Bergenheim undersöks, och Sjöströms puls stiger?


► Frölunda håller tummarna i dag för Sean Bergenheim.
► Sean håller säkert egna; en jobbig skada var det sista han behövde.
► Om det är illa – då tror jag Frölunda intensifierar jakten på en forward.

Rakapuckar.com bild

JAG SKREV OM Sean Bergenheim tidigare i dag, hans överkroppsskada läker inte som förväntat, det oroar, nu blir det en grundlig läkarundersökning för att se vad som gått fel.

Oavsett vad undersökningen ger vid handen, just Bergenheim skrek efter att få vara frisk och hel och kontinuerligt spelande.

Istället blev det motsatsen. Inte alls bra.

Han har själv medgivit, den vänligen finländaren, att förra säsongen inte var tillräckligt bra, att han kom in mitt i den, att han inte var nöjd, dessutom hackade det med avstängningar och skavanker.

Nu var han lättare i kroppen (med bevarad styrka).

Nu var han mer redo för spel på breda, europeiska isar.

Nu var han en bidragande spelare på regelbunden basis.

Det såg rätt bra ut till dess att skadan (överkropp) kom. Det kändes ändå okej, till dess att dagens negativa besked kom.

För Sean Bergenheims skull, för Frölundas skull, är det bäst att läkarundersökningen säger något snällt.

Det är redan ett onödigt hack i den säsong som av allt att döma blir Bergenheims sista i Frölunda.

Rakapuckar.com bild

Frölunda är på jakt efter en center sedan Pathrik Westerholm tappats för minst fem månader.

Skulle det nu vara illa med Bergenheim också … okej, han är inte center, men lite beroende på hur illa, hur lång frånvaro som förväntas … jag undrar om inte sportchefen Fredrik Sjöström snabbar på jobbet med att hitta en spelare bra nog för att gå in i dagens Frölundalag.

Med två forwards borta (om det visar sig vara illa med Bergenheim) är numerären just tolv, alltså fyra fulla kedjor, varken mer eller mindre.

Å andra sidan, bakom finns:

Oliwer Fjellström
Jacob Peterson
Jesper Emanuelsson
Pontus Andreasson

Snart (som jag förstår det) också Kalle Miketinac, killen som varit fotskadad.

Massor med spännande ung talang. Inte minst Fjellström känns redo för regelbundna byten på seniornivå.

Men … det kommer JVM i december, det kan komma fler skador … jag undrar om Sjöströms puls ändå inte stiger en smula skulle läkarnas dom gällande Sean Bergenheim vara en obehaglig sådan.

Vi får se. Kanske redan i eftermiddag/kväll. 

***

Jag påminner lite då och då om vad som gäller här inne. Nämligen detta. Utan er är rakapuckar.com inget. Ni kan också hjälpa till genom att ”spread the word”, dela på sociala medier.

***

Mycket glädjande läsning om ex-frölundaiten Joakim Andersson.

***

HV71 har tre förluster i rad, två i SHL, en i CHL, men spelet både mot Mora och Trinec rapporterades vara rätt bra. ”Bara” målen som saknades, plus en del onödigt insläppta.

Fans till Frölunda nickar säkert igenkännande.

Linus Söderström vaktar kassen, Christoffer Persson, Pierre Engvall, Sebastian Wännström och Kevin Stenlund saknas alla. Persson & Stenlund nog med nästa vecka, dock. Wännström har mjukdelsskada, Engvall borta länge med nyckelbensbrott.

***

Hade ett glädjande samtal med Roger Rönnberg i dag. Detta i samband med att laget tränade på att ta sig ur egen zon, speciellt möta den höga press som Hv71 förväntas sätta in.

Jag återkommer här. Kanske i morgon.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
3 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Per-Inge Nordström, 3 år sedanSvara

  Hej, jag är gotlänning som är bosatt i Finland sen många år. Jag vill gärna betala för dina skriverier, så klart, men då måste du ge mig ett IBAN-nummer så att jag kan sätta in det på ditt konto. IBAN är ju egentligen ett vanligt bankkonto men med flera siffror, en slags standard för snabba överföringar om line.
  Mvh
  Per-Inge Nordström

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   IBAN elektroniskt: SE1950000000050010076913 Bic Code: ESSESESS

 • Kommentar avatar
  Sven, 3 år sedanSvara

  Ser fram emot ditt samtal med RR om motståndarens höga press. I slutspel har vi ju ibland fått överge grundspelet och istället chippa ut pucken. Jag efterlyser även lite mer "konstruktiva" chippar genom att chippa mot rusande forwards vilket i sin tur kan minska motståndarens höga press. Alltså blixtsnabba kontringar som startar med en chipp över backarna, särskilt när MRO och Ehn o andra snabbskrinnare är inne.

  • Kommentar avatar
   robert ström, 3 år sedanSvara

   Är förvånad över den tröghet och fantasilöshet Frölunda visar under matcherna....Joel är ju knappt grinig på matcherna och spelarna vare sig vill eller vågar tackla längre


   Lämna en kommentar