månader sedanSvara

    Hehe, Friberg sniper den va sköj.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Friberg har eft ruskigt bra skott, en av de vassaste avslutarna på träning. Här handlar det att överföra det till match, kanske jobba mentalt, kanske matcha honom annorlunda.

  • Kommentar avatar
   Göran A, 2 månader sedanSvara

   Covid19 i skall nog gå att begränsa inom riket om rätt åtgärder sätts in i rätt tid. Kan tycka att det är hög tid att isolera stor-stockholm och begränsa deras rörlighet ut i riket.
   Varför - Se det såhär - Stockholm är sveriges svar på norra italien.
   Hockeymässigt är jag övertygad att storebror lauridsen väljer MIF om han överhuvudtaget väljer spel i Sverige.
   Norlinder är en av tre backar som modo har kvar på kontrakt. Inget läst inget hört i lokalblaskan häruppe (öa) om något nhl för honom

    Kommentar avatar
    Mattias, 2 månader sedanSvara

    Instämmer i Lauridsenanalysen. Han spelar i Malmö om SHL. Kan ju då spela med brorsan och bo i Köpenhamn. Tror det är gynnsamt skattemässigt, dessutom.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Norlinder ska till Frölunda om inte Montreal får för sig annat. Den är klar som jag förstår det.

    Kommentar avatar
    Göran A, 2 månader sedanSvara

    Låter bra, norlinder blir en kul/ bra back att se i Frölunda

  • Kommentar avatar
   Mogge, 2 månader sedanSvara

   Jag vill med ha riktigt bra backar. Vi löser nog forwardssidan, med ngn spets in. Jag litar t.ex på en som Sundström.

    Kommentar avatar
    Göran A, 2 månader sedanSvara

    Håller med Mogge, finns alla förutsättningar för att sundström blir lagets lysande stjärna kommande säsong

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Det borde vara så, att det är på backsidan Frölunda agerar sedan när (om) världen kommer ur den här krisen. Men man vet aldrig med den här sporten, man blir förvånad ibland.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 2 månader sedanSvara

   Tycker Frölunda är dåliga fynda utomlands eller för den delen i Hockeyallsvenskan. Andra klubbar hittar spelare som Kodie Curran, Olle Alsing, Pierre Engvall (när han gick till HV), Victor Ejdsell (när han gick till HV), Linus Johansson (när Djurgården tog in honom), Marcus Ljungh (när Djurgården tog in honom), backarjna Didrik Strönberg och Johannes Kinnvall som HV ittade i Timrå, Vi köper i regel etablerat och dyrt, eller tar in stjärnjuniorer som stannar 1-2 år.
   Och apropå detta:
   Vem tar Nolan Zajac, offensiv back i Stavanger? Kan ju vara ett fynd.
   Anders Grönlund var ett fynd för Frölunda, Printz i viss mån. Men de är ju inte alls på samma nivå som spelarna jag räknade upp i början av kommentaren.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Det är väl just Grönlund som Frölunda fyndat, där man verkligen sett saker i allsvenskan. Printz var ju en SHL-spelare. Men Grönlund, det var ett allsvenskt fynd, en doldis som visade sig kunna mer. I övrigt har Frölunda varit rätt svagt i det avseendet, ja.

  • Kommentar avatar
   David, 2 månader sedanSvara

   En målskytt som borde vara het på SHL-marknaden är ju Fredrik Forsberg (Filips yngre bror).
   Jag tycker inte att man kan döma ut Lasus kapacitet som 2a center. Han fick ju nästan aldrig spela med några skickliga yttrar eller särskilt mkt PP förra året? Han fick väl spela en del med Rhett på andra halvan men det var väl när han var iskall.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Se mina rader om Lasu ovan. Inne på just det du skriver. Ja, FF torde vara högvilt. Kan inte hans framtid alls.

  • Kommentar avatar
   Jonas, 2 månader sedanSvara

   Sportbladets trojka (Abrahamsson, Ros och Wennström) eller iaf Abrahamsson tror på Sundström som en av de starkaste kandidaterna till nästa säsongs MVP. Hoppas att Johan kan slå Sportbladetförbannelsen. ;)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Haha ... finns det en sådan? Men rent allmänt, ett år hemma, hade klart uppåtgående form, i en ledande roll från dag 1, visst bör JS börja på en högre nivå.

    Kommentar avatar
    Jonas, 2 månader sedanSvara

    Ja, det var precis så Abrahamsson resonerade. En nyligen spelad säsong i SHL bör göra susen för Sundström.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Det var nog inte den svåraste analysen Abris behövt göra i sin karriär. :)

    Kommentar avatar
    Mattias, 2 månader sedanSvara

    Var sas detta om Sundström? I artikel eller pod?

    Kommentar avatar
    Jonas, 2 månader sedanSvara

    Utdrag från en chatt (som följde artkeln 50 bästa spelarna i SHL 2019/2020): Fråga: Om du fick rösta idag, vem hade du då gett din röst på till årets MVP? Obs behöver inte vara seriens bästa spelare (läs Curran) Abrahamsson: Fredrik Händemark. Fråga: Om du skulle gissa redan nu vem som toppar listan om ett år. Vilket namn hade det varit? Abrahamsson: Har redan svarat Nils Lundkvist, om han är kvar. Garderat med Johan Sundström.

  • Kommentar avatar
   Göran A, 2 månader sedanSvara

   Beror på vad man lägger in i ordet toppmålvakt.
   En toppmålvakt i min värld var t ex jarmo myllis, norrena , henke lundkvist, stefan liv.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

    Då förstår jag. Absolut. På den nivån finns det inte många.

    Kommentar avatar
    Göran A, 2 månader sedanSvara

  • Kommentar avatar
   Manne , 2 månader sedanSvara

   Måste in spets både här och där.

   • Kommentar avatar
    Jonas, 2 månader sedanSvara

    Hej Henrik!
    Jag minns Viktor Stålbergs succe i Frölunda under del av lockoutsäsongen 2012-2013. Nu kommer han vara kvar i Schweiz ett år till (minst). Samtidigt blir, inte heller han, yngre. Men om han med sina 190 cm/95 kg har kvar en ansenlig del av sin "full fart mot mål"-inställning våren 2021, är det då inte ett intressant namn för Frölunda 21-22? Vad säger hockeymurvel Leman? Din åsikt blir även min. :-)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     En spelare med Stålbergs kvalitéer, dessutom med ursprung från Göteborgsregionen (Lerum), kommer alltid vara intressant. Sedan hänger det på vad Viktor vill, hur han känner, om det är en spelare Roger Rönnberg gillar och vill ge en stor roll, och så vidare. Gôrtråkigt svar, jag vet, men det finns så många osäkerhetsfaktorer här.

   • Kommentar avatar
    Maxad, 2 månader sedanSvara

    Som jag skrivit förut, så skulle jag väldigt gärna se Wellman i truppen. Han e den snipern som vi saknar. Snabb, rightskytt med ett fint direktskott. Han e oxå van med vf och dess spel. Han skulle ju säljas till Bern, men klarade inte av hälsokontrollen. Jag har förjäves försökt att hitta vad som är fel på honom. Har du ff inte hört någonting om detta HL?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Vet inte alls. Han gjorde ju bara 24 matcher i vinter, ingen aning om hans kropp mår bra nu. Kanske inte är spelduglig? Har inte forskat i det. Men så pass bra spelare lär ha Schweiz-bud är han bara hel.

     Kommentar avatar
     Maxad, 2 månader sedanSvara

     Tänkte att han var väl bra innan han kom till oss?. Så kanske inte helt omöjligt ändå.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Att han är bra nog för att spela i SHL tror jag säkert. Men är han hel? I så fall finns säkert fler som rycker i honom. Så ... svårt att säga. Dessutom behöver Frölunda fokusera på backsidan och försöka få in något bra den dag världen är friskare.

   • Kommentar avatar
    Benji , 2 månader sedanSvara

    Kunde Matt Caito vara något för VF

     Kommentar avatar
     Maxad, 2 månader sedanSvara

     Jag skrev om honom för ett tag sen. Ser intressant ut.

     Kommentar avatar
     Maxad, 2 månader sedanSvara

     Kunde vara en ny Curran =0)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Bra siffror i Liiga. Alltid svårt att veta hur detta kan överföras till SHL. Säkert har Frölunda, och andra SHL-klubbar, koll.

     Kommentar avatar
     Mattias, 2 månader sedanSvara

     Sägs att det blir Rögle. Leksand försökte men fick nobben. Enligt Sportbladets podd

     Kommentar avatar
     Manne , 2 månader sedanSvara

     Inte förvånande i så fall. Ytterligare en back son kommer att blomma ut i Rögle. Bara att gratulera om det blir så.

   • Kommentar avatar
    Maxad, 2 månader sedanSvara

    *förgäves =0)

    • Kommentar avatar
     Sothöna , 2 månader sedanSvara

     Dags att ta in Bros som backtränare. Smälls på alldeles för lite.

      Kommentar avatar
      LW, 2 månader sedanSvara

      I par med Mike Ford! Så de kunde lära ynglingar hur man käkar puck.. haha

      Kommentar avatar
      Kålle, 2 månader sedanSvara

      Enig, det var ett fruktansvärt frökenlir på backsidan denna säsong.

    • Kommentar avatar
     Bengt Andersson, 2 månader sedanSvara

     I dessa kristider.
     Från Nord Amerika Kan det nog bli NHL gardet som förstärker SHL under hösten fram till Jul, när Sverige tidigare troligtvis har återhämtat sig än hårt drabbade landet Västerut.Gäller att ha is i magen så länge inga kontrakt ändå inte kan skrivs, finns ju bra vibbar från den tiden för några år sedan i VF.
     Sedan måste spelarna i VF också dra sitt strå till stacken och i förslagsvis 3 månader inte ha krav på pensionsinbetalningar från klubben, i dessa tider när aktier och fonder går på sparlåga är det ju rätt tid att fundera i dessa banor när det är krisläge i Sverige och nästan alla utom politiker får avstå lön och t.o.m. bli av med jobbet.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

      Ligger mycket i vad du skriver.

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

     Håller med. Borde vara förbjudet att plocka över spelare innan de är 21 alternativt vunnit poängligan eller åtminstone dominerat stort.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

      Vem ska förbjuda vem att åka vart?

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

      Ja, alltså ingen lag utan mer vänta till spelarna är redo. Få 20 åringar är redo.

      Kommentar avatar
      Manne , 2 månader sedanSvara

      Lakers tar inte in några yngre ändå..

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

      Klart vi gör men de ska vara löjligt bra som Elias pettersson. Kräm Della Kräm. Mellanmjölk en låter vi Frölunda suga på Manne. ;)

    • Kommentar avatar
     Bengt Andersson, 2 månader sedanSvara

     I ett fall kan nog VF i dessa tider sitter "lugnt i båten" när de inte äger Arenan som ju är en stor fördel i sig men inte i dessa dagar med massor av personal i org. för att dra hela lasset runt.

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 2 månader sedanSvara

      Läste text-tv precis och hockeyförbundet kan göra om detta med licens och kapital pga Corona. Det var några lag som knappt klarade licensen, ett av lagen var Malmö. Hur har man råd med spelarna man tagit in? Och tränaren.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

       KAN göra om. Men känns självklart att det blir så. Har inte väntat mig något annat. Force majeure-läge kräver sådana åtgärder.

       Kommentar avatar
       Daniel B, 2 månader sedanSvara

       Blev lite otydligt kanske men min reaktion var mer på att Malmö knappt klarade licensen och nu har man värvat bra spelare. Lite dyrare spelare.

     • Kommentar avatar
      Mange, 2 månader sedanSvara

      Henrik, TROR du att Fredrik Pettersson någonsin kommer spela för Frölunda igen?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

       Jag kan se att det händer, ja. En säsong kvar, sedan kanske. :) Men vad jag tror ... ledsen, jag vet för lite vad Fredrik tycker och tänker för att tro något.

     • Kommentar avatar
      EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

      Till något helt annat: Sök efter "Stayin' Inside" på YouTube och passa på och le lite grann. En parodi på Bee Gees låt: "Stayin' Alive". ;)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

       Haha ... bra tips.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 2 månader sedanSvara

       * Bör nämna, fick den från frugan. :)


     Lämna en kommentar