Rönnberg hyllade fansen, kallade tidig timeout kosmetika


► Roger Rönnberg hyllade Frölundas fans. Det gjorde han rätt i.
► Han kallade sitt lag sömnigt. Det gjorde han också rätt i.
► Men varför ingen tidig timeout?
► – Kosmetika, menade Frölundatränaren.
► Här mina fem bästa för kvällen också.

Rakapuckar.com bild

Allt annat än nöjd den här kvällen var han, Roger Rönnberg. Men han hyllade fansen. Arkivfoto: TOMMY HOLL


HAN HÖLL INTE på något sätt tillbaka i snacket, Roger Rönnberg, sa om inledningen där Frölunda blev knäckt av ett hungrigt, vaket, Färjestad:

– Vi såg väldigt sömniga ut, i närkamper, i passningsspel. Oerhört långsamma, omständliga. Överraskande. Jag vet inte om jag sövt spelarna, jag hade förväntat mig mer, att det snarast skulle koka över, men jag kanske drog ner temperaturen på på plattan för mycket.

0–2 tidigt i första perioden. Här fanns chansen att skrika till.

** Varför ingen timeout då för att väcka spelarna ur sömnen?
– Det är mest kosmetika med tidiga timeouter, vi har ”commercial breaks” (det som på nysvenska kallas power breaks) där vi kan snacka.

** Men du tog timeout efter 0-4, var det för att stoppa raset?
– Ja. Man kan diskutera om vi skulle tagit den tidigare, men …

Rönnberg hyllade fansen på västra ståplats, killarna och tjejerna som stöttade sitt lag trots att kvällen var allt annat än rolig för dem:

– Fantastiskt med riktiga fans som håller på sitt lag i med- och motgång. Jag vill verkligen tacka dem. Ledsen att vi inte kan bjuda dem på en bättre match.

Rakapuckar.com bild

Det var en hockeykväll med massor av förväntan i luften, men luften pyste ur ballongen efter Färjestads tidiga 1–0 och 2–0.

Gästerna spelade enkel, smart, spetsad hockey.

Frölunda fick i princip inte ordning på något.

När väl farten drogs upp en smula, när några passningar gick rätt, då var spelarna tillbaka i LAP-syndromet.

Action från torsdagskvällen.
Foto: BOBBO LAUHAGE

Leta alltid passning.

– Det är som att vi inte litar på att förstaläget ska vara bra nog, vi spelar oss till lägen men väljer bort dem, det är där vi tappar intensiteten, sa Frölundatränaren.

Klok analys. Rönnberg vet vad han har att jobba med.

Chans att visa något betydligt bättre mot Luleå lördag.

Men jag sitter här och är mycket, mycket förvånad. Den här rent av osmarta hockeyn, det icke-ödmjuka uppträdandet, det hade jag inte förväntat mig.

Jag trodde Frölunda kommit längre. Jag trodde Färjestad skulle behöva göra mer för att vinna.

Hm, känner jag …

Rakapuckar.com bild

Men Alexander Johansson, Färjestads kloke kapten och center vars pappa Mikael spelat elitseriehockey för Frölunda, analyserade begåvat:

– Visst, det har varit bättre matcher mellan oss – men vi spelar rätt smart, Jag tycker vi börjar hitta mer tuffhet i att möta Färjestad. Vi har ju ”fire power up front”, men det behövs mer.

Sju förluster i rad tvingade Färjestad att tänka till. Det hände något. Bra.

– Förut var det mycket kasinohockey, man hoppas och tror det ska bli bättre än det blir. Vi fuskade med småsaker som är vägvinnande över tid. Vi tog till oss, förstod att vi måste addera något så vi blir jobbiga att möta.

Känns det igen? Just vad Frölunda gjorde efter sin svaga höststart, blev aggressivare, rejälare, tuffare framför egen målvakt, spelade enklare, snabbare i egen zon.

Färjestad gjorde allt det här på torsdagskvällen.

I Frölundas fall var det bortblåst.

– Du blir straffad direkt i den här ligan, sa Alexander Johansson när vi pratade om för svårt spel i egen zon och puckdräll.

Man måste nöja sig med det lilla. Inte vilja göra för mycket i varje enskilt moment. 

– Det är det som Växjö gör så bra, poängterade Johansson.

Rakapuckar.com bild

Färjestad utan Jesse Virtanen och Michael Lindqvist tappade centerstjärnan Johan Ryno efter en period, hade ändå inga stora bekymmer att hålla Frölunda borta från alla chanser till poäng.

För att attityden och inställningen var rätt, för att förståelsen för vad som krävs också var det.

Frölunda kanske har allt det där på lördag. Vem vet. Det går fort i den här sporten …

***

Johan Mattsson släppte ett billigt 0–4-mål, men varför skulle han vara bättre än någon annan? Chans för Johan Gustafsson att norpa förstaspaden på lördag?

***

Okej, fem bästa:

1. Västra ståplats
* Utan konkurrens bäst i Frölunda, tycktes ha kommit samman efter Gävledebaclet, rösterna blev högre ju längre matchen led.

2. John Nyberg
* En av dem med lite go, visade vilja, inte minst med fin offensiv raid.

3, Joel Lundqvist
* Tacklade, vann puckar, tänk om han kunde återfinna målsinnet bara. Läge stoppa tillbaka honom i Lasch-kedjan?

4. Christoffer Ehn
* Också med en del energi, tog några initiativ. Men krävdes inte massor för att platsa på fem i topp den här aftonen.

5. Ryan Lasch
* Hade några fina passningar som kunde gett utdelning.  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
35 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  haha du måste skämta? Nyberg? Lasch? Jag vet att du avgudar dom, men seriöst HL, detta måste ju vara ett skämt från dig? Joel å ståplats absolut, Mursak, Joel, stå sedan borde du nog kört blank blank.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Ja, Mursak klart minst sämst

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mursak inte alls bra, föregick med dåligt exempel tidigt med tanklöst, svagt spekl i egen zon.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Håller med dig! Lasch var helt under isen, söker bara passning, passning, passning, passning och passning. Nyberg far runt och är överallt och ingenstans.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Ja där kom den...... Vi kunde tagit timeout tidigare.... men vi väntar på att det är försent, tar den bara för att slippa tjatet.... va i helvete

   Kommentar avatar
   Peter, 1 år sedanSvara

   Ja asså RR har tappat rätt mycket i mina ögon detta säsongen. Hoppas han får ett nytt BRA lag till nästa säsong, utan B spelate som westerholm nyberg gunnarsson donovan, för att nämna några...

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Ja där kom den...... Vi kunde tagit timeout tidigare.... men vi väntar på att det är försent, tar den bara för att slippa tjatet.... va i helvete

  • Kommentar avatar
   Nike, 1 år sedanSvara

   Intressant detta , Frölunda gick in i en tuff period med matcher , fbk borta , 1-2 sd seger, HV71 borta 3-5 seger, Växjö hemma 2-5 förlust , Brynäs borta 4-1 förlust , Färjestad hemma 1-4 förlust. Kanske någon match i fel ordning ser jag men orkar inte skriva om. 5 av 15 poäng i dessa tuffa möten. Frölunda har svårt denna säsongen mot lagen högre upp, är inte ett lag som kommer ut och flyger och ger sig själva chansen att vinna varje match och skjuter i snitt 45 skott på mål längre. Nej detta lagbygge klarar inte spela Rönnberg hockeyn. Man har absolut vunnit matcher och spelat bättre en period, men hockeyn som Rönnberg byggt upp under fyra års tid, den Klarar inte detta laget av att spela.

    Kommentar avatar
    Jan, 1 år sedanSvara

    Helt sant. Spela av resten av denna säsongen och bygg rätt inför nästa. Vi borde anmälla detta Frölunda till Fuskbyggarn...

    Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Nike - matcherna mot svårare motstånd (efter nyår) visar att FHC inte klarar av dessa utmaningar. Är ändå glad att de fått några poäng efter nyår. Hade man haft lite otur hade det varit noll. Men snart kommer hårdträningen och då blir det väl ännu sämre..,,

    Kommentar avatar
    Marcus, 1 år sedanSvara

    Du glömde segern mot Dif på bortaplan... 4-1

    Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Haha, underbart! Nackdelen är att väldigt många i dagens trupp har kontrakt även nästa säsong, så det kommer inte komma in så himla många nya spelare. Det måste rivas kontrakt och skickas iväg spelare, för att få in den spets och kvalitet som behövs.

    Kommentar avatar
    Nike, 1 år sedanSvara

    Helt sant Marcus. Alltså min personliga åsikt är inte att detta laget är skit. Problemet är att man blivit lite bortskämd med hur Frölunda spelat dom senaste säsongerna, där man tidigare år kommit ut och rent ut sagt kört över motståndarna i period ett, med att man skjutit närmare 20 skott och varit som bålgetingar överallt. I år känns det mycket mer avvaktande, inte alls den här forechecking hockeyn mm. Att ligga 5.a är ingen katastrof så man ska inte ha onaturliga krav på Frölunda varje säsong. Men jag tycker man släppt spelare för lättvindigt som varit inne i Rogers spel enbart för att de funnits någon annan spelare som varit lite billigare på samma position att köpa in. Detta lär bli ett mellan år , inga konstigheter med de. Bara man kommer tillbaka till det som gjorde dom framgångsrika från Rogers start.

  • Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Mursak var klart bäst av alla svaga

   • Kommentar avatar
    Håkan, 1 år sedanSvara

    Haha, ja västra stå var de enda som hade energi idag, övriga placeringar får nog vara blanka

    • Kommentar avatar
     Svante, 1 år sedanSvara

     Saknade dock ramsan: Vakna Frölunda!
     Att den glömdes drog ner betyget rejält

      Kommentar avatar
      Coffey, 1 år sedanSvara

      Ingen orkar bry sig längre... lamt lag= lam publik

    • Kommentar avatar
     Johan L , 1 år sedanSvara

     Besviken är man givetvis. Men var det osäkerhet med nya formationer eller blev allt fel. Backparen var ju inte nya och de var definitivt inte bättre. Kommer de ge dessa formationer chansen igen? Vad tror du Henrik.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Jag kände att absolut INGENTING blev bättre med de nya formationerna. Kanske skapade de oro. Kanske hade det inte spelat någon roll vem som var med vem när laget kom ut så tamt, svagt, utan förståelse för vad som krävs för att vinna hockeymatcher i den här ligan. Får se i morgon om det är tillbakagång till det gamla.

    • Kommentar avatar
     Coffey, 1 år sedanSvara

     Mest kosmetika är väl RR ”hylla fansen” oxå snygg omskrivning för att vi var för dåliga ikväll. Börjar ledsna på mjuka VF. Noll stolthet. Noll Glöd. Pinsamt

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 år sedanSvara

      Fast nog tusan måste väl en tränare få hylla fansen utan att det blir något negativt? Nu förstår jag faktiskt inte.

    • Kommentar avatar
     Conta, 1 år sedanSvara

     Är riktigt förbannad och mycket besviken at laget gör en sån jävla platmatch mot ärkerivalen Färjestad.blä.Hur kan dom sova i period 1.? Rönnberg har mycket att jobba med .Undrar om Pardy sat på läktaren och såg matchen?Gjorde han det så har han nog ångrat sitt kontrakt?

      Kommentar avatar
      Matte , 1 år sedanSvara

      Conta - såg Pardy på läktaren med Sjöström.

      Kommentar avatar
      Conta, 1 år sedanSvara

      Ok.tack för info Matte,tänk om man hade hört Pardys åsikter om matchen.

      Kommentar avatar
      Manne , 1 år sedanSvara

      Han sa väl till Sjöström efter matchen.. Chicken team.

    • Kommentar avatar
     Erik, 1 år sedanSvara

     Stålberg, Joel, Mursak, Nyberg är dem enda godkända i min bok

     • Kommentar avatar
      Coffey, 1 år sedanSvara

      Börjar bli jävligt less på RR skitsnack med, han kan köra sitt rundprat om att ”utveckla talanger” hur mkt han vill men om man inte når resultat så kanske man ska återgå till J-verksamhet. I VF vill vi se resultat inte skitsnack

      • Kommentar avatar
       Allen, 1 år sedanSvara

       Vår sämsta back i +/- AA en riktig toppback... Fattar inte den värvningen. Nästan bänkad i HV och kommer till oss för att lyfta VF och ta Tömmernäs roll. Bara det säger väl lite om laget i år. Tappat för mycket spets till i år och inte lyckats ersätta Bara att gräva ner sig och komma igen:)

        Kommentar avatar
        Matte, 1 år sedanSvara

        Allen - delar Din uppfattning till 100%

      • Kommentar avatar
       Janne, 1 år sedanSvara

       Lasch på listan? Njae, har högre krav på honom. På plussidan var att 51-20-17 funkade hyggligt men de två producerande linorna åstadkom väldigt lite. Vem ska centra mellan Lasch o Olofsson? Många har prövats men det lyfter inte. Mursak vill jag nog hellre se med Mustonen/Potte/Grundström, Hjalle var väl ingen succé som vinge? Vad gäller målvaktsfrågan så har det ju tagits upp att JG tappar en del returer fr plocken. Men tycker även JM släpper många returer, finns nån statistik på detta?

       Sen är det ju märkligt som du säger att man plötsligt ska krångla till passningsspelet igen, det funkade betydligt bättre när man spelade enkelt ur zon. De var faktiskt direkt tråkigt att sitta på plats och se matchen, Frölunda överarbetade och bjöd Färjestad på lägen, inte någon gång egentligen kändes det som Frölunda var på väg in i matchen. Slutligen, kommer man in med så dålig inställning som Frölunda i första perioden är det väl inte kosmetika att göra något man sällan gör - ta en time-out?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Jag begriper inte hur man kan undvika att ta tidig timeout – men jag ser helt annorlunda på det än Rönnberg. Min gräns går tidigare än hans, så att säga ... :)

      • Kommentar avatar
       Matte, 1 år sedanSvara

       HL - såg inte alla bra spelare som Du lyft fram. Tycker Joel och Mursak tekade bra iallafall:)
       Då dessa två kan vara ok med Nyberg och ev Sigalet tycker jag sen Lias ...

       • Kommentar avatar
        Mikael , 1 år sedanSvara

        Ja du... känns nog som kosmetika att berömma publiken, plocka bort fokus på den katastrofala prestationen känns det som! Börjar bli uttjatat med samma floskler om å om igen!
        Passar det inte att spela i vår tröja så sök er en ny kassako för fan.
        Är mäkta trött på denna djävla brist på motivation och jävlaranamma

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Det tama uppträdandet förvånade mig mycket. Hur förståelsen för vad som krävs kan vara så bortblåst. Trodde jag inte. Däremot uppfattade jag Rönnbergs hyllning till fansen som ärligt menad.

       • Kommentar avatar
        Daniel, 1 år sedanSvara

        ”Vi såg väldigt sömniga ut, i närkamper, i passningsspel. Oerhört långsamma”... RR, ni inte bara SER sömniga och långsamma ut. Flertalet spelare i laget ÄR just detta! Finns en hel del som faktiskt inte förtjänar speltid alls. Som knappt fattar ett riktigt beslut på isen. Mer än att finnas till, jaga puck och slå iväg puck! Men konstruktivitet och tanke, är det total avsaknad av. Förvånad att inte fler reagerar på dessa? Jag kan ju omöjligt vara den enda med hyfsad hockeybakgrund och någorlunda öga för spelet/individuell prestation? Blir tokig på vissa spelare...

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Men grejen är att i nästa match kan det plötsligt se klart bättre ut, typ som mot Djurgården borta, HV borta; snabbare, rejälare, en annan ödmjukhet. Bristen på jämnhet är det stora problemet. Och i och för sig, har man inte den är man ju inte heller tillräckligt bra.

         Kommentar avatar
         Daniel, 1 år sedanSvara

         Men nästa grej är då, att nästa match, kommer samma spelare, som match efter match, bara vara på isen och delta. Slå iväg någon puck, jaga lite, halka på isen och vara allmänt dåliga.

       • Kommentar avatar
        Ref, 1 år sedanSvara

        JG’s klart bästa match

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Skötte båsdörren helt exemplariskt :)

       • Kommentar avatar
        christoffer, 1 år sedanSvara

        Såg ganska säkert Rasmus Dahlin trava omkring med polare inne på scandinavium runt 17:40 snåret. Kan detta stämma??

         Kommentar avatar
         Svante, 1 år sedanSvara

         Ja, kan stämma. För han var inte kvar kl 19...

       • Kommentar avatar
        S.Frimodig, 1 år sedanSvara

        Ser du något samband mellan spelets dalar och hårdare träningar? Känslan är att det är fokus som brister. Trötta skallar?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Svårt att säga, vet inte om det varit så mycket hårdare träningar nu. Övermod slår till ibland. För ofta. Och det tycks vara svårt att komma åt.

       • Kommentar avatar
        Bäckmörten, 1 år sedanSvara

        Joel godkänd. Nöjer mig så. Börjar bli seriöst besviken på det här laget, inte för att man förlorar matcher, utan på sättet som man förlorar, t.o.m mot fbk????

        • Kommentar avatar
         mike, 1 år sedanSvara

         Jag satt i alla fall och väntade på en timeout 10 min in i tredje, när det fortfarande stod 0-2 och man skapade absolut ingenting. Självklart ser man saker och ting olika, men Lasch på en topp 5-lista är att dra det till ytterligheter. Frölunda förtjänar inte ens en sådan lista efter den "insatsen".

         • Kommentar avatar
          Manne , 1 år sedanSvara

          Frölunda borde betala tillbaka alla fans pengarna för biljetter, resor och dylikt.
          Anna har X antal mil till matcherna och jag likaså. Sedan får man se, INGENTING. En rejäl käftsmäll och sedan hemåt igen..

          • Kommentar avatar
           Trött på gnället, 1 år sedanSvara

           Vilket jäkla gnäll. Visst ingen vidare match men de finns ett bortalag också. En vinst på lördag så är de andra tongångar.

            Kommentar avatar
            mike, 1 år sedanSvara

            Med tanke på hur matchen målats upp i sociala medier (Bilder från utematchen, final-matcher, allt snack om rivalitet) samt att det är fullsatt på läktaren, då är det inget annat än helt oacceptabelt att spela så tafatt och lamslaget. Passionslöst. Snacka om att pissa på fansen. Tror fan det att det blir andra tongångar om man spelar bra och vinner på lördag, det kan väl vem som helst räkna ut? Spelar man så ruttet som igår, då förtjänar man skit.

          • Kommentar avatar
           Kristoffer/KdeV , 1 år sedanSvara

           Tycker att Frölundas intro förtjänar en plats på topp 5. Sen håller alltid korven i pausen hög kvalitet ........

           • Kommentar avatar
            Janneindian , 1 år sedanSvara

            Klockren analys som vanligt Leman.

            • Kommentar avatar
             Bamse, 1 år sedanSvara

             Jag brukar inte klaga speciellt mkt på Frölunda, men igår var det sämsta jag sett på länge! Total kollaps, var ju värre spel än i höstas! Fanns verkligen ingen spelare som försökte. Usch!
             Bara glömma och ta revansch på lördag :)

             • Kommentar avatar
              robert ström, 1 år sedanSvara

              Det är inte många bra matcher vi gjort denna säsong och ändå ligger vi högt upp i serien vilket är mkt konstigt...finns massor med spelare som knappt levererar längre och man märker dom knappt under matcherna alltså Grundström mro hohoho var är ni

              • Kommentar avatar
               Ante, 1 år sedanSvara

               Lite som om jag skulle spela i Luleå när de möter Skellefteå i fullsatt hall. Bryr mig inte om något lag eller publiken på plats. Laget behöver spelare som bryr sig. Som inte skulle komma på tanken att inte bry sig om att bli utspelade i fullsatt hemmahall mot fbk. Lasu, CP, Purre är tre som hade brytt sig.

               • Kommentar avatar
                N, 1 år sedanSvara

                http://bloggar.expressen.se/sannylindstrom/2018/01/18/nu-maste-alla-ta-avstand/

                Har du sett detta Leman?

                • Kommentar avatar
                 Magnus, 1 år sedanSvara

                 känns lite som vi börjar falla tillbaka till gamla synder. Köpespelare med inget hjärta i klubben. Tycker mycket om Olofsson, Grundström m.m men deras tankar är redan i NHL dom vet att det inte behövs "kämpa" mer för kontrakten är klara.Vi behöver gå tillbaka till våra egna produkter och det är som Ante säger. Egna produkter som Lasu, CP och Purre saknas som hade hjälp Joel att jaga på hela gruppen.
                 Men gårdagen är redan glömd och ser fram emot snabb revansch på Lördag

                  Kommentar avatar
                  Ante, 1 år sedanSvara

                  Att som frölundait förlora mot fbk hemma är som att dö en smula. Hur många av våra spelare och ledare kände så igår? Joel var en. Men sen hittar jag ingen mer.

                • Kommentar avatar
                 Fredrik, 1 år sedanSvara

                 Att förlora mot FBK är som döden själv, men ibland händer det. Det som är läskigt är den fullkomliga avsaknaden av tro på sig själv. FBK såg minst 2dm större än varje frölunda spelare, det var tvekande i passningar, skott och närkamper.

                 Frölunda (läs Rönnberg) behöver få spelare att gå samman mot ett beslut och följa det oavsett hur det går, nu blir det ”Ska jag hålla i eller chippa ut”, ”Får jag skit nu” eller ”Bättre någon annan tar pucken”.
                 Mkt tråkigt att se då Rönnberg skämt bort oss tidigare år med spelare som verkligen vågat mkt och bjudit oss på underbar ishockey.

                 TILLOCHMED Dahlin såg osäker ut, hur nu det är möjligt.

                 Sen tycker jag, Henrik, att du borde haft med Widerström på din topp 5, satan vilket jobb han gör! Han borde få förtroende att bli en riktig power-forward-gris, precis vad Frölunda behöver

                  Kommentar avatar
                  Conta, 1 år sedanSvara

                  Ja förlust mot fbk svider extra,ja det var många i Frölunda igår som såg ut som dom var någon annanstans i tanken.Bedrövligt dåligt att spelarna inte började första perioden som ilskna bålgetingenar.Rönnberg får ta fram stora blåslampan.

                • Kommentar avatar
                 Magnus, 1 år sedanSvara

                 Inget nytt om Sean B ! Är det inte bättre för han att lägga rören på hyllan och inse att han aldrig kan spela hockey mer för risken är att han får allvarliga hjärnskador om han nu kommer tillbaks

                 • Kommentar avatar
                  Molly, 1 år sedanSvara

                  Sitter o tänker på flera av semifinalerna mot Brynäs vilket spel vi hade
                  2-8 på två matcher nu inte ok Mattson släppt åtta mål på matcher
                  Hoppas de blir bättre

                  • Kommentar avatar
                   Peter Paegle , 1 år sedanSvara

                   Nyberg klart bäst i VF , ganska ofta Nyberg varit bästa Frölundait denna säsongen. Alltid bra fart framåt och bakåt. Stålberg 2:a , Mursak 3:a , Sigalet 4:a , Ehn 5:a


                   Lämna en kommentar