Granqvist & Jihde behöver också köra raka puckar


► Även Kent Forsberg är ute och cyklar, tror att barn inte får tävla – och det går rakt in i Expressen. Suck.
► Erik Granqvists tweet gjorde mig desto gladare, hoppas han och Niklas Jihde kan ryta till i Viasat, de når ju långt fler än jag; kanske kan de ändå köra raka puckar?  

Rakapuckar.com bild

I VECKAN SKREV jag om den gigantiska missuppfattning som tycks råda om hockeyspelande barn under 13 år.

Ni kunde läsa mina tankar här och här, krönikan gick i nya hockeynews.se.

Jag fick bra med respons.

Nästan övervägande positiv.

Glädjande, för det betyder att det är många som fattat – ta bort tävlingsmomentet, det har det aldrig någonsin varit tal om.

Men … det tog inte många dagar innan det var dags igen, i en lång Expressen-intervju i dag säger förre förbundskaptenen Kent Forsberg

Säg så här, hade man tagit bort alla tävlingsmoment för Peter Forsberg hade man aldrig fått fram den hockeyspelare som "Foppa" blev, då hade han valt något annat där man fick tävla. Peter älskade att tävla, och ska man få fram idrottsmän och kvinnor på hög nivå måste man tävla. Så enkelt är det.

Inte en följdfråga från reportern, inte ett enda litet påpekande om att … mja, riktigt så är det ju inte, tack och lov.

Barn får tävla. Ska tävla. Stimuleras fortfarande att göra det. På deras villkor. Att motsatsen får spridas till höger och vänster, av stjärnor och profiler som har stor genomslagskraft hos folk, är bedrövligt.

 

Rakapuckar.com bild

 

Desto skönare att hockeyprofilen Erik Granqvist (heja!) la ut den här underbara tweeten i dag (tyvärr går just den inte att bädda in som vanligt i bloggen, fan vet varför, går bara att länka – klicka här för att se den sköna filmsnutten):

 

Att folk ska ta hänsyn vad lilla jag skriver i den här bloggen, eller för den delen på vassa sajten hockeynews.se, är förstås att tro alldeles för mycket om sig själv.

Men Erik, du och Niklas Jihde kan väl använda er viasatska plattform.

Ni kan ta min krönika också. Gratis. Här är den. Var så goda.

***

Jag är helt på Sanny Lindströms linje. Länkar här, så slipper jag skriva något själv ...

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
4 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Heja!

  • Kommentar avatar
   Sven, 1 år sedanSvara

   Ja jösses. Ställer man inte några som helst krav på skribenter i expressen längre?

   • Kommentar avatar
    Mattias, 1 år sedanSvara

    Förstår din frustration här. En sak om man tycker olika om nåt, det är ju inget konstigt. Ofta bara givande med en diskussion kring det. Lite som att jag ibland tycker min chef har rätt, ibland fel. Ibland tycker jag Sjöstedt har rätt och Lööf fel, ibland tvärtom. Så länge man är överens om kärnan kan det bli intressant, nya tankebanor kan väckas, men om man inte ens är eniga vad det handlar om i grund och botten... då faller ju allt. Hade Kent tyckt nåt i stil med att ”även om tävlingsmomentet är kvar tycker jag ändå inte det är rätt, för att...” osv.
    Själv var jag en tabellnötare redan som liten, men efter att tänkt till efter att ha läst din ståndpunkt (du har ofta den förmågan, att få andra att tänka till!) har jag funderat på om jag blev en bättre utövare, eller än viktigare - tyckte det var roligare. Jag tror inte det. Nuet, tävla här och nu, jag tror det är viktigast.
    Och ska man dra en parallell, jag tror det är som i skolan. De första åren handlar det om att lära sig grunderna, lära sig ha kul, lära sig utvecklas. Långsiktig bedömning, tabeller eller betyg, det kan vi ta lite senare.
    Kan bara, än en gång, hoppas fler läser din blogg. Den är för bra för att missas.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Oj! Tack!! Ja, det är ju precis som du skriver, så länge man har sina fakta rätt kan man diskutera vad som helst, titta på för- och nackdelar, men när man inte ens vet vad som gäller, argumenterar utifrån något man bara TROR, då är det beklagligt. Och synd att kolleger i media bara låter det rulla på.

   • Kommentar avatar
    Marcus N, 1 år sedanSvara

    för helevete... jävla trams de där. Sport = tävling. Jag hade aldrig hållet på med idrott om jag inte hade fått tävla. De va ju min sporre/motivation. Det roligaste som fanns. Jag må vara och alltid varit en tävlingsmänniska men kan inte tänka att vi någonsin får fram tävlingsskallar som kan utmana internationellt i någon form om man inte får tävla som tonåring!!!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Marcus, helt utan elak baktanke, har du läst vad jag skrivit? Ingenstans står det ju att man INTE får tävla.


   Lämna en kommentar