Det är en lång väg kvar – Rangers har Liaspucken


► Ju mindre som sägs i Lias Andersson-affären desto fler frågetecken föds.
► En sak är dock viktig för alla att minnas:
► New York Rangers har pucken.
► Nu kan jag i alla fall berätta att parterna pratar, att Rangerspresidenten John Davidson ringt för att höra hur Lias mår.
► Bra så, men än är det en bra bit till spel någonstans, som jag förstår det.

Rakapuckar.com bild

Bilden tagen i Jönköping i samband med HV71–Frölunda före jul. Foto: C MORE (skärmdump)

 

GP HADE BILDER på Lias Andersson tränade med moderklubben Kungälv i går tisdag.

I sig inget uppseendeväckande alls.

Lias berättade ju nyligen, för mig och allsköns media, att han skulle testa att gå på is när han fått sin nya utrustning.

Fotskadad. Behöver komma igång. Se hur kroppen svarar. Bra, förstås, att göra detta på låg nivå.

Så långt allt bra. Men sedan …

Borta i New York har Rangers beklagat sig i offentligt, först i besvikelse när svensken bara lämnade farmarklubben Hartford, sedan efter att ha tagit del av de översatta citaten som valsade runt när Lias Andersson uttalade sig för oss i media i samband med Frölundas CHL-match mot Luleå.

Rakapuckar.com bild

Rangers förstår inte vad det är för ”incidenter” som Lias refererar till, så har i alla fall klubbpresidenten John Davidson citerats i New York-media,

Man vill tala direkt med Lias för att reda ut.

Nu får jag uppgifter som säger att Davidson verkligen ringt och pratat med svensken, haft mänskliga samtal, bra samtal, och detta är förstås steg 1.

Mänsklig kontakt. Diskussion. Förklaringar. Förståelse.

Steg 2 är också igång, att Lias Anderssons agent Jarrett Bousquet pratar med Rangers.

Där är vi nu. Forfarande en bra bit från ens temporärt löst situation och spel. Men ett par, tre fotsteg framåt.

Lias behöver hämta sig från händelser som tog så hårt på honom, som var så anmärkningsvärda, att pappa Niklas (som jag sprang på i dag) till mig upprepade vad han sagt till GP:

– Jag står fast vid det, jag hade åkt över och hämtat Lias om han inte kommit hem.

Rakapuckar.com bild

Var och en begriper givetvis att här finns en hel kennel begravd, att det verkligen inte är hockeyrelaterat, att det inte alls är så enkelt som att Lias inte fixade att skickas ner till farmarligan AHL (Hartford).

Med en stukad själ och onda fötter är Lias inte redo för hockey här och nu, men en vettig relation till Rangerspresidenten John Davidson kanske på sikt kan öppna för ett utlån till en SHL-klubb under våren.

I dag är Lias inte mycket värd som trejdbete för New York Rangers.

Han skulle kunna vara det i sommar, om han fick ordning på sitt liv och spelade hockey lite senare i vinter och vår.

Det har varit mycket hemlighetsmakeri så här långt, Lias hintar om att han vet vad som kommer att hända men vill inte berätta vad som hänt, pappa Niklas är (fullt förståeligt) tystlåten, Rangers säger sig inte veta vad problemet är, och i hockeyvärlden målas en bild upp av Lias som en kille som inte pallade trycket i NHL, som inte orkade jobba sig tillbaka från AHL.

Rakapuckar.com bild

Det är naturligtvis mycket, mycket mer komplext än så.

Jag kan känna att lite klarspråk inte hade skadat, samtidigt står här i centrum en ung man som inte mår bra, han måste välja väg, hans psykiska hälsa kommer först.

Nå, det här är viktigt att tänka på för alla er (jag ser på sociala medier) som tycker att ”Lias ska komma hem och spela för Frölunda/HV71”:   

New York Rangers har rättigheterna till Lias (kontrakt till 2021).

New York Rangers avgör var och när svensken får spela hockey igen.

New York Rangers avgjorde till och med att han fick träna med Kungälv.

Igen: små fotsteg framåt, i försiktig takt. Men det lär ta tid. Framför allt ska huvudpersonen må bra. Dessförinnan är hockey sekundärt.

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
7 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 4 veckor sedanSvara

  Detta känns ju som en riktig soppa. Skall bli intressant att se var det slutar och vad som har hänt? Hoppas att Lias kommer tillbaka till Hockeyn och att han mår bra. / Claes

  • Kommentar avatar
   PA, 4 veckor sedanSvara

   Rangers kan låta Lias spela i Frölunda under våren så blir han svensk mästare och trejdvärdet går från minus till plus.
   Rangers kan låta Henke spela i Frölunda 2020-2021. Blir då tillsammans med Joel innebärande
   alltid utsålt. Henke platsar inte 2020-2021 då Shesterkin och Georgiev är bättre målvakter.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 4 veckor sedanSvara

    *Sjestiorkin ;) Skämt åsido, det är en möjlighet att låna ut Lias, men först ska parterna reda ut vad som gått fel, sedan ska Lias må bra psykiskt och fysiskt, och först där efter kan det bli aktuellt med något. Kanske.

  • Kommentar avatar
   Nolte, 4 veckor sedanSvara

   Intressant det här, hoppas man kan få lite klarhet i det hela. Som du är inne på är många snabba med att dra slutsatser och döma ut folk utan att ha fakta. Läste någon/några skriva här inne att det där va minsann inte Niklas pojk som viker ner sig så, samtidigt säger samma Niklas att han själv hade hämtat honom annars. Jag lyssnade även på nhltimmen där det sitter 3 hockeykunniga personer med fokus på NHL som kort och gott sa något i stil med ”bortskämd, bit ihop och kör”

    Kommentar avatar
    Rallyclay , 4 veckor sedanSvara

    Lyssnade också på den och tyckte att de gjorde det lite enkelt för sig själva! Intressant att se om och hur de kommer att följa upp detta framöver. / Claes

  • Kommentar avatar
   Conta, 4 veckor sedanSvara

   Tycker verkligen inte att Lias ger intryck av att vara Bortskämd. Tråkigt att det gått fel, mår han inte bra så behöver grabben ett Break. Tids nog lär han få tala ut om allt och då får vi svaren.
   Hoppas verkligen att Lias snart mår bättre. Tror inte på att Rangers trejdar bort honom nu, då hans värde är lågt i nuläget. Spel i Frölunda denna säsongen? Mycket tveksamt, viktigaste är att Lias blir frisk och mår bra. Fortsätt kämpa Lias.

   • Kommentar avatar
    Jan Westerberg , 4 veckor sedanSvara

    Jag drömde en natt att Frölunda skickade Petersson till Färjestad för att ge utrymme till Lias. Undrar om det blir verklighet

     Kommentar avatar
     Nolte, 4 veckor sedanSvara

     Det hoppas jag verkligen inte....

     Kommentar avatar
     Gurun, 4 veckor sedanSvara

     Nä, det får vi verkligen inte hoppas.....

   • Kommentar avatar
    Niklas, 4 veckor sedanSvara

    Ja tror ingen fakta alls att Rangers låter Lias börja om i Sverige fast med rättigheterna kvar. Dock så känns Frölunda fullt på hans position så kanske HV71 e aktuellt då dom även skriker efter lite framgång. Dock hoppas ja nog Lias får spela med VF resten av säsongen, frågan är bara om de går att lösa.

    • Kommentar avatar
     JonasG, 4 veckor sedanSvara

     En hel kennel begravd :) Älskar det uttrycket!
     Som HL är inne på är det största problemet, förutom Lias hälsa, hur hans varumärke förändras. Från hyllat superlöfte till. kanske, någon som inte pallar när det blåser snålt. Vad som är sant och ligger bakom blir ju aldrig riktigt klarlagt innan människor skapar sig en uppfattning. Här i Göteborg har vi ett stort intresse av att förstå vad som hänt Lias och har en positiv grundinställning till honom. I NHL världen är det inte ovanligt att haussade talanger bara försvinner när de skall ta steget till stjärnan alla förväntar sig de skall bli. Frågan är om någon bryr sig om fakta i just detta caset?
     Det kan ju vara så att det absolut bästa vore att Lias och Rangers "kiss and make up" och att Lias får starta om sin NHL karriär i Rangers organisation och bevisa sig. Naturligtvis givet att det som hänt inte omöjliggör en återkomst.


     Lämna en kommentar