Hyllning till Joel & Dif – ingen saknad om ref cam försvinner


► Jag lyfter Joel Lundqvist och Djurgården i veckans krönika för HockeyNews.se, två humlor vars flygförmåga imponerat oerhört på mig.
► Sedan, det här med ref cam, ni är många som frågat, och låt mig skriva så här:
► Jag är skeptisk. Jag är gärna utan den. 

Rakapuckar.com bild

Från HockeyNews.se i dag torsdag. Läs gärna. Länk ovan och nedan. 


NI KAN JU den här historien, Joel Lundqvists stora missnöje efter förra säsongen, hur han tog hjälp av skridskotränaren Rolle Johannisson, skippade landslaget för att bli en bättre Frölundaspelare, men jag tyckte det var värt att lyfta ändå, för en större (?) publik.

Det 031-kaptenen gjort i vinter, studsat tillbaka och – vill jag hävda – tangerat personbästa, det är verkligen en bedrift värd att lyfta på den imaginära hatten för.

Och ha den avtagen en bra stund.

Jag skriver i krönikan:

Han sätter ribban som ingen lagkamrat någonsin tillåts fuska sig under, går i bräschen med hundraprocentig kamp i varje läge, tacklar, vinner dueller, vinner tekningar, sätter upp spel, gör mål, framför allt i PP.  Vid första nedsläpp höjer han den metaforiska flaggan på vilken det står ”Följ mig.”
## 36 år gammal var Joel Lundqvist en kvartsfinalförlorare, hårt kritiserad av egna supportrar som tyckte han gjort sitt i en ledande roll.
## 37 år gammal är han, tillsammans med Ryan Lasch, huvudkandidat till Stefan Liv Memorial Trophy skulle Frölunda ta SM-guld (och Joel sitt fjärde).

Rakapuckar.com bild

Jag lyfter också Djurgården, ett skadedrabbat lag som aldrig tycks ge sig oavsett hur många motgångar man drabbas av. Från krönikan:

## Hur är det ens möjligt att detta Djurgården är i final?
## Och – hur är det möjligt att Djurgården gör det så jäkla bra, spelar så starkt, ställer så tuffa frågor till Frölunda att bara onödiga utvisningar och svagt spel i special teams har satt laget i 2–3-underläge?
Jag är grymt imponerad av moralen, av inställningen i Robert Ohlssons gäng. Det är som att Djurgården bara växer av motgångarna. Josefson borta? Äh, då centrar Emil Bemström med den äran. Lucka efter Bemström? Äh, då lyfter sig Mattias Guter.   

Läs gärna hela krönikan här. Joel fick förresten finalladda med en snabb onsdagsmiddag tillsammans med brorsan Henrik innan denne skulle iväg med Tre Kronor. Jag nämnde  ju det härom dagen, att de båda kanske skulle hinna ses.

***

Ref cam, ja. Jag kastade ut frågan på Twitter härom dagen, och faktiskt var det fler än fyra av tio som tyckte spelarna borde visas mer respekt.

Det trodde jag kanske inte.

Men det var glädjande med den förståelsen.

Rakapuckar.com bild

Min främsta invändning mot ref cam är den här:

Vill jag verkligen veta allt som sägs på isen mellan spelare, mellan spelare och domare?

Vill jag inte att viss mystik bevaras?

Mina svar är nog ”nej” respektive ”jo” här.

Som vanligt är inget svart och vitt, jag förstår att det var kul för många att få höra Christoffer Persson säga ”Jag måste ju få slå han”, det var säkert kul med Dick Axelssons ”Hur länge ska han bestämma?”-rant om Joel Lundqvist också, men ärligt talat – gå till er själva:

Vill ni att alla ska höra vad ni säger/skriker till domare/motspelare när ni spelar korpen-innebandy eller vad ni häver ur er när ni tappar en kaffekopp i knäet på jobbet?

Det går förstås att anmärka att hockeyspelare tjänar så mycket mer, men är pengarna verkligen relevanta i detta sammanhang?

Jag känner nog så här:

Ref cam är inget jag skulle sakna om den försvann.

Rakapuckar.com bild

Jag gillar rätt mycket att inte riktigt veta vad som sägs i stridens hetta, precis som jag är glad för att mina könsord rörande dammsugarslangen inte kablas ut till omvärlden.

Förståelse för att många gillar ref cam? Absolut. Respekt.

Förståelse för att C More, som betalar multum til SHL, vill ha ut maximal med uppmärksamhet för sin produkt? Absolut. Respekt.

Förståelse för att spelarna via Sico kommer ta upp den här frågan vid nästa möte med arbetsgivaren? Absolut. Respekt. Stor sådan.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Humor från Christian Eklund.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Eklund (@fimpen20) on

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Jag tyckte om din "Humle-text", men jag håller bara på en humla... :)
  Jag har inga problem med ref cam, men om den tas bort skulle jag inte sakna den något nämnvärt..

  • Kommentar avatar
   Dennis, 1 år sedanSvara

   Jag vill att spelarna ska fokusera på att spela bra hockey och inte gnälla med/till domarna. Ref cam har nog en positiv effekt på att spelarna får faktiskt tänka till innan dom öppnar munnen. Mer hockey, mindre snack med domarna.

    Kommentar avatar
    Håkan Schoultz, 1 år sedanSvara

    Din kommentar gillar jag. De flesta av de här spelarna har supportrar, föräldrar, barn, förebilder osv. De borde tänka en gång till över vad de säger. Det är som att vara åtalad. Är man inte skyldig så har man inget att frukta. När detta är sagt så önskar cmore att spelarna går bananas. Det säljer. Ge dem inte det. Då försvinner det på ett naturligt sätt

  • Kommentar avatar
   Anders, 1 år sedanSvara

   Gör en omröstning bland spelarna om den ska vara kvar eller ej! Förstår absolut dom som inte vill det! För mig så spelar det ingen jätteroll, kan gärna vara utan den

   • Kommentar avatar
    DD, 1 år sedanSvara

    Visst, det kanske går lite för långt ibland, dock tycker jag det är ganska underhållande. Som när man byggde upp rivaliteten mellan Joel och Jimmie.
    Sen tycker jag det var bra senaste på Hovet där man fick insyn i hur domarna resonerade runt Joels tackling på Strandberg.
    Vill inte spelarna ha det, så fine. Tycker dock man kan ha kvar det från tekningar och lite domarkonferenser och sånt, förutsatt att domarna själva tycker det är OK då. Men tror det skulle skapa en större förståelse för deras yrke, ett väldigt komplicerat sådant.

    • Kommentar avatar
     Mats H, 1 år sedanSvara

     Läste tvitterlistan på GT.
     Såg ett inlägg från Robin Figren: Läs Raka puckar.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Twitterlistan på GT? Nu är jag inte med.

      Kommentar avatar
      Mats H., 1 år sedanSvara

      Det finns en lista där västsvenska tvittare lägger in saker. en bit ner på GT, på höger sidan. Robin tycker man ska gå in här och läsa.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Åhå. Mer än jag visste. Tack. :)

    • Kommentar avatar
     Gammelwargen, 1 år sedanSvara

     Det jag främst vänder mig mot är hur det ena gången ses som humor och hyllas som ett kul grepp för publiken, (Persson/Sjöberg), men andra gången ses som ett problem eftersom en spelare inte får ösa galla över en motståndare "ostraffat", (Axelsson/?).
     Varför ska, i mitt tycke, divan Axelsson få bestämma vad vi som publik ska få se?
     Faktum är ju att Axelsson ändå är en bra hockeyspelare när han fokuserar på att spela och inte tillåts åka runt och gnälla hela tiden. Då är han bara som en tjurig treåring och tillför egentligen ingenting.
     Däremot håller jag med om att i omklädningsrummen ska det vara kamerafritt.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Mina tankar har nada att göra med vad Dick Axelsson vill och inte vill. Däremot känner jag som jag skrev i texten, ref cam är inget jag skulle sakna.

    • Kommentar avatar
     JonasG, 1 år sedanSvara

     När ref cam diskuterats i min omgivning så är det en sak som kommer fram ganska ofta och det är att man uppskattat att få en inblick i hur domarna faktiskt arbetar i dialog med spelarna och att mång auttryckt en ökad respekt för domarna.
     Jag är väldigt för ref cam bl.a av skälen ovan. Det ger faktiskt domarna ett fönster till oss tittare. Allt detta givet att man är varsam i vilka sekvenser man sänder. Vare sig spelare eller domare skall väl behöva visas i sina allra sämsta stunder...
     Alla vi som tittar förstår väl att det pågår ett spel mellan spelare/tränare/domare och kan väl klara av att skilja mellan sak och person.

     • Kommentar avatar
      Vik, 1 år sedanSvara

      Jag skulle personligen sakna ref cam, har fått en helt annan respekt för domarna sen den infördes. Sen kan man ju såklart argumentera för att det som sägs ändå inte är äkta, vad fan vet jag. Vill spelarna ha bort den så ska den bort. Punkt.

      • Kommentar avatar
       Bengan, 1 år sedanSvara

       Bra krönika och bra liknelser, Joel visar verkligen vad som gäller och Dif är ju helt oberäkneliga, uträknade och helt borta mot FBK, vinner ändå. Kan ju hoppas att det inte händer igen. Bort med refcam, rena tramset att ha den.

       • Kommentar avatar
        Mathias Pelkonen, 1 år sedanSvara

        Jag tycker ref cam ger en extra dimension, lika väl som jag tycker att man noga bör funder över vad som ska visas till allmänheten. Ta bort helt? Nej. Tänka över vad man visar? Helt klart.

        • Kommentar avatar
         Mats H., 1 år sedanSvara

         Mathias P. håller med dig helt där. Granska snacket först, sedan kan dom ev. visa ett klipp.
         Vad gäller Joel var jag orolig i höstas, när Frölunda var som sämst. Han levererade inte i pp eller i första linan, samtidigt som försvaret läckte. Ville flytta ner honom i tredje-fjärde linan för att ta tag i försvars spelet. Men det har ju löst sig efter hand som tur är.

         • Kommentar avatar
          Jan, 1 år sedanSvara

          CMore slantar ju upp ganska mycket pengar för att sända SHL. Pengar som sen går vidare till lön till spelarna. De får helt enkelt acceptera att bli filmad, kritiserad och granskad ingår i arbetsbeskrivningen som hockeyspelare.
          Personligen tycker jag inte refcam tillför så mycket. Men den enda åsikten som räknas i denna frågan är väl CMore:s. Bara att vänja sig vid utvecklingen, vi kommer nog snarare få se mer kameror och uppmickningar än färre.

          • Kommentar avatar
           Rille, 1 år sedanSvara

           Ref kamera kan faktiskt vara bra att ha då spelarna använder ett språk mot domare som är mer mänskligt, tycker att det är för mycket snack på domaren. Vill ha lite mer från domaren där dom förklarar varför dom tog vissa utvisningar och hur dom tänkte när dom tog utvisningen och förklara det mot tränaren och ev mot lagkapten. Det skulle göra att vi blir av med mycket tjafs.

           • Kommentar avatar
            Tumas, 1 år sedanSvara

            Även om ref cam inte fanns så skulle väl precis alla kunna gissa sig till vad som sägs på isen, iaf på ett ungefär ? "dra åt helvete, jävla f^tta, han filmar ju, är du dum i huvudet, hallå eller ?!, ta utvisningen då, jävla sopa" osv. Ref cam skulle kunna försvinna idag, eller bli ännu mer utav, skulle inte spela någon roll för mig.

            • Kommentar avatar
             Ingemar B, 1 år sedanSvara

             Nu är vi en match från att vinna! Måtte det gå vägen... helst redan ikväll. Om detta lyckas, så måste en ju konstatera att Roger & Co verkligen fått allt att funka. Tänk att få allt att funka när det som mest och bäst behövs. Att få alla delar att kugga i exakt som tanken var för flera månader sedan. Att inte låtit sig förvirras av ups and downs under säsongen. Att målmedvetet jobba med spelare efter spelare för att de såhär i säsongens skälvande timma är bättre än någon gång tidigare under säsongen. Jag kan inte låta bli att tänka på alla sågningar av tränare, klubbchef och inte minst spelare, som gjorts, inte minst i detta forum. Det finns nog inte en enda spelare som inte, vid ngt tillfälle, sågats och hängts ut "till salu". Det är så underbart att var Frölundait just nu. Känner mej helt lugn inför kvällen, eller möjligen nästa match. Tror dessutom att DIF börjar bli trötta... deras hårda matchande i kvart och semi måste sätta sina spår. Hur som helst, säsongen är dramaturgiskt upplagd enligt konstens alla regler. Kunde inte gjorts bättre på skrivbordet. Nu är det verklighet! NJUUUUUT Frölundaiter!! Måtte det bli en riktig fest ikväll.

              Kommentar avatar
              Per, 1 år sedanSvara

              Även om Frölunda inte vinner guld har de gjort det utmärkt innevarande säsong. De fick allt att funka. Till skillnad mot förra året.

            • Kommentar avatar
             Fredrik, 1 år sedanSvara

             Ref cam är ungefär lika intressant som spelarintervjuer under matchen. Efter matchen, eller ett repotage med spelarintervju tycker jag är trevligt att läsa. Men just dessa tröttsamma spelarintervjuerna i periodpauserna är så ulsa. -Hur känns det, -Hur ska ni vänta på detta, -Wow vilket mål! -Vad tycker du om "spelare X" visst är han bra. Och svaren blir så klart lika tråkiga -Bra, -Gå rakare på mål, få in puckar på mål, -Ja, jag fick en fin pass, -Han har kommit in och gör det jättebra. Nej de kan ta bort både ref cam och paus-spelarintervjuer för min del.

             • Kommentar avatar
              Jesper , 1 år sedanSvara

              Finns det någon maxgräns för tecken man får skriva? Min kommentar publiceras ej... får väl dela upp den lite då :)

               Kommentar avatar
               Jesper , 1 år sedanSvara

               "Vill ni att alla ska höra vad ni säger/skriker till domare/motspelare..." Just detta argumentet tycker jag är oerhört fel. Att tillåta machokultur för att det är sport. Jag tycker det är bra att mikrofonen är där, det kan vara bra för våra idoler, barns förebilder, att tänka på hur de för sig. För när barnen växer upp, då växer de in i den kulturen. Vad du själv säger när du traskar in dig i dammsugaren får stå för dig, men använder du dig av det kvinnliga könet kanske du ska fundera på varför? Varför använder du det i en negativ och förminskade mening? Det är inte okej för mig att kalla någon på gatan för ett könsord, det borde inte vara okej för killarna och tjejerna i rinken att göra det heller. Jag förstår att man blir förbannad, adrenalinet sprutar ut i varje por. Men det betyder inte att det är rättfärdigat. "Men det har alltid varit så, det är tävlingsmänniskor, insert annat valfritt argument från en man här". De har ÄNNU större ansvar är dig och mig. De bär sponsorers namn, gör reklam till barn, är idoler.

             • Kommentar avatar
              Jesper , 1 år sedanSvara

              Så Leman, jag ber dig, fundera ett varv till på det här. Varför ska de bara okej för Dick Axelsson och skrika "Din jävla fi**a / k**" till någon"? Varför ska det var okej att Fagemo skriker att "Det var så hårt jag satte på din mamma också"? (Eller vad de nu kan tänkas säga till varandra). Varför ska det vara ok för dem? Vart går gränsen? När man kränker någon? Sårar någon? Hur vet man? "Jävla b*g" "jävla mong*" "jävla cp"? Vart? "Sv***alle?
              Nej. Sätt press på dessa män och kvinnor, de som befinner sig på toppen, de som har allas ögon på sig. De som verkar i arenor dit barn och ungdomar siktar och drömmer. Sätt press på dem att vara bättre. Att visa att machokultur hör hemma i dåtiden.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 år sedanSvara

               Var skrev jag att det var okej för en spelare att skrika "Din jävla fi**a" till någon? Det får du gärna berätta för mig. Jag har stor respekt för att det finns folk som tycker det är kul med ref cam, jag torgförde bara MIN uppfattning, inget annat. Du får gärna gillar. Vad gäller den här schablonbilden av "machokultur" och så vidare så är det redan så att spelare bestraffas för den typen av språk, fråga Joel Lundqvist och Marcus Sylvegård. Detta har alltså inget med någon ref cam att göra.

               Kommentar avatar
               Jesper, 1 år sedanSvara

               Jag påstod aldrig att du hade skrivit det Henrik, jag öppnade upp för en debatt, ett alternativt sätt att se på saken, i ett försök att ge ett annat perspektiv. Vad jag menade är att det är väl underförstått, om vad spelarna säger till varandra - det är såklart inte bara sådana exempel som jag skrev, jag tog de extrema. Men vad är det annars för mystik du pratar om? Och vad är det spelarna är rädda för? Och visst straffar det sig (ibland) när spelare brukar extra grovt språk. Men man kan ju tydligt se spelare skrika "jävla f*tta" när de missat skott på öppet mål (Eller liknande ordval / situation). Jag tycker man ska ifrågasätta varför det är okej att använda ett sådant språk, inte bara inom hockey utan överallt. Och återigen, vart skall man dra gränsen? Varför ska män skrika f**ta? Varför är det okej? Debatten handlar inte enbart om ref-cam, men ref-cam är en del av detta. För om inte publiken hör, om inte sponsorerna hör, om inte utsidan hör, då tillåts det - oftast. Ref-cam ger oss utanför en inblick i vad som händer på isen, och det ger oss ett tillfälle att tycka och tänka. Att förändra på strukturer. Det är nämligen väldigt svårt att göra det från insidan - fråga Tobias Hysén till exempel. Man behöver stöd när man tillhör en minoritet, när man är utanför normen, om man vill förändra normer. Det handlar om allt från att inte skrika eller kalla någon b*g - för man vet inte vem som är eller inte är. Det handlar om att inte avslappnat skrika f*tta. Och alla sådana exempel. Varför säger vi som vi säger och varför är det okej? Tänker ni andra ens någonsin på varför ni säger t.ex. f*tta? Jag skall villigt erkänna att jag nog skrikit de flesta av orden jag skrivit om här idag. Men när jag för några år sedan började fundera på vad det var jag faktiskt sa, då slutade jag. Jag kallar fortfarande folk för idiot. Jag skriker k*k ibland. Men jag säger inte saker som t.ex. "dampbarn", något som jag avslappat och utan tanke använde mig av i min ungdom.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 år sedanSvara

               Gott och förståeligt resonemang, men jag känner att du slår in en öppen dörr eftersom, som jag skrev ovan, hockeyn redan reagerar och bestraffar den här typen av språkbruk,

               Kommentar avatar
               Jesper , 1 år sedanSvara

               Både ja och nej. Dörren är knappast öppen, om möjligt är det väl någon som tagit bort tejpen från nyckelhålet så man kan kika in. Och absolut, hockeyn arbetar med detta. Precis som det finns handlingsplaner för att förhindra mobbning i skolan - problemet är att om man inte är på bollen hela tiden så slutar den att rulla. Och återigen, den där gränsen jag pratar om. Hur förmedlas den? Och till vilka? För spelarna får ju knappast 2 minuter eller personlig straff för att skrika "f*tta" eller hur? Jag tror beroende på situation att de släpper "b*gjävlel" (Eller liknande cpjävel, mongojävel, lappjävel) också. Beroende på situation. Jag är inte intresserad av vad spelare X säger till sin dammsugare hemma hos sig själv. Men när spelare X har 12000 personer i arenan och en TV-publik som är många gånger större, ja då har de också ett ansvar. De har ansvar för att driva sporten och samhället framåt. Precis som du har ett ansvar Henrik, ett journalistiskt ansvar att inte föra oss bakom mörkret. Vi litar på dig, att du är tydlig när det är dina åsikter och inte fakta du presenterar osv (vilket jag tycker du gör bra! Är ju därför man betalar för det). - Men vi ansvaret vilar på oss alla. Och bara för att "de jobbar med det" så kan vi inte sluta granska det. Precis som om man ser något hända på stan. Det är allas ansvar att reagera. Att påverka! Att göra vårat samhälle bättre, för alla. Att börja med små saker som att sluta säga "F*tta" kan leda till oanade saker, kanske som bättre maktbalans mellan könen. (Återigen, ett exempel, säger inte att någon specifik person sagt just detta, menar allmänt. Går att ersätta f*tta med valfritt nedsättande uttryck och resonemang om att slutar man använda order nedsättande finns det en chans att folkgrupp, utsatta personer, könsgrupp inte nedvärderas å på så sätt får mer självförtroende och så vidare und so weiter...)

             • Kommentar avatar
              Jesper , 1 år sedanSvara

              Det var visst inte antal tecken som var felet insåg jag. Det var censur - jag fick inte publicera min kommentar för att den innehöll tydligen ord som är okej att säga om man är idrottsman / kvinna... Vilket jag tycker visar lite poängen i mitt inlägg. Varför får jag inte lov att skriva dessa orden här, i en saklig diskussion? Vart går den där gränsen egentligen? (Jag förstår ju varför jag inte får, för att folk missbrukar, är elaka, använder det till personangrepp osv) Men återigen. Machokulturen normaliserar ju användandet av ord och termer som dessa. Och man kan inte säga att något får existera där men inte här. Det fungerar inte.

              • Kommentar avatar
               Dallasm3, 1 år sedanSvara

               Ref cam. Vi "vanliga" människor jobbar ju inte inför publik eller tv tittare. Tycker många spelare även i Frölunda ska tänka på hur dom låter när dom gnäller på domarna vid varje avblåsning. Mindre gnäll i barnens sandlåda.

                Kommentar avatar
                Jesper , 1 år sedanSvara

                Håller med om att vi i publiken också behöver tänka på vårat beteende. Det är en fin gräns även där, att bua och låta för att påverka och sätta press. Men att i kör ropa "skandal, skandal en domarskandal" eller "hata X" eller "Ställ dig upp som en riktig man". Dessa ramsor tillhör den kultur som skall bort. Men återigen, det är en fin gräns. Och vi "vanliga" människor jobbar inte inför publik/tv - och de flesta av oss kallar inte heller våra kollegor för nedvärderade saker. Rättfärdigar publiken att kalla varandra för nedvärderande saker? Eller hur menar du?

              • Kommentar avatar
               Ingemar, 1 år sedanSvara

               Jesper ,strålande inlägg.
               Instämmer till fullo ,och skriver under.
               Machokulturen ,och domarsynen,förändras den ,då skall DEFENITIVT ref.cam vara kvar.

               • Kommentar avatar
                Johnny, 1 år sedanSvara

                Allt behöver inte vara svart eller vitt. (Som det ofta kan bli när man talar om viktiga saker som hockey ;)
                Jag tycker definitivt att ref cam tillför mycket. Vad som skulle behövas för att göra de flesta nöjda är att censurera lite. I stället för att leta upp "roliga" kommentarer från spelare och domare skulle man kunna gallra lite om vad som visas. Framför att sånt som förklarar domarnas syn på händelser kan väl ingen vara emot? Att höra när en domare säger till att någon ska lugna sig lite eller vad som sägs (så länge det är juste) vid en tekning lär väl inte heller någon ta illa upp för. Så om ansvarig för sändningen kan hitta en gråzon hade det varit bättre än att köra som nu eller lägga ner helt.
                Ang. kameror i omklädningsrummet så har i alla fall jag svårt att hitta något positivt med det. Så att så länge ingen ropar efter mer nakna kroppar så skulle man kunna försöka undvika det i alla fall :)

                • Kommentar avatar
                 Rw, 1 år sedanSvara

                 Stefan Liv Memorial Trophy är Mattssons om vi vinner.

                 • Kommentar avatar
                  Jonte, 1 år sedanSvara

                  Hela poängen med Ref cam är att det är helt äkta! Spelar interviewerna i pauserna är helt och hållet skriptade och säger ingenting om något. Alla säger och gör dumma saker ibland. Det är mänskligt men det gör också oss mer intressanta. Finns en charm i att se människan bakom hockeymasken. Både på gott och ont. Jag står fast vid att jag älskar ref cam.

                  • Kommentar avatar
                   Kalle, 1 år sedanSvara

                   Är det bara vinnarna som kan få en SLMT? Har då inte sett en djurgådare som är bättre än vare sig lasch lunkan lr friberg för den delen i detta slutspel?! Om Dif lyckas vända å vinna detta (vilket dom självklart har chansen till, dom är ju inte direkt dåliga) men då kan jag bara se robban vinna priset eller för den delen firma nord/öhlund skulle ligga jävligt bra till för den delen!

                   • Kommentar avatar
                    Marcus, 1 år sedanSvara

                    Johan släpper max en puck. Hej hatare, SM guld.

                    • Kommentar avatar
                     Marcus, 1 år sedanSvara

                     Vad fan göt Johan G???

                     • Kommentar avatar
                      Marcus, 1 år sedanSvara

                      gör*

                      • Kommentar avatar
                       Sten , 1 år sedanSvara

                       Simmar som vanligt

                       • Kommentar avatar
                        Julius, 1 år sedanSvara

                        JG vs JG 1-1

                        • Kommentar avatar
                         M, 1 år sedanSvara

                         Nästa steg blir väl att alla har head cam, du kan följa vilken spelare du vill men även teamet runtomkring laget får läkaren och materialaren o genom ett tryck på fjärrkontrollen så kan du se allt ;)
                         Snart är vi nog där


                         Lämna en kommentar