Titta, skratta – och sedan öser ni på med frågor


► Måndag igen. Jobbigt? Äh, inte när vi kör fråga/svar här inne, eller hur? Ge mig era tankar, funderingar, åsikter.
► Men först – något ni vill c more av …

Rakapuckar.com bild

 

GOD MORGON, DET är måndag och ni sitter väl och väntar, eller hur?

Morning Mailbag, alltså.

Måndag & fredag kör vi ju frågestund här inne, och jag kan tänka mig att det bland supportrar till Frölunda är lite muntrare miner än i fredags.

3–2 i Linköping i lördags kom ju med ett antal positiva besked.

Men innan ni skriver – titta och skratta lite.

C More-duon Patrik Westberg och Arto Blomsten hade en … hm, tung kväll i lördags.

Hoppas ni fick en skön start på veckan … 

För Frölundas del väntar Örebro (tisdag), Mora (torsdag), Skellefteå (lördag) – men framför allt den stora hyllningen av Niklas Andersson.

Något att se fram emot, det.

Well, efter detta – frågor till mig? Tänkte väl det. Kör hårt!

(själv ska jag nog ringa Patrik och fråga om kroppen läkt ihop efter att den fått sisådär hundra pannor blomsten äver sig)  

Rakapuckar.com bild

   

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
14 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Johan, 1 år sedanSvara

  Mattson, har han förstaspaden nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nä. Det tror jag inte. Jag tror helt enkelt inte Frölunda, rätt eller fel, tänker så. Men känslan är att JG kört hårdare träning för atr byggas upp, sannolikt ska det resultera i några matcher snart.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Gällande backsidan, hur nöjda tror du FHC är med Sigalet och Donovan? Blir de kvar på sikt? Vet inte vad de har för löner men känns mer som habila spelare än som det kanske var tänkt, toppbackar.

  Victor Olofsson får ut väldigt lite av sitt spel än så länge. Vad tycker du han behöver utveckla för att bli bättre i fem mot fem?

  Har Mattsson ryckt åt sig förstaspaden nu eller blir det 50/50 matchning hela serien?

  Örebro är alltid ett svårspelat lag. Vad blir nyckeln för att vinna?

  Mora därefter, en match man "ska" vinna. Lätt att låser sig mentalt då, särskilt om man inte vinner mot Örebro?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad gäller MV – se ovan. Det andra ... de förlängde ju med Donovan, och jag tycker ju fortfarande han har en uppsida, en potential han inte riktigt fått ut. I Sigalets fall upplever jag för lite bang for the buck, Frölunda håller kanske inte med givet förtroende, men kanadensaren såg MYCKET bättre ut i Frölundas enklare, ödmjukare hockey i lördags. Olofsson? Ja, hans 5/5-spel lämnar mycket att önska. I alla fall produktionen. Han pratade själv om att ta fler skott, gå på mål, jag gissar mycket sitter i skallen. Jag hade letat annan omgivning – men det är jag. Örebro känns inte fullt så strikt defensivt som tidigare år, och jag tror så här, att kan Frölunda spela med samma ödmjukhet i egen zon som i lördags, inte dra tempot utan upp – då funkar det mot ALLA lag, då ges i alla fall segerchanser mot alla lag, må de heta Örebro eller Skellefteå.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Det här med att sparka tränaren när det går dåligt för laget, trodde inte man gjorde så längre, men uppenbarligen... Känns ungefär som att ta time out med en minut kvar att spela... Kan det verkligen göra så stor skillnad? Säsongen har inte gått långt, det måste ju ha funnits förtroende från början?
  Inga fler nyheter om de misstänkta hjärnskakningarna hos Bergenheim och ev Nörstebö?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   I Brynäs fall var det nog nödvändigt. Kändes som ett giftermål som skapats på fyllan i Vegas. Nej, inga nyheter, tveksamt vad som ges också.

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Varför tänker inte klubben över prissättningen av biljetter. Att ta 290-450 kronor för en biljett är inte okej för en SHL match

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tydligen är det ju det eftersom det kommer i snitt 9000 per matcher. Marknaden styr. Jag har full förståelse för att det upplevs dyrt, men det intressanta är ju att rätt ofta är det billiga biljetter som inte går åt.

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo , 1 år sedanSvara

   Förr kunde jag tänka så när de gjorde den stora prishöjningen. Då sjönk ju också publiksnittet med 2500 personer också. Men nu é det rätt okej ändå. För barnfamiljer finns det till exempel familjebiljetter på kurvan för 189.50kr för vuxna och 60kr för barn vilket é billigare än för 10år sedan. Ända jag saknar är att de kunde sänkt biljettpriset på sektion K, L, M (eller bara L) till typ 200kr för vuxna och 100kr för barn och pensionärer. Ville sett ett test i alla fall och se vad för effekt det blir.

 • Kommentar avatar
  Ingemar Bernthsson, 1 år sedanSvara

  Morning. Funderar på en sak som till å med förbryllar mig. Detta med inställningen in i en match. Man kan höra, särskilt vid förlust, att "vi var inte tillräckligt heta idag"... "ingen ville kriga" "vi var inte där"... etc... Hur kan det vara så? Är det för många matcher? Är det för lätt att "få en ny chans" om man goofar bort en match? En annan fundering/fråga, som du nog har svar på - Har spelarna/laget kontinuerligt kontakt med idrottspsykologer? Tja, lite funderingar från ostkusten. Å du Leman - keep the good work up

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Yes, ständig kontakt, såväl spelare som ledare, på kontinuerlig basis. John Jansson, heter han väl. Så detta sker. Både regelbundet och spontant, om du förstår. Vad gäller inställningen ... lite är det väl en klyscha, att "inte vara där", samtidigt som ... jag tror man kan gå till sig själv ... mentalt orkar man inte skriva den allra bästa texten med bästa formuleringen eller vara extra trevlig mot kunderna VARJE gång. Jag tror det är mänskligt över en lång period av tid. Handlar om att orka göra det så ofta som möjligt. Och här betalar sig ju bredd i ett lag, om tre dippar ska andra kunna kliva fram.

 • Kommentar avatar
  Johan , 1 år sedanSvara

  Inte för att det avgörs nu. Men hur många poäng behöver Frölunda i veckan för att inte gräva en ny grop 5-6p??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Sex av nio tror jag hade känts okej, sedan ... undrar om inte själva spelet är ännu viktigare, att man inte faller tillbaka i gamla synder. Det var EN vass insats i lördags, EN.

 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

  Tittar du (likt t ex Rönnqvist) något på mer avancerad statistik? Varför/varför inte? Vore intressant att läsa om hur Frölunda arbetar med sådant, vilka former av statistik man tittar på etc

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inte jag. Och Frölunda slutade jobba med fancy stats-Petter. Men jag vet att det förs och tittas på sådan statistik ändå. Det kan självfallet vara bra, men också något att gömma sig bakom, känner jag. Men i grund och botten självfallet positivt med ytterligare ett verktyg att analysera spelet.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

   Ja, förstod att han hade slutat. Vet du något om varför?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Liljander ass sportchef, gör väl mkt av den scouting som Petter gjorde.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

   Intressant. Skulle i så fall gärna se en intervju med honom om hur han arbetar med dom här sakerna, om du får möjlighet. :)

 • Kommentar avatar
  Benny , 1 år sedanSvara

  Hej tror Du det bli nån värvning snart efter som vi har 2 skadade spelare

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej. Inte "snart", men givet att Pathrik Westerholm är borta länge lär något hända. Sedan avgör ju graden av allvar gällande Bergenheim hastigheten. Tror jag.

 • Kommentar avatar
  Nicke, 1 år sedanSvara

  Skulle bara vilja spä på med hyllningarna till Hjalmarsson, efter förra säsongen då han fick utstå hård kritik är det nu extremt skoj att han får det beröm han förtjänar med sitt slit, påminner lite om Purre, gör sin omgivning bättre.
  Jätte kul att se honom, nu hoppas man bara hans målskytte ska lossna snart också :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bra jämförelse med "Purre" – kan bara hålla med. Men ... ja, han är en av många som har svårt att göra mål.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 1 år sedanSvara

  Känner inte att jag har så mycket funderingar idag, fler svar än frågor dök upp efter lördagens match, förutsatt att det fortsätter så. Passar istället på att åter tacka för en riktigt bra blogg, är jävligt glad att du fortsatte på egen bana efter att GT gjorde vad Asamoah Gyan gjorde för Ghana. Brände den, sumpa den. Allting skiter sig för GT.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Den liknelsen ... ;) Tack så mycket för att du läser och gillar!

 • Kommentar avatar
  Elin, 1 år sedanSvara

  Hej! Jag har tänkt på en sak ett tag och det är om det skulle lossna i målskyttet om man ändrade lite i kedjorna? Vad tror du om det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Sitter på träningen nu, ser inga ändringar. Tror Rönnberg håller fast ett tag, men ... jag utesluter inte ändringar. Tror Olofsson skulle behöva andra lekkamrater.

 • Kommentar avatar
  Mikael, 1 år sedanSvara

  Känns fortfarande lite tungt för Lias. Kan det vara så att det sitter i skallen (högre förväntningar, vill göra mkt i sitt hjärtas klubb VF, naggad
  i kanten efter utflykten) eller är det kroppen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det tror jag inte. Kan ju inte veta hur han tänker, men ... som jag varit inne på förut, krävs tålamod här. Lias slog igenom i SHL förra säsongen, är ingen stjärna än, bara hans andra säsong, just fyllt 19, man ska inte förvänta sig stordåd. Lias kommer bli bra, men man bör ge honom tid.

 • Kommentar avatar
  Hans B, 1 år sedanSvara

  ROm det nu är Rönnbergs filosofi som du beskriver i din text, då är Frölunda farligt ute med sin backbesättning. Om det predikas varje dag så undrar jag om det inte går in eller om kunskapen i besättningen är för låg. Är det så att vilken spelare som helst kan utvecklas till duglig SHL spelare? Det behövs en eller flera som går i bräschen som andra kan lära sig av, i dagens backbesättning saknas det absolut! Lite grann samma med forwardsbesättningen, här saknas en Sundström en ledare som vågar och visar. Sedan så känns det som om plan 1 går i baklås så finns ingen plan 2 eller 3. Spelet idag är väldigt statiskt och sönderläst. Undrar om Roger är den som bestämmer all taktik nu. Det var bättre flexibilitet när Mr Djurgården och Mr Linköping var med. Hmmmm kan va dags att reflektera över ansvarsområden i de tres gäng. Vad anser du om det Leman? Kan Roger vara för stark och inte så flexibel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du tänker på att det tagit tid för spelare att förstå att man ibland får spela enkelt? Ja, det sitter förstås en del i varje individs hockeysmartness, och en stark människa som Oscar Fantenberg vågade spela på sitt sätt. Men även för honom tog det lite tid, inte dominant från dag 1. Vad gäller sönderläst så vet jag inte ... rätt många lag spelar liknande, vill sätta press, vinna puck, och så blir det gärna den här handbollshockeyn. Individuell spetskunskap avgör mycket.

 • Kommentar avatar
  Kristoffer, 1 år sedanSvara

  Låt Mattsson stå, skaffa bra vanor sen e det kanske dags för Gustavsson. Örebro blir ingen lätt nöt, VF har haft väldigt svårt mot Örebro sen dom gick upp i högsta serien. Har ( ev hade) en grym målis som hette Lundberg tror jag, har gjort väldigt många bra matcher just mot oss. Är från Gbg området tror jag. Sen undrar man ju om det blir ngt reportage från engelsk fotboll här i bloggen?

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Lundberg stod några matcher då och då, men har inte varit i Örebro sedan 15/16, och även då var han sparsamt spelad. Finns i KHK i år, men bara stått litegrann. Örebro har nu Kilpeläinen i mål som har gjort det riktigt bra.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 1 år sedanSvara

   Sen får du gärna tala för dig själv. Jag är tämligen ointresserad av fotboll, är här för Frölunda. Kommer det nåt repotage om blåvitt kan jag väl snegla och se om det står nåt vettigt, men i övrigt kan vi lämna den sporten till aftonbladet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kristoffer, det är som Rasmus skriver ...Henrik Lundberg (från Lerums BK) är i Karlskrona nu, men det stämmer, han gjorde några riktigt bra matcher i Scandinavium, stod förresten i KHK:s förlust mot Frölunda. Nå, Örebro är svårbesegrat, det har du helt rätt i, Vad gäller engelsk fotboll, det skulle vara om Ipswich vinner en tre, fyra i rad ... men mot Sheffield U gick det ju åt helsike. Igen. :(


Lämna en kommentar