Vi såg det vi visste – så här måste Frölunda se ut


► Var det något i Frölundas premiär som överraskade?
► I princip – nej.
► Vi såg det vi visste, vi såg vad som krävs, och det intressanta blir – hur ofta kommer vi se det igen?
► Häng med, tyck till, det är Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild


NI SOM HÄNGER här inne, ni som på grund av era hjärtan följer det lag jag till största delen skriver om, jag gissar att ni satt och nickade under 2–1-matchen mot Djurgården.

Inte för att ni hade förutsatt Frölundaseger.

För att ni visste hur det skulle gå till – om …

Tyckare och experter, sådana som har många lag att följa och fullt förståeligt inte kan ha samma koll som ni har på era favoriter, tycktes en smula förvånade av att Johan Mattsson stod och var så bra, hajade till när de såg Viktor Ekbom imponera, och så vidare.

Men här fanns, kände jag, absolut ingenting att förvånas över.

Mattsson hade försteg i målvaktskampen, Ekbom hade stått ut på försäsongen, Roger Rönnberg och hans tränarstab har byggt ett delvis annorlunda lag den här gången. 

För att bara ta några exempel.

Möjligen, kände kanske någon, var det en smula överraskande att Frölunda fick ihop alla bitar så bra.

… men hade Dick Axelsson eller Andreas Engqvist gjort 1–0 i första perioden så vore Fredrik Sjöström avskydd av er supportrar i dag måndag.

Tror jag. Större än så var inte skillnaden.

Johan Mattssons räddningar, det framgångsrika box play-spelet i fyra minuter – nyckelsekvenser som vände matchbilden, som gjorde mungipor ner till mungipor upp.

Rakapuckar.com bild

Vad jag vill komma fram till var att premiären bevisade allt det där vi visste, det som jag som journalist tycker är grymt spännande och intressent, det som ni supportrar möjligen kan kittlas av men också kan känna oro inför:

Frölunda 2018/2019 är ett smartare, defensivt klokare lag än tidigare, men också mindre offensivt skickligt än tidigare.

För att vinna matcher krävs:

Ett bra målvaktsspel.

Ett försvarsspel som är så där tajt framför kassen, där motståndare inte får hugga på returer.

Ett resolut uppträdande i egen zon, alltså inte som i period 1 mot Djurgården utan period 2 och 3.

Ett snabbare, aggressivare, ”nu går vi”-anfallsspel, alltså inte som i period 1 utan … ja, ni fattar.

Alla de här detaljerna behöver sitta till stor del för att Frölunda ska vinna hockeymatcher, det ställer krav på fokus och hårt arbete, men det är också en högintressant utveckling av ett lag som tidigare lirat med för öppna spjäll.

Jubel efter Patrik Carlssons 1–0-mörsare i lördags. Foto: TOMMY HOLL


Frölunda modell 2018/2019 spelar redan hockey på ett sätt man vinner slutspelsmatcher med.

Försöker i alla fall göra det.

Smartare, mindre naivt.

När Rhett Rakhshani kommer är tanken att hans spets ska ge ytterligare en dimension (det är lätt att göra honom till ett slags Jesus på skridskor, känner jag; det vore fel), Max Friberg ska helst få efterföljare på utvecklingsstegen, kanske W1 & W2, kanske andra.

Offensiven bör innehålla fler vapen om tre månader än den gör nu.

Men sättet Frölunda behöver uppträda på för att vinna hockeymatcher, det såg vi i lördags, och det kan inte ha förvånat någon som hängt med på försäsongen.

***

Många supportrar undrar säkert: Spencer Abbott till Mora? Tja, jag vet bara att Frölunda har haft kontakter och diskussioner vid ett antal tillfällen, senast i somras, men intresset har inte riktigt varit ömsesidigt. Nu valde kanadensaren att bli den det hänger på i Mora, den ledande anfallaren där.

Spelare går dit spelare vill, ofta dit de får bäst betalt, och ... utan att veta Moras läge, även här har det kickat in C More-miljoner, och klubben är i desperat behov av en stjärnspelare. Frölunda har valt sin väg i vinter, utveckling av befintligt material, plus Rhett Rakhshani som spets – jag tror inte Fredrik Sjöström var beredd att ge sig in i budgivningsstrid här.

Har inga direkta problem att förstå det, måste jag säga. Ryan Lasch, snart Rakhshani, och Max Friberg. Tre starka högerskyttar.

TILLAGT 09.38: Sportchefen Fredrik Sjöströms om Abbott till Mora: "Vi hörde av oss i våras/somras men då var vi inte intressanta för honom. Nu har vi vår rightare som kommer om några veckor och är väldigt nöjda och tillfreds med det."

*** 

Robin Lehner stod halva matchen, tog åtta av åtta skott när hans New York Islanders besegrade Philadelphia Flyers (3–0) i en träningsmatch på söndagen. Den inledande framgången är lätt att unna honom.

Buffalo Sabres matchar mot Columbus på måndagen, kanske med en viss Rasmus Dahlin i laget (stora trupper i början, alla spelar inte alltid). Den som vill se lite av Rasmus från internmatchen kan göra det här, coach Phil Housley talade väl om svenskens tajming.

*** 

Ni missade väl inte söndagstexten om frölundaiten med fallskärmsavtal?

***

Inget som förvånade mig i Frölunda? Jo, på individbasis är det förstås omöjligt att inte lyfta fram Pathrik och Ponthus Westerholm.

Bättre kroppsspråk. Rejälare. Rakare.

Det behöver visas igen, det behöver bli ännu bättre, men det var helt klart ett steg framåt.

Personligen gladdes jag åt Filip Westerlunds uppryckning under matchen, han började med att se lite långsam och feltajmad ut, avslutade med att agera snabbt (framför allt i tanken), med goda initiativ och bra beslut.

Jag vet inte hur ofta jag skrivit det, att det finns massor i Westerlund, att det är en fråga om självförtroende, speltid, och så vidare.

Rakapuckar.com bild

Precis som tvillingarna behöver Westerlund göra det här igen.

Precis som tvillingarna var det lik förbaskat ett bra steg i rätt riktning.

Personifierade på något vis Frölundas premiär, känner jag. Finns ingen anledning för någon supporter att gå på snack om att ”vi har kanske underskattat Frölunda”, det är alldeles för tidigt, det här var en match, en av 52, och det handlar om att under tid visa på en positiv formkurva, göra fler saker rätt en fel.

Men det var oerhört värdefullt med en bra start.

Det visade hur Frölunda behöver spela för att vinna.

Där stannar vi i dag.

***

Frölundas J20 hade en bra Skåneresa i helgen: 3-2 mot Rögle, 3-2 mot Malmö – efter förlängning. I den sistnämnda matchen avgjorde Linus Nässén, han som gjorde SHL-debut i lördags med några minuters speltid (2.37).

Samuel Fagemo var tiilbaka i spel efter trippen till Arizona Coyotes rookie camp. Han fick chansen att avgöra i tredje perioden men missade straffslaget.

***

Johan Sundström gjorde debut för nya klubben Kunlun Red Star (2–4 mot Dinamo Riga) på söndagen.

Lirade 18.38, tekade 78 provent, var -1. Inga poäng.

… om någon undrade över detta.

Rakapuckar.com bild

***

Julius Junttila (bra i Kärpät förra vintern, så där i Luleå säsongen före, fick nyss kicken av Sibir Novosibirsk ) är klar för en SHL-klubb enligt finsk media – undrar vilken? Timrå, Örebro? Annan? 

En twittrare skrev Växjö. Spontant tror jag Henrik Evertsson går för tyngre fiskar, men vad vet jag … någon galen hök är jag ju inte.

TILLAGT 10.11: Min twittrande vän hade helt rätt, jag hade tokfel: Växjö för Junttila.

***

Okej, Morning Mailbag är er chans: åsikter, tankar, uppfattningar, idéer – släng iväg dem, bara. Ha en go’ start på veckan!

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
45 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rasmus, 2 år sedanSvara

  Spencer till Mora kände jag var ett hårt slag. Trodde faktiskt att om han skulle till Sverige igen så var Frölunda laget han ville spela i, så lät det absolut på honom när han pratade om klubben. Massa tomma ord helt enkelt. Trist.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Abbott var EN säsong i Frölunda. Är kanadensare. Yrkesman. Tror inte man kan kräva något slags lojalitet utifrån det.

   Kommentar avatar
   Knutte, 2 år sedanSvara

   Och det är kanske inte helt otänkbart att han kommer att få ett större ansvar med att bygga Moras spel, lite som Ryan i Frölunda. Det kan vara något som lockar en hel del utöver pengarna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Precis så. Här finns Lasch, snart Rakhshani, Friberg – tre starka rightare. Ett lag handlar om balans, en klubb handlar om att hålla budget, och ... tja, när Abbott sa nej i somras dog den tanken för mig.

   Kommentar avatar
   Guest, 2 år sedanSvara

   Frölunda har en person i sin organisation som heter Fredrik Sjöström som inte vet vad han håller på mede!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ibland undrar vi även vad du håller på med. :)

   Kommentar avatar
   Danne, 2 år sedanSvara

   Haha... kan man inte spärra Guest?

   Kommentar avatar
   Danne#1, 2 år sedanSvara

   Jösses, folk är tokiga! Abbot gjorde en del poäng, men passar INTE in under spelet som VF vill spela nu. Är för lätt och saknar farten. Kan garantera att han ganska enkelt skulle plockas bort i ett slutspel! Finns en anledning till att han inte spelar KHL el NHL. Skall vi ta in en ytterligare nu i detta skede, skall det vara en med mer kraft i åkningen och kroppen, tänk Bergenheim och den typen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mm, det tror jag också, just som du är inne på, att man får se lite till vad truppen är i behov av, den dagen man tittar på att förstärka. Det kan vara ett centerbehov i december, en power forward, allt beroende på hur saker och ting utvecklats.

   Kommentar avatar
   Kristoffer/KdeV , 2 år sedanSvara

   Läge att erbjuda guest att skriva en gästkrönika Leman?

   Kommentar avatar
   Kristoffer/KdeV , 2 år sedanSvara

   Läge att erbjuda guest att skriva en gästkrönika Leman?

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

  Nu när man läsa om hockey, SHL och Frölunda på flera tidningar och sajter så inser jag hur bortskämda vi blir här med dina alltid utmärkta, välskrivna och initierade texter (med ett litet undantag)! Det är lätt att bli ”hemmablind”, nu blev jag påmind… Tänker speciellt på din inför-matchen-text i lördags…
  Jag tycker det är lite tråkigt att du inte pushade för din HockeyNews-krönika här, speciellt som den nästan blev sanning vid premiären… Inte riktigt klubbdirektören men vi blev väl mottagna, vissa som kom tidigt t o m av RR. ;)
  Jag uppskattade matchen, kanske inte kan dra så stora slutsatser av en match, men kändes ändå positivt.
  Kul att mina föräldrar fick se en vinst på hemmapremiären!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Dina föräldrar kanske skulle vara på plats oftare? ;) Tack för snälla ord.

   Kommentar avatar
   Patric Agblad, 2 år sedanSvara

   Kan bara instämma. Väldigt bortskämd med kunnighet på Frölunda. Blev nästan upprörd av hur dåligt pålästa de annars så duktiga Cmore-kollegorna var. Väldigt mycket Djurgårdsfokus också, men det är kanske naturligt. "Djurgårdens premiärmotståndare Frölunda", "Tre poäng mot ett topplag som Djurgården smakar naturligtvis bra.", osv. Sen att Rosse, i sin åttonde säsong i Frölunda, fortfarande kallas Rosseli-Olsson är för mig helt obegripligt. Olsen följer ju norsk standard, inga konstigheter alls där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Va? Kallades han för Olsson? Haha – av vem? Det måste väl ha varit ett misstag i hastigheten, bara. Kan ju alla göra.

   Kommentar avatar
   Epoe, 2 år sedanSvara

   Wikegård säger Rosseli Olsson. Och Chad Genoway.

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Ja, det är så här det måste se ut. Stabilt bakåt. Väldigt lovande att se hur stabilt Mattsson agerar.
  Defensiven var felbalanserad förra året. Ser man inte att årets defensiv är bättre så går man bara på namn och inte på hur det faktiskt ser ut.
  Får hoppas bröderna W kan fortsätta som i matchen mot DIF.
  Spencer till Mora, ja, de hade väl större behov helt enkelt. Abbott är en väldigt habil spelare men Sjöström vill nog inte spendera sina slantar än utan avvakta och se vad behovet är och sen försöka få in en ny Mursak vid behov.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ligger mycket i det, DD, och här måste jag säga att det är klokt. Handlar också om vilken roll man får i ett lag, och Frölunda har snart två toppspelare, två "rightare" i Lasch och Rakhshani, släng i Friberg på det.

 • Kommentar avatar
  Szymon Szemberg, 2 år sedanSvara

  Känner att det finns så mycket potential i Filip Westerlund. Killen var ju suverän på försäsongen - för två år sedan! Sedan kom en viss R. Dahlin och tog över. Om Westerlund växer kan ju han räknas som ett nyförvärv, typ.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Precis detta som jag lyft fram, Szymon. Redan för två säsonger såg vi, sedan "försvann" Filip lite, men klart att kvalitéerna inte gjorde det. Spännande att se om han kan hålla i detta, få förtroende. Och kul att se dig här. :)

   Kommentar avatar
   Sthlm, 2 år sedanSvara

   Det är ju bara att hoppas att killen får lira några matcher i rad innan han sätts vid sidan, låta han få göra några felbeslut utan att plockas bort. Då kommer hans självförtroende att växa enormt mycket, lite som förra säsongen i Björklöven då han loggade istid på över 20 min och gjorde det bra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Precis. Tanken var att ta hem honom och absolut spela som en topp 6-back, alltså med hyggligt med speltid, en del förtroende. Annars meningslös ha honom i laget, enligt mig. Finns stor uppsida vid vettig matchning.

 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 2 år sedanSvara

  Bra text som vanligt, Leman! Tack!
  Det där med den mest "puckade" krönikören som jag skämtsamt skrev i lördags, tar tillbaka det :)
  Abbott till just Mora var ju en liten bomb. Har dock aldrig trott att han skulle tillbaka till Frölunda, även om han givetvis skulle varit välkommen.
  Westerlund; fortsätter han som i lördags så lär han ju utvecklas som bara den under säsongen!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Haha … det var ett kul skämt med ”puckad”, och säkert närmare sanningen än vad jag vill tro, Signaturen ”Per” håller säkert med. :) Mm, hajade också till med Abbott, men har aldrig trott att han skulle bli en under säsongen-värvning i Frölunda.

 • Kommentar avatar
  Alex , 2 år sedanSvara

  Mycket glädjande att se Ekbom, inte minst i penalty kill.
  Får väl personifiera ”nya Frölunda”
  Nu gäller det bara att fortsätta.
  För tror exakt som du säger Henrik, så fort Frölunda slappnar av och inte går in med en hundraprocentig inställning kommer det finnas lag med mer offensiv skicklighet som kan straffa Frölunda i längden.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, det är nog en riktig beskrivning, Ekbom är lite av "Nya Frölunda", ett med bättre defensiv balans. Offensivt förändras det lite när Rakhshani kommer, och om spelare tar steg framåt. Likt Friberg.

 • Kommentar avatar
  Szymon Szemberg, 2 år sedanSvara

  Nu har jag alldeles för sent betalat min helårsprenumeration på rakapuckar.com. Mitt år består av 400 dagar. Det tycker jag ni alla andra också ska göra. Leman levererar högklassig, daglig journalistik om Frölunda. Just journalistik, ingen hejarklack. Och detta måste kosta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Szymon är klok. Var som Szymon. :)) Skämt åsido – stort tack!

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

   Ingen som säger att man inte får överskrida1 kr/dagen, heller...

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Förlåt, att jag lägger mig i! Men Du var också en mycket god "ambassadör" Szymon, för Frölunda på den tiden! Har fortfarande Din bok "Västra Frölunda 50 år" sparad i bokhyllan.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 år sedanSvara

  Hej HL.
  Det jag menade med att vi kanske har underskattat Frölunda är att på pappret har vi ett svagare lag men som du säger så är det ett stabilare lag som kan vinna slutspelsmatcher. Dumt att jämföra hockey och fotboll, men detta lag påminner om Grekland som vann EM 2004. Väldigt stabilt och organiserat bakåt och bra på fasta situationer och omställningar. Förstår du lite vad jag är ute efter? Sen måste givetvis bli lite vassare och det tror jag den blir med tiden och då blir detta lag bättre. Tror jag. Hoppas jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Hej. Sorry, syftade inte på dig, det var något helt annat jag tänkte på – men never mind ... :) Inte lika spetsigt offensivt, inte lika många individer som på egen hand kan avgöra, men nu är hockey en lagsport, så ... det är det jag menat hela tiden, att får man till andra bitar så måste inte detta mindre namnkunniga lag vara sämre. Låt oss se. Hela härligheten har precis börjat.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Håller med, inte alltid det ”flashigaste” som är bättre. Som jag skrev, en bra defensiv och så skruvar man på offensiven lite längre fram då tror jag det kan bli bra. Det måste inte vara att alla det vi gnällt på ska öka sin poängproduktion med 1000%, det räcker ju att lasch, purre och nån till gör en del poäng och sen hoppas vi Rhett hittar Rhett...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  Bengan, 2 år sedanSvara

  Håller med dig om att flera spelare visade positiva tecken. Westerlund, tror det var viktigt för honom att få en bra första match, han behöver en hel del minuter för att kunna vara bra, och kan vi få se tvillingarna fler gånger som i lördags så kommer de bidra med mycket, flyttade spelet upp i anfallzon gång efter annan, Fjellström också han bra. Anfallsspelet kan bli bättre, upp med PP lite till så finns alltid chansen att vinna. Så länge defensiven funkar blir laget svåra att slå. Kul bilder att se Rhett, han jobbar hårt i alla fall för att vara förberedd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mm, det ligger mycket i detta, kan man bygga ett svårslaget lag, ett lag som sitter ihop, som har ett slags grundtrygghet så är det en bra start. Sedan ska man minnas, en puck eller två som studsar fel i början av match, en förlust, då kommer många såga detta lag jäms med fotknölarna. Så ... skillnaden mellan succé och fiasko är liten. Men jag gillar bygget, det måste jag säga.

 • Kommentar avatar
  Anders Olsson, 2 år sedanSvara

  Abbot! Va fan? Hallå VF! Målskytt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Abbott. Med två T. ;) Hur tänker du, att det var synd att han inte ville till Frölunda, att Sjöström skulle tagit en stor del av budgeten till just denna spelare?

   Kommentar avatar
   Anders Olsson, 2 år sedanSvara

   Abbott är en giftig målskytt, inte i Mursak's klass men förmodligen billigare, han har varit i klubben och lyckades bra då, visst är det kul men juniorer som vissa skriver här men du vinner inga guld men enbart Junisar om dom nu inte heter Elias P, tycker bara det är tråkigt om det nu visar sig att saknaden av målskyttar blir alltför stor, Rakshani är ju inte direkt någon Mursak heller.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Samtidigt behöver du balans i truppen, dina bra spelare ska få utrymme och istid, Lasch i en kedja, Rakhshani i en annan, sedan ... jag vet inte om detta hade varit rätt att lägga pengarna på. Hade nog agerat likadant som Frölunda i just det här fallet, måste jag säga, suttit kall, sett vilka behov som finns i november/december.

   Kommentar avatar
   Anders Olsson, 2 år sedanSvara

   Jo kanske men tråkigt om det inte finns några spelare kvar av klass i nov/dec , är ju inte direkt ensamma om marknaden!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Låt vara, men man kan liksom inte "köpa upp sig", värva för värvandets skulle heller. Någonstans måste man också tro på det man har, ge de spelarna chansen. Men – detta är ingen exakt vetenskap, finns inget givet rätt eller fel.

   Kommentar avatar
   Anders Olsson, 2 år sedanSvara

   Värva en målskytt känns ju ändå prio till slutspelet men vi la se!

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Jag fick känslan när Abbott var i Frölunda att han inte riktigt trivdes. Jobbade inte direkt hårt, förutom att han gjorde mycket poäng.

 • Kommentar avatar
  robert ström, 2 år sedanSvara

  Ang Spencer om det var pengar så är det en stor skam att dom inte la fram vad han ville ha när vi är i enormt behov av honom i pp framförallt...han är även grym på straffar...va fan ta bort bröderna så har du hans lön...jaja nu valde dom denna udda väg igen...men tycker det är uselt tänk av ledningen man måste ha fingertoppkänsla och hitta det lilla extra...annars håller ja med om att årets Frölunda ser intressant ut med tanke på att backarna använder hjärnan när dom spelar...tidigare år så var det otroligt blandat i uppspelen...tycker dock fortfarande vi måste ha in minst en bra forward till som har Power i spelet...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   En forward kommer ju in – Rakhshani. Just den spelaren valde ju Frölunda, Abbott var het tidigare, men han var inte intresserad då, hade större förhoppningar än SHL. Nu fick han inget annat, då hade Mora behov av en spetsspelare, i Frölunda finns redan Lasch, Rakhshani (snart) och Friberg, tre bra högerskyttar, och det krävs viss balans i ett lag. Det här att bara göra sig av med spelare är inte alls så lätt som ni supportrar tror, det är inte så att klubbar står i kö för att betala 180-200 K för tvillingarna Westerholm – ens om Frölunda hade velat det. Plus att inte heller Spencer Abbott är Jesus på skridskor.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  Undra om inte backarna(totalt) i Frölunda kommer att figurera procentuellt lite mer(inte mest) i självaste målprotokollet till jämförelse med anfallspelarna denna säsong?
  Om ingenting annat så har ju väl C.Genoway, V.Ekbom och nu sist J.Sigalet visat bra prov på att så kanske, kan ske(hända).
  P.s.Nej, har inte missat "fallskärmsavtalet"-Haha... Parachute-pants;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Golden parachutes – intressant att se om det engelska uttrycket betyder något på svenska. :)

 • Kommentar avatar
  robert ström, 2 år sedanSvara

  Man kan bryta kontrakt...Ja Rhett kommer in men ja anser vi behöver minst en till då det behövs en vass till i en annan femma när både Lash och Rhett troligen blir i samma kedja...vissa kedjor är bara enbart hårt jobb och man behöver göra mål ibland...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nej, man kan inte bara bryta kontrakt. Frölunda måste betala lön till spelare under kontrakt till dess att någon annan klubb tar över dessa – knappast klubbar som står i kör för westerholmarna. Lasch & Rakhshani är nog knappast tänkta i samma kedja, heller.

   Kommentar avatar
   robert ström, 2 år sedanSvara

   Enligt flera så lär det ju va tänkt att dom skulle spela ihop då Lasch ville ha en lekpartner..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Vilka är dina "flera"? Allt kan förstås hända under en säsong, men jag tror inte att de initialt är tänkta i samma kedja, däremot säkert i samma PP-uppställning. 72–20–81, 9–59–49, kanske? Men det får vi se då. :)

 • Kommentar avatar
  robert ström, 2 år sedanSvara

  För min del har jag mkt hellre 1 bra avlönad målgörare och inte 2 totalt ofarliga bröder som tar upp onödig plats och pengar...kan även tycka det är konstigt att stora Frölunda inte har plånbok att lösa detta när en liten bondhåla som Mora kan lösa ekonomin för en dyr spelare...Njaaaaaaaaaa märkligt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Men du läser ju inte vad jag skriver? Nu HAR ju Frölunda 2xWesterholm i laget, må du tycka vad du vill om den saken, och man kan inte göra som I NFL, bara bryta kontrakt och sluta betala pengar.

 • Kommentar avatar
  Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

  Grattis Mora, håller Abbott som något vassare än Rakhshani. Det fans dock en klar downside och det var att han var väldigt vek i det fysiska spelet och producerade nästa ingening under slutspelet med VF, han var nog iofs halvskadad, men ändå. En sak som oroar mig lite och som inte vädrats så mycket är att jag tycker vi kanske har för lite muskler i truppen, I synnerhet på forwardsidan och undantaget Joel så är det nästan uteslutande knattar och jag tyckte mig se i period 1 mot DIF att vi inte vann manga närkamper. Mot fysiskt spelande lag samt i ett ev slutspel så kan det bli stora problem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det är sällan täcket räcker hela vägen, om du förstår vad jag menar. Visst, jag gillar power forwards, folk som tar sig in på kassen, kan spela fysiskt, jag gillar den aspekten av spelet. Samtidigt sitter inte alltid konsten att vinna dueller i huruvida du väger 83 eller 93 kilo, det handlar om tajming, balans, vilja att gå in i duellerna, att laget spelar samlat snarare än utspritt, och så vidare.

   Kommentar avatar
   mike, 2 år sedanSvara

   Helt rätt, Abbott föll mer eller mindre bort helt i slutspelet. Där har Rhett lyckats bättre. Med tanke på att båda slänger upp i princip samma poäng, men att Rhett lyckats bättre i slutspel, så ligger han högre upp på min lista. :)

   Kommentar avatar
   Henrik i indian i exil, 2 år sedanSvara

   Ligger mkt i vad du säger HL, men vi kan inte ha bara bantamviktare förutom Joel, risken är att det straffar sig ff a i ett slutspel då det blir mer fysiskt och tätt. Vi skulle må bra av kanske två ytterligare tunga pjäser t ex av Lasu/Crabb karaktär.

 • Kommentar avatar
  Kalle Kula , 2 år sedanSvara

  Tycker det var rätt av Frölunda att inte värva Abbott i nuläget. Det finns, som du skriver, tillräckligt med högerskyttar och finns det utrymme för ytterligare förstärkning bör det vara en vass vänsterskytt eller toppcenter. Vet du om Frölunda är på jakt efter förstärkning i nuläget?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Inte just nu, säsongen har ju just börjat, men som det ser ut nu, med 15/2 som slutdatum för värvningar, så har varje klubb koll på marknaden för att veta vad man ska hugga på den dagen man känner att behovet finns. Så ... det är säkert stor chans att något händer – men inte än på ett tag.

   Kommentar avatar
   Kalle Kula , 2 år sedanSvara

   Tack för svaret. Det var det jag misstänkte. En annan sak; det hade varit intressant att höra dina tankar kring Erik Karlssons trade till San Jose och vad som händer i Ottawa.

 • Kommentar avatar
  #18, 2 år sedanSvara

  Lite tillspetsat tycker jag att man kan påstå att Mattson vann matchen i lördags. Med senaste årens målvaktsspel i första perioden hade vi legat under med 2 eller 3 noll efter en direkt usel första period. Jag tycker att det är fullständigt obegripligt att Frölunda under hela den här försäsongen har blivit helt utspelade i förstaperiod efter förstaperiod. Det är något som vi inte kommer att ha råd med i längden. Nu gick det med ett nödrop, men här måste det till en riktig skärpning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det tänkte jag faktiskt inte på ... haha, men det stämmer ju – förstaperioden IGEN. Mm, något skumt är det.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 2 år sedanSvara

  Klockren analys som vanligt. Nästan lite tråkigt att inte kunna ge mothugg ju:) bröderna får gärna motbevisa fansen inkl undertecknad att dom kan. Vill nästan påstå att dom var vassast framåt och jag gillar ju Oliwer han kan bli ngt riktigt bra. På minussidan inte mkt har ju sj inga jätteförväntningar på Tim som är väl som har han var i SAIK lyfter han så lyfter han inte mig emot. Vill även lyfta fram Nörstebö som en oerhört smart back syns inte hörs inte men ack så smart. Gissar även att Rhett var billigare än Spencer därav valet inte mkt att orda om där heller. En match är ju ingen match men någonstans så tror jag att vinsten var mkt viktig för laget .....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag håller med där, i Frölundas situation var det värdefullt att börja säsongen med en seger, och sättet den kom till på skadade verkligen inte. Man ska inte överskatta värdet av EN match, men heller inte underskatta det.

 • Kommentar avatar
  Peter, 2 år sedanSvara

  Jag är så trött på vissa kommentarer här inne, vi behöver inte Abbott! Vi har redan 4 trasatlanter, vi måste ge våra juniorer speltid och chansen att utvecklas! Bara så får vi fram nya Frölunda fostrade spelare, att bara köpa innebär inte automatiskt framgång!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Balanserad, tänkvärd kommentar.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 2 år sedanSvara

  Angående Spencer Abbott så tycker jag inte man kan kasta nån skugga över Sjöström där. Ge sig in i budgivning känns fel- duktig spelare, men inte sååå jäkla vass...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Medhåll.

 • Kommentar avatar
  E, 2 år sedanSvara

  Frölunda har bröderna W

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, det stämmer. Ville du säga något mer med det? :)

   Kommentar avatar
   E, 2 år sedanSvara

   Dom är ju bra enligt han som har värvat dom

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Eh, ja ... och det har vi ju debatterat här i ett år, ungefär. Att de inte varit just så bra, i alla fall inte Ponthus, Pathrik har ju mest varit skadad. I lördags var de något vassare än tidigare, tände ett hopp hos många fans, så ... jag vet inte riktigt vad det är du vill ha sagt?

   Kommentar avatar
   Epoe, 2 år sedanSvara

   En hyfsad match utan poäng och tvillingarna blir lovande igen? Tröttsamt...

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Ingen som sagt att tvillingarna kommer bli lovande bara för att de gjorde en bra insats i premiären, men det de visade då var i alla fall att det kan bli bra. Finns inga garantier för något, men kan de fortsätta på den vägen och höja det ett par snäpp till så ska vi nog vara nöjda med det.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Håller med dig manne.

   Kommentar avatar
   mike, 2 år sedanSvara

   Intetsägande kommentarer är nog mest tröttsamt...

 • Kommentar avatar
  Nike, 2 år sedanSvara

  Tråkigt att Spencer inte hamnar i Frölunda men fullt förståligt, med Lasch, Rakshani och Friberg så är han överflödig och inte spelaren som behövs, Frölunda hade säkert varit med och budat om han varit vänster skytt.
  Härlig premiär, tycker Frölunda gör en gedigen insats från andra perioden och framåt, väldigt stabilt bakåt. Får man bara hoppas Frölunda orkar hålla det fokuset i defensiven under dom flesta 52 omgångarna. För vi märkte mot Wien vad som händer om jobbet går ner några procent. Men små marginaler, den här gången hade Frölunda målvakten som gav laget chansen att plocka 3 poäng.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Japp, precis så – krävs maxfokus, plus en målvakt som tar det han ska, och gärna lite extra.

 • Kommentar avatar
  Zakka, 2 år sedanSvara

  Angående Stålbergs mål så undrar jag om domaren får ändra domslut efter missad offside. Offsiden var solklar men dom blåste inte. Dom dömde bort målet efter klagomål från Djurgårdarna. Har det nånsin hänt förrut efter en offside situation?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Innan pucken släppts är det ju inte mål, så visst får domarna konferera och ... en linjeman kan ju "komma på" att det var offside, även om han inte hann blåsa. Tror jag. Är osäker på hur det exakt fungerar här. Men tror absolut domarna får lov att resonera sig fram så här. Dock ej titta på TV-bilder.

   Kommentar avatar
   N, 2 år sedanSvara

   Exakt som du beskriver det. Linjemannen har chans att innan pucken släpps ta hjälp av sina kollegor om han själv missat situationen. Så dom kan diskutera fram och ändra ett beslut om någon annan sett att offsiden är klar. Som du säger, man får inte ta hjälp av jumbotronen utan bara av sina kollegor innan pucken släpps.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Skönt att man har koll på saker och ting ibland. ;)

 • Kommentar avatar
  Åke Zetterström, 2 år sedanSvara

  Hej alla
  Och särskilt till dig Szymon. Håller helt med om att Westerlund kan växa stort i vinter. Bara han får chansen.
  Så en sak till: tycker att vi här, på denna utmärkta sajt, ska ge Frölunda en ärlig chans att bevisa något. En enda match har spelats och redan är storklyven framme på sina håll. Trist

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Kloka tankar, Åke. Man kan nästan tro att du varit med förr. :)

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 2 år sedanSvara

  Klockren analys Leman ! Frölunda kommer orka mycket i 3:e perioderna framöver också. Men risken är att dom hamnar i underlägen också framöver , och slösar energi på att jaga. Ska bli intressant att följa hur mycket Frölunda orkar framöver

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Helt annan sak om Frölunda hamnar i underläge, givetvis. Samtidigt ska man ju akta sig för att döma ut offensiven som undermålig. Så är det självfallet inte. Här finns kapacitet, bara inte individuell spets som några föregående år.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 2 år sedanSvara

  Helt rätt att inte hänga med i löneracet av Frölunda, Mora har däremot inte råda att vika ner sig då deras SHLplats står på spel. Spencer var nära Rögle men dom la nog en rejäl slant på Ahnelöv så Mora hade säkert ett bättre bud.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jaså, Rögle var där och högg också? Mm, inte oväntat. Men jag delar din känsla, Frölunda hade stängt den dörren, öppet säkert för annat senare i vinter – om läget skulle vara sådant att det behövs.

   Kommentar avatar
   Johan L , 2 år sedanSvara

   Exakt. Mora är väl i ett sämre läge än Frölunda att få fortsätta spela SHL kommande säsong. Så i deras fall är det nog en bra ekonomisk analys att strö pengar över en bra spelare. Så att man inte missar tv-pengar nästa säsong. Frölunda inte i samma sits, så rätt beslut.

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  Javisst är det som alltid välskrivet HL. Bra att Du är så positivt. Det blir intressant att se om man klarar hålla den nivån över hela säsongen. Karlskrona ledde ju ganska länge härom året :) men med liknande spel. Dvs jag är långt ifrån övertygad, men ändå överrasklande imponerad över speciellt JM, backarna och tvillingarnas (inställning) och många andra tex Max, SS och PC. Det var fullt påslag - undrar när jag såg det senast? Delar Din synpunkt att det var bra att man inte rekryterade Abbott men jag vill gärna se att juniorer / de yngre får mer speltid. Och naturligtvis mer Göteborgare i FHC - följ gärna PC:s exempel och sätt dem högt i krysset :).

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag vet inte om jag är så positiv just, jag understryker väl mest att det vi såg inte överraskade – Frölunda är ett defensivt starkare lag i vinter, ett homogenare, ett som kommer få slita hårdare för målen, och ... tja, det här var en av 52 matcher. Inte mer än så, känner jag. Värdefullt med positiv start, men dra inga tunga slutsatser.

 • Kommentar avatar
  Per, 2 år sedanSvara

  Viktigt att veta för vem man skriver. Nu skriver du för en insatt frölundait. Det applåderar jag. Fortsätt så.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det är många läsare här inne. Alla har inte samma bakgrund, alla är inte lika insatta, alla vill inte läsa samma. Viktigt att texterna kan läsas av många, och jag kommer fortsätta skriva om mer än det rent Frölundanördiga, så att säga. :)

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Det är din sida. Du skriver det du vill. Du gör det möjligt att tycka till. Och det utnyttjar jag. Bekväm har jag aldrig varit. Säger och skriver det jag tycker. Ser fram emot när lagens målskyttar blir varma i kläderna. Kan våra målisar stå emot då oxå? Det var ju faktiskt många riktigt fina lägen för Dif som de lyckads bränna. En sån här match vinner man inte ofta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Rätt och riktigt – Djurgården hade några vassa lägen. Målvaktsspelet och försvarsspelet en nyckel för att Frölunda skulle vinna. Samtidigt tycker jag Frölunda tog över efter 30 min, så det var inte alls bara Djurgården och tursam hemmaseger. Tycker jag. :)

 • Kommentar avatar
  LG, 2 år sedanSvara

  Vilodag igår. Fullt ös på dagens träning. 2PW är tydligt på gång, framförallt Pontus. Många "rightare" i dagens Frölunda. De verkar sätta betydligt fler puckar än leftarna. Fagemo j:r är ju R och hänger många högt!! Filip W (R) lyser av självförtroende. Gunnarsson och Emanuelsson ej på isen. Kul med Szemberg o Zäta på tråden. De klena insatserna i förstaperioderna KAN möjligtvis bero på inställning. Såg världsrekord i felaktig sådan i dagens morgontidning. GFC sitter i pausen och undrar "hur i hela friden Vittsjö skall kunna straffa oss". Svaret kom i andra halvlek. Det blir som du tänker.........

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Vad var det med Gunnarsson, tro? Tog mig inte dit i dag, räknar med att vara på plats tisdag/onsdag istället. Delar funderingen kring förstaperioder, men möjligen kan det senast ha handlat om nerver, osäkerhet etc. Men ABSOLUT något att hålla koll på.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Bra. In med Grönlund.

 • Kommentar avatar
  Guest, 2 år sedanSvara

  Jag spärrar mig själv!
  Så är det någon annan som skriver Guest så är det någon annan! Tack å hej! Heja HV71!!!!!!!!!!!!!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   HV71 spelar bäst ändå ... ;)

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Guest: Vi vet alla att du inte hållet på HV, utan ett lag i division 5. Försök inte.

   Kommentar avatar
   Manne , 2 år sedanSvara

   Håller*

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Men hädanefter måste Frölunda vara vakna från start.
  Djuren var ju helt dominerande i första perioden, Mattsson räddade laget här. Förstår inte dessa dåliga starter av matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Djurgården var bättre, inte tokdominerande men bättre. Och helt klart behöver Frölunda hitta ett sätt att starta matcherna bättre.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 år sedanSvara

  Helt rätt att inte hugga på Abbott, bättre att ge de som finns i laget en chans. Sedan utefter hur lager formerar sig och fungerar då kan man spetsa med vad som saknas. Vill se att man klarar av att prestera det som period 2 och 3 bjöd på i ett flertal matcher framöver. Hanhals vann också sin premiär 3-2 borta mot Helsingborg. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Såg det, bra seger, va? Kan inte Helsingborg, vad förväntningarna var, men stark börja med en bortavinst.

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 2 år sedanSvara

   Helsingborg skall vara ett lag som är bakom Hanhals. Alltid gott att börja med en seger. Arvid var tydligen bra (igen). Blir en större utmaning på onsdag på Kristianstad kommer på besök. Sitter ju i Tibro på veckodagarna så det får bli webb Tv .../claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ah, du jobbar där uppe? Helger "hemma"?

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 2 år sedanSvara

   Japp, så det blir mest hockey på TV i år. Är rätt skönt att vara hemma på helgerna. Kan bli Skövde (div 1) eller Tibro (div 2) om jag vill se live hockey på veckodagarna. Är men egen företagare så får man ju arbeta där de vill ha en :-) / Claes

 • Kommentar avatar
  Jensa, 2 år sedanSvara

  F.Sjöström är en idiot och borde avgå idag, helst igår. Han slänger pengar på spelare som är näst in till värdelösa och vägrar öppna lädret för spelare som är bra. Vi kommer inte ha en chans att rå på Växjö, för där finns det människor som vet vad som krävs för att vinna. I Frölundas organisation finns det människor som troligen inte klarar av att läsa på "elit prospects" ens för att se om de nya "stjärnskotten" någonsin har producerat något någongång. Bröderna Brynäs, JG, Hjalle, Stålberg osv...Vad ska vi med dessa spelarna till ? Vem blir gladare av att se dem istället för Abbott, Mursak. Innan Sjöström kom till oss och förstörde hela laget, kunde vi tydligen få in spelare som N.Andersson, Kallio, Plüss etc men den tiden är för längesedan förbi. Nu ska vi bli ett Örebro spela i vår egen zon, kontra ibland. Vem vill se det ? Ett tråkigt spel med tråkiga icke skickliga spelare som bara vill förstöra för laget man möter men inte har något eget spel alls. Fy fan vad tråkigt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Okej.

   Kommentar avatar
   Jonas, 2 år sedanSvara

   Tack gode gud att Frölunda inte drar slutsatser från elite prospect. Inte för att vara den, men ganska säker på att det var Sjöström som fixade Abbott och Mursak. Lite problem i logiken här

   Kommentar avatar
   Adam, 2 år sedanSvara

   Wow.....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ärligt talat, Jensa, helt okej att vara kritisk, men du kanske skulle tänka igenom dina ord en smula innan du sätter dem på pränt.

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Hjalmarsson fixade Mursak och Lechtaler fixade Abbott. Sjöström fixade tvillingarna och rhett. Två helt okända guldkorn ingen nånsin hade haft på radarn tidigare.

   Kommentar avatar
   Per, 2 år sedanSvara

   Tre guldkorn menar jag såklart...

 • Kommentar avatar
  Åke Zetterström, 2 år sedanSvara

  Jensa!
  Du kallar inte Sjöström för det invektiv du ger honom.
  Någon hyfs får det ändå vara här på sajten.
  Tona ner o välj dina ord bättre. Tror Leman och de flesta håller med

  • Kommentar avatar
   Jensa, 2 år sedanSvara

   HL, Jonas, Adam & Åke: Jag tycker vad jag tycker, ni behöver inte hålla med om det. Ni kan tycka att Frölunda modell 18/19 är helt fantastiska att se och att Sjöström gör ett otroligt häst jobb, det är okej för mig. Jag tycker han borde avgå direkt. 9 av 10 värvningar han står för är helt galna, och verkar baserade på tärningskast.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Nu läste du nog inte vad jag skrev, Jensa. Du får ha precis vilka åsikter du vill, tycka spelare och sportchef gör ett dåligt jobb, inga problem. Det handlade om HUR du uttrycker dessa åsikter.

    Kommentar avatar
    Per, 2 år sedanSvara

    Jag håller med om Sjöström. Han borde lämna. Om det nu är han som har det yttersta ansvaret för förvärv. Sjöström har ingen erfarenhet alls av att bygga lag. Den som sätter en helt oerfaren och oprövad på en av de viktigaste rollerna i en förening har gjort ett dåligt jobb och även denne borde se sig själv i spegeln. Kommer aldrig att förstå valet av Sjöström vilket väl stavas göteborgsanda?

  • Kommentar avatar
   Martin Jacobsson, 2 år sedanSvara

   Jensa: Det var väl ”idioten” Sjöström som satte ihop laget till säsongen 15-16 och det gick ju rätt ok;). Tack för bra texter Leman som vanligt. Jag är för övrigt försiktigt optimistisk inför fortsättningen av säsongen. Tror att JM kan få ett genombrott i vinter och då är vi att räkna med

    Kommentar avatar
    Epoe, 2 år sedanSvara

    Nej, 15/16 var Lechtalers lag.

    Kommentar avatar
    Martin Jacobsson, 2 år sedanSvara

    Epoe både jag och nej. Sjöström och Lechtaler hade delat ansvar tills mitten av guldsäsongen då Sjöström tog över så han hade allt ett finger med i spelet bakom det laget, om än inte ensam.

  • Kommentar avatar
   Lennart målarn, 2 år sedanSvara

   Visst är det härligt med det fria ordet !
   Åsikter är fria o härliga ingen behöver tycka samma det gillar jag
   Som sagt detta är ett guldlag när alla pusselbitar har kommit på plats,tyvärr kan jag inte pussla men mitt hjärta har en go känsla
   Så jag överlåter detta till RR o lösa detta för klart vi ska till Götaplatsen
   Dom kloka analyserna får Leman stå för
   Själv njuter av hockeyn vissa matcher bättre än andra så är det,höga krav självklart dom är ju proffs nej nu kör vi
   Heja Frölunda

   • Kommentar avatar
    Lennart målarn, 2 år sedanSvara

    Visst är det härligt med det fria ordet !
    Åsikter är fria o härliga ingen behöver tycka samma det gillar jag
    Som sagt detta är ett guldlag när alla pusselbitar har kommit på plats,tyvärr kan jag inte pussla men mitt hjärta har en go känsla
    Så jag överlåter detta till RR o lösa detta för klart vi ska till Götaplatsen
    Dom kloka analyserna får Leman stå för
    Själv njuter av hockeyn vissa matcher bättre än andra så är det,höga krav självklart dom är ju proffs nej nu kör vi
    Heja Frölunda

    • Kommentar avatar
     Lennart målarn, 2 år sedanSvara

     Visst är det härligt med det fria ordet !
     Åsikter är fria o härliga ingen behöver tycka samma det gillar jag
     Som sagt detta är ett guldlag när alla pusselbitar har kommit på plats,tyvärr kan jag inte pussla men mitt hjärta har en go känsla
     Så jag överlåter detta till RR o lösa detta för klart vi ska till Götaplatsen
     Dom kloka analyserna får Leman stå för
     Själv njuter av hockeyn vissa matcher bättre än andra så är det,höga krav självklart dom är ju proffs nej nu kör vi
     Heja Frölunda

     • Kommentar avatar
      Lennart målarn, 2 år sedanSvara

      Visst är det härligt med det fria ordet !
      Åsikter är fria o härliga ingen behöver tycka samma det gillar jag
      Som sagt detta är ett guldlag när alla pusselbitar har kommit på plats,tyvärr kan jag inte pussla men mitt hjärta har en go känsla
      Så jag överlåter detta till RR o lösa detta för klart vi ska till Götaplatsen
      Dom kloka analyserna får Leman stå för
      Själv njuter av hockeyn vissa matcher bättre än andra så är det,höga krav självklart dom är ju proffs nej nu kör vi
      Heja Frölunda

      • Kommentar avatar
       Boisvert, 2 år sedanSvara

       Denna tråden måste vara rekord i flest inlägg :D
       Leman..jag undrar om du följde Frölunda aktivt under åren då Boisvert & Thomas Sjögren lira i laget. Har du isf ngn rolig anekdot om min gamla favorit Serge Boisvert ? Eller ngn annan som har.

        Kommentar avatar
        EDWARD 51, 2 år sedanSvara

        Har ingen! Men tydligen tillhörde han iaf inte "falangen Boorks Boys". Här med egen tolkning: så kunde han av allt att döma vara en riktig festprisse, eftersom Boorken kunde panga på honom om bl.a. hans privatliv, såväl i slutna rum som offentligt. Allt taget ifrån Szymon Szembergs trevliga bok "VF 50 år". Kanske Du redan har boken också? :)

        Kommentar avatar
        Boisvert, 2 år sedanSvara

        Vet du Edward om boken VF 50 år ff går att köpa?

        Kommentar avatar
        EDWARD 51, 2 år sedanSvara

        Hej Boisvert! Ser att boken är utgången från förlaget("Sportförlaget"-1994), tyvärr. Men tydligen på "Bokbörsen" finns ett begagnat exemplar. Sista hand är Stadsbiblioteket i GBG för utlåning. Lycka till! :)

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 2 år sedanSvara

       Var i sysslar Frölunda supportrarna med? Trodde de ville stödja FHC??? ToR till Gävle ör väl inte så kul!

       • Kommentar avatar
        Richard, 2 år sedanSvara

        Det är otroligt att Växjö kan få till det med så stor omsättning av spelare. Men det är klass lirare rakt igenom. Lite synd om Carnbäck som kanske skulle få tid att glänsa i år. Kanske läge att hugga på honom?

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 2 år sedanSvara

         Visst har det gått förhållandevis bra tidigare men finns inga garantier att det flyter på iår. Angående carnbäck har jag länge wurmat för miljöombyte. Gärna frölunda. När han kom in i a-truppen för några år sedan var han lite hetare. Det hände lite mer från hans sida. Han var utlånad till Troja 7 matcher förra året och där var han fullständigt harmlös. Nu är han en billig och stabil pjäs som ändå har kört fast lite. Inte att jag vill bli av med honom men kanske är en utlåning/klubbbyte nödvändigt. Man vill ju ändå att unga spelare skautvecklas oavsätt klubb.

         Kommentar avatar
         Guppy, 2 år sedanSvara

         Junttila var en katastrof i Luleå.

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 2 år sedanSvara

         Nu spelar han ju inte i Luleå så. Kan bli flopp men kan också bli topp. Potential för ca 40 poäng finns absolut.

       • Kommentar avatar
        Tommy, 2 år sedanSvara

        Till skillnad ifrån FHC så är det verkligen "klasslirare rakt igenom" i Växjö. I Frölunda är det 2 just nu. Lasch & Genoway. FHC är så galet misshandlat, våra värvningar skulle inte ens ha platsat i Växjö´s 4de kedja.

        • Kommentar avatar
         Per, 2 år sedanSvara

         Off topic men idag skrev GT om MRO:s mål på Ullevi. Och det straff han fick och hur dåligt han mådde. Ibland känns det som om vi människor helt tappar proportioner i tillvaron. Han skadade ingen. Allt gjort med glimten i ögat. Inte så lyckat kanske men en litet pojkstreck varken värt att uppmärksamma eller bestraffa.


         Lämna en kommentar