Full fart in i kaklet – bredden är Frölundas styrka


► Sista hacket är avklarat – från och med i morgon är det full fart in i SHL-kaklet.
► Sju grundseriematcher på 15 dagar.
► Sedan slutspel.
► Det är nu det avgörs, det är nu det måste börja se bra ut.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg med några av många spelare i Frölunda. Bredden är ett bra vapen. Foto: TOMMY HOLL


DET HAR VARIT X antal uppehåll när hemmalandslaget matchat, det var JVM runt jul/nyår, det var OS – men nu är det slut på alla stopp.

Nu trycker SHL-lagen på gaspedalen.

Nu är det dags att sålla agnarna från vetet.

– Energin är hög, många ser fram emot den roligaste delen av säsongen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Hans gäng matchar så här fram till slutspelet:

24/2: Örebro (b)
28/2: Malmö (h)
  1/3: Brynäs (b)
  3/3: HV71 (h)
  6/3: Växjö (h)
  8/3: Karlskrona (b)
10/3: Brynäs (h)

– Varje match blir en prövning, som en slutspelsmatch, vi kommer behöva sträcka på oss och topprestera i varje match, säger Rönnberg.

Med all sannolikhet – ja, precis så. Jag ser bara en match där Frölunda är favorit, den mot Karlskrona, i övrigt ser jag fajter där det kan gå precis hur som helst.

Seger mot Växjö hemma?

Visst är det tänkbart, Frölunda har hög toppkapacitet.

Förlust mot Örebro borta?

Absolut kan det bli så, ibland ser Rönnbergs gäng inte alls vasst ut, och Örebro slåss för livet.

Frölunda är femma i dagsläget, jag kan inte ens gissa om laget förmår behålla topp 6-platsen eller ej, dels för att det här laget pendlar i kvalitet, dels för att andra lag också gör det.

SHL är en ruskigt jämn och oviss liga, det är därför jag skrivit att tio lag redan är slutspelsklara, att även lag 9–10 mycket väl kan tänkas gå till final.

Rakapuckar.com bild

Skillnaderna är mindre än man kan tro.

Komma topp 6 är mindre viktigt än tidigare år; roligare att ha hemmafavör i avgörande match, men det är inte hela världen.

En sak som kan vara avgörande, det är bredden på truppen, och just nu har ju Frölunda en fördel här, detta trots att Lias Andersson försvann till Nordamerika och stackars Sean Bergenheim tvingades lägga av.

* Backsidan mot Örebro:
Mattias Nörstebö, Adam AlmquistMatt DonovanAdam PardyJonahan Sigalet, John NybergKristoffer Gunnarsson

Till detta ska läggas Rasmus Dahlin, och så finns där bakom även Filip Westerlund, just nu utlånad till Björklöven.

Vem hamnar på läktaren mot Malmö? Gunnarsson?

* Forwards mot Örebro
Victor Olofsson, Joel Mustonen, Ryan Lasch, Jesper Emanuelsson, Mats Rosseli Olsen, Simon Hjalmarsson, Carl Grundström, Sebastian Stålberg, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm, Pontus Widerström, Christoffer Ehn, Max Friberg.

Redan här tvingas en vara 13:e, sedan ska Joel Lundqvist och Jan Mursak in, och så finns Oliwer Fjellström med där bakom och hugger, liksom Jacob Peterson (i Björklöven).

Vilka två ska bort mot Malmö på onsdag när Lundqvist/Mursak gör comeback?

Upp till bevis för tvillingarna Westerholm i Örebro känner jag, men kan jag se Rönnberg plocka bort dem? Hm. Spontant … nej. Förtroende är investerat i Blekingeboysen.

Men vilka i herrans namn ska då bort?

Rakapuckar.com bild

Ska det inte finnas plats för den hårt jobbande Christoffer Ehn-kedjan med slutspelstuffingen Pontus Widerström och box play-slitaren Max Friberg? Jo, det ska det väl. Eller?

Era gissningar är så goda som mina, jag orkar inte gissa alls än, för allt vi vet kan två man gå sönder i morgon.

Men det här kan vi slå fast:

En jäkla bredd, en jäkla konkurrenssituation – och det är bra, det kan vara tungan på vågen om/när Frölunda har ett lyckosamt slutspel.   

***

Finbesök i Frölundaborg: Jörgen Lennartsson tittade förbi för att luncha med mannen i bakgrunden.


Jörgen Lennartsson, den förre IFK Göteborgs-tränaren, hälsade på i Frölundaborg i dag, tog en lunch med Roger Rönnberg & Co efteråt.

IFK och Frölunda hade ju en hel del samarbete under Lennartssons blåvita tid och Lennartsson har hållit i de kontakterna.

Det sades att han skulle efterträda Pär Johansson som backtränare.

Jag ställde mig något tveksam till den uppgiften …

På min fråga om besöket hade något att göra med scoutjobbet för Åge Hareides Danmark (vi snackar fotboll nu) fick jag ett stort skratt till svar.

Det tolkade jag som ett nej.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
13 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

  Skulle väl vara utmärkt om Jörgen tog hand om och utvecklade anfallsspelet! Hahahahaha...Fantasirikt, rörligt, oförutsägbart i högt tempo! ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Haha – kanske kan vara något. :)

 • Kommentar avatar
  Johan L , 2 år sedanSvara

  De som ej kommer flyttas utanför laget tror jag är Lundqvist, Mursak, Hjalmarsson, Olofsson, Lasch. Ej troliga Ehn, Rosseli, Stålberg, Grundström,Friberg. Troliga Emanuelsson, Fjellström, Petersson. Då är ej Westerholmarna med eller Widerström, Mustonen. Då har jag 10 spelare i laget med de ej troliga. 2 platser kvar. I min värld står det mellan båda Westerholmarna in. På bekostnad av Widerström och Mustonen. Eller tvärtom. Jag hade personligen behållt Widerström iaf. För att ha kedjan med Ehn och Friberg intakt. Men vet ej om RR ser det så. Även centrar har jag svårt att se Westerholm före Ehn.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Om Ehn får ge vika så svimmar jag. Då ska jag göra en Calle Johansson och bada någonstans.

   Kommentar avatar
   Johan L , 2 år sedanSvara

   Hehe. Då kan vi ta en simtur ihop i så fall :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Haha min första tanke va ”flytta upp Ehn till ej flyttbar” det kan bara inte hända i år, rent tjänstefel isåfall.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 2 år sedanSvara

  Fan kom på mer :) Hjalmarsson ska absolut spela Center, och Mustonen inte. Centrar Lundqvist, Mursak, Hjalmarsson, Ehn. Lundqvist - Olofsson - Lasch. Hjalmarsson - Rosseli - Stålberg. Ehn - Widerström - Friberg. Mursak - Grundström -????? Där??? =Westerholm (ponthus), Emanuelsson, Mustonen. Så hade jag gjort. Får fan inte plats med tvillingarna ihop hur jag än gör. Detta om ALLA är tillgängliga.

  • Kommentar avatar
   Epoe, 2 år sedanSvara

   Ehn blir femte bästa center med alla friska. Bra att ha en C som extragubbe.

    Kommentar avatar
    Johan L , 2 år sedanSvara

    Menar du ur din synvinkel nu??

    Kommentar avatar
    Epoe, 2 år sedanSvara

    Nej, det är ju fakta.

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Hellre sjua än sexa. Visst är det rysk roulette(Hemmaplansfördel i Play-In)! Därefter kvart mot DIF och då kan vad som helst hända, där Frölunda till sist kommer att få möta Växjö i en eventuell semi och Mats Grauers blir nöjd med kosingen! Sticker ut hakan lite grann efter ha varit så förbannat sjuk(influensa) och har varit tvungen att gilla(säng)läget! ;-)

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 2 år sedanSvara

    Härligt, swishen kommer i kväll./ Claes

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Tack!

   • Kommentar avatar
    Bengan, 2 år sedanSvara

    Tror att det blir Emanuelsson, Wideström och Mustonen som får slåss om 13:e plats. Tror som du att de vill ge tvillingarna en del chanser nu när Patrick är tillbaka, och han behöver matcher. Blir kul nu framöver i alla fall.

    • Kommentar avatar
     Daniel, 2 år sedanSvara

     Självklart skall Westerholm, Widerström och Friberg bort! Allt annat vore tjänstefel. 3 spelare som inte gör något som inte andra klarar av. Bidrar heller inget i offensiven överhuvudtaget. Jo, säger HL nu; Widerström tacklas och sliter... jaha, säger jag då? Hur många poäng har hans tacklingar genererat denna säsong? Ingen annan som kan både tackla och faktiskt få med sig en puck? Jo då...

     Men, bra med bredd! Går någon sönder finns spelare som kan gå in. Kanske inte att ersätta, men iaf fylla ut en kedja. För just det finns det en uppsjö av. Utfyllnad;-)

     • Kommentar avatar
      Nina HP, 2 år sedanSvara

      Då dina kloka reflektioner & användbara tips ofta kommer till användning i vår grupp,kommer jag med glädje Bidra varje månad via Swish .
      Med Vänliga hälsningar / Admin HockeyPuckat (HP)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Roligt att du/ni gillar. Tack, Nina!

     • Kommentar avatar
      Matte, 2 år sedanSvara

      Kul HL - men man skall passa sig för IFK sjukan....har skrivit det förut.
      Är inte så säker på att det är lätt att sia om centrarna. Tycker Joel och Mursak verkar vara de som man kan säga är klara...
      För att slänga in lite ved i brasan, så skulle jag gärna sett en ren junior kedja med Kalle M, Peterson och Emanuelsson/Fjällström. Sen kört dem hårt i dessa matcher för att sätta nästa års team (18/19). Hur långt tror Ni FHC går i år? Jag är impad om de kommer till kvarten...men som det sätt ut under 17/18, så talar inte så mycket för det. Men RR kanske har några ess i rockärmen?

       Kommentar avatar
       mike, 2 år sedanSvara

       Tyvärr tror jag som du, dvs att man inte går särskilt långt alls. Sammansättningen av årets lag har inte lyckats, det är bara att konstatera. De får gärna motbevisa mig, men det finns faktiskt inget som talar för att det här ojämna, passionslösa laget kan klara sig ur en bäst av 7-serie. Ledningen borde vara extremt bekymrade över att man efter 45 spelade omgångar inte lyckats få alla att dra åt samma håll. Därav misslyckandet med sammansättningen. "– Energin är hög, många ser fram emot den roligaste delen av säsongen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg." Den kommentaren säger ganska mycket om en trupp i obalans.

     • Kommentar avatar
      Peter Smögen, 2 år sedanSvara

      Vad har Friberg i lön? Kan vi bli av med det kontraktet? Givetvis ska Friberg, Widerström sållas bort först av Forwards....

      • Kommentar avatar
       Göran, 2 år sedanSvara

       Ja frölunda har bredden för att hänga kvar i SHL, det har redan bevisats. Men, men har vi tillräckligt med spetskompetens för att gå långt i ett slutspel ? Det har vi inte sett ännu under säsongens matcher. Personligen tror jag inte det utan tycker att årets frölundaupplaga är den sämsta på många år. Hoppas givetvis att jag får fel.

       • Kommentar avatar
        Manne , 2 år sedanSvara

        Skicka iväg Pardy till närmaste flygplats. Fan, han försöker vara en spelande back. Han ska spela enkelt och inget annat!


        Lämna en kommentar