Jag tyckte Djurgården visade vad Frölunda saknade


► Efter att ha sett Frölundas förstaperiod mot Djurgården en gång till känner jag:
► Man ska nog inte överanalysera den.
► Men Djurgården visade precis vad Frölunda saknar, och det är nog så intressant.
► Måndag. Morning Mailbag. Välkomna.
► Tips – i dag 10.00 släpps fler biljetter till CHL-finalen mellan Frölunda och Red Bull München. Länken här.

Rakapuckar.com bild


DET ÄR BRA att se om saker i lugn och ro, man är inte färgad av ögonblickets känslor.

Frölunda var förstås inte bra första perioden mot Djurgården.

Men det mesta gick också emot (länk för den som vill se höjdpunkterna).

Sammantaget var det inte fullt så illa som jag först upplevde; det var illa, inte så jag menar, men det finns nyanser att göra.

1–0 och 2–1 är grymt bra prestationer av Daniel Brodin och Jakob Lilja (återkommer till det), och sedan:

3–1 – en sargstuds där pucken hoppar över Johan Gustafssons klubba, Patrik Carlsson hinner inte hindra att trissan landar perfekt hos Marcus Davidsson.

4–1 – ett utsökt power play-mål där Djurgården verkligen utnyttjar övertaligheten.

5–1 – pucken studsar snett i sargen bakom Gustafsson, tacksamt för Dick Axelsson som kan servera Emil Bemström.

Borde Frölunda haft bättre koll framför mål? Absolut.

Var Brandon Gormley på hälarna vid första målet? Absolut.

Var Frölunda rent allmänt lite på hälarna från start? Absolut.

Är detta något att bara rycka på axlarna för spelare, ledare och fans? Absolut inte.

Men – det var också maximal utdelning för Djurgården, pucken studsade rätt i nästan varje läge, det grinade emot Frölunda, och det är därför jag skriver att … tja, man kanske inte ska överanalysera detta. 

Allt gick verkligen emot. Mot ett lag vars högstanivå nog håller absolut SHL-topp.

Möjligen bör man betänka detta.

Rakapuckar.com bild

Men det här tycker jag är intressant:

Såg ni kraften med vilken Daniel Brodin och Jakob Lilja bröt sig in på mål?

Såg ni hur de gjorde det bästa av avsluten?

Det här saknar jag bland Frölundas forwards, spelartypen som verkligen hela tiden söker insida, som inte har som förstaval att vända upp eller gå runt buren utan verkligen vill och kan trycka sig in på kassen – och både vill och kan göra mål.

Samuel Fagemo och Max Friberg försöker ibland, Rhett Rakhshani likaså, men det blir sällan mer än att kraften liksom tar slut framför kassen och så försöker de hamra in trissan längs med isen där det flesta målvakter håller stängt (om man inte får till en lång dragning som Brodin i lördags).

Är det något jag känner att sportchefen Fredrik Sjöström skulle behöva addera så är det en rejäl power forward, en Daniel Brodin-typ, för att komplettera det som redan finns i Frölunda.

Spelare med både kraft och händer växer dock inte på trän. 

Spännande att se om Sjöström lyckas nu när det är knappt tre veckor till deadline (15/2).

Rakapuckar.com bild

***

CHL-finalbiljetter som kommit i retur släpps i dag 10.00. Är ni sugna så – här är länken.

***

Snabba puckar:

a) En bra dag tar Johan Gustafsson något eller några av de tre första målskotten. Det håller han säkert med om. Ett svagt Frölunda hade behövt ”JG” på högstanivå för att möjligen få energi och hänga kvar i matchen. Fick det inte.

”JG” kände nog lite som Adam Reideborn efter Djurgårdens match mot Malmö, att han hade behövt göra mer. Så här sa Reideborn till Expressen i torsdags:

– Jag stod ju och kollade på första perioden, sedan så släpper jag in tre mål på fyra målchanser. Det är inte godkänt.

Man kan dock aldrig hitta fog för att säga att de tre första av Djurgårdens mål mot Frölunda är sådana en målvakt ”ska” ta. Då gör man sig löjlig. 

b) Det hade, som jag var inne på i helgen, varit väldigt kul att nu få se en frisk Johan Mattsson göra ett antal starter i rad. Inte minst i ett mänskligt perspektiv hoppas man ju att migränmedicinen hjälper. 

c) En nyckel i power play är en riktig bra back, Chay Genoway har likt Adam Almquist misslyckats att riktigt axla Henrik Tömmernes mantel. Det är också en förklaring till att så mycket i PP ofta måste gå via Ryan Lasch. Men – det fanns ljuspunkter i lördags. Jag gissar att Roger Rönnberg & Co inte ändrar något utan rullar vidare med samma PP-enheter. Fungerar det inte hade det varit kul att ge Gustav Lindström backrollen i PP1. Tycker jag.

d) Två bortamatcher i rad, sedan CHL-finalen som går lite utanför toton, men Frölunda behöver verkligen börja prestera på hemmaplan igen. Men … låt oss återkomma här.

Rakapuckar.com bild

e) Några reagerade på söndagstexten där jag höll med Joel Lundqvist om att det ”saknades logik”, de poängterade att visst var det logiskt med ett platt fall av ett lag som bjudit på några sådana tidigare. Nå, jag syftade nu mer på det faktum att Frölunda lyckats hantera just Djurgårdens fart väldigt bra tidigare, den här gången gick det inte alls. Den detaljen såg jag inte komma.

Well, ska vi stanna där? Ni har tankar, åsikter? Bra. Jag försöker svara. Speciellt de av er som håller en vettig ton och vars rader inte dryper av sarkasm.

Välkomna till ännu en Morning Mailbag!

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

***

Har ni sett den här? Lite kul, va?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by frolunda_hc (@frolunda_hc) on

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Håller helt med dig angående Lilja/Brodins agerande, finns fåtalet spelare i Frölundas trupp som försöker/kan göra sådana saker och ännu färre som har känslan att trycka dit pucken när det väl händer. Håller med dig om PP också, vi va inte nöjda med Almqvist, men med facit i hand så va han ett större hot i PP än vad genomway är. Chay har just nu gjort hälften så mycket poäng som Almqvist gjorde i grundserien och då är det 16 omgångar kvar, här hade Frölunda nog väntat sig mer och verkligen behövt mer. Sen va jag inne på det igår också att Purre, som är en viktig spelare och bra tvåvägsspelare är inte en sniper i PP, han smällde in 5-6 kassar första 7-8 matcherna? Sedan dess, 2-3 på 25-30 omgångar? Chay på pointen, Purre på kanten och lasch känns inte som några hot, det blir antingen instick på Joel eller så får Rhett försöka bända in den från förlängda mållinjen. Problemet? Vet inte riktigt vad man skall kasta in istället för att få hot från dessa positioner, möjligtvis Lindström, men sen då, finns ingen målfarlig leftare i truppen som kan ta Purres plats. Möjligtvis PaW isf?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nä, jag håller med där, svårt veta vem som ska in istället, kanske måste man inse att man inte har spelarna för just den här uppställningen, spela ett annat sorts spel, lite som när Lasch var borta, Stålberg ersatte, och allt blev en smula rakare.

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 år sedanSvara

   Klockren analys. Hade gärna sett någon som Malmös Händemark i VF.

   Kommentar avatar
   Gustav, 1 år sedanSvara

   Ställ Printz framför mål i PP, likt man gjorde med Ronnie. Kan ju omöjligt få sämre i alla fall.

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Med respekt för att det är svårt att bygga lag och värva spelare så är det väl ändå anmärkningsvärt att Frölunda med sin spelarbudget och status har seriens näst sämsta powerplay och dessutom senaste 26 omgångarna det sämsta i hela ligan. 26 matcher är ändå en lång tid, att man dippar över 5-10 matcher må hända, men 26 matcher. Och jag tycker också att det är anmärnningsvärt att man inte lyckats få ihop material till att få ihop en kedja som kan vara en toppkedja i ligan (här handlar det om kemi, namn är ingen garanti) spelmässigt är tvillingarna kedja överlägset bäst den här säsongen tycker jag, men det blir sällan nån utdelning. Man har laborerat hit och dit men man kan verkligen inte få ihop en kedja som producerar över tid.

   Kommentar avatar
   #18, 1 år sedanSvara

   Inget blir bättre av att #20 förefaller blunda och skjuta så fort han får chansen numer. Tragiskt avslut från en oattackerad position mitt i slottet i lördags, halvmetern ovanför. Det är inte godkänt. Det är inte ens nära godkänt.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  God morgon!
  Dags att gå vidare, va? Nya matcher i veckan med bara bortamatcher. Med tanke på hur det sett ut hemma kanske det är bra?
  Vad tror du om veckan? Revanschsugna spelare? Har de ”lärt sig”? Hådkörning med mentale coachen? Eller handlar det inte om det?
  Visserligen gick det inte så bra i Örebro sist, med ungefär lika kul match som i lördags… Jag vet väl att man inte kan dra några paralleller så, men viss obehagskänsla infinner sig inför att åka till Örebro i morgon…
  Sedan lördag med minst sju bussar frölundasupportar med till Jönköping… Bra stöd på läktaren, nästan som hemma… Kan det bli bra?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Revanschsugna spelare? Absolut. Hårdkörning med mentale coachen? Nej, så tror jag inte det fungerar. Han kommer till Göteborg på uppgjorda tider, om jag förstått det hela rätt. Kul med tryck på lördag.

 • Kommentar avatar
  Dennis, 1 år sedanSvara

  3-1 målet, så får faktiskt Carlsson, Davidssons klubba i ansiktet, och kollar på domaren istället för pucken. Tror du JG eller JM skulle ställa upp i en intervju om den mentala stress som är att vara målvakt? Så mycket skit som hockeymålvakter får, finns absolut inte i någon annan sport, och det som har varit med t.ex. Lehner, så hade det varit mycket intressant att läsa.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ah, var det därför han rättade till hjälmen? Det såg faktiskt inte jag. Vaket av dig. Slarvigt av mig. Men ytterligare en grej som på något sätt visar att "allt" gick emot. Har gjort sådana där intervjuer "back in the day", men det kan absolut vara dags igen.

 • Kommentar avatar
  Micke, 1 år sedanSvara

  Jag gapar fortfarande efter en förstacenter. Det har man inte haft sedan Johan Sundström lämnade (förutom en kortis med Mursak). Joel Lundqvist i all ära, men han är mer en andracenter i mina ögon.
  In med en toppcenter så skulle hierarkin bli mer naturlig i kedjorna.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Instämmer het,även jag har länge hetat om att en toppcenter saknas i Frölunda. Centersidan är svag i Frölundas. Lundqvist platsar bättre i defensiv spelförstörande kedja.

 • Kommentar avatar
  Martin Rosèn, 1 år sedanSvara

  Oj,är det så stort bortafölje på Lördag i Jönköping,Anna!
  Va kul,ska själv dit med barnen.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

   Ja, hoppas det blir kul!

 • Kommentar avatar
  David, 1 år sedanSvara

  Ser du att någon spelare i FHC har "rakt på mål" kvalitéer? Dvs skulle förändringar i kedjorna ge bättre utdelning?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Sebastian Stålberg har det, faktiskt. Med lite mer självförtroende skulle han göra det oftare. Men jag skulle absolut inte tycka det vore bra att flytta honom från Hjalmarsson och Rosseli Olsen.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Oroväckande att Mattsson har så stora hälsoproblem. JG hittar tyvärr aldrig riktigt den där höga lägstanivån som Reideborn, Fasth, Alsenfelt etc har. Kan det bli så att det blir två nya målvakter nästa år?
  Jag köper absolut filosofin att ha fyra kedjor som hotar, men vi har sämre förstakedja än de flesta lag, inklusive Mora. Till nästa år behöver man se över detta. Jag älskar Joel och det han står för men hans offensive är inte i nivå med vad jag förväntar mig av en 1C. Får hoppas Sjöström får napp på nånting för behövs en "Sean Bergenheim" in i laget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det kan absolut bli så att målvaktssatsningen blir helt ny. Jag kan se det. Säger ABSOLUT inte att jag vet eller har indikationer på att det blir så, men kan se det. Sedan ... det är knappast så att Frölunda väljer fyra jämna, inte vill ha en spetsig kedja, man formulerar ju enheterna så att var och en ska fungera som bäst. Saknas en spetsig får man nog se det som så att den yttersta spetsen saknas. Sedan vet jag inte om man måste se Joel som just förstecenter, det kan du ju lika gärna kalla Patrik Carlsson, Om man nu ska hålla på med den här typen av hierarkier, som inte alls är lika tydliga här som i NHL, så spelar knappast Ryan Lasch i en "andrakedja." ;)

 • Kommentar avatar
  Kristoffer G, 1 år sedanSvara

  Om ens favoritlag förlorar så blir man ju lite nere: "F*n, dom hade ju det här...", "Dom spelade bra idag, synd att dom inte vann."
  Om laget förlorar genom att spela dåligt så blir man ledsen: "Jaja, dom var inte bättre idag."
  Om laget förlorar genom att visa noll vilja då blir man arg: "Skärp er nu för ******* gubbar!!!"
  Om laget om och om igen kommer ut och gör loja, nonchalanta insatser så blir man vansinnig: "Ska inte gå på en enda match till och se den här sk**en!", "Säger upp det här svindyra Cmore kontot.. inte värt det!"
  Speciellt när det är så otroligt nonchalant från alla håll i Frölunda nu för tiden. Inte ens deras fb, Twitter eller Instagram konton säger ett ord om att dom gör dåliga insatser, att dom måste skärpa sig eller någonting. RR står som ett fån i båset och verkar, enligt mig, inte göra någonting. Man blir arg och det borde vi alla ha rätt att bli. Är som sagt var inte billigt att följa sitt favoritlag och då borde man kunna kräva mer av spelare, ledare och laget i stort. Speciellt då dom flesta tjänar x gånger så mycket per månad som medelsvensson som sitter i publiken och tittar på.
  Ja ja, vet att detta bara är lite svammel från min sida. Inget du behöver svara på Henrik! Du gör i alla fall ett väldigt bra jobb. Tack så mycket!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fullt förståeligt att du reagerar så. Du betalar. Inget alls att be om ursäkt för.

   Kommentar avatar
   GöranE , 1 år sedanSvara

   Du sammanfattar mina tankar väldigt bra. Som att gå på middag utan mat..

   Kommentar avatar
   GöranE , 1 år sedanSvara

   Du sammanfattar mina tankar väldigt bra. Som att gå på middag utan mat..

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Kan inte fatta den totala nonchalans att ge fan i att ta timeout, även om RR inte tror på det själv, så sänder det iallafall en signal utåt..... nä nu visar han fansen på plats att han är totalt likgiltig...... AGERA.
  Detta är inget annat än ett stort fiasko, och som jag skrev efter matchen mot Linköping sist, nu blir det magplask hemma, och inför mycket folk dessutom.
  Känner ni igen det? Det som känns väldigt underligt är att det kommer hyggligt med publik för de mesta. Kanske tålamodet för många, är slut nu. Ä att skylla på att shl är ovanligt jämn, snacka om undanflykt. Nä nu är det dax att någon börjar coacha under matcherna.!!!
  Skulle vara intressant om du kunde fråga RR om han fortfarande står för sitt uttalande "fansen kommer älska detta lag" vi ska ALLTID jobba hårdare än motståndarna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vet inte riktigt vad jag ska svara här. Jag delar ju åsikten att spelare ibland kan behöva den hjälp, det uppvaknade, en tidig timeout kan innebära. Roger Rönnberg gör det inte. Vad som än skrivs här inne kommer inte detta att förändras.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 år sedanSvara

  Är lite inne på samma tankar som du och Nolte. PP uppställningen fungerar inte riktigt för att Frölunda inte har en skytt (Ante/ Olofsson). Då måste man ju försöka något nytt! Lasch - Rhett tillsammans med Stålberg/ MRO/ Friberg framför mål. Inte för att jag tror att de skall göra en massa snygga mål men en och annan retur kan de väl raka in :-) Sigalet och Lindström som backar. Våga, det är snart slutspel. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Den PP-femman tror jag aldrig får se. ;)

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 1 år sedanSvara

   Nej, inte jag heller och RR har ju vunnit JVM, SM och CHL medans min största coachframgång är nog en U12 cup vinst så jag får väl lita på att han vet vad han gör :-) / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hihi ... kanske det, va? :)

   Kommentar avatar
   Pelle, 1 år sedanSvara

   Jag är inne lite på din linje Rallyclay. Kanske inte exakt de spelarna, men att ha en Tomas Holmström-typ parkerad framför målisen. Hur många PP-mål i ligan görs via backskott direkt i mål kontra att målvakten inte ser pucken eftersom en forward skymmer sikten ?

 • Kommentar avatar
  Sothöna , 1 år sedanSvara

  Klockren analys. Hade gärna sett någon som Malmös Händemark i Frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mm, lite är det ju den typen som saknas.

 • Kommentar avatar
  Åsa, 1 år sedanSvara

  Annorlunda fråga gällande biljetter: när det är fullt så har 12044 betalat men är det inklusive alla platser med begränsad sikt, exv rad 0 längst ner? Eller hur räknas det?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bra fråga! Önskar jag haft ett klart svar. Jag TROR inte 0-raden är inräknad. Dessutom, efter ombyggnader och omgörningar här och var i arenan vet jag att just 12 044 är en siffra, en magisk siffra, som inte längre stämmer. Max är något annat, det diffar inte så mycket om jag minns rätt, men exakt 044 är det ju inte längre.

 • Kommentar avatar
  Crille, 1 år sedanSvara

  Frölundas PP är lite väl förutsägbart och lite för långsamt. Även om det många gånger finns andra alternativ så är valet av passningar alltid dom samma. Som det sett ut på slutet så kvittar det om Chay eller Lindström står där, inga bra lösningar finns ju för att dom ska vara ett reellt hot iaf. Båda kan mer eller mindre hänga på klubban så länge för att man snart nog ska hämta pucken i egen zon för att FW slår för svåra och sönderlästa pass. Man behöver en ny strategi.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller inte riktigt med om det här med sönderläst. Spelar man tillräckligt snabbt, med tillräckligt hög passningskvalité, så blir det alltid någon ledig, så att säga. Jag upplever att det är kvalitén som är för låg för tillfället, inte själva strategin.

   Kommentar avatar
   Crille, 1 år sedanSvara

   Det jag menar är att om man verkligen försökte sätta upp plinten (vilket jag upplever att man inte gör tillräckligt) så kommer man få större spridning på boxen och faktiskt mer plats runt kassen. Spelet är lite för statiskt nere runt mål och särskilt PP2 känns lite stressat att komma till avslut. Faktum är att PP2, när dom väl etablerat spelet i zon känts farligare.

   Kommentar avatar
   Crille, 1 år sedanSvara

   Plinten = Pointen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ett problem jag tycker finns är att det är för tamt, för lite attack in mot mål. PP-spelet bygger lite för mycket på att ett vackert (nåja) avslut från Patrik eller Joel eller Rhett ska sitta direkt, det är för dålig attack in mot mål för att ta returer, "plocka upp skräpet."

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   För övrigt fick "plinten" mig att minnas obehagliga gympalektioner i min barndom. Tack för den. ;)

 • Kommentar avatar
  Yngve, 1 år sedanSvara

  En nykter analys av läget säger att Frölunda är i behov av en ny målvakt. JG ligger på 13de plats, precis över 90%. Det förstår precis alla att det inte duger. Att förlora med 1-6 talar också sitt tydliga språk; vi behöver en målskytt eller två, inte någon som gör 10mål / säsong utan någon som placerar sig i toppen av målligan. Jag hade gärna sett Fredrik Persson tillsammans med Lasch, men det kan man nog glömma hur mycket än FP bedyrar att han vill komma hem. Vidare så skulle vi behöva riktiga backar, minst en "PP back" och en "R. Sundin" typ back. Men Sjöström värvar en avdankad 38åring, som varken platsar i Mora eller i TPS. Man måste få ifrågasätta kompetensen hos Sjöström, det har varit många värvningar som varit konstiga minst sagt. Det är väl ingen som tror på guld i år, men till nästa år hoppas jag att vi ställer upp med ett mycket slagkraftigare lag. Tillsist vill jag tacka för en bra blogg och trevlig läsning. Ha det gött allesammans!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nå, i Mora platsade han, Gormley. Och han är 26, inte 38. ;) Annars ... full respekt för ditt resonemang. Roligt att du är inne och läser, tusen tack för dina synpunkter!

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  Nu har det 2 dagar sen matchen sist och Frölunda pendlare prestationerna. Vi gnäller mycket här på vårt lag men ändå ligger vi 3:a. Då måste väl andra topplag också pendla i prestationerna i och med att dom ligger efter vf i tabellen. Det är väl bara Lule som känts jämna. Nu till problemet. Skillnaden mellan vf och andra topplag är väl att vf har en väldigt låg lägstanivå. Andra lag har också förlorat mycket men dom kanske inte dippar så mycket som vf gör vissa matcher. Nu kanske det blev lite rörigt men hoppas ni fattar.

   Kommentar avatar
   Moa, 1 år sedanSvara

   11 lag har en bättre målvakt än Frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller med, Daniel B. Ett problem är att det några matcher har dippat så mycket, många mål i baken, ibland på kort tid. Det väcker frågetecken. Samtidigt, om dipparna kommer i ett slutspel, fem bra matcher och två dåliga kan ändå räcka, där är ju 0–1 eller 1–7 sak samma, om du förstår. Men visst, man får sig en funderare, absolut.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Jag är med HL. Visst spelar det ingen roll i ett slutspel vad matchen slutar men lite orolig är man. Då är frågan varför det dippar så? Vad tror du det beror på? Ni är ju många härinne som spelat hockey, kan någon förklara?

   Kommentar avatar
   Kristoffer G, 1 år sedanSvara

   Ja, självklart pendlar alla lag i årets SHL. Men jag tror inte att dom gör dessa enorma magplask som Frölunda gjort under säsongen. Skriver som sagt var TROR, då jag inte följt något annat lag denna säsong. Oavsett, om dom haft likadana magplask så tar det inte bort frustrationen hos oss supportrar. Och antagligen inte andra Lars supportrar heller.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Kristoffer, jag tror inte heller andra lag dippar så som vf gjort. Malmö torskade väl nån match med 8-1 eller nåt mot Skellefteå men annars har det väl inte varit mycket av den varan.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Kan inte låta bli att undra hur bra det skulle bli med Lasch och Purre om de fick en murbräcka att leka med. Fagemo gör en kanonsäsong, men sammantaget väger hela den kedjan lite lätt samt att Fagemo och Lasch inte direkt ar hittat någon kemi. En annan tanke som jag vägrar att lämna mig är att byta plats på Hjalle och Lunkan ett litet tag. Lunkan famlar efter formen just nu tycks det mig och ett par matcher med Rosse och Stålberg tror jag skulle kunna minska trycket på Joels axlar något.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Håller inte med här. Aldrig byta bort Hjalle från Rosseli och Stålberg när de tre går så bra, plus att jag tycker Joel gör bra jobb med Friberg och Rakhshani, De har hittat något.

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Med tanke på ett antal trader i shl senaste tiden.Kan inte Frölunda göra ett byte med Malmö?
  Dom får Pontus Westerholm och Frölunda får Max Görtz???

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Allvarligt? Skulle du vilja det? Jag hade ALDRIG gjort det bytet.

   Kommentar avatar
   mike, 1 år sedanSvara

   Frågan är väl om något lag släpper någon av sina spelare för PoW......

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 år sedanSvara

   Vill nog påstå att Frölunda haft mer nytta av PoW än vad Malmö haft av Görtz.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jösses, ja. Jösses, ja.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Görtz har bättre skott än Pontus. Tror Görtz skulle prestera bättre i Frölunda än i Malmö.tycker inte Pontus övertygat.hans bror Patrik har imponerat betydligt mera. Men måste tydligen alltid vara det puss ret/paketlösning.

 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

  Hur ser du på Genoways roll i PP1? Tycker, som du är inne på, att han är nyckeln till att få ett mer fungerande PP. Nu har jag inte kollat på några siffror, men min känsla är att han skjuter ALLDELES för lite. Även om han inte skulle börja göra mängder med mål, så måste man ändå visa motståndet att han är ett hot, så man inte kan sjunka ner med alla 4 spelare och bara försvara mot crosspass från Lasch till Joel/Purre.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rätt. Frölunda lyckas inte utnyttja blålinjen för att skapa ytor framför mål, det blir ofta – inte alltid – för lätt för motståndaren att försvara sig. Nyckeln dock som alltid: pucktempo, pucktempo, pucktempo.

   Kommentar avatar
   Philip Steingrüber, 1 år sedanSvara

   Jag håller inte riktigt med, tycker ofta vi spelar fram Geno till bra skottläge, men han passar oftast bara vidare till någon av spelarna bredvid mål och läget rinner ut i sanden. Lite grann tycker jag han behöver skjuta bara "för skjutandets skull", lite oavsett vad resultatet av skotten faktiskt blir.

   Kommentar avatar
   Crille, 1 år sedanSvara

   Chay hade nog behövt en liten bättre bössa också. Lindström skjuter mycket bättre, dessutom riktigt bra direkt. Han är ju högerfattad, gissar att det kan vara en anledning till att Chay får fortsatt förtroende ??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det ligger givetvis en del i det du skriver. Chay behöver göra det bättre, ta sig till fler skottlägen, skjuta oftare, han likt andra behöver våga ta fler avslut och inte vara så rädda för att förlora pucken. Mer fokus på att ta tillbaka den istället.

   Kommentar avatar
   AA, 1 år sedanSvara

   Med den uppställning de oftast har i PP1. Lasch på ena sidan med Rakshani nedanför mål på samma sida, Joel i mitten, Purre på andra sidan och Genoway ensam på blå måste det till ett antal snabba direktpass med kvalitet för att sätta Genoway i en position där han kan skjuta utan att ha en försvarare metern framför. Box play kan jobba i en liten diamant och det blir hyfsat enkelt sålänge PP är långsamt. Som det ofta har sett ut nu så går det för långsamt eller så går passen på skridskor eller så att mottagaren måste flytta sig för att ta emot det, d.v.s omöjligt med direktskott.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Skulle vara intressant att höra hur man tänker slussa in juniorerna. Signalerna är ganska tydliga när spelare lånas ut överallt. Se på DIF med Davidsson bröderna och Fjällby som ges mängder av istid. Bokk och Cederqvist i Växjö? David Gustavsson i HV? Listan kan göras lång...
  Kontraktsläget är ju samma nästa säsong, hur skall man kunna fylla på om det inte finns plats? Var är Nässen, gjorde pigga inhopp mot LHC? Emanuelsson i ett jumbolag i allsvenskan? Fjellström med få minuter varje match? Westerlund...?

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 år sedanSvara

   Du har ju Fagemo, Lindström och Moverare som spelar stora minuter. Det var någon som nämnde här inne för någon vecka sedan, kommer inte ihåg om det var att Frölunda har haft flest Juniorer som spelat eller om juniorerna har spelat flest minuter i SHL. Dvs att Frölunda inte spelar Juniorer är inte korrekt. Anledningen till att man flyttat juniorerna handlar snarare om att det är andra juniorer som presterat bättre.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Byt signatur !

   Kommentar avatar
   Mathias, 1 år sedanSvara

   Förlåt Matte!

   Kommentar avatar
   Mathias, 1 år sedanSvara

   Förlåt Matte!

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 år sedanSvara

  Lite distraktion bara: vår nya Kulturminister m.m. Amanda Lind är tydligen ett hängivet Luleå HF-fan.
  Kanske blev hon hänförd för första gången utav självaste
  Anson Carter(f.d. kanadensisk NHL-landslagsspelare) som var känd bl.a. för att ha en specialdesignad hockeyhjälm, just för att kunna få plats med sitt stora hårsvall såväl inunder som utanför den, eller snarare så att den kunde passa hans frisyr.
  En skön "kulturkombination" av bådadera tingen, kanske något liknande för våran Sportminister(även), en support-rasta basker med Luleås färger? ;)

   Kommentar avatar
   Tor, 1 år sedanSvara

   Amanda Lind är ett hån mot Sverige.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Härlig utvikning där, Edward!

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Lasch kanske kan göra som Sverigedemokraterna i Stockholm, dvs anställla sig själv som sin egen sekreterare? Då får vi ju två Lasch i laget!

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Okey Tor, min avsikt har iaf inte varit att fullt ut "håna" henne! Snarare bara gyckla lite grann med sammankopplingar. ;)

   Kommentar avatar
   Tor, 1 år sedanSvara

   Jag menade inte att du hånade henne, jag menar att hon är ett hån mot Sverige :)

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Åter okey Tor, men förstod nog allt redan från början vad Du tyckte.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   *menade

   Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 1 år sedanSvara

   Med dubbel lön:-)

   Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 1 år sedanSvara

   Lasch alltså:-)

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Det är ju hela poängen!

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Var det inte Anson Carter som avgjorde i förlängningen mot Sverige? VM eller OS för ett antal år sedan??

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

   Bäste Conta, visserligen sen med replik till Dig, men iaf credd til sist. Du verkar ha Dina "fragment" precis som jag. AC blev guldhjälte VM 2003 precis som Du nämner om i sudden mot självaste Sverige. AC plockade upp en egen retur bakom målet(Tellqvist) och via köksvägen avgjorde, blev videogranskat och godkänt. :)

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Sätt tillbaka Fagemo med Westerholmarna, då får det ut mera av honom, tycker den formationen var särklass bäst i Frölunda när den spelades!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Tycker också det. Sen är frågan vem som går in med lasch och purre?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mustonen. Snart text om detta. Ni fick som ni ville. :)

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Det är nog dax hålla i sär signaturerna Matte!

   Kommentar avatar
   Mathias, 1 år sedanSvara

   Sorry!

   Kommentar avatar
   Mathias, 1 år sedanSvara

   Sorry!

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Bra analys, satt i lördags och undrade hur allt gick till, men måste säga att jag blev imponerad av Dif forwards, de har en bredd och skicklighet som få andra lag i SHL, speciellt när de fick komma in i mitten. Allt gick deras väg, givetvis med ett mkt hårt jobb som bas. Men tänk om Frölunda fått ett par mål i andra, chanser fanns, så går det t om att vända efter en sådan start. Blir intressant mot Öerbro borta, knappast underskattning där denna gången.

  • Kommentar avatar
   Airikr, 1 år sedanSvara

   Trodde aldrig att jag skulle sakna Matt Donovan i pp...
   Hurusom, kan man få 1-2 av Casey Wellman, Spencer Abbott (trade? :)) eller någon av dem typen som sätter lite fart, så skulle nog PP komma igång.

    Kommentar avatar
    Airikr, 1 år sedanSvara

    Hör för övrigt ofta kommentatorer i NHL som säger att man kanske klarar en grundserie, men inte en 7 matchers playoff utan vassa special teams.

    Kommentar avatar
    Sothöna , 1 år sedanSvara

    Sluta nu - Donovan? Genomröten...

  • Kommentar avatar
   Matte ( den riktiga), 1 år sedanSvara

   FHC kanske är så inställda på CHL finalen att man struntar i SHL nu.
   Vinner man den så blir det ju svårt att hävda att man behöver byta målvakt PP ledare mm. Det vore iallafall en rimlig förklaring. Att Örebro är taggat visade man mot Skellefteå så inte tror jag man får tre pinnar med sig därifrån. Vidare kan man inte med fog säga att FHC bara har problem mot de sämre lagen utan man har problem med alla lag.

   • Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    HL: vilka spelare ser du kommer kliva fram under ett slutspel?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Oj, jättesvårt att säga ... jag känner väl att Rakhshani har uppåtgående kurva och "track record" för detta, hela Hjalmarssons kedja, Joel gör det alltid.

     Kommentar avatar
     Molly, 1 år sedanSvara

     Sakta i backarna vi skall dit först Är lite orolig faktiskt

   • Kommentar avatar
    Hans , 1 år sedanSvara

    Både Almqvist och även matt donovan framstår ju som riktiga powerplay backar jämfört med genoway. Visst tog donovan en hel del märkliga beslut men han gjorde ändå 27 poäng andra säsongen. Genoway har gjort 15 hittills så han lär nog inte komma upp i såna siffror. Tycker det är sjukt konstigt att spelarna glömmer hur dom ska spela, dom har ju en tavla i omklädningsrummet där det står: detta ska ALLA göra, 5-6 olika saker som är A och O inom hockeyn. Och den borde dom ju se varje dag. Påminner dom inte varandra? Ställer dom inte krav på varandra? Det är enbart en jävla fråga om inställning.

     Kommentar avatar
     mike, 1 år sedanSvara

     Du kanske ska jämföra forwardsuppställningen vi hade den säsongen kontra nu. En viss skillnad. Inte så konstigt att även en blek Donovan lyckades skrapa ihop en del poäng när det fanns så mycket kvalitet framför.

   • Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    I snart ett PR har de flesta fans efterlyst komplement till våra små gnuggare som kan göra mål. Kul att fler och fler inser behovet av det. Kanske snart bara sporten i Frölunda som inte inser det?

    • Kommentar avatar
     tonny, 1 år sedanSvara

     enda felet frölunda gör dom är inte med från början
     inte en djävla match är dom med
     djurgården är helt vilda full fart från början
     frölunda står still

     • Kommentar avatar
      Jan, 1 år sedanSvara

      HL, denna säsong har Frölunda 2,5 insläppta/match jämfört med 2,6 förra säsongen. Denna säsong skulle ju defensiven prioriteras, vilket märktes på de nyförvärv man gjorde på backsidan om inte annat. Vad är dina tankar kring att det inte direkt verkar ha gett resultat? Då fungerar ju ändå BP...
      De har gått från 3,0 till 2,5 gjorda mål/match. Men det kan ju knappast den effekten man åsyftade med att ”prioritera defensiven”...

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       Grejen är att ... jag TYCKER defensiven är bättre. Klart bättre. Oftast. MEN – ett antal genomklappningar drar ner betyget och upp siffran över insläppta mål.

     • Kommentar avatar
      philip, 1 år sedanSvara

      Henrik, på tal om annat, tycker du inte Dick ska flyttas upp i andra kedjan istället för fjällby? Dick är ju alldeles för bra för att va i 3e kedjan.. Fjällby har ju varit som en hönsgård sen han kom tillbaka med skiftande självförtroende kanske..


      Lämna en kommentar