Febertester för SHL-publiken i höst, vad sägs?


► Jag ger er nästan 50 minuters hockeysnack med en av de mest kunniga i ämnet klubba & puck: Szymon Szemberg, göteborgaren som är VD för europeiska klubborganisationen EHC.
► Sommarlyssning, bra för er som vill ha koll på de stora frågorna här och nu.
► Febertester för SHL-publiken i höst, vad säger ni om det? Välkomna att scrolla ner och lyssna.

Rakapuckar.com bild


NI KANSKE TAR det redan i eftermiddag på väg hem från jobbet, ni kanske lyssnar i kväll när hunden ska rastas, kroppen testas via en power walk?

Eller så väntar ni en dag eller två.

Det är det fina med poddar som inte primärt är dagsaktuella, man lyssnar när man vill, kan och hinner.

När Szymon Szemberg, hockeyprofilen som i dag är VD för Alliance of European Hockey Clubs, och jag satt ner och snackade berörde vi det som i alla fall jag känner är några av de stora frågorna för tillfället:

a) Lönetak i KHL, liknande idéer på förslag i NLA (Schweiz), kan det gynna SHL, kan det göra att fler spelare stannar på blågul mark? Ledtråd: ja. Men det finns fler sätt att kostnadskontrollera än just lönetak, intressant resonemang som Szymon för här, och även Sverige är givetvis på det här med att hålla i kulorna.

Rakapuckar.com bild

b) I Sverige kom regeringen med ett stödpaket till idrotten via RF, ett paket på 500 miljoner kronor, men när över 4000 förbund/klubbar sökt stöd blir det bara småpengar till slut eftersom proffsidrotten behandlas på samma vis som den lilla bågskytteklubben Pilens IK.
I Schweiz har staten differentierat, gett ett förmånligt lån på 750 miljoner (betalas tillbaka över fem år) bara till proffsfotbollen och proffshockeyn – för att man inser dess stora värde i samhället. Dessutom finns planerat för ännu ett lika stort lån om coronakrisen skulle hålla i sig.
Vi pratar skillnader i synsätt, hur det i Sverige brister i förståelse för proffsidrottens villkor och fördelar för samhället, kanske för att det här med proffs i Sverige är en relativ ny företeelse, sett i ett historiskt perspektiv. Många svenskar säger ju fortfarande att svenska idrottare ”blir proffs” när de flyttar utomlands, som vore dessa snickare och elektriker på hemmaplan.

c) När ska SHL starta, i september utan publik, i november med publik? Hur blir det egentligen? Och den dagen publik väl tillåts, räkna med att inget är som förr, räkna med längre köer, Szymon berättar om intressanta tankar på att febertesta varje åskådare som vill in i en hockeyarena. Vad säger ni om det? 

Rakapuckar.com bild

d) Är det verkligen vettigt att NHL ska starta i augusti? Jag är ju lite småförtjust, men Szymon Szemberg, så NHL-intresserad han är, så Montrealfanatiker han är, har svårt att tända till. Jag tror flera läsare av rakapuckar.com kommer lyssna och nicka här.
Vi diskuterar spelare med hälsoproblem, som Anton Strålman och Kaapo Kakko, vad spel under en coronapandemi kan betyda, men jag skjuter också in de goda nyheterna från Italien i går, de som SVT:s och Expressens Jennifer Wegerup berättade om via Twitter. Coronaviruset blir allt svagare, krisen i stort sett över för italienarna.
Tänk om det vänder nu över hela världen, tänk om sommaren kommer med glada besked, tänk om vi då har hockey med publik redan i höst?   
Tyck jag är naiv om ni vill, men sorry – man får drömma, man får vara optimist, man får se saker positivt.

Rakapuckar.com bild

Okej, där har ni poddmenyn i grova drag. Lyssna gärna, nu eller senare, här i webbläsaren eller via soundcloud.com och den här länken.

Ungefärliga hålltider i minuter, för den som så önskar:

0 – 15: Lönetak, kan SHL gynnas när KHL och NLA skär i sina spelarbudgetar?

15 – 24: Sverige och Schweiz, skillnaderna i syn på proffsidrotten.

24 – 33: SHL, ligastart, tester av åskådare mer mera.

33 – 50: NHL, hur blir det med slutspelet, hur påverkas SHL om det blir sen draft, sena träningsläger inför nästa NHL-säsong? Och en hel del annat.

 

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

***

I kväll 18.00 lottas CHL, ni kan säkert förutsättningarna, slutspel direkt, start i oktober (om det går att res/flyga då), men om  ni missade måndagens Morning Mailbag så kan ni läsa ikapp här om vilka lag Frölunda kan ställas emot.

Om någon missade min tisdagsgenomgång av Frölundas lag 20/21 så kan ni läsa här.

Njut av sommarsolen! Tack för att ni läser och lyssnar.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
6 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jimmy E, 1 år sedanSvara

  Febertesta vore ju intressant hur det skulle gå till. Är man redan sjuk o står i en kö fram till ett test så har man ju kanske redan smittat någon?

  • Kommentar avatar
   R.T., 1 år sedanSvara

   De flesta som vill gå på match när det väl drar igång lär ha hockeyfeber då...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Clever! ,=)

    Kommentar avatar
    DITT NAMN, 1 år sedanSvara

    Har du hockeyfeber?? Jaha då får du gå in. Sätt dig vid utvisningsbåset för bortalaget!

  • Kommentar avatar
   Molly, 1 år sedanSvara

   Alla som köper säsongskort blir vaccinerade.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Den dag det finns vaccin, så ...

  • Kommentar avatar
   ETG(Rögle Rules), 1 år sedanSvara

   Intressant Pod!! Är dock tveksam hur det skulle gå till gällande spelare som skall "spela kvar" ett tag i SHL om NHL:s nästa säsong skjuts upp till tex November....De Flesta lagen är ju i princip fullbelagda nu...och skulle verkligen SHL-lagen ha råd med/vilja pröjsa typ 250ksek/månad för en spelare som lämnar efter 2 månader(De
   aktuella spelarna är ju knappast de billigaste utan s.k "spetsspelare"
   Kul och bra "lyssning" var det iaf!!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Jag tror inte på det, framför allt för att jag inte tror SHL ska tillåta korttidskontrakt. Men man bollar allt möjligt i en podd. Kul att du lyssnade! Tack för input.

  • Kommentar avatar
   Frippe, 1 år sedanSvara

   HL: Av nyfikenhet jobbade ni tillsammans på GP när det begav sig ?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Yes, Szymon var där när jag kom -95, lämnade några år senare, minns inte exakt årtal.

  • Kommentar avatar
   Diana Hanganut, 1 år sedanSvara

   När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
   1) Kärleksformer
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande stav.
   6) Uppdelningar


   Lämna en kommentar