Säsongens sista mailbag – blicken mot i höst


► Det är måndag, och jag tror inte ni har så många frågor, ni väntar säkert på att jag ska lämna er för ett tag.
► Det ska jag också. I veckan. 
► Men vill ni använda den här Morning Mailbag till att komma med tankar, idéer, förslag inför nästa säsong så går det alldeles utmärkt.

Rakapuckar.com bild


DET BETYDER INTE att jag kommer göra som alla vill. Angående tankarna, idéerna, förslagen, alltså.

Det ska fungera i praktiken också.

Men jag lovar läsa och ta till mig varje rad, varje bokstav – den här sajten är ju för er, det är ni som gör den möjlig, så det som kan gå att genomföra, det är jag absolut med på.

Gott.

Och är det någon som har någon vanlig måndagsfråga så svarar jag förstås på det, men det känns lite som energin rinner ur oss alla.

Inte ur Frölundas spelare. Herregud, så de slitit – och sliter – under Pär Edlunds ledning nere i Turkiet. En dag kvar i Belek. Hemresa först tisdag. Nog lite semester som gäller sista dagarna. Hoppas jag. Även elitkroppar tarvar vila. 

Rakapuckar.com bild

Det skulle gå att skriva hur mycket som helst, hålla på ett tag till, men det börjar kännas lite i kropp & knopp att driva den här sajten själv, det är inte bara texter som ska skrivas utan partnersamarbeten som ska snos ihop för att vårt liv tillsammans ska hålla en säsong till, så … tja, jag hoppas att alla accepterar att jag säger på återseende en bit in i den här veckan.

Men inte riktigt, riktigt än.

Morning Mailbag i dag är alltså en möjlighet att tänka inför nästa säsong. Vill ni är ni välkomna nedan.

Mer TV? 

Fler långa reportage, på bekostnad av annat?

Färre långa?

Viktigt med snabba matchtexter eller bättre med mer genomtänka efter presskonferenser och spelarsnack, kanske morgonen efter?

Mer läsardelaktighet, vara med i Facebook live, delta i paneler, texter?

Rakapuckar.com bild

Mer av ditt, mindre av datt?

Mer av datt, mindre av ditt?

Jag bara spånar här, tänk och tyck om ni har lust. Eller så lutar ni er bara tillbaka och tar del av vad än jag kastar er väg; det går också bra. 

Själv har jag, inte minst via sajtens partner O’Learys, några funderingar för i höst, i vinter, men allt sådant återkommer jag till.

***

Apropå O’Learys, det här är ett jättebra filmklipp om grundaren, göteborgaren Jonas Reinholdsson.


***

Om ni missade i fredags, mina tankar om kontraktet för David Printz.

Finns att läsa här. 

Frölundas truppen är nu färdig, om inget alldeles speciellt inträffar. Lucas Raymond, Karl Henriksson och Jonatan Lundin Andersson utmanar på forwardssidan.

***

Hade helt missat att Fredrik Modin stannat kvar i Nordamerika. Bra läsning här.

Rakapuckar.com bild

***

Nästa måndag (eller om det var i dag … nä, vill minnas nästa måndag) kommer Frölundas årsredovisning. X antal sköna miljoner i vinst, jag gissar fortfarande på åtta, tio.

***

Måtte Stanley Cup-final 4 natten till tisdag bli jämnare och mer spännande än final 3, jag vill gärna slippa se Boston Chara … flåt, köra över St Louis igen.

Ruskigt ensidigt senast.


Känslan, trots att det bara är 2–1 i matcher: mycket talar för Boston nu. The Perfection Line började röra på sig också, jag tyckte det var mycket mer spritt i benen hos Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak nu.

Kanske allra viktigast: St Louis rookiemålvakt Jordan Binnington var inte riktigt bra i match 2, han var inte bra nog i match 3. Börjar inte minst den mentala pressen kanske ta ut sin rätt nu?

***

Tack för att ni gillar vad sajten bjuder på – och att ni betalar för er.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
39 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Richard, 11 månader sedanSvara

  Hej, För det första, tack för en riktigt bra sajt med all information man önskar plus lite till, känns lite tråkigt att säsongen är slut då det inte bara innebär att matcherna är över utan också att all rolig läsning tar sommarlov. Jag skulle gärna se att du väntar med matchtexter till dagen efter då detta förhoppningsvis skulle innebär ett större djup och som du säger även lite inspel om vad som sades på presskonferens och vad spelare sade efter matchen, vi får ju idag både och tycker jag men om du skall kunna fortsätta hålla den höga nivå du håller kanske en större text dagen efter är mer rimligt. Oaktat har du mitt stöd! sen gärna lite fler videointervjuer om du har möjlighet, du vet ju verkligen vad du pratar om så alltid kul att se dig intervjua spelare, ledare etc! Återigen stort tack för denna säsong!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Intressant inspel, tack.

 • Kommentar avatar
  #18, 11 månader sedanSvara

  Tusen tack för ett kanonarbete under en lång säsong Henrik. Önskar, liksom tidigare en längre intervju med Perra. Ha en underbar sommar!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mm, en sådan kan komma. Kanske i juli/augusti.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 11 månader sedanSvara

  Tack för en kanon säsong HL, du ger oss som själva inte hinner en chans att följa laget mer ingående, både match och träning. Gillar dina snabba match analyser och givetvis intervjuer med spelare/ledare. TV är inte så mycket för min del (hinner sällan se), men klipp från träningar uppskattar jag mycket. Ta välförtjänt ledigt ett tag, det startar ju snart igen :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Härligt! Tack för att du läser.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 11 månader sedanSvara

  Tack för en bra säsong, och ha en fin sommar!
  Jag har gått och funderat över affären med Christopher Nihlstorp. Minns jag det rätt med att han var klar (eller kanske till och med presenterad?) av Frölunda och att han köptes ut från det kontraktet för spel i Malmö? Var det bara hemlängtan eller låg det något annat bakom det där? Misstänker hur som helst att han måste vara sådär nöjd med det såhär i efterhand, men tanke på hur lite spel det har varit bakom Alsenfelt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Han köpte ut sig själv när han fick chansen i Malmö, var väl inför säsongen 2016. Nu är han i Graz – som Frölunda ska möta i CHL. CN var inte presenterad, men kontraktet var nog påskrivet, alternativt handslag gjort.

 • Kommentar avatar
  Kurt-oveEinarsson, 11 månader sedanSvara

  Tack för denna säsongen med mycket bra läsning o intressanta tankar. Ha en go sommar o ladda batterierna så kör vi på igen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 11 månader sedanSvara

  Först, om du tror att vi ser fram emot att ”slippa” läsa nya texter här bara för att det är sommar, är du helt FEL ute. Det ska vara för att vi unnar dig ledigt och återhämtning, vilket du absolut förtjänar!
  Frölunda kör några veckor till, gemensamt, eller hur?
  Jag ser gärna mer TV-inslag, tycker de är suveräna!
  För min del behövs ingen omedelbart-efter-matchen-text. Jag har inget emot att vänta lite...
  Gärna längre, mer ingående intervjuer - ibland. Du måste inte skriva tre-fyra texter VARJE dag. Uppskattar dock rapport från träningarna...
  Jag tycker att vi som läsare redan har en mycket bra delaktighet, men du tänkte ännu mer? :)
  Du vet fortfarande inte hur lång semester du tar?
  Jag räknade ju på din semesterlön :D
  Så för säkerhets skull delar jag den på juni/juli!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ni behöver nog vila från mig, det är det då inget fel med. Herregud, JAG behöver vila från mig. Vad ska då inte andra känna ...? Nix, inget spikat med "semester", tar det kanske lite som det kommer. Mm, delaktighet är bra, det är något jag strävar efter, så ... tja, vi får se.

 • Kommentar avatar
  Patric Agblad, 11 månader sedanSvara

  Jag hade nog föredragit dagen efter-lösningen för matchtexter. Dels för att du får mer tid att reflektera (och kanske kolla på några sekvenser i repris) så att det blir mer "genomarbetat", men också för att få lite mer Frölunda på dagarna då det inte spelas match. Jag vet att du inte skriver jätteofta om annat än Frölunda, men för egen del och all respekt för att man tycker olika, så hade du kunnat skippa allt som inte rör Frölunda och SHL. Jag uppskattar också live-sändningarna inför match och hade gärna sett att de var tidigare, längre och oftare :) Och slutligen vill jag återupprepa mitt förslag om att "skramla" för att skicka Leman på bortamatcher i slutspelet då Frölunda möter något söder om Gävle i alla fall. Tror jag att många läsare kan sluta upp under om du är villig att göra det. Möter de Luleå kanske det går att ge dig en pall på lagets flyg? Har du frågat?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hahaha … en pall. Ja, det är kanske vad som erbjuds. Haha. Ibland finns sådana möjligheter, GP och GT kunde åka med till Luleå, att de fick var möjligen för att de frågade, jag gjorde aldrig det, fick således aldrig veta. Dock … jag vet inte riktigt hur mycket lilla rakapuckar(punkt)com vinner på att åka med. Det är så jag ser det. Med allt som kostar pengar. Är det värt det? Ger det mervärde? De stora tidningarna är där på matcher, jag känner kanske att jag mer gör nytta med intervjuer, analyser, träningssnack, med mera. Men … det betyder ju INTE att jag aldrig kommer åka. Intressant med dagen efter och genomarbetat, att du också tar upp det, jag slängde mest ur mig, skulle nog vara lite rädd för att ta bort, men … jag funderar febrilt. Vad gäller mer än Frölunda, det ser jag inte att jag kommer sluta med. Gillar man inte det är det ju bara att inte läsa de inläggen. ;) Och jag har åsikter om så mycket …

 • Kommentar avatar
  Kristoffer// KdeV , 11 månader sedanSvara

  Skriver samma som tidigare, älskar man VF så läser man Leman ! Då får man allt man behöver. Gillar Facebook live innan match, en riktig höjdare. Ha en bra sommar så hörs vi till hösten!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack för de orden! Det samma!

 • Kommentar avatar
  Christoffer Carlsmose, 11 månader sedanSvara

  Hej Henrik!
  Tack för en grymt bra sida med härlig journalistik kring VF och SHL.
  Jag hade tyckt det var kul att höra dig ”visionera” kring vad du tror skulle krävas av SHL för att få över och/eller behålla våra stjärnor i Sverige.
  Det är givetvis en fråga om ekonomi och och kvalitet på både lag, arenor och spel.
  Eller borde vi ha ett European Hockey League med NHL size rinkar för att kunna snurra de beloppen som krävs, kan chl, kul och shl slås ihop och bli just detta.
  Det hade ju varit årets höjdpunkt nästan att se en matchserie mellan vinnarna av NHL och EHL.
  Jag vet att det närmaste ordet för att beskriva detta är utopi men trots allt, det är ju Silly så då får man väl lov att tänka visionärt :)
  Ha en fin dag
  Med vänlig hälsning,
  Christoffer

   Kommentar avatar
   Robertino Hökklo , 11 månader sedanSvara

   Se på KHL, det é svårt med Europaliga. CHL é det bästa, den behöver bara utvecklas mera

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Man får absolut tänka visionärt, hur ska man annars komma någon vart? :) Och tack för fina ord, Christoffer. Jag har en tanke om att ta upp den typen av saker, kanske i samband med något annat ... inte alls säker på att det går, men … finns i bakhuvudet. Kanske kommer ut något, kanske inte. Vad gäller just Europaliga, tävla med NHL, av alla tänkbara svåra saker i världen är jag rädd för att detta är en av de allra svåraste.

 • Kommentar avatar
  Robertino Hökklo , 11 månader sedanSvara

  Har du någon koll på om de har kommit fram till ett nytt arenaavtal? Om inte, när kan det tänkas bli klart?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mm, det pratas. Bör lösa sig, som jag förstår det.

 • Kommentar avatar
  Allen, 11 månader sedanSvara

  Grymt arbete! Ha en härlig sommar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack!

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 11 månader sedanSvara

  Tack för ännu en bra säsong. Tycker nog att matchtexten kan vänta till dagen efter. TV inslagen är alltid kul att se. Sedan vill ju jag gärna ha snack med Grauers, Lechtaler, Sjöström, Pärra mfl så att vi får en inblick i mer av föreningen. Dvs så som det har varit i år. Vad tycker Frölunda om resterande hockey Göteborg? Finns det ledare som de kan fånga upp i närområdet ( hur stort är ett närområde?) och utveckla de andra klubbarna? Morning mailbag tycker jag är bra, intressanta frågor som kommer upp. Ha en bra sommar Leman/ Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mm, ska försöka bli bättre på det där med inblick. Just närområdsfrågan är högst intressant.

 • Kommentar avatar
  Janne, 11 månader sedanSvara

  Tack för en bra säsong! Ha en skön semester!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Tack det samma!

 • Kommentar avatar
  Andreas, 11 månader sedanSvara

  Först och främst, tack för det du gjort hittills. Bästa läsningen om man följer Frölunda.
  Generellt tycker jag att det är bra som det är. Personligen läser jag mer efter matchen än innan och tycker det är jättebra som det är nu efter presskonferensen osv.
  Tycker det är bra/kul att läsa om vad som händer utanför isen med, tränarbyten, ex Frölundaiter i NHL, Jörgen P i Bruins etc.
  Det vore ju kul att få ett repotage om fig :-)) du har ju följt svensk hockey rätt länge antar jag? Måste ha många roliga skrönor ? Det kunde va kul!

   Kommentar avatar
   Andreas, 11 månader sedanSvara

   *Dig... Inte fig....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Aha, tänkte det var en förkortning för Figren. ;) Reportage om mig? Nja, det vette fasen, dô ... Haha. Men glad att du gillar läsningen. Ska ägna sommaren åt att tänka lite.

   Kommentar avatar
   Kristoffer// KdeV , 11 månader sedanSvara

   På tal om figren , var spelar han nästa säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Vet faktiskt inte. Min gissning: Tyskland.

 • Kommentar avatar
  Peter, 11 månader sedanSvara

  Tack för all tid du lägger ner för oss här inne, personligt är jag nöjd med hela ditt upplägg som det funkar nu! Att bara få ta del i allt du skriver är för oss alla här inne en stor gåva känner jag H, Leman.
  Önskar dig en underbar semester och väntar med spänning på dig och Frölunda tills vi kör igång igen på allvar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Härligt att du gillar! Tack för fina ord.

 • Kommentar avatar
  Indianisthlm , 11 månader sedanSvara

  Kör vidare på snabb analys direkt efter match. Jag missar vissa matcher och då är det guld att läsa din analys direkt. Tack för en supersäsong!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Bär med mig – tack!

 • Kommentar avatar
  DD, 11 månader sedanSvara

  Ha en bra sommar, Henrik! Tack för en fantastisk säsong.
  Jag gillar analyserna som kommer efter match. Det är mitt sätt att få avslut. Att läsa allt innan man lägger sig. Vill man reflektera över någon specifik händelse kan man ju ta upp det dagen efteråt för att utveckla det mer.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mm, känner väl också så, att många resonerar som du, vill ha den där snabba texten. Behöver hitta ett sätt att den inte är så enormt energikrävande, bara. Så att jag kan "se" mer av slutet av matcherna. :) Tack för fina ord!

 • Kommentar avatar
  Sibone, 11 månader sedanSvara

  Jag tillhör dem som gärna önskar en snabbanalys direkt efter match och en utförligare artikel dagen efter (eller flera). Gärna artiklar där du utvecklar dina tankar om spelare efter träningar, eller bara träningarna i stort.
  Ser gärna intervjuer med ledare och spelare under säsong där vi fans får bidra med frågor.
  Artiklar med analyser om hur t.ex. mv-tränaren arbetar med målvakterna i Frölunda. Hur utvecklar man målvakterna och gör man jämförelser mot andra målvakter o SHL gällande att vara aktiv i kassen och att "hata" släppa in puckar. Samspelet mellan mv och backar etc.
  Tillsist... vill jag tacka för att du gjort under den gångna säsongen. Alla dina artiklar och all engagemang du lagt ned för oss supporters. Stort tack och ha en skön semester!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Bra tankar. Tusen tack. Bär med mig. :)

 • Kommentar avatar
  Mats H., 11 månader sedanSvara

  Tack för allt denna säsong !
  Vad jag vill ha ? Mycket mer av allt ;)) Nä skojar bara. Kommer sakna dig och alla inlägg nu, men får tåla mig ett tag. Lägg nu bort hjärnan i ett skåp och koppla av. Så har vi dig tillbaka i storform lite senare. Ha en skön sommar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Känns skönt att vara saknad. :) Ha det gott!

 • Kommentar avatar
  Niklas, 11 månader sedanSvara

  Tack för en magisk säsong Leman!
  Har en liten fundering, som jag inte hittat svar på. Vet du hur många lag som lyckats med det som Frölunda gjorde, alltså att vinna SM-guldet i Globen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Oj, utöver Djurgården, menar du? ;) Färjestad har gjort det (1998), HV71 2010 var dock Hovet. Kanske bara är Fårjestad och Frölunda.

 • Kommentar avatar
  David, 11 månader sedanSvara

  Instämmer i hyllningskören, stort tack för en härlig säsong på Rakapuckar. Vill att du ger oss en fundering kring hur du tycker Frölunda ska formera laget nu när alla pusselbitar finns på plats. Kommer RR fortsätta med formationer som fungerade i slutspelet eller blir det nya? Vilka vingar behövs för att Lasu ska få en mer offensiv roll? Hur fördelar man alla rightare? Kommer Joel få en mer undanskymd centertillvaro nästa säsong?
  Frågor kommer vi alltid att ha Leman:)!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Spännande tankar, tror dock de kommer mer till sin rätt när vi skriver augusti i våra almanackor. Kul att du gillar sajten!

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

  Vad sägs om lite gästkrönikörer? Bland läsare, gamla frölundaspelare, etc...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Mycket intressant. Enda haken är att när folk inte kan skriva så blir det merjobb för mig. Men intressant, som sagt.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 11 månader sedanSvara

   Mmm, fast det kanske man kan ha förståelse för ”krönikörens egna ord” fast såklart måste det korrekturläsas eller vad det heter på fackspråk

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Måste ändå vara läsbart, och man ska ligga på dem om att skicka in och ... tja, finns vissa hinder. Vi får se.

 • Kommentar avatar
  Mats H., 11 månader sedanSvara

  I tränings matcherna och i tidiga CHL matchandet kan vi nog se lite tester i sammansättningen. Det är vad jag tror. Men inte jätte mycket.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, och sedan ska man veta ... det förändras mycket från augusti fram till det sätter sig i ... tja, januari/februari,

 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 11 månader sedanSvara

  Har sagt det förr och säger det igen, tack för denna säsong och alla bra texter och alla nyheter du förmedlar!
  Vad gäller nästa säsong; ser, efter att jag skummat igenom kommentarerna, att fler tycker att det är bättre med genomarbetade texter dagen efter och kan "skippa" snabbtexterna direkt efter match. Håller med. Jag ser ju de flesta matcherna så det kan jag hoppa över. För min del alltså.
  Hellre genomarbetade dagen efter-texter med kommentarer från spelare/ledare. Även genomarbetade intervjuer med spelare/ledare där du går på djupet önskar jag. Intervjuerna med t ex Rönnberg och Joel uppskattade jag väldigt mycket!
  Ha nu en jäkla skön sommar vare sig du får vatten på dig när du hoppar i plurret eller att vattnet kommer ovanifrån...;)
  /Stefan

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   På ett sätt vore det OERHÖRT skönt att slippa den snabba matchanalysen. Samtidigt vet jag att många gillar den. Måste hitta en bra väg framåt här. Roligt att du gillar de längre intervjuerna, jag gör ju också det, men möjligen vänder de sig till en smalare grupp. Vi får se. Tack för alla positiva tillrop!

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

  Undra om några fler SHL-lag har en sådan här liknande och så förbannat bra sajt som just denna för oss Frölundafans?
  Vår måste väl ändå i så fall vara bäst!
  Frågan är självklart ställd till oss läsare och "kommenterare" här.
  Men kanske HL, Du har kunnat upptäcka om att fler läsare efterhand har hittat hit, oavsett vilket lag de håller på, p.g.a. helt enkelt för att de verkligen uppskattar på det vis Du skriver?
  Okey HL, vila Dig men för den skull får Du allt fortsätta med att intaga nya intryck hela tiden! ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Jag slutar aldrig att vara nyfiken och ta in intryck. Mitt problem, i den mån det är ett, är ju att jag har väldigt svårt att vara ledig. Men jag vet att jag behöver. I alla fall ett tag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ta in intryck? Blev nog en tautologi där. Men du fattar vad jag menar. :)

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 11 månader sedanSvara

   Gôtt Friskus! ;)

 • Kommentar avatar
  JES, 11 månader sedanSvara

  Även en skrivande man behöver ladda batterierna
  Ha en bra semester

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Inte riktigt klar än – men tack! :)

 • Kommentar avatar
  Kalle Kula, 11 månader sedanSvara

  Tack för ännu en säsong med välskrivna och nyanserade artiklar.
  Angående när matchreferatet borde läggas ut så föredrar jag nuvarande upplägg med att det läggs ut relativt snart efter slutsignalen och en krönika med dina fem bästa dagen efter.
  Apropå fem bästa. Vem vann?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Hm ... det tar en jäkla tid att gå igenom hela grundserien. Någon frivillig? ;)

 • Kommentar avatar
  Johan, 11 månader sedanSvara

  Keep up the good work Henrik! Tack för en strålande bra bevakning av säsongen. Trevlig semester

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Som sagt, inte riktigt klar än – men tack! :)

 • Kommentar avatar
  FHC, 11 månader sedanSvara

  Tror du att Sundström och Lasu stannar i Frölunda i 4 år vardera? Lasu bör väll göra det men Sundström?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Det där är jättesvårt att säga, går de riktigt bra så har jag svårt att se dem säga nej om bra KHL-bud kommer in, till exempel, men ... det är där och då. Tror man får ta en säsong i taget. Risken/chansen är nog snäppet större för Sundström givet en lite offensivare spelartyp.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 11 månader sedanSvara

  Bra kämpat med alla dessa texter. Ibland kan dock less vara more. Vissa texter blir mest till upprepningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

   Ja, det är möjligt att det är så. Jag är nog rädd för att betalande läsare inte ska tycka det är värt pengarna och vill skriva så mycket och så ofta som möjligt.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 11 månader sedanSvara

  Om CHL skall lyfta är det hög tid att bygga starka klubbar i London, Paris och Barcelona. Cardiff? Genuina storstäder är enda vägen att vandra. Uppenbarligen har det funkat i Munchen. Då kan det funka även i övriga av Europas storstäder. Om inte annat finns det hockeyintresserade turister som kan tänkas gå på matcherna.

  • Kommentar avatar
   Philip Glücksman, 11 månader sedanSvara

   Grymt om du kunde göra en Podcast. Alltid lättare att lyssna än att läsa.
   Hade du kunnat få topp resultaten på fystesterna hade det varit grymt? Sen tror du det är helt stängt på både back och forwardssidan?

    Kommentar avatar
    Epoe, 11 månader sedanSvara

    leman tror ju på en till anfallare...de vet väl alla

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Förlåt? När har jag någonsin skrivit det, Epoe?? Ja, Philip, truppen stängd såvida det inte skulle bli sent tapp.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Podcast, ja ... det är mycket man skulle vilja. Tänker på det ibland. Vi får se.

  • Kommentar avatar
   Peter Grö, 11 månader sedanSvara

   Ja verkligen, tack för denna säsong! Jag hör till dem som uppskattar dina ”direkt efter slutsignalen texter”. Trots att du är snabb med att publicera är de aldrig slarviga utan ger dina spontana reflektion när du har dem färskt i minnet. Dessa reflektioner tillsammans med dina 5 bästa dagen efter gillar jag skarpt. Fortsätt gå din väg för de blir riktigt bra och intressant läsning. Vi hörs i höst
   /P

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Kul att höra! Tack för dina tankar. :)

  • Kommentar avatar
   24 Andersson, 11 månader sedanSvara

   Hej Henrik!
   Ville bara skicka ett stort tack för denna säsongen och all god läsning! Är inne varje dag och kollar! Det är ett utmärkt sätt att hålla koll på mitt kära frölunda när man numera håller till i Skåne!
   Ha det bra i sommar!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Gôtt att jag kan bidra med lite nyttig info ner till Skåne. Njut av sommaren!

  • Kommentar avatar
   Åsa, 11 månader sedanSvara

   Jag föredrar också de lite längre dagen-efter-analyserna med de 5 bästa - delvis för att många har hunnit sansa sig lite i kommentarerna vid förlust. Sen förstår jag om det finns behov av att skriva av sig direkt efter match.
   Älskar TV-reportagen på Youtube, Facebook Live före match och personporträtten samt spelarintervjuerna - både filmade och nerplitade.
   Saknar möjlighet att söka efter tidigare inlägg (som exv häromdagen när jag i bakhuvudet hade för mig att du i ett inlägg pratat med Ståhlberg tror jag det var och där vi fick veta vad alla kallades för internt. Kom ju dock inte ihåg när det skrevs så letade som en blådåre innan jag gav upp resultatlöst).
   För övrigt så fortsätter min stående inbetalning att vara just det - stående - även under sommaren när du får vila fingrar och hjärna ett tag.
   Önskar dig och alla andra här en skön sommar - hoppas tiden går fort ;-)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Kul att du gillar så mycket – och tusen och åter tusen tack för din förståelse och betalningsvilja! Means the world, som det så vackert heter på engelska. Jag önskar också att sökfunktionen vore bättre, att en del annat vore det också, men det är som det är just nu. Tyvärr.

  • Kommentar avatar
   Jonte , 11 månader sedanSvara

   Jag är jätte nöjd. De enda tipsen jag kan ge som skulle förgylla sajten är om du kan synka snabbare med Pelkonen.
   Alltså istället för att göra egna trådar med hans bilder så hade det varit sjyst om de var inbakade i dina texter. Efter match texter hade blivit mer levande då. Dessutom konkurrerat ut löpsedlar och så från andra tidningar.
   Sen tycker jag som alltid att en ny webbdesign med Frölundas färger och coola java/html5 script hade varit något. Men förstår om du inte kan lägga pengar på det.
   Tack för i år :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Mathias behöver tid för att ta fram och jobba med bilderna, därför är det svårt att slänga in flera i snabba matchtexten. Men allt går att jobba på ... Vad gäller webbdesignen, några Frölundafärger kommer det aldrig bli, då hade det sett ut som en supportersajt, och vad gäller designen ... det här får duga just nu.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Glad att du är nöjd i övrigt. Tack för att du läser. :)

  • Kommentar avatar
   Thomasi, 11 månader sedanSvara

   Frölunda tog guldet
   Du Leman tog våra ♥️

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 11 månader sedanSvara

    Åh, det bor en poet i dig. :)

    Kommentar avatar
    Mats H, 11 månader sedanSvara

    Thomasi. Du är kung.

  • Kommentar avatar
   Conta , 11 månader sedanSvara

   Tack för alla intressanta och läsvärda artiklar bästa Leman. Vila upp dig ordentligt nu under sommaren så du orkar med oss tokiga fans till hösten.
   Du är bäst.

   • Kommentar avatar
    Örjan, 11 månader sedanSvara

    Instämmer med många tidigare , rakapuckars säsong är minst lika bra som Frölundas . Det är definitivt mer värt än de 1kr / dag som jag betalt har betalt hittills ( får snacka med frugan om budgeten :-) ).aftonbladet plus är en liknande summa, men inte ens i närheten av din information och interaktivitet med följare.
    En liten kommentar om ett kortare inlägg matchdag , glöm inte att även om inlägget skulle bli tunt , blir det iallafalll en tråd i bloggen vars kommentarer från dina följare är intesanta att läsa
    Mvh
    Örjan


    Lämna en kommentar