"Känns som hela stan står på tå för oss"


► Dagen före resan till Strömstad Hockey Classic hyllar Frölundatränaren Roger Rönnberg arrangörerna:
► – Det känns som hela stan står på tå för oss, otroligt bemötande.
► Här Rönnberg om varför Frölunda är längre fram i år, vad han vill se mot Leksand och Färjestad.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg, här på onsdagsträningen, ser fram emot resan till Skee och Strömstad i Bohuslän.


STRÖMSTAD HOCKEY CLASSIC är inte bara träningsmatch nummer tre och fyra, det är också en chans för den så kallade ”gruppen” att komma samman ytterligare.

– Det är planerat som en team building-resa där spelarna lär känna varandra ytterligare. Aktiviteter, teoripass … vi har en del att jobba igenom, bli ännu tajtare, gå igenom hur vi jobbar, berättar Roger Rönnberg.

En del att jobba med. Så ska det förstås vara så här års.

Men enligt Rönnberg ligger den här upplagan av Frölunda längre fram än förra årets vad gäller att komma samman som ett lag:   

– Jag tycker vi är tydligare i år, hur vi vill se ut. Vi har en stor kärntrupp som leder sina lagkamrater inne i omklädningsrummet, det känns bra.

Många av spelarna är kvar sedan förra säsongen, det bör förstås betyda att laget Frölunda startar på en högre nivå än i fjol.

Sedan ska det ge resultat på isen också.

Det är en annan femma.

Rakapuckar.com bild

Rönnberg om början på säsongen (5–3 på Växjö, 2–3 mot HV71):

– Vi är i ett läge där vi bestämt oss för hur vi ska spela, där gruppen kan utföra det när alla är hundra procent koncentrerade, men det sitter inte i ryggmärgen än.

** Det du vill se nu, fler bra minuter, mer av det bra, mindre av det dåliga?
– Ja, lite så, det skulle vara kul.

Framför allt vore det bra att inte hamna i ett 0–3-underläge för tredje gången i rad, hur det går med den saken ser vi torsdag kväll.

Jag har tidigare tagit upp att Joel Mustonens kedja med Max Friberg och Mats Rosseli Olsen varit klart bäst, på träning såväl som match. Medhåll från Rönnberg här:

– Den kedjan vände runt matchbilden senast. Jeppe Emanuelsson, som är tillbaka med Simon Hjalmarsson och Sebastian Stålberg, börjar ta steg i samma riktning, tvillingarna (Westerholm) börjar se bättre ut. Bara Joel (Lundqvist) och (Ryan) Lasch kvar, vi ska få fart på gubbarna också …

Deras tid kommer. De har har gjort många försäsonger, lirarna som är 67 år tillsammans.

Rakapuckar.com bild

Ändå spännande att se kedjan (med Tim Söderlund som tredjelänk) igen, på sikt är den ju tänkt att vara drivande. Tim missade förresten första onsdagspasset på grund av ett ”schemalagt läkarbesök”, enligt Frölunda. Men inga problem med spel torsdag/fredag. 

En legendar på besök i Frölundaborg. Då tänker jag inte på Tim Söderlund, 20, utan något äldre GT-veteranen Stefan Nilsson. Märks att vi kommer allt närmare tävlingsmatcher ... 


***

Heta i power play: tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm ihop med Joel Mustonen, Mattias Nörstebö och Gustav Lindström.

Rakare, mer action, än hos första PP-femman med Joel Lundqvist, Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson, Chay Genoway och Tim Söderlund-vikarien Mustonen som alltså dubblerade.

***

Frölunda drar till Bohuslän torsdag förmiddag, spelar mot Leksand (torsdag) och Färjestad (fredag) men stannar ända till söndag förmiddag, är alltså kvar även över lördagsmatchen Färjestad–Leksand.

Dels eftersom det ska vara ”team building”, dels eftersom  … tja, låt oss höra Roger Rönnbergs fina ord om turneringen:

– Det känns som hela stan står på tå för oss, otroligt bemötande, de (arrangörerna) gör ett kanonjobb. Det är en bankett på lördagskvällen, de vill gärna att alla lagen är med, och av respekt vill vi stanna kvar.

***

Fortsatt fokus på att ta sig in på mål när Frölunda tränade. Så här såg det ut.


***

Med Oliwer Fjellström borta på juniorlandslagsuppdrag, Rhett Rakhshani knappt två månader bort (skatteskäl beroende på kontraktet med Malmö) och Patrik Carlsson rehabbande sin axel återstår bara 13 forwards.

Så här kan det nog se ut uppe i Skee:

Tim Söderlund–Joel Lundqvist–Ryan Lasch
Jesper Emanuelsson–Simon Hjalmarsson–Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo/Linus Nässén–Pathrik Westerholm–Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen–Joel Mustonen–Max Friberg

Rakapuckar.com bild

På backsidan vet ni att paren är dessa på träning:

Jonathan Sigalet–Filip Westerlund
Viktor Ekbom–Mattias Nörstebö
Chay Genoway–Gustav Lindström
Kristoffer Gunnarsson–Anders Grönlund

Målvakterna Johan Gustafsson och Johan Mattsson lär förstås stå var sin match.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
5 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Vigge , 1 år sedanSvara

  Att tvillingarna spelar PP är ett extremt stort orosmoln, måste väl finnas mer kvalité i detta laget än så?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rakhshani given när han anländer, P Carlsson tänkbar, men annars – vilka hade du hellre sett i PP2?

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Det är ju det som är problemet. Det finns inga andra än bröderna.

   Kommentar avatar
   N, 1 år sedanSvara

   Fast bröderna spelade iofs pp i Brynäs också och där gjorde dom ganska mycket poäng kan jag säga. Så med lite förtroende där så kan de säkert bli bra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag tycker en del av er är väl kritiska till 2xWesterholm. Pathrik var skadad nästan hela säsongen, Ponthus har ett bra skott, man kanske i alla fall skulle ge dem X antal SHL-matcher ihop, X antal PP-chanser, innan man tog fram motorsågen. :) Bara så. Sedan anser jag fortfarande att det var en värvning jag inte gjort, men det betyder ju inte att det är två inkompetenta hockeyspelare på något sätt, så ... generellt kan jag efterlysa mer sansade kommentarer här. Generellt. Inte just från någon i denna tråd specifikt.

   Kommentar avatar
   Vigge, 1 år sedanSvara

   Hade mycket hellre sett MRO Eller varför inte ge Fjällström chansen i ett andra pp? Stålberg kan stångas och kämpa framför mål, jag köper inte argumentet att #27 ska lida för att hans brorsa var skadad, du kan inte ha en elithockeyspelare som är så beroende av en annan spelare att han knappt håller allsvensk klass utan honom medan hans bror klarar sig galant på egen hand, honom ser jag gärna i ett PP men inte på Bekostnad av att Phontus måste vara med, sen att dom öst poäng i pp i Brynäs? Phontus hade sin bästa säsong 25 pinnar i Brynäs, hur många av dom som var gjorda i PP vet jag inte men de måste ju nästan vara alla 25 om det skall räknas som att spruta in poäng i PP

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fjellström är med juniorlandslaget, så han är inte aktuell. Snarare Jesper Emanuelsson då. Nå, nu är ju bröderna värvade med 200 K-löner, så då ska de väl i alla fall utnyttjas där de kan prestera bäst (PP) så här i början, i alla fall. Kan jag tycka. Tar de inte chansen, åtta, tio omgångar in i SHL – adjö.

   Kommentar avatar
   Richard, 1 år sedanSvara

   Tvillingarna är bäst i PP då det uppstår ytor. De var framstående i Brynäs i den spelformen. Dags för ledarna att börja använda spelarna rätt! I 5 mot 5 hamnar de för ofta i sarghörnen liksom fler Frölundaiter, så det är bra att det tränas på att spela rakare och att bli aggressivare på returer

 • Kommentar avatar
  Kan, 1 år sedanSvara

  Kan du inte börja med videoinlägg för den som vill lyssna istället för läsa? Perfekt för mig som kör mycket bil på dagarna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Om många hade velat ha det så ... Men tror inte det.

 • Kommentar avatar
  Guest, 1 år sedanSvara

  Oavsett vem som spelar PP så går det åt helvete i alla fall

   Kommentar avatar
   HV, 1 år sedanSvara

   Varför skriver du inte guest att vi håller på HV?

   Kommentar avatar
   Guest, 1 år sedanSvara

   Ok då

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Har du lyssnat på "Östen med resten", Guest? Briljanta låten "Pessimistkonsulten", där sjunger de just det, att det går åt helvete i varje fall. :)

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Lite synd om Guest som inte har något eget forum att hålla till i, utan ska hålla till här inne på ett forum där han inte ens håller på laget. Märkligt måste jag säga, mycket märkligt..

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Iggesundsgänget är det väl? Det är lika bra att sluta drömma för det går helvete i alfa fall. För om man drömmer om Paris, hamnar man på något vis lik förbannat i Hudiksvall. Rolig låt med fyndig text.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Är det inte Östen med resten? Eller ... har de kanske gjort den också? Nu blir jag osäker. Men underbar låt!

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Intressanta matcher med ett par intressanta frågeställningar som du skriver om.
  Kan man börja matchen från när den börjar, istället för att hamna i underläge?
  Kan PP 2 få samma tryck i en hel match som man fick i KBA när man tillslut fick chansen tillsammans? PP 1 har jag ingen oro för (än). / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tidigt underläge igen och jag börjar undra hur det är fatt ...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Blir det så igen, då sitter allihop kvar på någon spårvagn. Då kan man säga att Roger misslyckats med budskapet att vara vakna från start.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Jag tycker nog inte heller att tvillingarna är så dåliga. Snurr skall de naturligtvis ha för att få till ett längre spelövertag, så att motståndarna får mjölksyra i massor.
  Det är det som är taktiken och det ger alltid utslag i slutet på matcherna. Sen kan de byta och in släppa in nytt folk när motståndarna går på knäna.
  Dagens målvakterna är för bra (i alfafall de andra lagens) för att man bara skall kunna köra på och skjuta mot dem. Kolla hur många straffar som sitter....
  Så jag är inte lika kritiskt mot dem - men att det var en för dyr värvning - det tycker jag också. Egna juniorer kunde säkert varit aktuella, men med samman spelsystem / speltyp. Men juniorerna behöver ha lite storlek - även forwards. Typ minst 82 kg /185 cm, för då blir det betydligt svårare för motståndarna att hantera. Dvs inte 65 kg/174cm - de blir uppätna för eller senare. Tex mot Malmö E. Sylvegård, Bryggman och Händemark. Det är bara att inse vilket kaos det blir...


  Lämna en kommentar