Rehabdag för Frölunda, men här vilas det inte ...


► Efter sju matcher på 15 dagar kan Frölunda unna sig att hämta andan.
► Ledigt i går. Rehabdag i dag. Ingen match förrän torsdag.
► Lite lyx i hockeyverkstaden …
► Måndag. Morning Mailbag. Vad vill ni snacka om? Ämnet är fritt.

Rakapuckar.com bild


VI AVVERKADE JU en del redan lördag kväll, lite grand i går också, jag svarade på en del, men långt ifrån allt.

Sen lördagkväll och ledig söndag, ni vet.

Men i dag, det är ju måndag – jag står till förfogande, för den som så önskar.

Ibland kommer ni med saker som jag inte funderat på. Det älskar jag. Så släng iväg vad ni har, bara.

Några snabba tankar från mig:

## Ryan Lasch sköt i sitt första byte mot Växjö, han sköt tidigt i första PP-spelet, han gjorde det från positioner där han normalt känner: ”Härifrån gör jag inte mål.” Viktig markering, kände jag. Tydligt vad Frölunda snackat om. Rakare. Mer folk på mål. Inte farligt att lägga puckar på mål ibland. 
Och när en stjärna som Lasch gör det – då skickar det bra signaler. 
Jag tog upp detta i lördags, jag gör det igen, för så viktigt tror jag det var. 

Rakapuckar.com bild

## När Chay Genoway är hel och spelbar (torsdag, LHC borta, antar jag) har Frölunda sju vuxna backar, och ja, jag räknar då in 20-årige Gustav Lindström. Dags då för Frölunda att ge Filip Westerlund, 19, chansen i en klubb som tror på honom, precis som skedde med Kristoffer Gunnarsson
Filip hade några hemska byten i lördags mot Växjö, uppkäkad i egen zon, för att han spelar utan självförtroende. Han kan så mycket mer, har så mycket mer i sig, herregud – ni minns väl när han kom fram 16/17? Det finns, hör jag, intresse bland SHL-klubbar. Jag tycker Filip är mer än värd den chansen. 
I går såg jag Leon Lerebäck smälla på i Frölundas J20, han är fullt kapabel att vara åttondeback på träningarna, vara sjunde i matcher om det kniper, till och med mer än så vid enstaka tillfällen.

## Mindre än en månad kvar nu, undrar vad sportchefen Fredrik Sjöström har på radarn, om någon dörr öppnas. Man bör dock minnas: att avstå, om inte rätt gubbe finns ledig, är ett precis lika aktivt och bra beslut som att ta in någon.

## Kristoffer Gunnarsson i torsdagsmotståndaren LHC, ja. Elva matcher, 0+1, -1, snittar 14.15 i istid. Och apropå LHC: ni har väl sett att säsongen är över för Sebastian Karlsson? Axeln.

Rakapuckar.com bild

***


Är det bara jag, eller ser det inte ut som som någon lekt med Photoshop och kombinerat Dick Axelsson och Daniel Suhonen?

Dicks leende. Daniels skägg.

Löjligt likt, tycker jag.

Suhonen, för de av er som inte hänger med i politiken, är en socialdemokratisk debattör med fötterna fast förankrade i partiets yttersta vänsterflygel. 

***

Tråkigt besked från Toronto Maple Leafs efter nattens förlust (2–4) mot Arizona Coyotes: Andreas Johnsson ådrog sig en hjärnskakning i duellen med NIklas Hjalmarsson

***

Okej, Morning Mailbag, fråga på, tyck till – nu kör vi!

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
18 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  God morgon!
  I veckan släpps biljetter till CHL-finalen, tror du Frölunda kommer göra någon kampanj för att sälja biljetter? Eller räcker det att det är en final för att sälja? Många är ju fortfarande rätt skeptiska till just CHL.
  Fascinerande att så många här inne hänger upp sig på vad GP skriver och inte…
  Jag är supernöjd med den information jag får här. Läser GP som komplement, inte tvärtom.
  Händer det något på quizfronten? :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   På den sista frågan svarar jag "funderar", på GP-frågan svarar jag att ... det är väl bara den här "guest"? På CHL ... mm, intressant, hänger kanske lite på hur det går utan kampanj? Spontant känner jag att en stor final, även om man är negativ till augustimatcher mot Sheffield och Ålborg ... är inte detta något som kittlar rätt många?

   Kommentar avatar
   Guest, 1 år sedanSvara

   Kommentar avatar
   Marcus Andersson, 1 år sedanSvara

   Är det någon som hört mer om biljettpriserna? 300 kr vet jag men gäller det hela arenan?

 • Kommentar avatar
  David, 1 år sedanSvara

  Hej HL,
  Något jag funderar över rent allmänt är att det pratas mycket om trygghet och självförtroende i laget. Att när en spelare får istid så växer självförtroendet och tryggheten i spelidén ökar. Men vad sänder det då för signaler när sportcheferna hela tiden försöker vässa trupperna - vad är risken för obalans i formeln självförtroende+trygghet=succé? Och vilka signaler sänder det till de som var i truppen när säsongen startade? Jag vet (och ser) att FHC behöver en spets, någon som går rakt på mål och gör mål, men hade det inte varit bättre att signa en sådan spelare inför säsongsstart? (och jo visst, marknaden är som den är etc.) Men det känns lite som om man bygger laget för en säsong som aldrig kommer - eftersom man aldrig vet vilka man tappar inför nästa år. Vad jag egentligen vill fråga är väl hur hade du velat bygga laget FHC (med de förutsättningar som råder), hade du lyft upp mer juniorer? Valt att ta in så många spelare under pågående säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Klokt tänkt, just så är det ju, tar du in en spelare riskerar du alltid att förändra en hierarki till det sämre, det kan bli – KAN bli – en signal till övriga spelare att de inte duger. Det där gäller väl mest om man plockar in fler än en, om man gör det urskillningslöst, men risken finns alltid, det är därför det är så viktig att tänka efter före. Lite det jag menade i texten, att avstå från att värva kan också vara ett viktigt beslut. Sedan är det så att en del spelare kan du inte få före säsongen, det är lägen som uppstår mitt i, eller sent på, säsongen när de tvingas lämna klubbar med helt andra ekonomiska förutsättningar. Så det här är nog ett läge att leva med, så att säga. För svenska klubbar, alltså.

 • Kommentar avatar
  kjell jernberg, 1 år sedanSvara

  Jag tror att CHL finalen kommer att fylla Scandinavium!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hade varit kul.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Det innebär att 8000 av de som bojkottat CHL hela säsongen ska köpa biljetter. Logiskt sett blir det inte fullt

   Kommentar avatar
   Kjelle, 1 år sedanSvara

   Kan ju också bero på att Frölundaborg ligger ute i förorten med bedrövliga parkeringsmöjligheter.....

 • Kommentar avatar
  Dallasm3, 1 år sedanSvara

  HL, DU och jag tänker lika när det gäller RR och time out. Nu i Växjö tog RR time out vid 3-3. Fick ju resultat av den time outen. Tror du han nästa gång kan ta den vid 2-3 eller 3-2?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Roger är en försiktig herre vad gäller timeout, vad gäller att ta till stora åtgärder under match, lägger stor vikt vid förberedelser, att spelarna ska vara förberedda för olika situationer redan före match. Så ... nej, jag tror inte det här var början på någon förändring. Inte i sig. Sedan är det ju inte så att Roger ALDRIG vill ta timeout, bara att han är försiktig.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Ingen fråga från mig idag. Bara ett litet konstaterande. Kommer du ihåg att jag pratade om heltäckande visir som en åtgärd för att få ner hjärnskakningar i synnerhet och skador i allmänhet? Hade Genoways näsa flyttats i matchen mot Färjestad eller hade han klarat sig utan en skråma? Nu missade han 1,5 match (förutsatt att han spelar på torsdag) och fick en mindre trevlig upplevelse kan jag tänka mig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Minns det mycket väl. Tyvärr tror jag aldrig spelare kommer ta det steget med annat än att det finns ett regelverk som tvingar dem.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Nej det tror inte jag heller. Och tror inte att man kommer köra in en sån regel heller likt man gjorde med halsskydd?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Krävs isf att en enig läkarkår kan slå fast att det skyddar mot hjärnskakningar.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Vet du om någon sådan studie/utredning gjorts? Och sen en fråga till, det pratas väldigt mycket om hur mycket hjärnskakningar det är i SHL och att ligan skall ta krafttag mot det, men vad har man konkret gjort egentligen? Säger inte att man inte gjort något, men kan inte på rak arm säga vad man gjort. Är disciplinnämnden en åtgärd? Har man skärpt straffskalan? Känslan är iaf att antalet hjärnskakningar inte minskar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Är ju svårt att göra så mkt konkret annat än pumpa in respekttanken hos spelarna, pumpa in förståelse his puckhållaren att se upp, samt ha ett regelverk som bestraffar slarviga, respektlösa tacklingar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   *HOS puckhållaren

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 år sedanSvara

  Roade mig igår med att kika på Frölundas hemsida.
  Inte för att jag är någon statistik-vän precis.
  Men kunde iaf utläsa av de 35 matcher som Frölunda hittills har spelat: 17 hemma(29p.) och 18 borta(30p.), ganska jämnt fördelat får man väl säga.
  Bl.a. har man förlorat lika många hemma som borta(7 stycken åt båda hållen) inkl. 3 OT, dock en(styck) "full-tid-hemmaförlust" mer än borta.
  Förutom övriga vunna matcher på 4 OT och 3 SO, som är fördelade på 5 borta och 2 hemma.
  Visserligen fler(2 st.) 3poängs hemma-vinster mer.
  Vad kan man utläsa av alltihopa detta, jo nog att Frölunda är(åtminstone) ett fruktat SHL-bortalag.
  Skulle man nu kanske också kunna kämpa på med att försöka undvika dessa dumma dippar på hemmaplan när nu 1/3 av grundserien kvarstår, då kan man nog sluta som ett Top-4 lag minst.
  Det får bli min "framtida tillförsikt", HL. ;)
  Men visst som Du tidigare har nämnt om, så verkar många lag kunna "slå varandra huller om buller", på de olika arenorna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tanke: givet hur jämnt det är, givet hur lite som skiljer lag 1 från lag 10, har det någonsin spelat så liten roll att komma högt i serien? Speciellt för Frölunda som är lika bra borta. Eller - är det viktigt ändå? Bara en fundering från mig.

   Kommentar avatar
   Knutte, 1 år sedanSvara

   Top 6 anser jag vara ett måste om man ska kunna ta sig till en final.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Ja Knutte, helt rätt för att om ingenting annat slippa spela "Play In". Men jag vill att Frölunda skall få hemmaplansfördel åtminstone i kvarten, därutav måste de minst greja en 4:a placering.

 • Kommentar avatar
  Adam E, 1 år sedanSvara

  Vad tror du om Mr. Madhawks uppgifter att Theodor Lennström är klar för VF till nästa säsong? Vad är det för spelare och är han det VF behöver?

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Han har sett lovande ut de 3 matcherna jag sett honom spela mot Frölunda måste jag säga! Ganska all-around.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Spelskicklig. Smart. Förtjust i honom. Twittrade just: känns som en bra värvning.

 • Kommentar avatar
  Martin , 1 år sedanSvara

  Hej,
  Vad är det du främst tänker på i behandling av Filip W som sänkt hans självförtroende?
  Är det att han fått byta backpartner ofta eller spelat mindre? Eller något annat?
  Tyckte Filip var tryggare första säsongen. Hans JVM i år stärkte nog inte hans självförtroende.
  Hoppas att det vänder, han är den typ av back jag gillar att se (om man tar bort misstagen...).

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tyckte han behandlades småilla redan förra såsongen, dröjde innan han lånades ut. Den här säsongen togs han hem med löfte om topp 6-plats, blev inget med det, dåligt med spel. Helt ok om Frölunda tyckte Filip var för dålig, då bör man låna ut, inte gå och skrota med minimal speltid. Filip är ingen kille som går in och gör sex, sju minuter – han behöver mer och mycket förtroende för att våga spela sitt spel och vara bra. Ett år i hans utveckling har kastats bort, känner jag.

   Kommentar avatar
   Sthlm, 1 år sedanSvara

   Har du hört något om vart han landar i en utlåning? Blir det något Shl-lag eller allsvenskan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hört att det finns SHL-intresse, några klubbar där. Timrå, kanske?

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   "Behandlades småilla" är det detsamma som för lite istid i matcher? Eller syftar du på något annat angående Nr 16?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   En ung spelare behöver speltid, förtroende, trygghet. Ffa klara besked. Det dröjde tyvärr länge innan Filip fick det.

   Kommentar avatar
   Kjell, 1 år sedanSvara

   Har följt matchningen av juniorer en hel del i Frölunda och undrar varför dom slår sig så på bröstet. Jag kan inte tycka att dom är ledande vad det gäller att lyfta och ge förtroende. Vad det gäller Westerlund så fick han självklart stå i skuggan av Dahlin men efter det borde nog han ha fått större chanser men då värvar man in först Lindström och sedan kände man sig "tvungen" att ta Moverare ( ingen skugga över dom) men om man gett Westerlund samma chanser och allt förtroende Lindström fått så tror jag inte man haft någon sämre back i #16 än vad man fått i #10. Samtidigt kan man ju undra om Westerlund fått klara besked.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Har grabben själv uttryckt missnöje över hur han behandlats? Frågan är ju om han inte redan borde ha tagit vara på de chanser han fått. Jag tycker inte att de har behandlat honom illa. Möjligtvis klantigt. Men inte illa. De måste ju satsa på de de tror på.

   Kommentar avatar
   Kjell, 1 år sedanSvara

   med unga spelare handlar det om tydlighet - tror man inte på spelaren måste de ges möjlighet till fortsatt utveckling i någon annan förening - inte ge förhoppning om speltid / eller satta i den sk frysboxen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis så, Kjell. Som med Gunnarsson.

 • Kommentar avatar
  Guest, 1 år sedanSvara

  Frölunda bör lägga alla pengar på en målvakt som inte är skotträdd som JG är!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, visst är det konstigt, ställa en skotträdd kille i mål. Hur tänkte Frölunda där, tror du?

   Kommentar avatar
   Guest, 1 år sedanSvara

   Lille hl nu får du krypa till korset och erkänna att du försvarar JG o rr och frölunda

   Kommentar avatar
   Guest, 1 år sedanSvara

   Lille hl nu får du krypa till korset och erkänna att du försvarar JG o rr och frölunda

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Skrev ju det, jättekonstigt att ställa en skotträdd kille i mål. Varför, tror du? Du verkar ju som en klok (h)en. ;)

   Kommentar avatar
   Guest , 1 år sedanSvara

   Borde du veta du som tror att du vet allt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du är en underlig prick, du. Men i vår herres hage finns plats för alla.

   Kommentar avatar
   Guest, 1 år sedanSvara

   Även du platsar konstigt nog

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, lite som med JG – hur går det till egentligen?

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Är ni kära nu oxå? Gulligt tonårsgnabb.

 • Kommentar avatar
  Freddan, 1 år sedanSvara

  Finns chans att han inte skadat näsan då med heltäckande visir.
  En annan sak kommer in i spel dock.
  Med det lite större visiret så finns det mer som kan "haka" fast i axlar, sarger mm. Då får vi dom här hjärnskakningarna pga vridningar om man tex touchar hakan vid blind side.
  Ps min åsikt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, finns säkert många parametrar att ta hänsyn till här.

 • Kommentar avatar
  Axel , 1 år sedanSvara

  Expertkommentator på Svt sport, Jonas Andersson, nämnde i snacket efter Frölundas CHLsemifinal att han ansåg att SHL är på väg att bli en sämre liga då andra europeiska ligor som schweiziska och tyska börjar komma ifatt då de har mer kapitalstarka och kan locka de bästa spelarna till sig, som inte hamnar i NHL eller KHL. Vad tror du Henrik, kan betydligt högre löner och företag som Redbulls sponsring av t ex Satzburg och Munchen för framtiden dränera SHL och bli sämre framöver?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Risken finns, absolut. Samtidigt kände jag att ett enstaka citat av Jonas Andersson – hux flux experternas expert – upphöjdes till någon sanning. SHL kommer alltid pendla lite i kvalitet beroende på vilka år vi får fram Elias Petterssöner, vilka år det kommer hem bra spelare från NHL och så vidare. Jag tror det är fel att se en trend, att SHL sjunker.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 år sedanSvara

  LönnFetStröm från FBK klar för FHC nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Varför kallar du honom något så dumt?

   Kommentar avatar
   Q, 1 år sedanSvara

   76 kilo tung blåser omkull

   Kommentar avatar
   Svante, 1 år sedanSvara

   Inte kan man vara lönnfet när man väger som ett litet barn va? 10 kilo muskler får han bygga på sig till hösten

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 år sedanSvara

   Roger kommer köra stenhårt med honom så blir det nog bra.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Att komma topp 6 tror jag är nödvändigt för ett framgångsrikt slutspel. Ett play-in tar enormt mycket kraft, inte minst mentalt, speciellt för ett lag som har så förtvivlat svårt att göra mål mot försvar som effektivt boxar ut och försvarar slottet väl. Placeringen inom de första 6 tror jag är av mindre betydelse, jämfört med hur hårt man får taxa ut resurserna i kvart och semi, lex HV för något år sedan som mötte ett Brynas som Frölunda hade malt ned till slamsor innan finalen. Beträffande Frölunda i år så tycker jag att de har överträffat mina, förvisso mycket lågt ställda, förväntningar. Man är i final i CHL, man ligger på topp 6 i SHL, man har en sjukdomsinsikt gällande att man blir runda, man har svårt att göra mål, man har svårt mot stora försvar. Detta sagt, med det spelarmaterial man har haft till förfogande denna säsong, då man visat en stor ovilja mot att bryta kontrakt (något man kan diskutera i en elitverksamhet) så vill jag ändå tillstå att man har gjort det väldigt bra utifrån förutsättningarna. När det gäller hemma/borta vinster så tycker jag att det bortalagen har lite för lätt att vinna generellt i dagens SHL. Man har lite för lätt att komma undan med spelförstörande moment på bortaplan vilket parat med ett hemmalag som har en hemmapublik att blidka allt för ofta ger bortalaget en för bra chans att vinna. Man skall minnas att det är den betalde publiken som ger inramning och intäkter, så min önskan är at man skulle ha en något större fördel av att spela hemma.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ekonomiskt är det förstås bra med många hemmamatcher. Och spel i åttondelsfinal KAN trötta. Men det KAN också ge matchtempo i benen. Jag tror aldrig placeringarna spelat så lite roll som i vinter.

 • Kommentar avatar
  Allen, 1 år sedanSvara

  Tror du HL, att backtränaren Näslund haft en finger med i spelet kring Lennström om han nu är klar? För han var ju i Bofors innan Färjestad, såg ja:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Klokt. Säkert spelar sådant in.

 • Kommentar avatar
  Hansb, 1 år sedanSvara

  Finns det någon statistik var på plan det inträffar mest huvudskador?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är mer än jag vet, faktiskt. Möjligt att Sanny har koll på sådant.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Ja. Läst en studie där statistik från 29 säsonger för ett lag är med (LHF har jag för mig). Jag har inte tillgång till den just nu, men offensiv zon har jag för mig var överrepresenterad. Liksom att 2nd period är den där flest hjärnskakningar händer.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Andra perioden, långt till båset, långa byten, tröttare spelare, tröttare i tanken – kanske?

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten , 1 år sedanSvara

  Tror du någon i Frölunda redan nu har fått besked att man inte blir kvar här nästa säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kanske inte fullt ut, nej. Men ... om det inte är någon fart i förhandlingarna om nytt kontrakt, så.

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Angående Westerlund så har han klart potensial, han är väldigt teknisk och bra skridskoåkare med ett bra spelsinne!
  Men faktum kvarstår han väger alldles för lätt i egen zon, och detta kan man tyvärr inte kompensera med det andra goda egenskaper han besitter.
  Han måst lägga på sig mer muskler och våga i närkamperna, detta är nu den stora anledningen till att han nu kommer att försvinna bort från frölunda.
  Han platsar tyvärr inte, och Frölunda vågar inte spela in honom för dom ser att han inte klar av den viktigaste delen som back! NÄRKAMPSSPELET!!!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Alldeles för enkel analys. Visst är det fysiska spelet som Filip behöver bättre, men när han spelat mycket, när han känt förtroende, när han haft matchvana och varit "inne i det" så har han klarat även den biten mycket bättre. Så ... här ju problemet. Frölunda har gjort Filip en otjänst den här säsongen. Han hade behövt lånas ut tidigt. Men Arizona hade aldrig fortsatt tro och jobba med Filip om man trott hans fysiska spel i grunden varit ett SÅ stort problem.

   Kommentar avatar
   Peter , 1 år sedanSvara

   Ja köper ditt resonomangn, men känner själv att har du inte den fysiska delen i dig och i kroppen, och när inte längden och kilona sitter där dom skall, kan du inte göra en tjur av en kalv oavsett om du har allt det andra. Han har fått speltid men tyvärr inte bevisat tillräckligt att han klar av SHL helt ut! Fakta och sanningen är väl i betraktarens ögon! Men om Frölunda har gjort fel med hans personliga utveckling med för lite speltid och annat är en annan femma.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inget snack om att det är just fysikbiten som behöver förbättras. Absolut. Men med dåligt förtroende, dåligt med speltid, dåligt med ordning och redan blir detta SÄMRE, det är tydligt när man sett Filip i olika skeden. Därför jag menar att han misshandlats, att han tidigt borde satts någonstans med stort förtroende och speltid, om nu inte Frölunda kände att man kunde erbjuda detta. Sedan kom en skada på detta, jag vet, krånglade till allt, men ändå ...

 • Kommentar avatar
  Richard, 1 år sedanSvara

  Hjärnskakningslösning?
  Kanske ska alla använda en typ av hövding istället för hjälmar. Problemet är de skulle vara utlösta hela tiden. Helt klart måste även skydden följa med i utvecklingen. Just hjälmarna ser lika ut (förutom öronskydden) sett över en 20-årsperiod som jag ser det.


  Lämna en kommentar