Modo bryr sig inte om regler som Frölunda ...


► De upprörda Frölundafans som tycker favoritklubben agerar stelbent när Tomi Kallios tröja inte hissas i taket, de måste älska, nej … avguda Modo. Läs mer här
► Så laddar vi för ännu en hockeykväll, och frågan känns given:
► Kan Frölunda för en gångs skulle starta en match bra?

Rakapuckar.com bild

NI HAR SÄKERT sett hur Modo valt att agera nu när den förlorade sonen Tobias Enström återvänt.

Hans nummer är 39.

I Ö-vik har det tillhört Per Svartvadet.

”Svartens” tröja är pensionerad och hänger i taket.

Det kunde man ju tro, i den mån man är en anhängare av att följa regler, skulle ställa till problem för Modo, för Enström – men icke.

Modos klubbledning valde helt sonika att ”avpensionera” 39:an i taket.

Var så god, Enström.
Ta du 39:an.
Vi hänger upp den igen när du är klar med karriären.

Typ så, gick resonemanget. Och jag kan inte hjälpa att tänka:

De största Tomi Kallio-fansen inom Frölundas supporterskara, de som tycker att det är självklart att hänga upp finländarens 71:a även om kravet på tio säsonger inte riktigt uppfylls, de måste jubla när de läser om hur geschwint allt fixats i Ö-vik.

Kolla – det går ju. 

Regler? Äh, de kan tummas på. För Tobias skull.

Rakapuckar.com bild

Så tror jag en och annan Frölundafan tänker i dag.

Vad gäller 39:an i Modo finns ju vissa förklaringar man bör känna till, Enström valde 39 (i Atlanta Thrashers) som en hyllning till sin gamla Modo-kapten, har haft numret sedan dess, och vid hemflytten frågade han snällt Svartvadet om det var okej att plocka ner tröjan.

Det var det. För Per. För Modo.

Så … ja, det går, förstås. Att komma runt regler. De är inte skrivna i sten. Man kan förstås – för att ta till klarspråk – välja att ge fan i dem.

Hos mig inställer sig då frågan: varför pensionerar man överhuvudtaget nummer om regeln så lätt kan brytas? 

Men det är ju jag. Som gillar regler.

För övrigt ska Tomi Kallio hyllas av Frölunda. 22/9 inför matchen mot Mora. På annat vis än med tröjan i taket. Men det där vet ni ju …

***

I kväll – mot ZSC Lions i Zürich – är Frölunda åter favorit hos Coolbet, men bara knappt den här gången, 2.38 mot 2,50 när jag nyss tittade.

Alla hockeyoddsen har ni här.

Finfint välkomsterbjudande finns här.

Ni vet att Coolbet är en partner till mig, bra odds, mest tillbaka till spelarna, gillar ni att sätta en slant får ni gärna göra det här.

Rakapuckar.com bild

***

Jag skrev dessa rader i går (fredag) inför Frölundas möte med ZSC Lions i kväll, och det mesta är väl sagt.

Intressant att se om Anders Grönlund går in för Kristoffer Gunnarsson, om Oliwer Fjellström möjligen håller för spel, om Johan Gustafsson ersätter Johan Mattsson.

Men det riktigt spännande på förhand är:

## Kan Frölunda starta matchen bra? 

## Kan Frölunda inleda på en klart högre nivå än mot Vienna Capitals?

## Kan Frölunda fortsätta med tryggt försvarsspel, bygga på med vettigt passningsspel, och så vidare?

I kväll vet vi. Viasat Hockey/Viaplay sänder, 19.35.

Ni som inte har kanalen läser förstås om matchen här. Tja, även ni andra, så klart …

Förresten 1: med lite tur är Rickard Wallin expert i Viasats sändning även den här gången. Njut. Så bra är han.

TILLAGT 16.00: GP-Johan har snackat med Fredrik Pettersson som ska spelar för ZSC Lions mot Frölunda i kväll. Då har tydligen reglerna ändrats, när till exempel Robin Figren var avstängd i SHL härom året fick han heller inte spela i CHL, därmed förkortades hans SHL-avstängning. Det här borde jag förstås ha vetat. Miss av mig. Sorry för dåligt jobb. 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mathias , 9 månader sedanSvara

  Tror att matchen även visad på TV3 sport.
  Frölunda på ut en bild på Twitter med lagets klubbor. Om man zoomar in så ser man att Carlsson har 2 klubbor i stället. Är han bara med på resan och tränar, eller finns det en chans att han spelar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Inte TV3 Sport i dag. Nix, Patrik Carlsson ska INTE spela, bara med på resan. Så är det i alla fall sagt, om inte han plötsligt känner sig redo och Frölunda vill få in honom. Men det skulle förvåna. Beskedet var tydligt: spel i SHL-premiären är målet, eventuellt något före det är bonus.

 • Kommentar avatar
  Conta, 9 månader sedanSvara

  Kallio är verkligen värd alla hyllningar och hans nr71 borde för all framtid pensioneras i taket.Tycker att Modo gör totalt fel.Pensionerad tröja är pensionerad.Har en spelare gjort stort avtryck i en klubb så skall inte hans tröjnummer återanvända.punkt slut.
  Hoppas att Frölunda är vakna från start ikväll.
  Märkligt att varje match börjar dåligt och virrigt från Frölundas sida.Verkar hänga kvar sedan föregående säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Det är tveklöst vad jag framför allt kommer hålla koll på: hur ser det ut från nedsläpp 1?

 • Kommentar avatar
  Ohlric, 9 månader sedanSvara

  Rickard Wallin har överraskat stort på mig som expert. Han gör ett riktigt stort jobb som expert, neutral, saklig och kunnig. Bra jobbat Rickard.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Japp. Precis så.

   Kommentar avatar
   KW, 9 månader sedanSvara

   Instämmer helt om Rickard. Mkt bra som bisittare/expert, trevlig och kunnig. Lugn och saklig.

 • Kommentar avatar
  Gustav, 9 månader sedanSvara

  Fortfarande inget om Kallios hyllning på hemsidan. Inte en bokstav i sociala medier. Obegripligt. Här har man en bra möjlighet att locka folk i början med två publikmatcher (Djurgården lördag 15/9 och Kallios match mot Mora lördag 22/9). Skapa lite drag och hype hos publiken. Matchen mot Mora ska vara slutsåld. Punkt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Det stämmer, jag har inte heller sett något. Bara i nyhetsbrevet. Undrar varför.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

  Fokususera på att hylla kallio istället för gnälla om tröja i taket eller inte. Det gör väl varken till eller från. Självklart ska jag dit och visa mitt nöje för hans hockeykonster I det förgågna när han var med och placerade växjö i den absoluta toppen men också för allt han gjort i frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Vem i herrans namn gnäller, menar du? Jag berättade, på vad i alla fall jag tyckte var ett lite skämtsamt vis, om hur Modo agerar (jag är inte helt förtjust, som du säkert såg) och att de missnöjda Frölundasupportrar som ofta tar chansen att dryfta denna fråga verkligen måste älska Modo.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 9 månader sedanSvara

   Absolut, men har ju varit bra med med snack I frågan och FHC har ju hela tiden varit tydliga med att han ska hyllas och att han inte når upp till kriteriena för taket. Så nu borde det vara full fokus på vad han uträttade istället. Tänker väl främst på din post här utan den totalla uppsluttningen för hyllandet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Som sagt, mest ett konstaterande att en del klubbar väljer att tumma på reglerna, en del inte. Värt att notera, tyckte jag. Inte mer än så. Behöver inte övertolkas.

   Kommentar avatar
   Herr lakers, 9 månader sedanSvara

   In liten men ändå viktig detalj är han faktiskt frågade svartvadet. Men men. Hoppas att det blir ett fint hyllande! Nu CHL på svt1.

   Kommentar avatar
   Dallasm3, 9 månader sedanSvara

   FHC så ju nej till röda tröjor, men ändrade sig efter påtryckni går ifrån dom som betalar kalaset, publiken/fans. Tycker publik /fans ska HYLLA Kallio för allt han har gjort för Frölunda. Visa missnöje mot Frölunda som organisation för hur dåligt som behandlat Kallio. TRÖJAN SKA UPP I TAKET #71

 • Kommentar avatar
  Jontebas, 9 månader sedanSvara

  Matchen mot Mora lär vara slutsåld. Jag fick knappt biljetter och jag uppdaterade sidan konstant tills biljetsläpp. 10:15 köpte jag och redan då var det svårt att få bra platser. Typ sektion C som jag gillar. Nära klacken men fri från nät.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Tänkte väl det. Den matchen borde sålt slut snabbt.

   Kommentar avatar
   Per, 9 månader sedanSvara

   Är Frölunda smarta firar de Kallio, Niklas och Jonas som en framgångsrik trio. Mot Mora igen eller annat lag dom drar lite folk.

   Kommentar avatar
   Gustav, 9 månader sedanSvara

   Det är långt ifrån slutsålt till Kallio-matchen...Antagligen för att föreningen som ska hylla honom inte har sagt ett ord om det i sina kanaler. Bedrövligt, som sagt.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 9 månader sedanSvara

  Idag gäller det att börja spela från början, annars blir det svårt att vinna, en bättre motståndare än sist. Tippar på JG i mål, hoppas Fjellström håller för match, och kan vi hoppas på mål från Söderlund?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Det sistnämnda skulle inte skada. För Frölunda. För Söderlund.

 • Kommentar avatar
  Boisvert, 9 månader sedanSvara

  Helt enig ang Modo's val. Trodde det var hela grejen med att göra numrena "heliga" och inte längre möjliga att välja. Vad gör man nästa gång ngn kommer hem och frågar om man får låna numret.. - Eeh nej...eller jo men då måste du ju såklart ringa och fråga Niklas Andersson först, och är det ok för han så är det såklart helt ok för oss. Då tar vi bara ned den igen. Även fast du tänkt dig de 3 sista säsongerna i klubben.
  Inte en helt lätt fråga att säga nej till heller som pensionerad spelare, även fast det helt säkert inte var så för Per. En sådan genomgod kille som tex Niklas..om han hade fått den frågan från ngn av tidigare Frölunda spelare som nu är stjärna i NHL och de sedan skulle runda av karriären i VF.. hade ju känts sådär kul att säga nej ifrån hans sida då om vi leker med tanken på att Frölunda låtit det vara upp till Niklas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 9 månader sedanSvara

   Delar helt din uppfattning här.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 9 månader sedanSvara

  Apropå att hissa upp en Frölundatröja i taket.
  Säkerligen kommer Joels att bli det, när det är aktuellt.
  Undra vilken färg det skulle kunna(t) bli istället om inte Frölunda som nu ändå växlade tillbaks till den röda, grönt eller?

  • Kommentar avatar
   Fredrik, 9 månader sedanSvara

   Pettersson hyllar Kallio med att spela i 71:an, eller?


   Lämna en kommentar