Att Frölunda behöver spetsa är en annan diskussion


► Kul med respons på intervjun med Roger Rönnberg.
► Några tankar bara, ett förtydligande; jag kände att det var behövligt.
► Och så har spelschemat för SHL nästa säsong kommit, det såg ni, kanske?

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg 

JAG GILLAR ATT ni har åsikter, det vet ni. Många av er är negativa, tror Frölunda får det jättesvårt nästa säsong, och så kan det förstås bli … det får vi se.

Men en sak bara:

Den här texten var ju skriven med vetskapen att Frölunda kommer att förstärka sin trupp.

Det ska in mer. 

Säkert inte så mycket som en del önskar, men givetvis kommer det att spetsas.

Så … det är ju inte så att Roger Rönnberg står och säger att allt blir bra bara man sätter defensiven och utvecklar spelarna till att bättre fixa hetluften.

Det räcker inte. Det ska förstås in några nyförvärv till. Men det är en annan diskussion.

Nog så viktig, men en annan

Kan vi bara nå en förståelse för det så blir jag glad.

Casey Wellman vill många av er ha tillbaka, han tror jag nog blir kvar i KHL, Fredrik Pettersson, Viktor Stålberg, Carl Klingberg .. jag ser att det hojtas på sociala medier, men alla dessa har kontrakt.

Rakapuckar.com bild

Anton Blidh, kanske? Säkert finns andra, mer meriterade målskyttar på sportchefen Fredrik Sjöströms radar, han ska ha in en PP-back också, och visst … om Jonas Ahnelövsom lämnar Avangard Omsk – velat till Göteborg hade det förstås varit en kanonförstärkning,

Men jag är tveksam till att Ahnelöv ens ska hem.

Och i så fall har han och familjen ett i Stockholm,

Nå, allt detta är alltså en helt egen diskussion, jag tycker alltså man kan läsa Rönnbergs snack, absolut ha åsikter om vad han säger, men inte landa i slutsatsen att han bara tänker på nuvarande trupp.

Det är mer på gång. Garanterat.    

Snart ska jag förresten sätta mig med Fredrik Sjöström. Då ska ni få svar på andra frågor, den andra diskussionen. Okej? 

***

SHL släppte spelschemat för säsongen 2018/2019 i dag.

Bredvid ser ni de tre första omgångarna. 

Djurgården (h), Brynäs (b), Mora (h) för Frölundas del.

***

Tänkte skriva några rader om de stenhårda straffen som IIHF delade ut till Lias Andersson, Rasmus Dahlin & Co efter JVM och de avtagna eller bortkastade silvermedaljerna.

Men … jag orkar inte.

IIHF tar i så det skriker om det, men de flesta av spelarna lär ju aldrig känna av straffen, det är mest en markering så att ingen ska göra något liknande.

Jag kan tycka att … visst ska man hedra segraren och stå där med silvermedaljen runt halsen.

Gör man inte det så är det inte bra, men det är knappast det värsta jag kan tänka mig.

Nå, jag stannar där. 

Rakapuckar.com bild

***

Niclas Burström till Växjö, det visste ni. Eric Martinsson ska till Minnesota, Joel Persson hamnar väl i NHL han också. 

Färjestads Michael Lindqvist har sajnat med New York Rangers, Djurgårdens Axel Jonsson Fjällby med Washington Capitals.

Broc LIttle ska tillbaka till LHC som också hämtar överblivne Adam Brodecki från Växjö.

Äh, det har hänt en massa mer, hockeynews.se för er som vill ha koll, klicka på den här länken för att komma direkt till SHL-nyheterna.

***

I morgon bitti träfar ni Gustav Lindström.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Alexander, 2 år sedanSvara

  Personligen tror jag att det borde finnas en bra möjlighet att knyta till sig Kevin Clark eller Aaron Palushaj. Kanske båda? ;)

   Kommentar avatar
   Rw, 2 år sedanSvara

   hoppas verkligen inte man värvar Clark, behövs inte mer spelare att ogilla. Vi har redan Westerholmarna.

 • Kommentar avatar
  J Åstol, 2 år sedanSvara

  Spännande med all negativitet, bra med känslor men vad vet en random supporter egentligen om man tar hela bilden i beaktande. Alla lag har mer eller mindre målet att vinna, bara ett lag vinner till slut. Lite perspektiv vore kanske sunt i slutändan.

  • Kommentar avatar
   Mikael , 2 år sedanSvara

   Jag kan förstå att du Henrik har mer distans än oss supportrar....och så ska det såklart vara. Men jag ställer frågan ändå, VEM har man tänkt ska ösa in mål? ALLA andra lag presenterar värvning på värvning.... men i VF har vi tydligen inte lärt oss att vara tillräckligt "cyniska" att vi förstår att det behövs fyllas på med stabilitet OCH spets! Ja det kan ju vara så att vi ska vänta tills skrapet blir över när våra konkurrenter värvat färdigt?!
   Vad hände med "grymt självkritiska"?
   Vad hände med att spelare har ett eget ansvar?
   Tydligen är ledningen "jättenöjda med sina spelare" ingen som fått ta någon konsekvens what so ever.....
   Ska vi få en "matchcoach" till nästa säsong??
   Vad blir målsättningen??? Att hålla sig kvar?
   Nä en otrolig olustig känsla i magen faktiskt... Det känns ju inte som man insett allvaret på riktigt..... Vi var 2:a i serien efter handbromsen, finns det NÅGON som tyckte det såg stabilt och tryggt ut förra säsongen? Ja tydligen ledningen. Kan säga att så går inte snacket på läktaren. Och att man försöker "gömma" det faktum genom att vända och vrida, DET känns oroväckande.
   Ställ gärna frågan till Sjöström. "Det kommer bli konsekvener" det var väl det han basunerade ut???

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Nå, du vet ju också att det inte är den som värvar först som värvar bäst. Spelare som hoppas på NHL-eller KHL-kontrakt blir lediga i sommar, och så vidare. Jag tror inte man ska lura sig på att det inte kommit in något "stort" namn än. Skulle förvåna mig oerhört om det inte händer saker.

    Kommentar avatar
    Mikael , 2 år sedanSvara

    En liten tanke.... om man vill bli av med en spelare med kontrakt, kan man då låna ut honom till tex.nåt lag i HA. Och hoppas på att han vill bort och bryter kontraktet själv?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Principiellt är det ju så att ... vill du verkligen bli av med en spelare, han lär ju inte vara supersugen på att stanna, dealen med ny klubb kan ju bli att gamla klubben får stå för en del av lönen. Som Malmö med Andy Miele.

  • Kommentar avatar
   Matte , 2 år sedanSvara

   Ja HL - jag begriper detta. Jag lär av tidigare rekryteringar med höga kostnader och liten output. Iallafall jag skulle vara mer nöjd om man lyft upp ett antal egna juniorer till A-laget. Speciellt på målvaktsidan (som Du vet ) och på forward (speciellt lite större- typ fullvuxna). FHC är inte behjälpta av ett ytterligare felköp, utan man bör ta sig igenom nästa år och kanske kan juniorerna överraska istället - de vore kul. Å andra sidan så balanserar man mot HA, men då har man iallafall stött sina egna spelare.

   • Kommentar avatar
    Kalle, 2 år sedanSvara

    Varför kan de inte berätta hur de tänker angående rekryteringar. De måste ju redan nu veta hur många som skall in i varje lagdel....

    • Kommentar avatar
     Niklas , 2 år sedanSvara

     Noah Welch kanske?

      Kommentar avatar
      Kalle Kula, 2 år sedanSvara

      Har lagt skridskorna på hyllan så det är nog inte aktuellt.

    • Kommentar avatar
     Nolte, 2 år sedanSvara

     Jojo, det ska in en forward och en-två backar, det vet vi. Men vi ska inte ha för mycket förhoppningar på några fläsare. Läste ju att man ryckte i Luleås lundeström, vilket signalerar vad man är ute efter. Något ungt och ”utvecklingsbart” som inte är en färdig spelare. Sen när det gäller den här ”toppbacken” så kan det säkert bli nåt i Almqvist-klass, för det va ju förra årets spetsvärvning på backsidan, som skulle bära PP. Så som sagt, låt oss tona ner det här med att ”men spets ska in” det lär inte komma in något som sticker ut speciellt mycket.

     • Kommentar avatar
      Julius, 2 år sedanSvara

      Den tunna och svaga truppen gör nyförväven än viktigare om de få som kommer 1-2 st inte levererar.. tänk själv

      • Kommentar avatar
       mike, 2 år sedanSvara

       Det är väl ingen som tror att man inte kommer att spetsa till det. Problemet är ju bara att det i stort sett blir en rak ersättning mot dom vi tappat, om ens det. Och som Nolte skrev ovan, det är lite oroväckande när man hugger på "allt" som är ungt och utvecklingsbart. Klart att man är orolig när vi i princip kommer att ställa samma lag på isen nästa säsong när man inte kunde få ihop spelet under en hel säsong. På det så vevas samma snack om och om igen. Vi hade ju lärt läxan från förra slutspelet också *ehum*.

       • Kommentar avatar
        Conta, 2 år sedanSvara

        Deprimerad efter att man läst Rönnbergs uttalanden.Frölundas ledare har övertro på befintlig trup.behöver rensas.mera spets måste in.nuvarande trupp når ej slutspelet.Vakna nu för fan Rönnberg och Sjöström och Lechtaler.VAKNA!!!!!!!!

        • Kommentar avatar
         Håkan G, 2 år sedanSvara

         Jag håller med om att laget behöver mer spets. Problemet är att hela nästa säsong står och faller med vilka dessa få spelare blir, samt att vi blir enormt skadekänsliga pga dessa viktiga, nya spelarna. Varför är det ett problem? - Jo VF borde haft en stabil, högklassig stomme (ryggrad) att krydda med spets, inte ett mediokert grovjobbargäng. Ursäkta uttrycket men det är fakta. Centersidan, backsidan och målvaktssidan tillhör definitivt den bedra hanvan i SHL. Så istället för att förstärka något bra hoppas vi nu på att balansera något som inte räcker till. Allt handlar ju om vilka ambitioner man har, men kom inte och prata om guldchanser. Vad säger ”experterna” om Frölundas trupp? Vore intressant om du får en intervju med ett par sk experter HL. Då får vi se om vi är för negativa..

         • Kommentar avatar
          Håkan G, 2 år sedanSvara

          Skulle stå ”nedre halvan” efter målvakt, centrar och backar..

          • Kommentar avatar
           Conta, 2 år sedanSvara

           Behövs rensas i truppen.Behövs 2 klass centrar .2-3 vassa ytterforwards. Behövs en elak fysisk back.behövs en powerplay back som kan skjuta och träffa målet och kan slå bra passningar.Behövs en ny målvakt som håller shl klass.JG gör det inte.Bara Rönnberg som tycker JG håller.

           • Kommentar avatar
            Fredrik, 2 år sedanSvara

            Läste någonstans att en del i motiveringen löd ”skapat en felaktig kultur där bara första platsen är något värd”
            Tänka sig det peppande mötet inför turneringen, kom igen nu killar/tjejer så siktar vi på en 8:e plats och firar i flera dagar om vi når det!

            • Kommentar avatar
             Fredrik, 2 år sedanSvara

             Läste någonstans att en del i motiveringen löd ”skapat en felaktig kultur där bara första platsen är något värd”
             Tänka sig det peppande mötet inför turneringen, kom igen nu killar/tjejer så siktar vi på en 8:e plats och firar i flera dagar om vi når det!

             • Kommentar avatar
              Fredrik, 2 år sedanSvara

              Läste någonstans att en del i motiveringen löd ”skapat en felaktig kultur där bara första platsen är något värd”
              Tänka sig det peppande mötet inför turneringen, kom igen nu killar/tjejer så siktar vi på en 8:e plats och firar i flera dagar om vi når det!

              • Kommentar avatar
               Benny S., 2 år sedanSvara

               Svårt att kommentera när jag stöder det mesta du skriver.
               Bl.a. om att många fans tror att RR sitter nöjd och att IIHF har fullständigt tappat nivån på straff! Vilka pajaser!
               Än en gång, Tack för din suveräna hockey-bevakning.


               Lämna en kommentar